Preporuka tv-a do 10000 kn

poruka: 14
|
čitano: 6.644
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Kako i naslov glasi tražim najbolji tv 42" koji mogu dobiti do maximalno 10.000 kn

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 8:49 (Wontay).

0 0 hvala 0
14 godina

Panasonic TX-P50ST50E ili Samsung PS51E8000. Jedan je dosta jeftiniji, a jako kvalitetan, jedino media player i te stvari vezane uz to, nisu baš neš, tu Samsung dere u svakom pogledu, dok je s druge strane Samsung isto vrhunski televizor, ali je malo iznad 10k, no da imam višak para, nebi mi bilo žao ni lipe jer ako je model iz 2011. ona serija 7000 top model tako dobar da nemam riječi, ovaj bi trebao biti sigurno poboljšani.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Stigao mi jutros Panasonic P42GT50 + 5 godina jamstva + OYO tv 3mjeseca + par 3d naočala + dostava - 8000 kn, definitivno najbolja cijena u HR

1 0 hvala 0
14 godina

Čestitam na kupnji, zvijer od TVa.

Baš sam sad naletio na topic pa sam mislio preporučit ST50 ili GT50. Gdje si ubo to sve u kompletu za 8000 kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Smijem li imenovati??

U Red Foxu- (moja preporuka), to je internet trgovina? tv je 7500 kn , ali sam htio 5 godina jamstva a to je još 400kn i imaju akciju 3 mjeseca OYO gratis, za kupovanje kod njih dobiješ bodove, za tv sam dobio 395 bodova - 100 kn i za nove korisnike ti daju bon od 50 kn, zato sam naručio 3D Naočale Samsung SSG-P41002/XC koje su opet kod njih najpovoljnije u HR, 270 kn

P42GT50 + par 3D naočala + OYO 3 mjeseca + 5 godina jamstva sa dostavom za 8072 kn, a TV JE BAŠ ZVJERSKI , stavio sam postavke za uhodavanje panela pa nakon 300 sati počinje bal, još kad ovako povoljno prođeš{#}, ako nekome trebaju detalji neka se javi, a ovaj tv preporuka svakome, mislio sam prvo uzeti ST50, je povoljniji - oko 5500 kn, ali GT izgleda fenomenalno, mislim na dizajn i ima jedan više HDMI i USB, a tu je i THX mod

1 0 hvala 0
14 godina

Pa ak ima THX mod, onda se ne treba kalibrirati jer tvornički dolazi već kalibriran, ali svejedno, nek prođe tih 200-300 sati i onda prebaci u true cinema i brightness na 50/60. Tako sam ja napravio na S20 koji me već služi oko 3 godine bez problema.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ma rekao sam da radim uhodavanje plazme , ne kalibriranje... kažu da je uhodavanje obavezna stvar kod svake plazme prvih 300 sati, radi razrađivanja panela, piksela, nečega....

i na HD portalu u kalibracijskim postavkama kažu da treba staviti u true cinema mod koji ja nemam, a oni su testirali GT50. kada sam im rekao da ga nema , rekli su da ga stavim u bilo koji thx modu, da nije true cinema zapravo cinema?

0 0 hvala 0
14 godina

E nezz točno opcije kod novijih tv-a. Probaj nać na netu postavke kak su držali na početku ljudi, ako nema na našem jeziku, nađi neš na eng il njemačkom. Mislio sam da se nije ništa promijenilo, ali ipak malo je. Zapravo, to kalibriranje slike, mislio sam ujedno i na uhodavanje panela, al nema veze. Pa mislim da bi trebalo biti true cinema, ali ne znam zašto nema...Sad nisam više siguran kako sam uhodao panel, ali znam da sam ga kasnije nakon cca tih 200-300 sati rada stavio u true cinema i povećao svjetlinu koja je bila 30/60 na 50/60 i tako radi već dugo vremena i nikakvi problemi.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 21:19 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ma imam ja i panija 42PV80P več 5 godina, inače to je bio najbolji tv 2008 u HR, nisam ga uhodavao niti ništa i bez ikakvih problema, ovoga ipak budem samo što u uputama piše true cinema kojeg nemam, poslao sam upit na HD televiziju, rekli su da ga stavim na bilo koji thx, a nakon 300 sati imam več postavke, nemogu dočekat, ipak je to vrhunski tv, vidjet ču što ču dobit sa kalibriranim postavkama, zasad 9/10

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

e da vas pitam kad sam vec naletio...imam isto lg plazmu, sad mene zanima na sta mislite to uhodavanje prvih 300sati, sta trebam napravit?

unaprijed hvala

pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Svaki novi plazma ekran se mora razrađivat prvih 300 sati, (to ti je razrađivanje panela, piksela na ekranu, kako bi se jednako razradili po cijelom ekranu i kako bi plazma što bolje i duže radila, misli se na kvalitetu slike, i preventiva za burn image, (zapečena slika na ekranu) , problem koji je bio veliki problem prvih generacija plazma panela, sada je to svedeno na minimum, znači imaš uhodavanje i mali strah od image burn u zamjenu za savršenu sliku prikaza koju niti jedan LCD nemože dati,

Uhodavanje panela se radi tako da kad kupiš plazmu prvih 300 sati staviš na default postavke u Tru Cinema modu (ako nemaš True Cinema - THX Cinema), Najvažnija je stvar da postavke za svjetloću (brightness) i kontrast ne bi smjele prelaziti 50% maksimalne vrijednosti. i da ne gledaš statične slike, slike raznih menia, igrice, da nemaš one crne trake gore ili sa strane, ako ipak  budeš imao, staviš i zoom,  pokretna slika mora biti cijelo vrijeme preko cijelog ekrana                                                                                      , UKRATKO: Potrebno je ravnomjerno uhodavanje i sredine i rubova ekrana i slika uvijek mora biti pokretna                                          ,                                                                                                                                                                                                                                                                                       Skinuo sam video za uhodavanje panela sa HD portala, video od 4 minuta snijega i 1 minuta šarenih kockica, staviš na repeat i neka vrti cijelu noč, na taj način več za dva tjedna imaš uhodan panel i onda staviš kalibrirane postavke, postavke pri kojima tv daje maximum kvalitete slike koju može dati , u google napišeš kalibracija i model tv-a, i odmah češ nači, možda je nekima ovo glupost no svaka stranica koja se bavi profesionalnim testovima tv-a napominje da je poželjno uhodavanje panela, a vi kad kupite tv od 8.000 kn , a jeste baš zato što želite vrhunsku sliku,  jeste li voljni strpit se 15 dana i dobiti sliku kakvu ne može prikazati niti jedan LCD???     

Pogledaj ovo: http://hdtelevizija.com/2008/12/12/prevencija-burn-in-efekta-na-plazma-tv-ima/#more-2855             

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ljudi, malo se to spominje, no mene to zanima. Prije je bilo kod Plazmi spajanje na kompjuter noćna mora, rezolucija prikaza katastrofa, slika bi se zapekla i sl. 

Zanima me kako to ide danas, dakle za model: P42GT50

Ako bih spojio s PC računalom, neku igricu, ili film, prikazivanje fotki, čisti expand radne površine ili što već, kako će se to prikazati na TVu. Većina kaže da ako je često spajanje PC-a s TVom da bolje uzeti LCD ! Stoji li to i dalje?

Hvala unaprijed.

Kova.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Preporuka tv-a do 10000 kn
KovaZg kaže...

Ljudi, malo se to spominje, no mene to zanima. Prije je bilo kod Plazmi spajanje na kompjuter noćna mora, rezolucija prikaza katastrofa, slika bi se zapekla i sl. 

Zanima me kako to ide danas, dakle za model: P42GT50

Ako bih spojio s PC računalom, neku igricu, ili film, prikazivanje fotki, čisti expand radne površine ili što već, kako će se to prikazati na TVu. Većina kaže da ako je često spajanje PC-a s TVom da bolje uzeti LCD ! Stoji li to i dalje?

Hvala unaprijed.

Kova.

Nastoj ne forsirati dugo statičnu sliku na ekranu. Kod plazme ti se događa image retention ako forsiraš statiku (kontrastni logotipi programa, rezultati utakmica, scroll trake po raznoraznim info ili glazbenim kanalima, statični dijelovi po videoigrama i aplikacijama, taskbarovi i sl.). Što ne znaći da će ti se to trajno zapeći i postati tzv. burn-in, na to su plazme već neko vrijeme skoro pa full imune. Ja sam na svojoj 50" GT30 viđao obrise rezultata tekmi sa Skyevih HD kanala i do pola sata nakon što sam promijenio kanal, a čak i nakon cjelonoćne rotacije ploha za break-in plazme znao sam i dalje u gornjem lijevom uglu vidjeti lagani Viera obris iz izbornika. Uglavnom kod plazme pripazi malo na to. LCD je sretnije rješenje po tom pitanju jer to izvadiš iz kutije prvi dan i nafrljiš po želji, gledaš filmove u cinema aspektu, vrtiš statiku gore satima, i ništa se neće ni privremeno ni trajno zapeći.

Deckard
15 godina

Ima li novosti u ovom rangu cijene?

U dnevnoj mi je P42GT50, sad tražim jedan za sobu isto od 107, možda i 127.

Može preporuka?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice