Telemach – Fiksne i mobilne usluge [Rasprava]

poruka: 1.858
|
čitano: 910.893
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Telemach – Fiksne i mobilne usluge [Rasprava]
Kurvenrojber kaže...

Ja danas zvao korisnicku, kao aktivirali mi VoLTE ali nije radilo. Otisao u poslovnicu, dobio novi sim, naravno ne radi. Na uređaju sve uključeno. Zvao opet vise puta korisnicku, kao neda se nista vise, trebam cekat poziv sa drugog odijela. Jel ima jos neko problema osim mene? 

Ma to se moraš s njima natezat oko toga. Mene su uvjeravali da mi mobitel ne podržava volte na kraju su oni to deaktivirali i ponovo akitvirali i onda je proradilo.

15 godina
zelenapaprika kaže...
Stric_Jura kaže...

evo upravo me zvala ženskica iz Telemacha, imaju valjda špije ovdje ?!?

uglavnom, ponudila mi je s obzirom na puštanje vlastite optičke infrastrukture, da me unutar 2-3 dana spoje na nju, uz novi ugovor, ali prvih 12 mj za 1 € (valjda bih bio testni zamorac) a  preostalih 12 po trenutnoj cijeni koju plaćam za triple-play od 35 €...

reko, ne vjerujem dok ne vidim na pismeno....

Jedno pitanje: jesi li ih zvao i pitao nude li optiku ili su te nekim putem kontaktirali i ponudili (letkom u sandučiću, pozivom na telefon...)?

zvali me na mob...

a imaju da sam se žalil na brzinu prek postoojeće HT optike

Ju je je? Je ju je!
4 godine

Da, boli ih kurac za korisnike. Da nisu najjeftiniji crno bi im se pisalo. Baš ću im se iz inata krvi napiti svaki dan ću ih bombardirati u call centru i chatu sve dok ne proradi. Govnari prokleti aljkavi! 

11 godina

Da li mozda ima nekih novosti u vezi koristenja vlastitih routera, da li su poceli davati SIP postavke za telefon ili jos uvijek za telefonsku uslugu forsiraju koristenje njihovog routera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina

Ljudi koji su uzimali EON box, da li je isti automatski ubačen u mojeeon.hr ili se pojavi tamo tek kad se uključi u struju i poveže sa svojim EON računom?

Pitam da li se u mojeeon.hr pojavi slot za TV ( u mom slučaju drugi pošto imam EON prepaid uslugu koju koristim putem aplikacije ) i ako već nije ubačen box da li se to mjesto može iskoristiti za još jednu EON aplikaciju bez da se kupljeni box aktivira i koristi?

0 0 hvala 0
11 godina
Nije ubacen automatski, pojavi se kada se prvi put spoji EON prijamnik. To mjesto se moze koristiti za jos jednu smart TV aplikaciju. Kada se jednom spoji i poveze EON prijamnik, on zauzme to mjesto i vise ga nije moguce ukloniti.
5 godina

Sve riješio, uzeo novu uslugu ( prepaid usluga ) na moje ime ( ova prethodna koju sam imao bila je preko suprugine kartice ).
U roku 3 minute prijavio se na mojeon.hr, prijavio oba TV-a ( box koji će u ormar će doći poštom ) te nakon toga odjavio prijašnju EON uslugu.
Hvala svima koji su pomogli jer većina ljudi u Telemachu ne zna da je moguće imati 2x aplikaciju a bez boxa koji je kupljen.
Ljudi u Telemach poslovnici na Rivi u Rijeci za to ne znaju kao niti većina ljudi u SZK.
Kad sam danas uzeo box, cura iz SZK najzad je rekla da je ova opcija moguća jer je i ona doma koristi - 2x app bez uključivanja kupljenog box-a....

0 0 hvala 0
15 godina

dakle...

nazove me ženskica iz Telemacha, tjedan dan prije Božića (onog po Grginom kalendaru ), bla bla, vidimo da nemate obavezu (a imao sam do 5/25, ali sam se žalio Hakomu za brzinu) - imam HT optiku koaksom razvučenu i Telemach konvferter i route i 3ple play uslugu, 35.9 €/mj

ali zato jer ste već korisnik, ne mogu na vas ponuditi, nego dajte suprugin OIB, pa ćemo na nju, nudimo našu optiku na 2g. ugovor, prvih 12 mj za 1 €, preostalih po voj cijeni - 35.9 €...

prijavim se na Telemach stranice, i kad zbilja - nema ugovorne obveze ?!?

Ma može, dajte ugovor, potpišem daljinski..

i krećemo, svaki radni dan osim valjda za 31.12 me zove neko iu Telemacha, pa mi opet želi prodati uslugu s njihovom optikom i zamjenom terminalne opreme po 1 € prva godina i sadašnaj cijena u 2. ....

i svaki put im velim ženino ime, e pa da,. to je pokrenuto... i danas me nazove lik - ista priča, dam ženino ime - e sad je to stornirano, ali može i na mene i moj OIB jer nema ugovorne obveze...

valjda me 5x zvao u 10 min za svaki korak...

uglavnom, nadam se da ću za koji dan imati 1000/500 brzinu, neograničeno, triple play s 200+ IPTV kanala i telefonom za 1 € (bar prva godina)...

dakle samo HODL! HODL! HODL! i čekajte da oni vama ponude paket, pa s time krenite u pregovore...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina

Pozdrav svima, trenutno sam na GigaNET-u od A1 po cijeni od 37€.

Korisnik sam iste usluge još iz vremena b.neta dok ga A1 nije preuzeo.

Međutim sad mi je kolega s posla ubacio bubicu za Telemach optiku koja mi je dostupna na adresi kako pokazuje njihov tool za dostupnost po cijeni od 34€ za 2/2 Gbps.

Zanima me kako ste zadovoljni u Zagrebu, konkretno Pongračevo/Trešnjevka.
Ima li itko njihovu optiku? Je li FTTH ili?

Hvala unaprijed svima.

Svako dobro u 2025!

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sudy_freak kaže...

Međutim sad mi je kolega s posla ubacio bubicu za Telemach optiku koja mi je dostupna na adresi kako pokazuje njihov tool za dostupnost po cijeni od 34€ za 2/2 Gbps.

Hvala unaprijed svima.

Svako dobro u 2025!

bas ti treba 2/2? za te novce dobijes EON Trio uz 1/0.5 ili taj isti internet za 23€

14 godina
ministar kaže...
sudy_freak kaže...

Hvala unaprijed svima.

Svako dobro u 2025!

bas ti treba 2/2? za te novce dobijes EON Trio uz 1/0.5 ili taj isti internet za 23€

Ne treba doduše.

Ali uz sve streaming platforme koje imam EON mi ne treba. Samo internet.

Moram priznat da sam navikao na 2Gbps download, a svako povećanje brzine za upload (sa sadašnjih 100mbps) mi je svakako benefit.

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
14 godina

vidim da se Telemach rasprodaje u regiji.. ima tko kakvih informacija što će biti kod nas?

0 0 hvala 0
16 godina
Jučer su mi s prigovori maila rekli da za moje područje nije dostupan 5G Pokućni, da bi mi dali broj za daljnje informacije - zovem to i veli mi ženska da je 5G dostupan kod mene i hoće mi odma napraviti ugovor za 28-9€ mjesečno..

Kome sad vjerovati, znam da imam b28 frekvenciju ali za nju govore da je spora.

Zvati opet danas?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

to ti je zajeb. Uzmi telemach karticu pa par dana testiraj s mobitelom signal.

0 0 hvala 0
12 godina

Ide Telemach ok

5G sa n28 5G sa n28
5G sa n78 5G sa n78
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Ocel biti kakva akcija na nove note 14 pro? Znali se šta😁
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo prvih dojmova nakon moje "nadogradnje":

U petak došla ekipa, 2 mlada momka, objasnio im stanje, vele, vi ste izgled prvi u KC koji ide na našu (Telemach) optiku..

Izbacili su prespoj s HT optike do mene, stavili svoju nit, izbacili Huawei konverter optika na Eth i stari Innbox V80 router (još s Optima telekom logom !) zamijenili s Nokiom G-2425G-A (optika ide izravno u router)...

Početna lozinka za userAdmin je isprintana na naljepnici na dnu, to je i WPA2 ključa za WiFi, inicijalna IP adresa routera je 192.168.1.254.

Zamijenjen je i STB, koji je jako sličan starom, jedino nema tipku za paljenje/gašenje straga, dakle samo se spukne konektor napajanja...

Brzina je OK, direktno mjerena je 930/570, čak je upload malo jači...

Naravno kako mi je čvorište s gigabitnim switchem, NASom i glavnim kompom spojeno s routerom preko powerlinea - TP-Link TP-PA7017P koji "vidi" da je brzina između para adaptera do 760 Mb/s, s kompa mi ne ide brže od 200/200, ali nije me briga, sve drži OK...

Probao sam i preko WiFia s kompa, tu mi ide do 300/260 brzina...

ali kako uz komp imamo 4 smartphonea, tablet, 2 laptopa + jedna službeni, XBox i smart TV, mislim da neće biti gušenja pipe nikako, a biti će dobro iskorišten puna brzina...

i još neka bude 1 €/mj za prvu godinu, sve pet...

Dakle, pozitiva, osim...

Mutavo je da kad idete na mojeon.hr i prebaci vas da si kreirate profil preko Telemach stranice, na mojeon ne vidite ništa, na Telemacu vidim i stari paket triple-playa koji je neaktivan, kao i testni prepaid koji sam imao 2-3 mj. pred skoro 3 g. kada sam testirao Telemach usluge...

Ne mogu s svog profila maknuti te stare neaktivne pakete usluga, pa sad moram čekati prvi račun da vidim jesu li se dogovorili sami s sobom u prodaj Telemacha što su mi prodali, naravno prije aktivacije sam platio zadnji račun  starog paketa, tako da sam čist 'ko suza...

P.S.: opet me zvali da dogovore dolazak tehničara da mi postave opremu - zbilja bi morali malo unutar odjela Prodaje komunicirati !!!

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 14:02 (Stric_Jura).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Pozdrav, ima netko iskustva sa telemachovim pokucinm 5G internetom , od nedavno mi se nudi ova opcija na mojoj adresi 2tb prometa 100dl/100up , neograniceni fiksni (meni bitna stavka) , router daju ZTE MC888 5g . Dal to  radi samo na 5g ili se ja mogu na 4g prespojit ukoliko bi imao bolji signal sa svojim B818 i p56 antenama koje na A1 zasad koristim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Na kraju sam se nakon 8 godina kod Tele2/Telemacha, opet vratil na Tcom.

Sa Telemachom nemam UO - kak odraditi ugodan i bezbolan raskid s njima?

Prek neta ili treba u poslovnicu?
15 godina
Iako ti na službenim stranicama pise da možeš preko neta moras u poslovnicu. A brze ti bude gotovo.

0 0 hvala 1
14 godina

ekipa na 2G brzini, koji kokia router se dobiva?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
tuna-1 kaže...

Nokia XS-2426G-B

Nokia ONT XS-2426G-B

14 godina
the chosen one07 kaže...
tuna-1 kaže...

Nokia XS-2426G-B

Nokia ONT XS-2426G-B

o jbt nije bilo malo veceg :D nebu to stalo u plitki ormaric :<

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2025 22:53 (tuna-1).
3 dana
Prelazak na Telemach (mobil) u Split? Dobra ideja?

Bok svima i moji dragi Splićani!

Trebam malo savjeta.

Ozbiljno razmišljam o tome da napustim Hrvatski Telekom nakon pet godina solidne usluge, ali uz frustrirajuće poskupljenje cijena. Telemach me mami s njihovom ponudom od €1/mjesečno za šest mjeseci, ali prije nego što se obvežem, želim čuti stvarne povratne informacije od ljudi koji ga koriste u Splitu (posebno u centru grada).

Bio sam u Telemachu na Marmontovoj u Splitu i pitao ih mogu li testirati brzinu mobilnog interneta na nekom uređaju tamo, ali rekli su da to ne mogu, nisu mogli odgovoriti ni na moja pitanja. Možda mi vi možete pomoći?

👉 Kakvo je iskustvo s 5G u Splitu? Brzine preuzimanja, brzine prijenosa i latencija – jesu li dovoljni za posao, FaceTime streaming i doomscrolling? Ili ću upasti u noćnu moru s učitavanjem?
👉 Pokrivenost i pouzdanost mobilne mreže? Ne želim gubiti signal na nasumičnim dijelovima grada ili imati problema s pozivima unutar prostora. Kakva je pokrivenost na Korčuli?
👉 WiFi pozivi na iPhoneu? HT mi dopušta korištenje te opcije, ali podržava li Telemach to? Jako mi je bitno.
👉 Privatnost: HT mi omogućuje da se odjavim od "praćenja internetskog prometa" (tj. praćenje stranica koje posjećujem kako bi izgradili moj profil). Volim svoju privatnost. Ima li Telemach istu opciju? Ili oni prate svaki moj korak kao Veliki Brat? 👀

Većinom sam u Splitu, pa mi je pokrivenost ovdje važnija od bilo kojeg drugog mjesta. Ako ste prešli na Telemach (ili požalite zbog toga), molim vas da mi javite prije nego što potpišem ugovor na cijeli život! PS. U privitku su brzine mobilnog interneta koje imam s HT-om i njihove opcije za odjavu praćenja.

Hvala unaprijed!! 🍻

0 0 hvala 0
7 godina
Re: Prelazak na Telemach (mobil) u Split? Dobra id

Naravno da možeš testirati uslugu. Sklopi pretplatu za tarifu putem webshopa i imaš pravo otkazati ju unutar 14 dana. Ako ti odgovara, super. Ako ne, raskineš ugovor unutar navedenog roka i sve super.

WiFi pozivi na iPhoneu su, pretpostavljam, VoWiFi? Nema toga u Telemachu, samo VoLTE zasad.

5G ne znam koliko ti je bitan, osobno radim (doduše u Osijeku) na 4G bez ikakvih problema kada npr. nemam struje ili prestane raditi kabel. Upload, download, video streaming, Zoom - sve radi i više nego dobro na 4G. Ako ti turisti zaguše bazne stanice, ni 6G ti neće pomoći jer jednostavno nema dovoljno propusnosti na baznoj stanici.

Pokrivenost u većim gradovima uistinu više ne bi trebala biti problem. Uvijek ima nekih mikrolokacija gdje jedan operater ima signal, druga dva nemaju, na drugoj lokaciji netko drugi ima signal, ostali nemaju, itd.

I nemoj se zavaravati da ti HT ne prati promet. Samo ti kažu "ma ne pratimo" a zapravo imaju sve interakcije i konekcije negdje spremljene. Trenutno u RH malotko vodi brigu o tome gdje surfaš i što gledaš, ali da imaš neku privatnost na netu... pa, baš i nemaš.

Usput, testirao sam Telemach 5G na fast.com. 260 Mbps dolje, 66 Mbps gore, unloaded latencija 25 ms, loaded 1.2s.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2025 10:34 (robogo).
3 godine

Prenio sam dva broja iz Telemacha u HT. Danas je sve aktivirano i radi. Da ne dužim... Iz Telemacha su raskinuli ugovor samo za jedan broj. Zvao sam ih i sad je drugi broj kao na nekoj provjeri. Ako budu kasnili za raskid da se javim HAKOM-u?

EDIT: Provjerom je utvrđeno kako je drugi broj trenutno na provjeri od strane nadležnog odjela koji će pregledati zahtjev od drugog operatera koji nam je predan, zaprimit ćete povratan odgovor u najkraćem mogućem roku.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:31 (antimon99).

0 0 hvala 0
7 godina
antimon99 kaže...

Prenio sam dva broja iz Telemacha u HT. Danas je sve aktivirano i radi. Da ne dužim... Iz Telemacha su raskinuli ugovor samo za jedan broj. Zvao sam ih i sad je drugi broj kao na nekoj provjeri. Ako budu kasnili za raskid da se javim HAKOM-u?

https://www.hakom.hr/hr/broj-mi-je-prenesen-sa-zakasnjenjem-imam-li-pravo-na-naknadu/2755

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice