Neobičan problem sa TV-om

poruka: 15
|
čitano: 5.620
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Naime imam jedan vrlo neobičan problem sa TV-om. TV je samsung LE32C630K1, sve mi super radi dok ne upalim komp, a onda mi nestane slika odnosno pojave se velike smetnje i postaje nemoguće gledati programe. u početku su se smetnje pojavljivale na doma tv, rtl 2 i lokalnim programima, a zadnjih dana na svim programima. Molim Vas ako netko ima slična iskustva ili zna što bi to moglo biti da pomogne, jer je ovako stvarno iritantno da moram izgasiti komp ako želim nešto gledati na TV-u. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Neobičan problem sa TV-om
paspa2 kaže...

Naime imam jedan vrlo neobičan problem sa TV-om. TV je samsung LE32C630K1, sve mi super radi dok ne upalim komp, a onda mi nestane slika odnosno pojave se velike smetnje i postaje nemoguće gledati programe. u početku su se smetnje pojavljivale na doma tv, rtl 2 i lokalnim programima, a zadnjih dana na svim programima. Molim Vas ako netko ima slična iskustva ili zna što bi to moglo biti da pomogne, jer je ovako stvarno iritantno da moram izgasiti komp ako želim nešto gledati na TV-u. 

Kakvu antenu imaš? Gdje se nalazi? Koliko je komp udaljen od antene? A koliko od tv-a?

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
15 godina
neaktivan

Antene je zajednička jer sam u stambenoj zgradi, ja se nalazim u podkrovlju tako da nisam daleko od antene. udaljenost kompa i TV-a je neki cca 2 m. TV- sam kupio prije godinu dana i oduvijek su na toj udaljenosti, a problem se pojavio prije neki mjesec dana.

15 godina
neaktivan

Jel komp spojen wirelessom?

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Je. router mi je sada trenutno gigaset od T-coma. nedavno prije nekih 5 dana mi je i on promjenjen, jer sam imao neke probleme sa neton (ne znam jeli to povezano sa ovim?)

15 godina
neaktivan
paspa2 kaže...

Je. router mi je sada trenutno gigaset od T-coma. nedavno prije nekih 5 dana mi je i on promjenjen, jer sam imao neke probleme sa neton (ne znam jeli to povezano sa ovim?)

Da pogodim pocelo je sve kad je uvedena digitalna televizija?

15 godina
neaktivan

He he, pa ne baš, doduše nije da ni tu nema problema ali...
Ma mislim da su mi svi ti problemi počeli kada su mi iz T-coma promjenili neke postavke odnosno prebacili me na neki navodno moderniji način telefonije. A od onda su mi se pojavili problemi sa slikom na Tv-u, problemi sa netom (tako da ih moram zvati svakih 2-3 dana da mi prćkaju po routeru da se mogu spojiti na net), te mi sada više nikako ne radi fax. Tako da od te njihove "modernizacije" sam dobio samo probleme. 

15 godina
neaktivan
paspa2 kaže...

He he, pa ne baš, doduše nije da ni tu nema problema ali...
Ma mislim da su mi svi ti problemi počeli kada su mi iz T-coma promjenili neke postavke odnosno prebacili me na neki navodno moderniji način telefonije. A od onda su mi se pojavili problemi sa slikom na Tv-u, problemi sa netom (tako da ih moram zvati svakih 2-3 dana da mi prćkaju po routeru da se mogu spojiti na net), te mi sada više nikako ne radi fax. Tako da od te njihove "modernizacije" sam dobio samo probleme. 

Spoji se zicno i problemi ce ti nestati...

15 godina
neaktivan

To bi bilo idealno, ali kako imam dvoetažni stan router je na doljnjem katu a moj komp gore i bio sam prisiljen ić na bežično spajanje. provlačenje kabela je problem tako da nisam išao na tu opciju.

17 godina

Probaj prvo ugasiti wireless i upaliti komp. Ako ništa ne smeta tv-u, onda si 100% siguran da je kriv wireless (ok, ni ne znam što bi drugo moglo smetati).

Onda kad si siguran za krivca, upotrijebiš rješenje za to :D

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 1:26 (denix).

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Moram probati, ništa me ne košta pa javim jeli do toga.

15 godina
neaktivan

Na žalost nije pomoglo, doduše bilo je malo manje smetnji ali ih je ipak bilo :(

15 godina
neaktivan
paspa2 kaže...

Na žalost nije pomoglo, doduše bilo je malo manje smetnji ali ih je ipak bilo :(

Iskljucio si karticu ili samo odspojio sa neta?

15 godina
neaktivan

Probao sam i jedno i drugo, ali bez uspjeha.

No sasvim slučajno mislim da sam otkrio u čemu je bio problem. Naime TV-e sam spojio sa kompom preko HDMI kabela port 1. Nedavno sam spojio i PSP 3 na TV- na HDMI port 2. Slučajno mi se odspoji HDMI kabel od kompa i slika je odmah došla u normalu. Sad sam komp soijio na port 2 a PSP 3 na port 3 i za sada sve radi normalno. Samo se nadam da će potrajati :)

Hvala svima na trudu i pomoći 

14 godina
protjeran

prvo - to na koji HDMI je nešto spojeno nema veze...to su samo ulazi.

tebi komp ruši cijelu stvar, dal grafulja ili MB...to sam provjeri. posudi od nekoga komp pa ga spoji kao i svoj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice