Premala slika u odnosu na TV

poruka: 4
|
čitano: 1.584
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Premala slika u odnosu na TV
E ovako, imao sam televizor od 32", programe sam imao preko jedne tv kuce koja signal emituje preko satelita, slika je bila fenomenalna. Skoro sam kupio tv, od 55" LG, slika je veoma losa, pokusao sam sa raznim kablovima, sva podesavanja sam probao...nista. Tragajuci za rjesenjem, na netu sam procitao da se radi o tome da tv kuca salje mali format slike pa kada se ta slika razvuče na televizoru koji je 55 inča, ona postaje mutna. Zanima me, da li neko zna mozda da li postoji kakav uredjaj koji moze da prilagodi format slike TVu od 55 inča? Mozda je neko bio u slicnoj situaciji....
 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Premala slika u odnosu na TV

Što se događa, loša je kvaliteta slike? Nema tu neke pomoći, ako je kvaliteta slike loša ne možeš ju poboljšati. TV se trudi i ovo što ti prikazuje je najbolje što može.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Re: Premala slika u odnosu na TV
Zamućena je slika zato sto operater salje u manjem formatu i onda dok se razvuce na 55" inča tv..slika izgubi svoju ostrinu. Slika kao slika je kvalitetna ali to se vidi samo na manjim televizorima, recimo slika na 32" TVu je savrsena.
14 godina
offline
Premala slika u odnosu na TV

Pritisni INFO na daljinskom da vidiš rezoluciju ulaznog signala. Upscaling na 4k stvara blur. Ne znam može li se isključiti procesiranje slike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice