NytroBox NB-4001 T

poruka: 688
|
čitano: 469.140
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T USB
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

imam 2 nytroboxa u kuci ... sad sam bio formatirao u FAT32 ... stavim USB -> odem na MENU -> POSTAVKE -> SW NADOGRADNJA -> USB/CITAC kartica -> ''UREDJAJ NIJE PODRZAN''

poludit cu ... 

sta radim krivo? majke ti

mozda sam skinuo krivi SW ... moj uredjaj je dakle NYTROBOX 4001 T (USB i te neke kartice podrzava) ... koji da skinem odavde?

0-NB-4001T USB

DVB-T2 PRO

NB-4001T

NB-4001T Scart Stick No USB

NB-4004T HD USB

???

xFire: rebelsy
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 22:51 (rebelsy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: NytroBox NB-4001 T
rebelsy kaže...

imam 2 nytroboxa u kuci ... sad sam bio formatirao u FAT32 ... stavim USB -> odem na MENU -> POSTAVKE -> SW NADOGRADNJA -> USB/CITAC kartica -> ''UREDJAJ NIJE PODRZAN''

poludit cu ... 

cek ti to na usb hard????ili sta ja cim usteko odma naso bez pol frke

15 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

poludit cu ...

mozda sam skinuo krivi SW ... moj uredjaj je dakle NYTROBOX 4001 T (USB i te neke kartice podrzava) ... koji da skinem odavde?

0-NB-4001T USB

DVB-T2 PRO

NB-4001T

NB-4001T Scart Stick No USB

NB-4004T HD USB

???

ovaj markirani skineš - v.161. Ma nije ti to do softvera, ako kaže uređaj ne podržan. To je nešto do sticka... probaj posudit od nekog stik pa vidi

Odvikao se DotA-e, napokon! ......malo morgen
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 10:51 (Spakos).
15 godina
rebelsy kaže...

formatiro sam usb u FAT ... stavio ta 2 fajla u ROOT ... 

stavim usb u uredjaj i odem pod POSTAVKE -> SW NADOGRADNJA ... izbaci mi poruku '' Uredjaj nije podrzan ''

:(

sta radim krivo???

izgleda da imaš loš usb. ili si skinuo krivi soft. probaj sve to isto napraviti sa sd karticom ili drugim usb-om.

odgovarajući soft za nytro 4001T USB LOOP odgovarajući soft za nytro 4001T USB LOOP

made kaže...
mind_challenge kaže...

ja stavim prenosni hard i pise da je instaliran i sta sad sam metenem timer i on automatski snima na njega jel??

da, trebao bi ga prepoznati od prve, ali, čisto zbog tvoje sigurnosti, u postavkama snimača, ne timera, provjeri da li ti piše "čitač kartica" ili "usb uređaj".

Ne svađaj se sa glupljim od sebe; nikada nećeš pobijediti.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 12:08 (viking.software).
15 godina
made kaže...
mind_challenge kaže...
ja stavim prenosni hard i pise da je instaliran i sta sad sam metenem timer i on automatski snima na njega jel??

Upravo tako.

Sad vidim da je već na ovo odgovoreno. Kako mogu obrisati vlastiti post?

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 18:39 (espero).
15 godina
rebelsy kaže...

Probaj izvući uređaj, sačekati par sekundi dok dobiješ poruku, ponovo ga vratiti. Zna se dogoditi da Nytro ne prepozna odmah USB. Radi li se o sticku ili disku? Ja imam USB disk koji radi s Nytrom samo ako mu uključim eksterno napajanje. 

16 godina
NytroBox NB-4001 T

Jučer sam pokušao snimiti neke serije i fino sam podesio vremena snimanja prije nego što sam otišao na put. Kada sam došao kući htio sam pregledati snimljeno, ali mi je nitrić sve smuljao. Prvu seriju je stavio u dva foldera (prvi folder mi nitrić uopće ne nalazi na stiku, a na kompu ga imam), a drugu seriju mi uopće nije snimio. Prije nekoliko dana sam skužio da mi tipka za teletekst šteka i neće da otvori teletekst sve dok ne prebacim na neki drugi kanal (problem nije prisutan pri svakom korištenju teleteksta). Da li ste imjali slične probleme?

0 0 hvala 0
15 godina
filip1 kaže...
Prije nekoliko dana sam skužio da mi tipka za teletekst šteka i neće da otvori teletekst sve dok ne prebacim na neki drugi kanal (problem nije prisutan pri svakom korištenju teleteksta). Da li ste imjali slične probleme?

Ja sam imao taj problem. Da ne ponavljam sve, pronađi sve moje poruke u ovoj temi s ključnom riječi "teletekst".  Tu sam napisao što sam sve otkrio u vezi ovog problema.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 11:01 (espero).
15 godina
filip1 kaže...

Jučer sam pokušao snimiti neke serije i fino sam podesio vremena snimanja prije nego što sam otišao na put. Kada sam došao kući htio sam pregledati snimljeno, ali mi je nitrić sve smuljao. Prvu seriju je stavio u dva foldera (prvi folder mi nitrić uopće ne nalazi na stiku, a na kompu ga imam), a drugu seriju mi uopće nije snimio. Prije nekoliko dana sam skužio da mi tipka za teletekst šteka i neće da otvori teletekst sve dok ne prebacim na neki drugi kanal (problem nije prisutan pri svakom korištenju teleteksta). Da li ste imjali slične probleme?

za prvi dio pitanja. ne gledaj što je i kako zapisano na kompjuteru! dobiti ćeš hrpu .ts fajlova po 256mb i onda ćeš početi pitati kako to gledati, s čime spojiti i tako dalje. znači, pregledavaj na nytru. osim, ako baš želiš ostaviti snimku za kolekciju.

drugu seriju što ti nije snimio-jednostavno pitanje-da li si ispravno postavio snimanje, da li je na sticku dovoljno praznog prostora? ako je prva snimka zauzela sav slobodan prostor na usb-u, onda se nemaš što čuditi da nije snimljeno.

računaj da je 1gb otprilike 25-30minuta programa.

što se drugog dijela tiče, o problemima sa teletextom je bilo već priče, pa malo pogledaj koju stranicu unatrag.

i stavi, ako već nisi, zadnji firmware. on uvelike olakšava rad sa teletextom.

17 godina
NytroBox NB-4001 T

ljudi najednom nemam slike...

nytro je bio isključen mjesec dana a sada se čuje ton, ali nema slike.

Također ne mogu ući u MENI od nytroa... sve je radilo prije tako da ne znam u čemu je problem.

ZNAM ODGOVOR: Scart je bio labavo uključen u tv... :-))

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 21:14 (Korny1603987).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Kupio sam novi NytroBox NB-4001 T i slika mi je zelena...pojavi mi se poruka da je antenino okruženje preopterećeno...sve sam pokušao i ništa ne uspijeva...jel zna ko šta treba napravit?

0 0 hvala 0
15 godina
joka0305 kaže...

Kupio sam novi NytroBox NB-4001 T i slika mi je zelena...pojavi mi se poruka da je antenino okruženje preopterećeno...sve sam pokušao i ništa ne uspijeva...jel zna ko šta treba napravit?

prvo, pročitati upute! drugo, ISKLJUČI u postavkama "napajanje antene". treće, za zelenu sliku može biti kriva postavka RGB/CVBS ili PAL/NTSC na televizoru.

15 godina
viking.software kaže...
prvo, pročitati upute! drugo, ISKLJUČI u postavkama "napajanje antene". treće, za zelenu sliku može biti kriva postavka RGB/CVBS ili PAL/NTSC na televizoru.

Da ne bude zabune, ovo "postavka RGB/CVBS ili PAL/NTSC na televizoru" znači postavke za televizor na Nytroboxu, zar ne? Da ne bi čovjek mislio da treba čačkati po TV aparatu.

15 godina

pa ne baš. upravo kako sam napisao-na nytru RGB/CVBS, a ako to ne pomogne, onda u postavkama tv-a PAL/NTSC/AUTO.  nytro ove opcije, koliko se sjećam, niti nema. samo vrstu izlaza.

15 godina
viking.software kaže...

pa ne baš. upravo kako sam napisao-na nytru RGB/CVBS, a ako to ne pomogne, onda u postavkama tv-a PAL/NTSC/AUTO.  nytro ove opcije, koliko se sjećam, niti nema. samo vrstu izlaza.

Nytro ima postavke: PAL, NTSC i Auto. 

15 godina

sada sam pogledao i u pravu si. no to na što misliš je za postavke tv-a da bi se nytro prilagodio vrsti tv-a.  ja govorim za postavku video izlaza. cvbs/rgb a onda prema tome, ako je slika još uvijek zelena treba prvo probati narihtati na tv-u, a ako ne, onda i sa ovom postavkom. mada, ja sam pokušao na relativno novom tv-u (crt samsung, cca 3 god), sa mogućnošću izbora vrste sinala da li postavka "pal/ntsc/auto" na nytru djeluje, i mogu reći da ne.

15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Sve sam napravio što ste mi savjetovali i ništa ne uspijeva...probao sam priključiti taj resiver(NytroBox NB-4001 T) na drugi tv i radi normalno i probao sam drugi resiver(koji dobro radi) priključiti na ovaj tv i isto ne radi dobro kao i Nytro(opet piše da je antenino okruženje preopterećeno)...možda nešto moram na tv-u probat napravit...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jeli taj drugi tv gdje ti je nytro radio ok priključen na istu antenu kao i na ovom tv-u gdje ti nytro nije dobro radio. koja je uopće antena. koja ti je marka tv-a na kojem ti nytro ne radi

15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

ALO!!!

naime imam problm sa nitrom nakon oluje(vremenske nepokode mislim) vise nemam sliku na TV-u sve je ukljuceno provjeravo 200 puta al tako i kod susjeda isto samo sto on ima kucu antenu a ja riblju kost

0 1 hvala 0
15 godina

grom je uvijek jači! Cool

15 godina
NytroBox NB-4001 T
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

u čemu je dilema??? oba su iste namjene, dashboard je minimalno različit, oba snimaju, oba se mogu updateirati sa novim softom preko kartice ili usb-a? na količini kablova nećeš nešto profitirati ni sa jednim.

ako je do estetike, onda scart. oba imaju istu garanciju tako da ni to nema prevagu niti na jednu stranu. ili koji ti je ljepši ili koji je jeftiniji.

daljinski su im isti.

17 godina
viking.software kaže...

(...)

daljinski su im isti.

E može pitanje u vezi tih daljinskih. Kak onda ovaj scart model hvala signal od daljinskog pošto je iza televizora (ak' sam dobro skužio)? Jer od ovog kak bih rekao, uobičajenog modela, čim okreneš daljinski u nekom drugom smjeru od NB-a, NB ne hvata signal (jedino ako uperiš u zid, pa se signal odbije do njega).

15 godina
neaktivan

denix, pozdrav. ne znam za nytrov daljinac od scart verzije, no neke druge sam vidio koji imaju eksterne senzore koji se zalijepi na TV i na taj način prima signal.

15 godina
mikica1 kaže...

denix, pozdrav. ne znam za nytrov daljinac od scart verzije, no neke druge sam vidio koji imaju eksterne senzore koji se zalijepi na TV i na taj način prima signal.

I Nytro ima senzor koji se zalijepi. Kad sam prvi put pročitao o tom uređaju, ja sam se isto zapitao kako se time upravlja, ali sam onda negdje pročitao da ima senzor. Drugačije ne može ni funkcionirati.

15 godina
denix kaže...

E može pitanje u vezi tih daljinskih. Kak onda ovaj scart model hvala signal od daljinskog pošto je iza televizora (ak' sam dobro skužio)? Jer od ovog kak bih rekao, uobičajenog modela, čim okreneš daljinski u nekom drugom smjeru od NB-a, NB ne hvata signal (jedino ako uperiš u zid, pa se signal odbije do njega).

nemaš brige. dobiješ prijemnik (izgleda kao pola ping-pong loptice), sa svojih 1m žice, i nakeljiš ga na bok tv-a ili ispod, ili gdje ti već paše. prije trajnog ljepljenja, treba se malo zabaviti sa prijemom signala jer čak nije potrebna potpuna optička vidljivost između daljinskog i prijemnika. prolaze i "odbijanci"

17 godina
NytroBox NB-4001 T

Da li je imao tko problema sa daljinskim? Točnije, mislim na problem sa tipkom za teletekst. Jednostavno dok ju stisnem, ne pokaže teletekst nego kao da sam pritisnuo tipku info. Dok drugi put zaredom pritisnem, onda se taj info baner makne sa ekrana. I tako je to trajalo dva dana i sada je opet u redu. Ovo mi se već drugi put dogodilo. Prije je to tako bilo jedan dan. Neda mi ga se slati na servis, a u neku ruku, prilično živcira...

0 0 hvala 0
16 godina
denix kaže...

Da li je imao tko problema sa daljinskim? Točnije, mislim na problem sa tipkom za teletekst. Jednostavno dok ju stisnem, ne pokaže teletekst nego kao da sam pritisnuo tipku info. Dok drugi put zaredom pritisnem, onda se taj info baner makne sa ekrana. I tako je to trajalo dva dana i sada je opet u redu. Ovo mi se već drugi put dogodilo. Prije je to tako bilo jedan dan. Neda mi ga se slati na servis, a u neku ruku, prilično živcira...

meni se to znalo događati, jednostavno smao od sebe prestane nakon nekog vremena

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
17 godina
protjeran
NytroBox NB-4001 T

Imam par pitanja...

NitroBox sam dignuo na zadnju verziju (161) i sada radi solidno.

Ali ima nekoliko problema i ne znam mogu li se nekako rješiti.

1. Hard disk mi je od 230 GB i napravio sam jednu FAT32 particiju, koju je uredno prepoznao.

Ako na nju stavim veću količinu filmova (npr. sve sezone Zvjezdanih staza Voyager i Enterprise sa titlovima), kod paljenja ide inicijalizacija diska i traje oko 230 sekundi (možda i nisu baš sekunde, jer sam brojao u glavi).

Znači, radi se o nekoliko poddirektorija, a svaka sezona ima oko 24 serije od 350 kB (7 sezona Voyager i 4 Enterprise). Sve zajedno manje od 100 GB podataka.

Nakon brisanja svega osim jedne sezone od 26 datoteka, izbrojao sam inicijalizaciju do 100 (pretpostavljam da je to oko 50 sekundi).

Može li se ikako ubrzati to učitavanje? Jer šta će biti sa npr. EPS snimanjem, ako je uređaj ugašen i treba mu toliko vremena da se probudi? Nije li moguće da se keš puni tek kada se šeta po poddirektorijima, a ne keširati cijeli disk?

2. I još jedno pitanje (ovo mi je još važnije): Kada se uređaj ugasi (crvena lampica svijetli), zašto je na USB ulazu napon?

Hard disk radi stalno (kad se stavi na uho lijepo zuji). Može li se nekako dobiti da se gašenjem ugasi i disk, ili ga se uvijek mora mehanički izvlačiti? Nije valjda da mora stalno vrtjeti do željenog snimanja (npr. drugog dana)?

Inače, memory stick od 8 GB mi se inicjalizira za oko 2 sekunde.

EPS isto radi OK (a na tipku OK se i lijepo dobije odabrani sadržaj za snimanje).

Jedino što bi se moglo dodati da zapamti cp1250, pa da se stalno ne mora stiskati tipka.

Pokušao sam preko njega i drugog skarta snimati na stari snimač sa hard diskom i stalno je snimao i naljepljenu poruku da će ići u stand-by. Zato sam ga u postavkama isključio.

Da nema te duge inicijalizacije i uzaludno trošenje diska, sve bi bilo savršeno, uz nekoliko korekcija default-nih postavki...

Zna li netko link i e-mail autora za SW firmware?

Kako nisam mogao naći, pišem ova pitanja ovdje...

(naknadno sam primjetio da postoji tema sa USB, a da je ovdje u naslovu bez, pa ću kopirati isto na taj dio)

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 10:40 (branko).

0 0 hvala 0
15 godina
branko kaže...

1. Hard disk mi je od 230 GB i napravio sam jednu FAT32 particiju, koju je uredno prepoznao.

kod paljenja ide inicijalizacija diska i traje oko 230 sekundi (možda i nisu baš sekunde, jer sam brojao u glavi).

Znači, radi se o nekoliko poddirektorija, a svaka sezona ima oko 24 serije od 350 kB (7 sezona Voyager i 4 Enterprise). Sve zajedno manje od 100 GB podataka.

Nakon brisanja svega osim jedne sezone od 26 datoteka, izbrojao sam inicijalizaciju do 100 (pretpostavljam da je to oko 50 sekundi).

Može li se ikako ubrzati to učitavanje? Jer šta će biti sa npr. EPS snimanjem, ako je uređaj ugašen i treba mu toliko vremena da se probudi? Nije li moguće da se keš puni tek kada se šeta po poddirektorijima, a ne keširati cijeli disk?

2. I još jedno pitanje (ovo mi je još važnije): Kada se uređaj ugasi (crvena lampica svijetli), zašto je na USB ulazu napon?

Hard disk radi stalno (kad se stavi na uho lijepo zuji). Može li se nekako dobiti da se gašenjem ugasi i disk, ili ga se uvijek mora mehanički izvlačiti? Nije valjda da mora stalno vrtjeti do željenog snimanja (npr. drugog dana)?

Jedino što bi se moglo dodati da zapamti cp1250, pa da se stalno ne mora stiskati tipka.

Pokušao sam preko njega i drugog skarta snimati na stari snimač sa hard diskom i stalno je snimao i naljepljenu poruku da će ići u stand-by. Zato sam ga u postavkama isključio.

od verzije 160 je inicijalizacija diska uvelike ubrzana. tako da je kod tebe problem velika količina podataka, tj. fajlova. mada je, nadam se, greška onaj podatak od 350kb. valjda 350mb po epizodi. uzmi u obzir fragmentaciju diska uz to. 100gb podataka nije malo, pogotovo kad ih se treba progurati kroz usb. možda, ako ti se da i imaš vremena i volje za experimentiranje, stavi sve epizode u root, pa onda provjeri. mada, i dalje tvrdim da je 4minute (ako je to točno) puno predugo. da nije ladica usb 1.1?

i sam kažeš da se nakon brisanja većeg dijela učitavanje ubrzalo.

nije EPS snimanje, nego EPG (electronic program guide). kada se to (AKO se to) jednog dana pokrene kako spada i zbilja počne raditi kako je zamišljeno, neće biti problema sa snimanjem jer će snimač (koji vrlo vjerojatno to neće doživjeti nego ćeš imati neki drugi ako ne i treći model) pročitati samo TOC na disku, i početi snimanje gdje je prvi veći slobodni prostor. reprodukcija nema veze sa snimanjem. ili si na taj disk, ako ti to toliko smeta, odnosno nisi siguran da će šljakati, napravi dvije particije, jedna za snimanje, druga za divxe.

što se tiče napona na usb-u, to je i meni i većini nas koji imamo stalno prikopčane diskove i usb stickove problem. ja sam nekoliko puta pisao mke-u, pitao na forumima, ali nitko ništa.  tvorac softa je negdje u kini i ne nadaj se da ćeš dobiti odgovor. barem ga do sada nitko nije pronašao (programera). jedino pokušati sam prepraviti soft, ali to je... tako da ili ga preštekavaj ili nabaviti neki jako pametni hard koji se sam gasi (barem se ploče ne vrte, i dalje je pod naponom), ili trpiti i gasiti ga jednom tjedno da se malo odmori.

tipka za code-page je ionako napravljena na bezbrojne zahtjeve, tako budi sretan da postoji. ;-)

što se snimanja tiče-normalno da je snimljeno sve što je prijemnik pokazao. dobro si napravio.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T USB
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice