ja ih isto spajam i nema mi prekida
Koristim NytroBox 4001T USB na dva televizora već nekoliko mjeseci i napravio sam dva upgradrea SW-a i sve radi OK! Snimam programe na USB stik od 8 i 16 GB. Sve mi radi OK (doduše nemam iskustva sa gledanjem AVI-a i sličnih fajlova). Međutim, primijetio sam u nekoliko navrata da kod puno prčkanja sa postavkama snimanja - mijenjanja vremena početka i kraja snimanja, izvlačenja stika pod naponom - OBAVEZNO UTAKNUTI ILI VADTI STIK U STAND BY REŽIMU! dolazi do nepravilnosti u radu ili mi čak i ne snimi ono što sam htio ili snimi svega nekoliko sekundi programa (obično 15 sek). Rješenje za uklanjnje ovih - a možda i nekoh drugih problema je vrlo jednostavno: Postaviti defaultne vrijednosti uređaja. Time se, naravno gube svi programi, ali ponovna pretraga kanala traje svega nekoliko minuta i stvar riješena!
Neznam gdje da postavim ovo pitanje pa cu u ovu temu!
Imam navedeni prijemnik i zvučnike logitech x-210 dali bi mogao te zvučnike spojiti na njega i što mi treba od kablova!
Kupio sam novi NytroBox NB-4001 T USB i slika mi je stalno zelena...može li mi itko pomoći...u čemu je problem???
Imam par pitanja...
NitroBox sam dignuo na zadnju verziju (161) i sada radi solidno. Ali ima nekoliko problema i ne znam mogu li se nekako rješiti.
1. Hard disk mi je od 230 GB i napravio sam jednu FAT32 particiju, koju je uredno prepoznao. Ako na nju stavim veću količinu filmova (npr. sve sezone Zvjezdanih staza Voyager i Enterprise sa titlovima), kod paljenja ide inicijalizacija diska i traje oko 230 sekundi (možda i nisu baš sekunde, jer sam brojao u glavi). Znači, radi se o nekoliko poddirektorija, a svaka sezona ima oko 24 serije od 350 kB (7 sezona Voyager i 4 Enterprise). Sve zajedno manje od 100 GB podataka. Nakon brisanja svega osim jedne sezone od 26 datoteka, izbrojao sam inicijalizaciju do 100 (pretpostavljam da je to oko 50 sekundi). Može li se ikako ubrzati to učitavanje? Jer šta će biti sa npr. EPS snimanjem, ako je uređaj ugašen i treba mu toliko vremena da se probudi? Nije li moguće da se keš puni tek kada se šeta po poddirektorijima, a ne keširati cijeli disk?
2. I još jedno pitanje (ovo mi je još važnije): Kada se uređaj ugasi (crvena lampica svijetli), zašto je na USB ulazu napon? Hard disk radi stalno (kad se stavi na uho lijepo zuji). Može li se nekako dobiti da se gašenjem ugasi i disk, ili ga se uvijek mora mehanički izvlačiti? Nije valjda da mora stalno vrtjeti do željenog snimanja (npr. drugog dana)?
Inače, memory stick od 8 GB mi se inicjalizira za oko 2 sekunde. EPS isto radi OK (a na tipku OK se i lijepo dobije odabrani sadržaj za snimanje). Jedino što bi se moglo dodati da zapamti cp1250, pa da se stalno ne mora stiskati tipka.
Pokušao sam preko njega i drugog skarta snimati na stari snimač sa hard diskom i stalno je snimao i naljepljenu poruku da će ići u stand-by. Zato sam ga u postavkama isključio.
Da nema te duge inicijalizacije i uzaludno trošenje diska, sve bi bilo savršeno, uz nekoliko korekcija default-nih postavki...
Zna li netko link i e-mail autora za SW firmware?
Kako nisam mogao naći, pišem ova pitanja ovdje...
Kako sam riješio neke od tih mojih rješenja napisao sam pod sličnom temom, koja je više posjećena:
Pozdrav!
danas sam kupio NB 400-1T USB,i spojio sam u scart dvd player (na scart od VCR) , ali kada kliknem na daljinskom da mi prebaci na dvd,ništa ne reagira,pritisnem na daljinskom TV/AV ali nema niakave reakcije da bi se prebacilo na dvd player odnosno nikakve uopče reakcije kao da TV/AV na daljinskom ne radi...dali ja pogrešno radim nešto ili je greška u prijemniku...ako je greška u prijemniku da znam reklamirati
Hvala
Novi update SW P5165 http://www.4shared.com/account/home.jsp
P5165:
<Moji Filmovi> tj. Gledanje divx-a
Tipka <--PR : Uključuje i isključuje ponavljanje video klipova u izabranoj mapi:
- Ako imate više avi datoteka u istoj mapi, po završetku jedne, automatski kreće druga,
a ako je samo jedna avi datoteka, ona se po završetku ponavlja ispočetka.
- idelano ako imate kraće filmiće (crtići, glazba,..)
Aspect Ratio (16:9 / 4:3) koji podesite u TV Postavkama izbornika, od sada se odnosi i na divx...
- Za one koji imaju 4:3 TV, a avi u 16:9 formatu :-)
TELETEKST - s obzirom da se ne može povećati veličina teleteksta na cijeli ekran, tipkom [INFO] možete
povećati veličinu slova
- idealno za one koji imaju problema s vidom :-)
- Sve ostalo bi trebalo biti kao na P5161
ovo s tipkom info za zoom teleteksta je i u verziji prije ove nove, samo se zna tu i tamo uslijed njenog korištenja zamrznuti prijamnik, pa ga treba ištekati i uštekati. Hvala na obavijesti, ova nadogradnja se nesmije zanemariti, pošto donosi neke potrebne stvari :D
ovdje:http://www.4shared.com/dir/32496219/49cf246b/sharing.html se nalaze svi novi softveri za NytroBox između ostalog i za NB-4001 T USB
evo stavio sam novi software. ovo sa teletekstom radi, a ovo za aspect ratio nemogu provjeriti jer imam 16:9 tv
probao sam staviti u tv postavkama 16:9 (imam 4:3 tv), ali ništa se ne mijenja.
probao sam staviti u tv postavkama 16:9 (imam 4:3 tv), ali ništa se ne mijenja.
Ista stvar ovdje. Ja sam probao sve 4 opcije, al 16:9 divx ostaje izdužen na 4:3.. Jel još ko isprobao?
Ja to rjesavam tako da film konvertiram u 4:3 bez gubitka slike ili izduživanja i onda prebacim na USB i gledam. Komplikacije ali eto...
Ja to rjesavam tako da film konvertiram u 4:3 bez gubitka slike ili izduživanja i onda prebacim na USB i gledam. Komplikacije ali eto...
Ajde reci ti nama kako to točno radiš pa da ne ostanemo zakinuti po tom pitanju.. :D
Ajde reci ti nama kako to točno radiš pa da ne ostanemo zakinuti po tom pitanju.. :D
Probaj ovim programom : http://www.shivaranjan.com/2009/05/27/modify-change-mpeg4-mp4-video-files-parameter-without-re-encoding/ Za fokusiranje/konvert formata preko Download MPEG4 Modifier -a treba kojih 3-4 minute.U programu reguliraj format slike u DAR opcijama (Display Aspect Ratio), a NB će (zbog tog svog buga u SW-u) sliku skupiti u 16:9 (bez obzira koji ti format izabereš). Ali preporučujem odabiranje formata slike u kojem je zbilja film, jer sutra kad taj film pogledaš na npr. DVD playeru da ne bi bilo problema sa formatom.
...to je samo jedan program za tu svrhu ima njih više od programčića za konvertirat/prebaciti sliku u 4:3 ...
Probaj ovim programom : http://www.shivaranjan.com/2009/05/27/modify-change-mpeg4-mp4-video-files-parameter-without-re-encoding/ Za fokusiranje/konvert formata preko Download MPEG4 Modifier -a treba kojih 3-4 minute.U programu reguliraj format slike u DAR opcijama (Display Aspect Ratio), a NB će (zbog tog svog buga u SW-u) sliku skupiti u 16:9 (bez obzira koji ti format izabereš). Ali preporučujem odabiranje formata slike u kojem je zbilja film, jer sutra kad taj film pogledaš na npr. DVD playeru da ne bi bilo problema sa formatom.
...to je samo jedan program za tu svrhu ima njih više od programčića za konvertirat/prebaciti sliku u 4:3 ...
Probao sam na sve načine... Može detaljnije ili čak video tutorial?
EDIT: Uspio sam, ali ne preko Display Aspect Ratia, nego preko Pixel Aspect Ratia... However, puno ti hvala!
Postoji li za taj prijemnik neki drugi SW, a da nije ovaj...znači od drugg prijemnika a da odgovara ili tako nešt?
Ej ljudi! Kako bi riješio problem brisanja kanala na nb - u? Sekiraju me HTV 3 i 4 kojine služre ničemu. Kada odem na brisanje pita me da li želim obrisati sve kanale; tj. ne mogu obrisat samo jedan nego mi nudi sve il ništa? Unaprijed zahvalan.
Ej ljudi! Kako bi riješio problem brisanja kanala na nb - u? Sekiraju me HTV 3 i 4 kojine služre ničemu. Kada odem na brisanje pita me da li želim obrisati sve kanale; tj. ne mogu obrisat samo jedan nego mi nudi sve il ništa? Unaprijed zahvalan.
Ideš na MENU - TV popis - dođeš na program koji želiš ukloniti s liste programa - desnom navigacijskom tipkom (tipka za pojačavanje tona) ideš 7x udesno dok ti ne dođe do gumba Brisanje - stisneš OK i pojavit će ti se pokraj navedenog programa crveni x - sada možeš još neke označiti koje želiš obrisati i kada si sve označio koje želiš obrisati stisneš žuti gumb - pojavit će ti se prozor u kojem te pita želiš li obrisati označene programe i samo stisneš OK.
Budući da je MKE propao, a jedan uređaj pod garancijom mi je otišao, ne znam što napraviti.
Nego, kojim programom mogu na računalu uvećati titlove i zalijepiti ih na film kako bi se mogao reproducirati na uređaju?
Nego, kojim programom mogu na računalu uvećati titlove i zalijepiti ih na film kako bi se mogao reproducirati na uređaju?
Danas sam nabavio NB 4001t usb pa me zanima da li postoji mogućnost nadogradnje da bi se mogli gledati filmovi u avi formatu? ( samo "čita" mpeg formate)
Danas sam nabavio NB 4001t usb pa me zanima da li postoji mogućnost nadogradnje da bi se mogli gledati filmovi u avi formatu? ( samo "čita" mpeg formate)
Čita i AVI filmove.
Taj NytroBox provjereno čita DivX-e (znači i .avi datoteke). Sve nadogradnje su ti na OVOM linku. Aktualna verzija je P5165.
Pozdrav svima !!!
Imam problem sa reciverom ! Sam se gasi ,pa nekad nemožeš pronaći niti jedan program odnosno pokazuje snaga signala 0 ,također i kvaliteta ...udaljenost od repetitora je 300m od repetitora !!!
Sve je bilo OK par mjeseci i onda puška !!! Poslao sam u sevis i nakon što se vratio radio 15 dana i opet ista priča....
Snimanje na USB radilo bez problema ,također i reprodukcija ali kad stavim USB na komp zvuka nema na početku pola min da bi poslje se pojavio ali cijelo vrijeme reprodukcije kasni za slikom pola minute !!!
Ako je netko imao sličnih problema molio bi da napiše kako je riješio ! Također ako netko zna kako riješiti kašnjenje zvuka na kompu jer imam puno crtića snimljenih za dijete .
HVALA unaprijed !!!
Pozdrav svima!
Imam jedno pitanje:dali je ikako moguce spojit nytrobox nb 4001t na pc???i ako je moguce kako?
Hvala unaprijed!
Pozdrav svima!
Imam jedno pitanje:dali je ikako moguce spojit nytrobox nb 4001t na pc???i ako je moguce kako?
Hvala unaprijed!
Nije moguće.
Pozdrav svima!
Hvala unaprijed!
Nije moguće.
Ma moguće je... Samo ti treba neka TV ili Capture kartica sa Video-in prikljuckom. Neisplativo jer za istu ili malo visu cijenu imas USB TV kartice.
koji softver da skinem da bi imao prevod uz film jer mi nikako ne uspjeva nastimati prevod