LCD vs PLAZMA

poruka: 232
|
čitano: 73.718
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: LCD vs PLAZMA
Rhodin kaže...

Razlog više, čemu onda uopće bilo šta veće reze uzimat? Pogotovo sa cijenom koja tako nešto prati.

Mislim ja imam razloge za sebe, od gledanja blue-raya nadalje, a i da imam tv koji će pratit štogod se danas-sutra pojavi i može se već danas koristit ko kvalitetan monitor ako poželim na njega spojit svoj komp i zaigrat nešto divlje. Već sam reko da podulje vrijeme ne planiram ovo mijenjat.

Stvar je opet u tome da ne želim da meni bude žao danih novaca kad danas-sutra negdje drugdje usfali.

trenutno mi se g20 čini odličnim, ali opet, koliko toga realno neki jeftiniji LCD ili plazma ne bi mogli odradit?

Pa gledaj ovako, ti bi na 50'' TV-u trebao pustiti 1080p materijal i gledati sa manje od 3m da bi vidio sve te prednsoti FullHD panela, na 42'' sa 3m nebi trebalo imati veze jel je FullHD il HDready.

Evo pogledaj recenziju relativno jeftinog X20 da vidiš kako on to radi.

Jel sada malo jasnije?

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 11:58 (Bara).
15 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Definitivno plazmaCool

BMW

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Hej, eto čitam malo po forumima, uzimam novi tv, 117-127cm pa ne znam LCD ili Plazmu.

Nedavno sam gledo u dučanu, jako mi se svidjela LG 50 PS300 plazma, bila je dosta jeftina (oko 8000kn koliko se sjećam), full hd

To mi je onak odlično pogotovo kaj je to 127cm, pa kaj mislite o tome?

Kaj se mene tiče ak imate oko 8-9 tisuća bolju ideju, mislim da je bolji tv tak, 117-127 da je full hd, meni tak svejedno jel LCD il plazma, svak ima svoju teoriju kaj je bolje.

Treba mi za gledat tv, vidim da vas to zanima, da je sigurno full hd, možda pokoji blue-ray film pogledat, ako padne cijena playerima na jesen sigurno bi si tak nekaj kupil

Fala svima

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stefek 83 kaže...

Hej, eto čitam malo po forumima, uzimam novi tv, 117-127cm pa ne znam LCD ili Plazmu.

Nedavno sam gledo u dučanu, jako mi se svidjela LG 50 PS300 plazma, bila je dosta jeftina (oko 8000kn koliko se sjećam), full hd

To mi je onak odlično pogotovo kaj je to 127cm, pa kaj mislite o tome?

Kaj se mene tiče ak imate oko 8-9 tisuća bolju ideju, mislim da je bolji tv tak, 117-127 da je full hd, meni tak svejedno jel LCD il plazma, svak ima svoju teoriju kaj je bolje.

Treba mi za gledat tv, vidim da vas to zanima, da je sigurno full hd, možda pokoji blue-ray film pogledat, ako padne cijena playerima na jesen sigurno bi si tak nekaj kupil

Fala svima

Da si malo prati prethodne stranice onda bi vidio di sam spomenuo kako LG plazme treba izbjegavati zbog problema sa image retentionom.

Za tu cijenu koju misliš izdvojit potraži Panasonic TX-P46S20E ili TX-P46S20ES ako ti se srebreni televizori možda više sviđaju.

16 godina
LCD vs PLAZMA

E bara al te šamaramo svak sa svojim pitanjima, a nitko ne čita skoro kaj si kome prije odgovaro :)

Nego koja je razlika između g20 i s20 modela? vidim da je ovaj s20 dosta jeftiniji, malo sam se pogubio, a nemaju na onoj stranici recenziju S20 modela

Tj. konkretnije koliko mi se i zašto isplati dat 2000kn više za G20 model?

Malo sam lijen, znam, ali čisto onako ako znaš iz glave odprilike razliku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

E bara al te šamaramo svak sa svojim pitanjima, a nitko ne čita skoro kaj si kome prije odgovaro :)

Nego koja je razlika između g20 i s20 modela? vidim da je ovaj s20 dosta jeftiniji, malo sam se pogubio, a nemaju na onoj stranici recenziju S20 modela

Tj. konkretnije koliko mi se i zašto isplati dat 2000kn više za G20 model?

Malo sam lijen, znam, ali čisto onako ako znaš iz glave odprilike razliku.

Nema još recenzije ali kakvu informaciju imam prvo bi trebali biti recenzirani neki Sony, Samsung i drugi LCD-ovi pa bi onda tek trebala doći S20 na red.

G20 je NeoPDP, znači ima manju potrošnju, ima taj famozni THX mod, ima vjerojatno nešto dubolju crnu i bolju bijelu pa onda ima i Viera Cast on da moš gldat youtube i još neke stranice preko TV-a pa onda još na kraju noviji procesor slike V-real 5 Pro. U svakom slučaju mislim da se isplati dati te 2000kn više.

16 godina
LCD vs PLAZMA

Potrošnja je ok stavka ako je razlika velika, tj. ako mi se u 2 godine npr. ta razlika od 2k kunića smanji na recimo 800 kunića tj. uštedim 1200kn na struji. ako je ušteda 200kn onda mi to i nije toliko zanimljivo.

Koliko sam uspio pročitat crna i bijela na ovom s20 nisu toliko loše, volio bih vidje vizualnu razliku (dakle ne ono što mjeri uređaj nego kako moje oko to doživljava)

Youtube, skype i sličan sadržaj na TV-u mi nije neka stavka jer će računalo biti spojeno na htpc i radije onda uložim 2k kunića u htpc nego imat beskorisnu opciju na tv-u tj, opciju koja se kao takva neče koristit

dakle za moj slučaj kolike su doista razlike...

šteta što nema recenzije pa da malo usporedim tak detalje.

jedino taj THX mod - što je on konkretno i koliko bi mi to eventualno značilo

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

kolko sam skuzio,THX mod je mod koji je sukladan THX preporukama (kao filmska kvaliteta slike odnosno zvuka)

i svi ga danas manje vishe imaju,al pitanje je kom radi :))))))))))))

nesh ko iso9001

plati,imat cesh ga,al samo na stranicama gdjesh se hvalit time

njima je ionako bitno ko plati,a ne sadrzaj

i da,od svega nabrojanog,THX mod i novi procesor za sliku bi ti mogli bit bitni

ostalo...mozda ta crnja i bjelja

zelim,hocu,mogu al neam koga
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 15:28 (lepi).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

THX mod je u biti takv mod koji omugućava da sve boje budu zasićene sukladno sa standardima. Ovo je npr. bilo lani jako dobro rješeno sa V10E no kod G20E nije i mora se u postavkama dizati crvene boja, zanimljivo kako je kod G20B to ispravno napravljeno u startu sa THX modom. Zapravo bi kao THX mogao prinudno poslužiti ako nemaš opremu za kalibraciju da bi imao šta bolju sliku. Kolko mi je poznato imaju ga samo Panasonic i LG i to kod nekih TV-a.

Zanimljivo kako je većina korisnka lani zaobilazila S10E i uzimala ili G10E(tada još bez THX moda) ili HDready model X10E(X10Y).

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
LCD vs PLAZMA

A gle to ti je onak - x model je hd ready za socijalu, a g model je nešto bolji a nije toliko skuplji od s modela

Sad, da ja znam da s model ima neku konkretnu manu naspram g modela i da bi razlika u kvaliteti slike ili same plazme (trajanju, image retationu....) bila ne znam kakva onda bi shvatio, ali ako su tu negdje onda mi nije jasno.

x20 je još uvijek hd ready, s20 je vrčo sličan g20 modelu, velim volio bih vidjet review ili jednog kraj drugog upaljene pa da vidim kolika je doista razlika

jer na papiru ovaj THX mod i  NeoPDP zvuči kao nešto wow - kako je to u stvarnosti i kolika je oku razlika ne znam, meni iskreno 2000kn nije malo bez obzira na to kakav sam dojam ostavio

ove dodatne opcije poput snimanja na usb, čitanja sd kartica, dodatnog HDMI utora, ethernet priključka, gledanja youtube filmova i skype na tv-u i slično mi nisu toliko interesantne

Velim, kad bih znao da je razlika u potrošnji drastična pa ono još tu i tam kakav bonus... ovako nisam siguran

Problem je što idem kupovat kroz 2 tjedna, nemam baš vremena čekat review slijedećih 2 mjeseca

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Moj apel je urodio plodom i ekipa sa HD Televizije je napravila disclaimer u vezi dizajna G20 modela i to zbog onog sa sufiksom ES.

Što se tiče gore navedenog modela on nije za socijalu, to je općenito best-buy model na tržištu. Ima prikaz SD signala bolji od sih tih FullHD panela i svih LCD-ova, pošto je veličina 37''  i 42'' onda čak sa 2,5m prilikom gledanja FullHD materijala nećeš vidjet razliku između njega i FullHD panella jel za takvo što moraš imati 50'' panel.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 19:40 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
LCD vs PLAZMA

Ček, ako se između x i s modela ne vidi razlika i x i g modela, ja bi na s model išo sa 3m na 117cm verziju, to bi nekako značilo da mirne duše mogu preskočit g model, ušparat 2 soma kuna i uzet s model... ili sam te sada opet krivo shvatio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Ček, ako se između x i s modela ne vidi razlika i x i g modela, ja bi na s model išo sa 3m na 117cm verziju, to bi nekako značilo da mirne duše mogu preskočit g model, ušparat 2 soma kuna i uzet s model... ili sam te sada opet krivo shvatio?

Ja bi malo drugačije tu išao, potrošio bi još 2k kuna i kupio 50'' S20 i to onaj sa sufiksom ES.

Pogledaj malo na HD Televiziji potrošnju od X20, S20 bi triba u toj isto dimenziji trošit nekih 40-ak W više.

EDIT: Evo upravo čitam kako S20 nema AR filter kao što ga ni X20 nema te bi stoga moglo biti problema pri gledanju u jako osvjetljnim prosstorijama, G20 je plazma koja se sa tim najbolje nosi jel ima najbolji AR filter od iti jende plazme do sada.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 20:09 (Bara).
16 godina
LCD vs PLAZMA

Pa čuj, ako je tako, to bi bilo oko 175W dok g20 troši oko 160w - nije neka razlika -1kW/h je u prosjeku oko 75 lipa, za razliku od 2000kn ja godinama gledam tv. Dakle ostaju mi stavke THX - koji ako sam te dobro shvatio mogu za koji mjesec pročitat njihove preporuke ako naprave recenziju i poštelat si tv (taman dok ga razradim) i imat sliku prihvatljive kvalitete sa super crnom (jer hvale ju već i na x20 modelu) koja neće toliko odudarat od ove na G20 modelu.

Iskreno, shvaćam da je G20 bolji, ali baš toliko? Polako mi se topi jedna po jedna prednost, pogotovo što sa P46S20E(S) sa zidnim nosačem ispadne oko 10k kuniča, dok je to sa G2046E(S) modelom 12k bez nekih nužnih razlika

Recimo to ovako, frend ima Sony Braviu od prije godinu dana, meni je na njegovom TV-u odlična slika - možda nije za usporedbu jer se ovdje radi o plazmi, ali po svemu S20E bi trebo biti oko 50% bolji u svemu, uključujući full hd, hd ready, sd, divx sadržaj i spajanja na komp.

Nije da tražim ovdje nečiji blagoslov, ali mislim da bi mi to trebao biti tv prihvatljivih performansi, a da baš ne ulupam 2k kuna više u nešto za što za godinu dana nebum imo pojma zakaj sam to napravio.

Kužiš ne bi htio bit nezadovoljan kupljenim, ali opet ne bih htio potrošit pare na nešto od čega realnih koristi neću imat

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Hmh mislim da bi to ipak bilo cca 200W šta se kod 46'' prenosi u 220W ako ne i više.

Nego evo sada saznajem kako se čini da S20 nema AR filter tako da sam ja gleda danas kako Dinamo ispada iz Kupa nebi moga to na miru gledat i uživat jel mi je išlo sunce u TV i ima bi ogromne odbljeske.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
LCD vs PLAZMA

Hehehe, a da... istina, treba vidjet.... ma gle, nisam pametan... Stvarno nisam.... Budem još malo razmislio između ta 2...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

za mog savjetnika Baru :-)...on me dosad najbolje i najstrucnije savjetovao.....sad ces me Bara opet napljuvati Izlanuo se,ali moram te pitati za jednog LG-ija,jer mi se cini hebeno dobar....model je 50pk760,cijena mu je 9000 kn,2010 model,koliko sam procitao top model od LG-ija.....bio sam u trgovini nisu ga imali,i ja sam im rekao sto sam procitao o LG-iju,na sto me trgovac blijedo pogledao,i rekao da nezna cemu takvi komentari i ponudio mi ovaj tv gore naveden,al sam si mislio nista dok ovdje ne cujem misljenje tebe i drugih i o ovom novom modelu....

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 15:24 (denisos).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
denisos kaže...

za mog savjetnika Baru :-)...on me dosad najbolje i najstrucnije savjetovao.....sad ces me Bara opet napljuvati Izlanuo se,ali moram te pitati za jednog LG-ija,jer mi se cini hebeno dobar....model je 50pk760,cijena mu je 9000 kn,2010 model,koliko sam procitao top model od LG-ija.....bio sam u trgovini nisu ga imali,i ja sam im rekao sto sam procitao o LG-iju,na sto me trgovac blijedo pogledao,i rekao da nezna cemu takvi komentari i ponudio mi ovaj tv gore naveden,al sam si mislio nista dok ovdje ne cujem misljenje tebe i drugih i o ovom novom modelu....

LG plazme za 2010. su po prvim testovima načinile veliki iskorak u pogledu crne boje koja je sada 0,04 cd/m^2 dok je sada 0,12 cd/m^2 i automatski je kontrast višestruku narastao, ipak setalju u sjenama nisu na razni Panasnica koji je sa modelima i to lanjskim V10 i ovogodišnjim G20 pokazao da u tom segmentu može biti bolji čak i od Kure G9. Problem LG-a i to permanenti je image retention, toga nikako da se rješe te ja stoga preporučam nekog Panasonica. To ineče nije najjača serija jel je 9 najjača, a to je 7.

Evo ima obavijest na HD Televiziji da zaprimaju skoro(već im je na putu u redakciju) Panasonic S20 plazmu na test tako da će vjerojatno za 10-ak dana biti objavljena recenzija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 16:08 (Bara).
16 godina
LCD vs PLAZMA

E fala Bara, to me oduševljava, bit će mi lakše odlučit se, ovo je odlična vijest

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Evo Nani napisoa novi edukativni članak i zamislite vi to, ono što sam ja pisao prije par strana o tome je ispravno i Philips 8664 nije TV za poželit tj. nije svaki tip LED-a za poželit.

Edukativni članak: LED-Backlight sistemi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

@Bara,te pitam

naletio sam na DLP televizore i citam da imaju bolju sliku i od LCD i od plazmi

i da su cak i puno jeftiniji

shto ti mislish o tome? :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Pojma nemam što je DLP, znam samo da je Mitsubishi radio na ''laserskim'' televizorima'' tj. da ih je razvijao. O kvaliteti slike možemo samo nagađati dok ne vidimo prve recenzije jel i OLED TV-i us na papiru za +10 dok se u praksi nisu pokazali.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Bara kaže...

Pojma nemam što je DLP, znam samo da je Mitsubishi radio na ''laserskim'' televizorima'' tj. da ih je razvijao. O kvaliteti slike možemo samo nagađati dok ne vidimo prve recenzije jel i OLED TV-i us na papiru za +10 dok se u praksi nisu pokazali.

al DLP televizori su vec dugo u upotrebi,mislim,nisu od jucer

ja se nesh sjecam bash pred cca 5-6 godina da sam citao da novi CRT televizori sa ravnim ekranima i ne previshe duboki imaju bolju sliku i od plazme i naravno lcd-a i da su jeftiniji

i sad si mislim da je to to,da su to u biti bili DLP televizori

i shto god sam do sad uspio pronac,svi ih hvale da imaju bolju sliku od svih,a velim,to nije od jucer tehnologija pa samo mitsubishi

cini mi se da su nekako zapostavljeni...

17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Pogledao na wikipediji što kažu za DLP i naišao na laserski tip da je razvijao Mitsubishi kojeg se popularno zove ''laserski'' šta onda znači da je to ono što se traži. O njima se govori kao televizorima budućnosti uz OLED. Evo što sam naša o njima na sajtu HD Televizija, link.

Mjerenja će pokaza koliku su sobri no s obzirom na veličinu i cijenu sumnjam da će ih ko testirat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lepi kaže...
Bara kaže...

al DLP televizori su vec dugo u upotrebi,mislim,nisu od jucer

ja se nesh sjecam bash pred cca 5-6 godina da sam citao da novi CRT televizori sa ravnim ekranima i ne previshe duboki imaju bolju sliku i od plazme i naravno lcd-a i da su jeftiniji

i sad si mislim da je to to,da su to u biti bili DLP televizori

i shto god sam do sad uspio pronac,svi ih hvale da imaju bolju sliku od svih,a velim,to nije od jucer tehnologija pa samo mitsubishi

cini mi se da su nekako zapostavljeni...

Provjeri malo do koje dimenzije idu .

A da imaju sliku bolju od vrhunske plazme - sumnjam.

17 godina
protjeran
Pixel kaže...

Provjeri malo do koje dimenzije idu .

A da imaju sliku bolju od vrhunske plazme - sumnjam.

prvo,bitnije mi je OD koje dimenzije idu

a drugo,na vishe strana sam vec procitao da imaju bolju sliku i od plazme i od lcd-a

u biti,sjecam se da su davno bili pokazani ti televizori,panasonic u exportdrvu kod avenue malla

gdje je stajao LCD, plazma i taj CRT (tako sam ja mislio tada,CRT sa novom tehnologijom da je tanji kako su ga predstavljali)

http://hdguru.com/mitsubishi-laservue-l65-a90-first-tech-review-hd-guru-exclusive/310/

ovo je iz 2008 recenzija :)

ima ih josh

sad je izashao mitsubishi

znaci,to vishe nije DLP vec lase?

ali shto fali DLP televizorima,ako je vec laser tako opasan?

17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Laser ja samo jedan tip DLP tehnologije i mislim da starta od 65''. Recenzije sa pokretnom rezolucijom, crnom(po standardima idealnoo 0) i bijelom bojom(po standardima idealno 140cd/m^2) i da spektar boja pokriva točno Rec. 709 i sve to uz gamu od 2,2 na 70 IREn nežalost nema tako da se o kvaliteti ili nekvaliteti ne može pričati.

I na kraju to nije klasičan TV, to su TV projektori.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 18:07 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Ej Bare!

Pratio sam komentare izmedu tebe i Rhodina,jer ja isto planiram uzeti neku 46-icu.i dobro da si nisam prislonio 9 milimetara na celo koliko sam guglao i trazio recenzije dok nisam naletio sada na vas dvoje koji ste stavarno bili od IZNIMNE pomoci:)

Uglavnom kod mene je ista stvar za koristenje,gledanje TV-a,gledanje filmova preko kompa i jednoga dana blu ray... stoga vidim da ste komentirali izmedu P46S20E(8000,00KN) i P46G20E (11.000,00KN) ako se ne varam,pa sam isao na hdteleviziju i citao recenzije od 42 S20 i G20 modela,pa mi se cinilo da je G20 bolje prosao,ali sam onda vidio da je netko pitao "NANI" za savjet za LCD velicin37-40,a on mu je preporucio Panasonic 42D25 da su ovaj cas zavrsili recenziju i da je savrsen.

Eh sada mene zanima Bare koja bi bila tvoja konačna odluka i jeli mislis da bi mozda taj model koji izaberes mogao biti na akciji sada na pocetku nogometnoga prvenstva,pa da se strpim ili da ga idem kupiti sljedeci tjedan :)

Jer sam stvarno nestrpljiv i nemogu docekati.

Hvala puno unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Hehe, ja sam dobio podatke točne nakon kalibracije D25 no neću ih odavati prije nego što se objavi recenzija, a to bude možda već večeras no sigurno do kraja tekućeg tjedna. Inače D25 je savršen u kalibracijskom smislu.

Ja bi ako se ima para definitvno kupio G20 i to točno TX-P42G20ES što bi značilo da je srebreni, uostalom kada izađe recenzija D25 vidit ćeš da je G20 plazma bolja iako je D25 jako dobar kada je jedan LCD u pitanju i to pogotovo EDge LED LCD jel mislim da nema problema sa probijanjem pozadinskoga i kao takav je prvi Edge LED LCD koji se rješio toga problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice