Ne, to ne igra. Meni treba audio izlaz s digitalnim nedekodiranim zvukom (optical ili coaxisal outout) koji upiknem u receiver/decoder/pojačalo/. Krajnji rezultat može biti PCM stereo, DD 2.0 ili 5.1 zvuk ili DTS...To ovaj STB ima samo preko HDMI konektora...vidim da mi TV ima Digital Audio Output i to optički, pa ću ovaj problem vjerojatno riješiti. Sami mi treba duži kabel. To riješim sutra u Chipoteci. 30 kuna.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kao što sam rekao... Više nigdje nema u igri digitalnog zvuka, a da nije preko HDMI. Nema više optičkog ili coaxa. Sve ide preko HDMI. Ni meni se to ne sviđa, ali u tom smjeru portovi idu, i nije HT predvodnik tog trenda. Ide se ka tome da se sve spaja preko HDMI na audio/video receiver, a zatim iz njega HDMI na TV.
Menii je a/v reciver spojen spdi-fom na telku a max hdmi-em i mogu regulirat
Vol preko max daljinca na a/v u a on je star 13god e sad dali tu telka pomaze da mogu dobit zvuk iimat neznam
Bdw na starom stb-u koji je imao spdif in to nisam mogao dok sada mogu...
Na telki mi je dostupno PCM,DD 51.dts DD+
Kao što sam rekao... Više nigdje nema u igri digitalnog zvuka, a da nije preko HDMI. Nema više optičkog ili coaxa. Sve ide preko HDMI. Ni meni se to ne sviđa, ali u tom smjeru portovi idu, i nije HT predvodnik tog trenda. Ide se ka tome da se sve spaja preko HDMI na audio/video receiver, a zatim iz njega HDMI na TV.
Slažem se potpuno, ali ne ide mi se u trošak i kupnju novog receivera dok me ovaj dobro služi...samo što 2000. godine kad je kupljen HDMI nije postojao još niti u nacrtima...

Za sada još ne. Navodno bi trebali omogućiti u nekome od slijedećih update-a.
Ja vas niš ne kužim.... Stari sam korisnik (vidim da to ima neke veze), za HD kanale moram platit ili su sad oni besplatni ili ih moram aktivirat.... Ili kako to već ide. Onda, kabel koji sam dobio s uređajem nisam spojio jer mi je i TV star (full HD phillips neki) i to nebi trebalo imat utjecaja na kvalitetu slike, ili da?
Vidim spominjete i smanjivanje osvježavanja na 50hz, to pomogne ćemu?
Ja vas niš ne kužim.... Stari sam korisnik (vidim da to ima neke veze), za HD kanale moram platit ili su sad oni besplatni ili ih moram aktivirat.... Ili kako to već ide. Onda, kabel koji sam dobio s uređajem nisam spojio jer mi je i TV star (full HD phillips neki) i to nebi trebalo imat utjecaja na kvalitetu slike, ili da?
Vidim spominjete i smanjivanje osvježavanja na 50hz, to pomogne ćemu?
Dođe ti na isto više manje, kod starijih TVa može bit problema s time, ali da ćeš vidjet skok u kvaliteti - nećeš. Eventualno će ti se pojavit trzanje/kidanje slike ako TV nije kompatabilan i to je to.
Ta slika ionako ide u 25fps-a (više manje) i tih 50/60HZ ne znači niš u ovom slučaju.
Kvalitetu slike prvotno definira bitrate samog streama, čak više nego rezolucija (radije bi uzeo high bitrate 720p, nego low bitrate 1080p).
Možda griješim, ali čisto sumnjam da će HT svima (eventualno nekima) davat cijeli HD paket besplatno.
Ako imaš HDMI onda ti zapravo ni kabel ni port kao takav nije faktor za kvalitetu slike jer je bitrate kojeg oni stremaju prema korisnicima daleko od zasićenja samog HDMI protokola.
danas sam zvao da mi dostave novi reciver, rekli su za dan do dva. No ono što mene zanima, pošto mi je kabel od sadašnjeg recivera uključen iza tva (odnosno teško mi je dođi do njega) dali strujni kabel od sadašnjeg maxtv uređaja, može odgovarati (koristiti se) i na novom reciveru?
danas sam zvao da mi dostave novi reciver, rekli su za dan do dva. No ono što mene zanima, pošto mi je kabel od sadašnjeg recivera uključen iza tva (odnosno teško mi je dođi do njega) dali strujni kabel od sadašnjeg maxtv uređaja, može odgovarati (koristiti se) i na novom reciveru?
Kratko i jasno, NE!
ne može
uredu, hvala vam, samo pitam.....
Mogao si Sport Plus paket od 15kn/mj, koji uključuje i Arene i Sport Klub.
Koji kanali su ti otključani, imaš li 30,31,32,...,39?
Zovi i prijavi na 0800 9000, podese profil da maxtv ima veću brzinu, kako bi radio hd.

Kod mene brzina 30Mbps pa mi na HD kanalima izbacuje nedovoljna propusnost...mislim da je to zbog profila kako je namjesten.

Meni od HD kanala dostupan je samo 32 i 37->novatv na novom prijamniku ali rade. Inače se kao plaća 50kn za hd paket.
Su vama otključani svi od 30-39?
Zovite i recite da vam piše da nemate dovoljnu propunost, tada promijene profil da maxtv ima veću propusnost.
hbo 2,3, cinemax 1, e!,sk3, as5 i 6 idu u hevc kodiranju, kaze covjek iz max tv na jednom drugom forumu.
vidi se da je slika puno bolja i vidi se hd logo kod navedenih hbo i cinemax sd kanala te sk3 sd.
kaze i da arene 1-6 hd idu u hevc. ja ne vidim razliku u odnosu na prije, mozda jer imam hd ready tv, uzet cu uskoro novi 4k. jesu li arene hd sad jos bolje?
Pošto sam jučer zvao i predbilježio se za novi reciver, operater mi je rekao da se čeka od dana do dva. Pa me zanima hoće li mi možda sutra stići ili tek idući tj? Kakva su vaša iskustva...
meni je stigao drugi dan, narucio ga pocetkom tjedna
meni je stigao drugi dan, narucio ga pocetkom tjedna
a vidjet cu ako ce doci sutra, ako ne onda tek iduci tj...
i kakva ti je kvaliteta naspram starog (za nas obične korisnike).....
dal netko zna onu "foru" kako napraviti da se na max tv daljinskom s crnom tipkom pali tv a s bijelom reciver?
Stigli i nama receiveri. Bili su uključeni nekih 15 minuta i otišli u natrag u kutiju dok malo ne dorade stvari.
Sve manjkavosti sučelja su već ovdje spomenute, ali mene je zasmetala vidljivo lošija kvaliteta slike na Pana p42gt60. TV je posložen po preporučenim postavkama sa AV foruma i slika je dosad bila fenomenalna, ali na ovom uređaju joj nedostaje oštrine i boje i to jednostavno nije to.
S obzirom da sad nemam vremena niti volje mijenjati postavke koje su inače dobre, nek još malo stoji receiver u kutiji. Ovaj tjedan bi nam trebali aktivirati produženje ugovora i nove pakete pa ga možda spojim da vidim da li bude kakve promjene i koji će kanali biti otvoreni.
Moja zamjerka je jedino jačina tona
Da, nebi me čudilo da ekipa sa optikom ima bolju sliku jer nemaju problem sa limitima i propusnošću.
Stigli i nama receiveri. Bili su uključeni nekih 15 minuta i otišli u natrag u kutiju dok malo ne dorade stvari.
Sve manjkavosti sučelja su već ovdje spomenute, ali mene je zasmetala vidljivo lošija kvaliteta slike na Pana p42gt60. TV je posložen po preporučenim postavkama sa AV foruma i slika je dosad bila fenomenalna, ali na ovom uređaju joj nedostaje oštrine i boje i to jednostavno nije to.
S obzirom da sad nemam vremena niti volje mijenjati postavke koje su inače dobre, nek još malo stoji receiver u kutiji. Ovaj tjedan bi nam trebali aktivirati produženje ugovora i nove pakete pa ga možda spojim da vidim da li bude kakve promjene i koji će kanali biti otvoreni.
Ista stvar kod mene, Panasonic plazma 50VT30 (flagship model 2011-te), bas se osjetno primjeti koliko je losija slika od starog STB-a.
Cekaju se bolji dani hehe
I meni na Blaupunkt 102cm-FullHD modelu je slika bolja na starom Albisu.
Šteta, nadam se da ćemo makar do kraja godine moći koristiti stare Albise tj da će mogućnost korištenja starih uređaja još dosta potrajati.
Koliko znam, broadcast kanala je isti. Nema dva zasebna enkodiranja niti se kvaliteta korigira po propusnosti. Na optici i bakru bi trebalo sve biti isto.