Novi MAXTV reciver izdvojena tema

poruka: 1.995
|
čitano: 1.027.921
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Novi MAXTV reciver
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 15:01 (4mal).
8 godina
neaktivan
Novi MAXTV reciver

Na Njemačkom telekomu imaju isti prijemnik i piše da je HDMI izlaz 1,4a za HDCP 1,2 e sad jel to sad šta pomaže, i da li kupovati 1,4 nisam siguran koji je kod mene  na Albisu. 

http://www.telekom.de/zuhause/geraete-und-zubehoer/media-receiver/media-receiver-entry

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 15:23 (lomm).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pa cijela platforma i STB kao i speedport modem su preuzeti od DT, sucelje je identicno kao i od DT-a tv. Tako da nista ovo nije novo nego se implementira postojece na HR trziste
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
protjeran
Novi MAXTV reciver

Postoji li neki razlog zašto se u novom sučelju ne pojavljuje potpuna HBO On Demand ponuda?

2 0 hvala 0
17 godina
Novi MAXTV reciver

I ja se to pitam isto kao za pickbox 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
4mal kaže...

I ja se to pitam isto kao za pickbox 

Zanimljivo je da pretraživanje prikazuje "nepostojeće" naslove.

17 godina
Novi MAXTV reciver

Jel ti ide u HD ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
4mal kaže...

Jel ti ide u HD ?

Dio jest. (Ili je slika magično bolja.) No većina nije.

17 godina
Novi MAXTV reciver

Za sto znas da ide tocno tj. sto si primjetio?

Jel odmah krece u HD ili mu treba da prebaci 

kao na web sucelju,smartu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 21:29 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
4mal kaže...

Za sto znas da ide tocno tj. sto si primjetio?

Rekao bih svi strani programi i neki HBO OD sadržaji. Većina HBO OD nije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 21:30 (NiramX).
17 godina
Novi MAXTV reciver

Sto ti je otkljucano od HD kanala?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
4mal kaže...

Sto ti je otkljucano od HD kanala?

Nada, zato mi i nije jasno zašto je slika tako čista. Ovo je u najmanju ruku (da tako kažem) "umjetni" HD. Neki internet streamovi u 720p izgledaju lošije.

17 godina
Novi MAXTV reciver

Imas FHD ili 4K ?

tak je i meni... to ti je zato radi HEVC-a 

SD se upscal rade na 720 a HD na 1080p ne i..

tj ovi strani su vec presli ali ne svi ocizo ide postepeno...

I koji paket si ubo ili prebacio te kakav ti je zvuk?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 21:48 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
4mal kaže...

Imas FHD ili 4K ?

Full HD.

14 godina
neaktivan
Meni su sd kanali i dalje onakvi kakvi su i bili.. Mozda hevc ukljucuju postepeno samo nekima?

Da li je normalno da na hbo on demand ima 50ak dokumentaraca, a na hbo go bar 200?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Dajte primjer nekog sd kanala gdje vam se cini da je slika bolja nego prije

0 0 hvala 0
17 godina
Novi MAXTV reciver

RTL,Nova,HRT 3,4 mi imaju bolju nego na albisu

od stranih njih vise od pola ima sliku blizu HD-u

a ti su vjerovatno u HEVC-u..

nebi me zacudlio da prvo ukljucuju novima i magenta korisnicima koji imaju barem 30Mbita propusnost

sto je lame od njih za one koji nisu magenta i nemogu imat takvu brzinu...

kaj se tice  HBO TO GO je kao i web sucelje ili smart zato i ime sve 

no uvijek si preko moba mozes streamat ako ti telka podrzva DNLA-a..

Ja HBO gledam preko smarta a pickbox nemrem jer jos papci nisu osposobili app na Tizen Os-u 

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 23:16 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Novi MAXTV reciver

Prije neki dan sam mjerio brzinu doma, i nije bila baš nešto velika, makar je PING bio u "normali"! 

Evo sam sada opet provjerio stanje, i ugodno sam iznenadjen, obzirom je PING takav kakav je, ali UL je i preko ugovorene brzine dočim je DL za moje potrebe sasvim uredu! 

Ovo pišem jer usporedo rade dva gadgeta na WiFi signal spojena plus MAX TV, a budem preko vikenda probao isključiti MAX TV, pa ću provjeriti kakva će biti situacija! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Novi MAXTV reciver

A jesmo picajzlasti postali, cuj, predaleko mi je tipka za glasnocu i mjenjanje programa, taman da jos netko vrti programe za vas... ako vam ne pase, jednostavno otkazite uslugu...

Nego, što se tiče dostupne brzine sa i bez uključenog stb-a. Internetski promet i maxtv promet prenose se zasebnim 'virtualnim kanalima'. Na adslu su to najcesve PVCovi dok se kod vdsla promet taggira u određeni VLAN. Kako ce se veza ponasati, ne ovisi o profilu vec iskljucivo o konfiguraciji vlanova/pvcova. Maxtv vlan podesen je na konstantnu propusnost od nekih 4-5mbit i ima veci prioritet kod prijenosa nego internet vlan cija je propusnost varijabilna a ogranicena je jedino odozgo zakupljenom brzinom. Zato nekada netko od korisnika zna imati problem gdje je pusten dovoljno velik profil na dslamu ali preko speedtesta ne mjeri dovoljno. Jer nije dobro podesena maksimalna propusnost po virtualnom kanalu za internet. Ako je profil na dslamu nedovoljan za zagarantiranih 4mbit na maxtv vlanu, dio mbita do tih 4 ce biti uzeto od internet vlana cija propusnost moze varirati. Kada se zagasi maxtv, i vise nebude potrebe za tih 4mbit na maxtv vlanu, dostupna brzina se vraca internet prometu.

2 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
4mal kaže...

nebi me zacudlio da prvo ukljucuju novima i magenta korisnicima koji imaju barem 30Mbita propusnost

Ja HBO gledam preko smarta a pickbox nemrem jer jos papci nisu osposobili app na Tizen Os-u 

ne kuzim zasto bi hevc pustali prvo onima s vecom propusnoscu...pa poanta hevca je da i oni s manjom propusnosti imaju bolju sliku.

znaci ako sad za x264 ide 4 mbit za SD, ici ce na hevcu ili 2mbit s istom kvalitetom kao prije ili 4 mbit s boljom kvalitetom. ne treba sigurno vise mbit za hevc nego za ovo sad

15 godina
shilev kaže...
4mal kaže...

ne kuzim zasto bi hevc pustali prvo onima s vecom propusnoscu...pa poanta hevca je da i oni s manjom propusnosti imaju bolju sliku.

znaci ako sad za x264 ide 4 mbit za SD, ici ce na hevcu ili 2mbit s istom kvalitetom kao prije ili 4 mbit s boljom kvalitetom. ne treba sigurno vise mbit za hevc nego za ovo sad

moje mišljenje je da će ostat na 4 i sve kanale koje mogu prebaciti u 720p, a dodatno kanale iz hd paketa u full hd na 8 mbita/s

nemam za potpis
17 godina
Novi MAXTV reciver

tako je sve ostaje isto unatoc HEVC-u ali se SD i HD programi ce se emitirat u veco rezi nego do sad, malo glupo 

za one koji nemogu imat vdsl ili im je do 20Mbita bez interneta 

bdw multyscreen jos uvijek ne radi a na HBO TO GO app ne podrzava chromecast 

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.6.2017 11:59 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Novi MAXTV reciver

Da li možda netko zna kada će ići novi software update tj. firmware? Netko je bio napisao da će ići 01.06 no međutim ništa.

Meni u postavkama piše:

Softver: ADRIATIC release 1.0.8.5 build 88, datum: 2017-05-16

Software update će se sam instalirati?

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
Novi MAXTV reciver

sam ce se update-t treba bi do kraja sljedecg tj. tako mi je rekao gosn. tehnicar...

i 4k eksperimentalno (sto god mu to zancilo) uskoro dolazi ali nesmije nista kazat...

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.6.2017 14:03 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
4mal kaže...

sam ce se update-t treba bi do kraja sljedecg tj. tako mi je rekao gosn. tehnicar...

i 4k eksperimentalno (sto god mu to zancilo) uskoro dolazi ali nesmije nista kazat...

Neće trebati raditi reset za provjeravanje updatea?

15 godina
neaktivan

Hvala puno na odgovoru!

15 godina
4mal kaže...

tako je sve ostaje isto unatoc HEVC-u ali se SD i HD programi ce se emitirat u veco rezi nego do sad, malo glupo 

za one koji nemogu imat vdsl ili im je do 20Mbita bez interneta 

bdw multyscreen jos uvijek ne radi a na HBO TO GO app ne podrzava chromecast 

taj potez je u stvari logičan jer i nacionalne televizije prelaze na hevc, a početak prelaska je planiran oko 2018./2019 i onda dolazi do toga da će preko antene biti full hd slika (to je obveza za televizije s nacionalnom koncesijom prema prezentaciji od hakoma), a da iptv ostane na sd rezoluciji tada nema smisla jer zašto plaćati nešto za što putem antene dobiješ bolju uslugu. sada će imati mogućnost da kroz manji bandwidth emitiraju sliku veće rezolucije pa čak i 4k kroz par godina.

nemam za potpis
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.6.2017 14:40 (tenac).
9 godina
neaktivan
Novi MAXTV reciver

Imao sam ga za vrijeme testnog perioda, TV slika se sama prekinula, pokazao se onaj spektar boja i pisalo nadogradnja software u tijeku molimo pričekajte tako da će vjerojatno ga sam povući kada bude spreman... ovo oko datuma su samo nagađanja. Zna li se što će u novoj nadogradnji dodati?

0 0 hvala 0
17 godina

ne 

14 godina
protjeran
NiramX kaže...

Postoji li neki razlog zašto se u novom sučelju ne pojavljuje potpuna HBO On Demand ponuda?

Iz čista mira odjednom je sve u redu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice