Prelazak na digitalnu televiziju - zašto, čime?

poruka: 267
|
čitano: 177.823
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Info o DVB-T programima
17 godina
RE: Prelazak na digitalnu televiziju - zašto, čime
Bigfoot kaže...

Strong SRT 5203 čita diskove formatirane u NTFS. Isprobano s vanjkim Verbatimovim 250GB 2,5'' hardom (onaj od T-coma). Nazalost ne valjaju za snimanje, jer nakon 5-7 minuta reprodukcije snimljenog materijala slika pocne preskakati i ton kasniti. Isto tkao pojavi se obavijest da je disk prespor. Uglanvom vanjski diskovi moraju biti 3,5'' s napajnjem brzine 7,200 okretaja.

E daj malo više riječi o tom strongu, ako možeš.

Jer ciljam na njega, najviše zbog dva tunera, pa da dok snimam, mogu gledati neki drugi program.

Kako snima na usb stick, ako si probao?

Da li čita titlove i da li prikazuje č,ć,ž,đ,š?

Na kojem jeziku je njegov softwer (meni i ostalo u meni-u)

Ako možeš, ubaci još zanimljivih pojedinosti ako ih ima Smijeh

Hvala unaprijed

15 godina
dasHHa kaže...

DVD player decodira Dolby Digital 5.1(Ako je audio stream u filmu kodiran u DD5.1.)u stereo ukoliko nema digitalni izlaz ili je on iskljucen u postavkama.Ne znam kakav je software u Nitro boxu.Koji je puni naziv i model tvog Nitro boxa?

Ma u tome i je stvar da ja još nisam ništa kupio, nisam baš u nekoj žurbi u biti ful slabo gledam TV, više filmove zato me zanimaju mogućnosti nitroboxa jer bi ga kupio ako ima mogućnosti reprodukcije DiviX-a sa MP3 i AC3 zvukom. Znam da na tržištu postoji masa DivX playera s USB-om ali ipak želim da mogu gledat i TV...

Misliš da bi nadogradnja softwarea riješila stvar?

17 godina
neaktivan

Zanima me kako mogu spojiti DIGI, digitalni prijemnik, satelitsku te video na TV? Spojio sam DIGI i digitalni prijemnik preko dva scart kabela na dva scart utora na TV i rade bez problema. Samo ne znam kako spojiti video i satelitsku. Može li mala pomoć oko toga jer mi to treba spojiti za susjeda.

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

http://www.ronis.hr/?digitalni-zemaljski-receiveri/472/digitalni-zemaljski-prijemnik-strong-srt-5203/SRT-5203

"...reprodukcija MPEG, mp3, wma.."

..jel to znaci da ne moze play-at .avi fajlove ili???

0 0 hvala 0
17 godina
B-52 kaže...

http://www.ronis.hr/?digitalni-zemaljski-receiveri/472/digitalni-zemaljski-prijemnik-strong-srt-5203/SRT-5203

"...reprodukcija MPEG, mp3, wma.."

..jel to znaci da ne moze play-at .avi fajlove ili???

hm... pojma nemam, ali mislim da bi trebao (da, mislim, neznam :D)

ovdje ima malo više pojedinosti

http://www.antene.com/antene/index.php?option=com_content&view=article&id=193:strong-srt-5203-pvr-ready&catid=3:blic-vijest

ako ima tko srt 5203 dvb-t prijemnik, neka napiše neku recenziju, koristiti će mnogima

e da, ima i ovdje o njemu

http://www.prejeftino.com/opisproizvoda.php?id=835

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2010 20:46 (denix).
16 godina
neaktivan

ja mislim da cu to uzet...ovo mi je najbitnije

"Record one programme on your USB device and watch another one on the same frequency"

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozz, imam pitanje o reciveru Strong SRT 5205, da li ga netko ima te kakav je u odnosu na Strong SRT 5203, po specifikacijama su mi veoma slični jedino 5205 ima chinch priključke a 5203 nema, ima li još nekakve razlike?

Zahvaljujem

google is my frend too!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam uzeo Strong 5203 i ne čita .avi filove. Samo mpg, a ni titlove ne mogu podesiti (imaju isti naziv kao i film). U trgovini su me uvjeravali da naravno da podržava .avi, .xvid - sve. I to su mi govorili čak u dvije trgovine. Nadogradio sam i firmware, ali ista stvar. Nadam se da će uskoro izaći kakva podrška za .avi jer ovo je poprilično beskorisno. Što se tiče kvalitete slike - ona je vrlo dobra, daljinski izgleda jeftino, ali je funkcionalan i obavlja svoj posao odlično. Snimanje, timeshiftting i mogućnost gledanja drugog programa za vrijeme snimanja rade besprijekorno. RAzlika između 5203 i 5205 je samo u broju priključaka, a sve je ostalo identično.

15 godina
neaktivan

Također isti problem s Strong 5203..! .avi ne cita, mpg nema mogucnost naređivanja titlova, snimanje na hard od t-coma ok radi, bez kockica na slici i zaostajanja tona, slika ok.. Da moze citat .avi i naredit titlove, moja preporuka bi bila odmah.. Ovako sam krenio u potragu za nekim koji ima i ove mogucnosti, a da nije previse skup..!

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2010 12:51 (Nkru).
16 godina
neaktivan

Ja sam uzo FTE T 115 max i on cita .avi al je zato katastrofa sto se tice snimanja..nisam probao snimat na hard, vec samo na USB al to je uzasno lose, tj negledljivo.... sta se tice gledanja divx-a, primjetio sam da na nekim filmovima nema zvuka..to valda ovisi o audio decoder-u.... inace slika je jako dobra dok se gleda program..ima i time shifting, ali ni to mi ne radi kako treba..snimanje mu je najveca mana..moram jos isprobat snimanje na hard..al ovo na USB je totalna katastrofa..btw nadogradio sam firmware, al opet sve isto..

16 godina
neaktivan

Dakle što mislite da li bi onda za multimedijalne sadržaje bilo bolje uzeti Nytrobox 4001 T ako ovi Strongovi imaju takovih problema sa čitanjem video file-ova?

google is my frend too!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Meni NytroBox radi u redu, jedino još nisam probao avi s AC3 zvukom. Titlovi rade dobro, malo su manji, ali su i dalje čitljivi. Snimanje radi bez problema, imao sam na sticku 1,6 GB slobodno i to je napunio bez zastajkivanja prilikom snimanja i bez zastajkivanja u snimljenom materjalu. Jedino zastajkivanje koje sam doživio je zbog lošeg antenskog kabela, a za to nije NytroBox kriv.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
B-52 kaže...

Ja sam uzo FTE T 115 max i on cita .avi al je zato katastrofa sto se tice snimanja..nisam probao snimat na hard, vec samo na USB al to je uzasno lose, tj negledljivo.... sta se tice gledanja divx-a, primjetio sam da na nekim filmovima nema zvuka..to valda ovisi o audio decoder-u.... inace slika je jako dobra dok se gleda program..ima i time shifting, ali ni to mi ne radi kako treba..snimanje mu je najveca mana..moram jos isprobat snimanje na hard..al ovo na USB je totalna katastrofa..btw nadogradio sam firmware, al opet sve isto..

zanemarite ovo boldano..kupio sam novi USB i radi savrseno..izgleda da je bilo do USB-a

17 godina
neaktivan

Imam u TV ugradjen DVB-T i kad idem na pretragu programa samo mi pronadje ove analogne Neodlučan, neznam kako da to namjestim :S

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
misko28 kaže...

Imam u TV ugradjen DVB-T i kad idem na pretragu programa samo mi pronadje ove analogne Neodlučan, neznam kako da to namjestim :S

Trebaš prebaciti na digitalni prijem. Pokušaj tamo gdje biraš "Source" (AV i sl.), i prebaci sa Analog na Digital. Onda pretraži programe.

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
15 godina
neaktivan

Lijepo bih vas molila,ako mi netko može reći,kako  na dvb-t zem. prijemniku strong srt 5203 reproducirti filmove sa usb sticka?Snimila film na stick u divix formatu i naravno očita file,ali  ne pokreće film,jel bih ga trebala konvertirati u mpeg 2 format,ako da,jel mi možete reći kako?Zapravo sam htjela kupiti nitro box,ali kako ga u Osijeku trenutno nema,ili ga barem ja nisam našla,prodavač me uvjeravao da ovaj uređaj i snima i čita filmove pa rekoh ajde,ali kad ono problem...pa zato ako može koja info bila bih vam zahvalna.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
larisa kaže...

Lijepo bih vas molila,ako mi netko može reći,kako  na dvb-t zem. prijemniku strong srt 5203 reproducirti filmove sa usb sticka?Snimila film na stick u divix formatu i naravno očita file,ali  ne pokreće film,jel bih ga trebala konvertirati u mpeg 2 format,ako da,jel mi možete reći kako?Zapravo sam htjela kupiti nitro box,ali kako ga u Osijeku trenutno nema,ili ga barem ja nisam našla,prodavač me uvjeravao da ovaj uređaj i snima i čita filmove pa rekoh ajde,ali kad ono problem...pa zato ako može koja info bila bih vam zahvalna.

Iskreno neznam kako to funkcionira s usb-om ali sam cuo da imaju ljudi problema s gledanjem preko stika tj. s titlovima...

off :Mene nist nije briga vise imam novu plazmu panasonikovu 42" g10 slika perfektna...mogu gledat filmove s usb-a sd-a ili dvd-a..ima sve =)

ⓑⓤⓖ░░▒▓███►◕‿◕◄███▓▒░░ⓑⓤⓖ
17 godina
neaktivan
larisa kaže...

Idemo po redu:

1.Koja je brzina citanja tvog USB sticka? (Ako ne znas uradi benchmark,npr sa ovim programom http://www.magicnotes.com/steelbytes/HD_Speed_ENG.zip ),min. preporucena brzina:5 MB/s

2.Specifikacija za video i audio formate sa strong-ovog sitea:

http://www.strong.tv/tvweb4/index.php?id=1904

Video

Profile level: MPEG-2 MP@ML
Video resolution: 720 x 576 pixels (PAL), 720 x 480 (NTSC)

Decoding & Video Out: PAL & NTSC
Aspect ratio: 4:3, 16:9

Audio

MPEG MusiCam Layer II
Sampling rate: 32, 44.1, 48 KHz
Audio mode: Stereo, Joint Stereo, Dual Mono, Mono

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2010 0:06 (dasHHa).
17 godina
neaktivan
RE: Prelazak

za svaki tv ti je potreban poseban dekoder. jer dekoderom šaltaš kanale

17 godina
moderator
RE: Prelazak
Zoran kaže...

za svaki tv ti je potreban poseban dekoder. jer dekoderom šaltaš kanale

Dekoder je dio prijamnika (o kakvom konkretno dekoderu govoris? o MPEG2 dekoderu? njime ne saltas kanale). Bolje reci - za svaki TV ti je potreban poseban DVB-T prijamnik. Naravno, neki televizori imaju integrirane DVB-T prijamnike.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2010 23:57 (mbaksa).
16 godina
neaktivan

ne znam jel već netko pitao,ali me zanima da li će i lokalne tv poput Z1 i otv-a ići digitalno ili...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trebao bih savet u vezi kupnje dvb-t prijamnika. Spremam se uzeti jedan pa se dvoumim između:

1. STRONG SRT5200 - HGspot 219kn - 75kn (kupon) = 144kn
   2. VIVAX IMAGO DVB-T 120 - 100kn i kupon preko pošte

Nemam iskustva u vezi ovakvih uređaja pa ako bi mi neko mogao preporučiti uređaj između ova dva iz kojeg dobijam najbolje (za razumne novce). Trebam naglasiti da nemam potrebe za nekim "dodatnim" mogućnostima kojima se hvale 600kn+ modeli, samo osnovnu funkcionalnost, uključi i gledaj, ali da mi prijam slike ne bude loš ili zakinut odabirom lošeg hardvera. Isto me zanima dali postoji razlika u prijemu između ovih uređaja, recimo da jedan po jedan od gore navedenih uređaja spojim na svoj TV i hvatam digitalni signal, dali bi preko jednoga bio bolji signal (čistij, jači)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Igor_76 kaže...

Trebao bih za hotel digitalni prijemnik ukupno 91 televizor,čuo sam da ima u HR zastupnik firme "Karman" ili nekako tako nisam siguran.Ideja je da preko jednoga recivera spojimo sve televizore.Da li netko ima informaciju više o takvim uređajima.Hvala

Firma je "Kerman" www.kerman.hr. I da, lako ti nabave uređaji na koje spojiš sve televizore.

Imaš kontakt na webu pa ih zvrcni i pitaj...

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2010 11:00 (gkelekov).
17 godina
neaktivan

Jel zna netko za kakav player dvr fileova jer Strong 5203 snima u tom formatu? Trazio sam uzduz i poprijeko i nista.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
@shimano Da, i lokalne idu na digitalnu, samo što nećeš moći u npr. Zadru gledat Z1, nego to i dalje ostaju regionalne, u digitalnom obliku
Intenzivno koristim: m.bug.hr ///// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
16 godina
neaktivan
Šef kaže...
@shimano Da, i lokalne idu na digitalnu, samo što nećeš moći u npr. Zadru gledat Z1, nego to i dalje ostaju regionalne, u digitalnom obliku

a kad one počinju emitirati,jel čekaju potpuni prijelaz (zagreb) ili će ipak biti prije,ja već gledam digitalce s ovih glavnih a njih nema pa...

17 godina
neaktivan

Televizija mi ima DVB-T i koje sve kabele treba spojit???

Trenutno mi je spojen za ATV i kad idem pretrazit digitalne ne pronadje mi nista...

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
misko28 kaže...

Trenutno mi je spojen za ATV i kad idem pretrazit digitalne ne pronadje mi nista...

To znaci da imas antenski konektor i za DTV?

17 godina
neaktivan

Neznam ja nista xD Samo mi je spojen ovaj bijeli kabel za analognu televiziju...

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
misko28 kaže...

Neznam ja nista xD Samo mi je spojen ovaj bijeli kabel za analognu televiziju...

LOL! Jesi siguran da na ispravan nacin trazis programe digitalne televizije (DVB-T)? Pogledaj na straznju stranu televizora, da kojim slucajem nema jos koji antenski konektor - za digitalnu televiziju. Takodjer, faktor moze biti i preslab signal,odnosno antena koja nije usmjerena prema odasiljacu - pogledaj ovo.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Info o DVB-T programima
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice