HDMI kabel - problem

poruka: 75
|
čitano: 34.250
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
moderator
Re: HDMI kabel - problem
lobotomac90 kaže...

ovako spojen mi je lcd tv sa kompom preko hdmi-ja i sve fino šljaka,slika super i sve,ali sam primjetio da mi zna ponekad zatrzati tj malo se uspori pojedina scena,ništa strašno ali počelo mi je lagano ići na živac...sad jeli to do kabla ili se nešto u opcijama treba podesiti?

Nije do kabela 1000%

Do softwarea je odnosno do playera koji koristis. Pogotovo ako je kakav .H264 ultra HD. Tako da, sto se tice kabela, mozes mirno spavati

Relation to the original topic decreases with every single post
17 godina
HDMI kabel - problem

hm pa aj preporuči onda neki player za win 7...trenutno koristim GOM,svi kažu da je taj najbolji za win 7 al ne znam sad...ili se može nešto podesiti unutar playera i slično?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HDMI kabel - problem

brijem da je do kabela , skokni do h2 shopa, tamo su 15-20 kn pa isprobaj sa drugim kabelom.

srco
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator

Ovako, sada sam u frci tako da ti ne mogu argumentirano obrazloziti zasto da koristis Media Player Classic Home Cinema (ima ga kao player i dolazi u paketu zajedno sa K-Lite Codeck Packom)

Potrazi malo na netu kako "upogoniti" CoreAVC i Media Player Classic (CoreAVC zna iskoristiti nvidia CUDA tehnologiju za dekodiranje AVC odnosno H264 streamova)

Relation to the original topic decreases with every single post
15 godina
neaktivan
HDMI kabel - problem

Za gledanje filmova visokih rezolucija ti je najoblje uključiti DXVA, tj naštimaš tako da GPU obrađuje film, imaš tutorijal na netu kako naštimat MPC HC za to. Kad pokreneš neki film, pisat če ti Playing i onda pokraj toga [DXVA] (Za ATI/AMD kartice, za nVidia neznam kak ima)

EDIT: na linku možeš na dnu vidit kako ti treba pisat kada gledaš FullHD video. I nemoj novi kabel kupovat jer je to nepotrebno, ovaj koji imaš je ispravan. Evo linka za tutorijal po kojem sam ja namjestio.

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 20:28 (hazz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HDMI kabel - problem

ok hvala narode,probat ću se sad malo poigrati s tim...

EDIT:to je u CCC-u pod properties(digital flat-panel) ITC processing jel?to da grafulja obrađuje film jel.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2011 1:26 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDMI kabel - problem

Ne, samo prati ovaj tutorijal koji sam ti dao, to se u MPC naštimava.

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HDMI kabel - problem

pa napravio sam sve po tutorialu i sve isto opet...i ono DVXA mi ne piše dolje uopće.samo da napomenem kako gledam dvd ripove ako može imati veze s nečim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
srco1978 kaže...

brijem da je do kabela , skokni do h2 shopa, tamo su 15-20 kn pa isprobaj sa drugim kabelom.

So, to sum it all up. Go to your monitor and press Menu>>>settings&reset>>>(scroll down) PC&AV mode>>>PC
After that if (at least in my case) lower your sharpness (monitor).

13 godina
HDMI kabel - problem

bok,
spojim hdmi kabal s kompa na lcd i ne radi ne učitava ga lcd

ponovo sam instalriao windowse i nema cd za drivere i nez da li je možda problem sto nisam istalirao drivere od matične pa ne čita hdmi, al kad usb stavim u komp usb komp čita,

jel možda driveri od matine nisu instalirani il što je probolem ?

hvala

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
HDMI kabel - problem

Da ne otvaram novu temu, pitanje je dali je uopće do HDMI-a.

Ovako, dole na slici tamo gdje sam obilježio crveno, konstantno se počelo dešavati na ekranu to da se kao gasi i pali pozadinsko svijetlo, tamna mrlja(treperi povremeno). 

TV je od LG-a, i koristim ga kao monitor za PC preko HDMI-a. To mi se pojavilo neki dan, i malo je iritantno. Kada prebacim na TV program, prestane. Dali je do HDMI-a, TV-a, grafičke, sve troje?

SkorvY
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HDMI kabel - problem

Kada se to događa, kad je hladan tv ili kada se zagrije? Najbolje stavi neku fullhd sivu sliku na usb stick i otvori je baš u samom tv-u kad se to počne događati. Ako se događa i tamo, dakle neovisno o izvoru, onda ti je pozadinsko osvjetljenje neispravno

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
odjavljen

Sad kada si to spomenuo, kada se TV zagrije izgleda da prestaje. Sada više ne titra, kada sam pisao post sam tek upalio komp, znači oko pola sata. Bio mi je meni upaljen na TV-u, sivo, i tamo se ne vidi, ali probat ću ujutro odmah kada se probudim kada bude hladan na programe staviti.

SkorvY
17 godina
HDMI kabel - problem

Vjerojatno ti jedna od LED-ica reagira na toplo/hladno, a to znači da je samo pitanje vremena kad će crknuti

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Je, sad sam ga upalio kao TV i ista je stvar, treperi svakako. Super

SkorvY
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice