Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.365.898
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
spaljeni kaže...
DDavorin kaže...

Ove dvije dolje slike od tp linka tako se radi V H polarizacija.

Na prvoj slici dipol ne stoji dobro/tvornicki u odnosu na resetku antene.

Druga slika je vertikalna polarizacija i sve je OK.

Treca slika je horizontalna polarizacija i sve je OK.

Dakle ne mudrovati sa zakretanjem posebno dipola a posebno resetke ili resetku ostavljati u jednoj poziciji a zakretati dipol, to se ne radi.

Slika 2 i kompletna antena se zakrece u desno za 45 stupnjeva, ako stojis iza antene onda ce ti desni kraj resetke otici prema dolje a ljevi kraj resetke ce se dici prema gore. Vrh dipola ce otici na desno u smjeru kazaljke na satu prema dolje, dno dipola ce otici u smjeru kazaljke na satu prema gore.

To je jedino ispravno ako pricamo o 45 stupnjeva vertikalne polarizacije.

3 d corner fan zahtjevao prvu sliku i tvrdio da je to vertikalna polarizacija i dobio rezultate! Antena vraćena na drugu sliku i zakrenuta za 45

17 godina
DDavorin kaže...

3 d corner fan zahtjevao prvu sliku i tvrdio da je to vertikalna polarizacija i dobio rezultate!

Ma moze taj Korner pricat sta god hoce... zna se kako stoji tvornicki resetka na gridu a kako dipol.  Uvijek je kontra jedno drugoga samo sto ljudi vide resetku da stoji horizontalno pa misle da je to horizontalna polarizacija ili gledaju u resetku koja stoji okomito pa odmah povezuju sa vertikalnom polarizacijom. Nisi ti neku veliku gresku napravio ni ono prvo sto si nakrenio jer si stavio antenu u 135 stupnjeva vertikalno sto je OK ako tele2 uz 45 stupnjeva emitira i 135 stupnjeva kao sto zasigurno emitira vip.

No posto tele2 mreza nije LTE-A nisam ni siguran da koriste obje vertikalne polarizacije. Okrenuto na 45 stupnjeva si siguran, 135 stupnjeva... mozda, ne zna se 100%.

13 godina
spaljeni kaže...
DDavorin kaže...

3 d corner fan zahtjevao prvu sliku i tvrdio da je to vertikalna polarizacija i dobio rezultate!

Ma moze taj Korner pricat sta god hoce... zna se kako stoji tvornicki resetka na gridu a kako dipol.  Uvijek je kontra jedno drugoga samo sto ljudi vide resetku da stoji horizontalno pa misle da je to horizontalna polarizacija ili gledaju u resetku koja stoji okomito pa odmah povezuju sa vertikalnom polarizacijom. Nisi ti neku veliku gresku napravio ni ono prvo sto si nakrenio jer si stavio antenu u 135 stupnjeva vertikalno sto je OK ako tele2 uz 45 stupnjeva emitira i 135 stupnjeva kao sto zasigurno emitira vip.

No posto tele2 mreza nije LTE-A nisam ni siguran da koriste obje vertikalne polarizacije. Okrenuto na 45 stupnjeva si siguran, 135 stupnjeva... mozda, ne zna se 100%.

Lte ima tu polarizaciju(E sad dal tele2 ima obje ili samo jednu mislim da ima obje u svakom slučaju ima jednu jer sam probao iskru staviti okomito i losiji rezultati). A lte-A  isto samo se spaja na dvije frekvencije 800 1800

17 godina
DDavorin kaže...

A lte-A  isto samo se spaja na dvije frekvencije 800 1800

Ne, to ti se samo "program spoji" ... klikni slobono B3 + B7 pa ce ti se "opet spojit" Tele2 emitira iskljucivo i samo na 1800MHz pa kada ti forsiras sa Toolbox-om B3 + B20 on se spoji samo na B3, B3 + B7 ista stvar... spoji se na B3.

Skini si LTEWatchH 1.0 pa probaj prebaciti na LTE-Advanced pa bus vidjel nereda sa lapmpicama na routeru

13 godina
spaljeni kaže...
DDavorin kaže...+B20

A lte-A  isto samo se spaja na dvije frekvencije 800 1800

Ne, to ti se samo "program spoji" ... klikni slobono B3 + B7 pa ce ti se "opet spojit" Tele2 emitira iskljucivo i samo na 1800MHz pa kada ti forsiras sa Toolbox-om B3 + B20 on se spoji samo na B3, B3 + B7 ista stvar... spoji se na B3.

Skini si LTEWatchH 1.0 pa probaj prebaciti na LTE-Advanced pa bus vidjel nereda sa lapmpicama na routeru

pričali smo o tele2 i vipu vip ima lte-A(800 1800) tele2 nema samo 1800Mhz B3+B7 spojit če se samo na B3 A na vipu koji sam imao do prije tri mjeseca B3+B20 i spoji se na obje frekvencije B7 nema lte kod nas. LTEWatchH spaja lte-A na lte advanced band 44 a band 44 je TDD a ne FDD koji koristimo u hr

12 godina
neaktivan

Ja imam problem sa Huawei E5186-22a. Naime do prije mjesec dana radio mi je na obje frekvencije, sada vise nece, samo na 800 ili na 1800mhz, lte watch i toolbox spajaju ali ne daju vece brzine dok su prije davali. Ista kartica u cat6 mobu pokazuje 4g+ te i vece brzine. Promjenio sam nekoliko firmware i sa svima ista situacija. Rijec je o vip homebox turbo tarifi. Ima li tko kakvu ideju ili je router se zakljuco i ne radi vise na obje frekvencije. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
DDavorin kaže...
3 d corner fan kaže...

ne 45 stupnjeva nego 90 . LP

Prvo pročitaj što sam napisao u prijašnjem postu. Zakrenuo dipol za 90 i puno lošiji rezultati slika 4 pa usporedi s prijašnjim postom. Ove dvije dolje slike od tp linka tako se radi V H polarizacija. Kako bi ti stavio taj dipol za vertikalnu polarizaciju recimo na tanjur od sat antene?

Večina profesionalnih sektor antena u sebi radi boljeg iskorištavanja prostora ima aktivne elemente orjentirane pod 45 i 135 stupnjeva.
Zato dobivaš bolji signal pod 45 stupnjeva od onog pod 0 stupnjeva.
Na Tele2 odašiljaču na koji se ja spajam je isto orjentacija antena 45 i 135 stupnjeva.

Ovo vezanje 2 antena na 1 ulaz ti prolazi kod primanja jer se radi o jako malim snagama pa loš SWR nije toliki problem.
Nadalje današnji ruteri imaju vrlo dobar DSP za obradu signala koji je predviđen da trpi dosta kompleksne MIMO situacije, što toj spoj 2 antene u paralelu i kvazi predstavalja.
Da si na večoj udaljenosti od odašiljaća (slabiji signal) primjetio bi da ti je zbog lošeg SWRa uplod lošiji ako u paralelu spojiš 2 antene.

13 godina
Antunhr kaže...

Ja imam problem sa Huawei E5186-22a. Naime do prije mjesec dana radio mi je na obje frekvencije, sada vise nece, samo na 800 ili na 1800mhz, lte watch i toolbox spajaju ali ne daju vece brzine dok su prije davali. Ista kartica u cat6 mobu pokazuje 4g+ te i vece brzine. Promjenio sam nekoliko firmware i sa svima ista situacija. Rijec je o vip homebox turbo tarifi. Ima li tko kakvu ideju ili je router se zakljuco i ne radi vise na obje frekvencije. 

Kako si znao da je spojen na dvije frekvencije gdje ti je to pisalo? Jel ti je pisalo 4G+ na početnoj stranici routera uz jačinu signala?  Ili u Settings pa device information? Ili si te parametre iščitavao samo iz toolboxa i ltewacth. Koje brzine su ti bile kad si bio spojen na lte-A routerom?

13 godina
DragoL kaže...
DDavorin kaže...
3 d corner fan kaže...

ne 45 stupnjeva nego 90 . LP

Prvo pročitaj što sam napisao u prijašnjem postu. Zakrenuo dipol za 90 i puno lošiji rezultati slika 4 pa usporedi s prijašnjim postom. Ove dvije dolje slike od tp linka tako se radi V H polarizacija. Kako bi ti stavio taj dipol za vertikalnu polarizaciju recimo na tanjur od sat antene?

Večina profesionalnih sektor antena u sebi radi boljeg iskorištavanja prostora ima aktivne elemente orjentirane pod 45 i 135 stupnjeva.
Zato dobivaš bolji signal pod 45 stupnjeva od onog pod 0 stupnjeva.
Na Tele2 odašiljaču na koji se ja spajam je isto orjentacija antena 45 i 135 stupnjeva.

Ovo vezanje 2 antena na 1 ulaz ti prolazi kod primanja jer se radi o jako malim snagama pa loš SWR nije toliki problem.
Nadalje današnji ruteri imaju vrlo dobar DSP za obradu signala koji je predviđen da trpi dosta kompleksne MIMO situacije, što toj spoj 2 antene u paralelu i kvazi predstavalja.
Da si na večoj udaljenosti od odašiljaća (slabiji signal) primjetio bi da ti je zbog lošeg SWRa uplod lošiji ako u paralelu spojiš 2 antene.

Ja sam malo isprobavao pošto ovu tp link antenu više ne koristim za wifi, a radio sam s onome što sam imao pri ruci. Znam da nije idealno takvo spajanje antena u paralelu. od bazne stanice sam udaljen 2500m optička vidljivost nema je kuće drveće i tak to. evo jutros mjerenja sa sve tri anene. UL je počeo sa 80 i pao na 53

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.10.2017 9:54 (DDavorin).
12 godina
neaktivan

Znaci na 1800mhz mi ide max 72 mbita i na 800mhz do 65mbita. Nije mi nigdije pisalo ni prije ni sada ali sam poslje 2 ponoci imao brzine oko 130mbita dok preko dana 80+ mbita te sam po tome i znao da je spojen na obije frekvencije. Nigdije nije pisalo da je spojen na obije frekvencije niti 4g+ oznaka(jer niti ne pise da je 4g+ na tome routeru niti slicnima nego samo 4g) kao ni sada ali sada ne zeli povuci vise. Mogu dobiti maximalno koliko mi jedna frekvencija daje a to je uvijek vise na 1800mhz nego na 800 pa znaci oko 70mbita kada nema nikakvoga zagusenja odnosno po danu do 50mbita.  Sa mobitelom ista sim kartica pokazuje 4g+ te ima brzine preko 80mbita bez problema kada se god mjeri.

Ok.. brzine preko 30 su super da se razumijemo ali sam kupio taj router posebno kako bih imao vecu brzinu jer takve brzine sam imao i prije sa serijskim routerom.

13 godina
Antunhr kaže...

Znaci na 1800mhz mi ide max 72 mbita i na 800mhz do 65mbita. Nije mi nigdije pisalo ni prije ni sada ali sam poslje 2 ponoci imao brzine oko 130mbita dok preko dana 80+ mbita te sam po tome i znao da je spojen na obije frekvencije. Nigdije nije pisalo da je spojen na obije frekvencije niti 4g+ oznaka(jer niti ne pise da je 4g+ na tome routeru niti slicnima nego samo 4g) kao ni sada ali sada ne zeli povuci vise. Mogu dobiti maximalno koliko mi jedna frekvencija daje a to je uvijek vise na 1800mhz nego na 800 pa znaci oko 70mbita kada nema nikakvoga zagusenja odnosno po danu do 50mbita.  Sa mobitelom ista sim kartica pokazuje 4g+ te ima brzine preko 80mbita bez problema kada se god mjeri.

Ok.. brzine preko 30 su super da se razumijemo ali sam kupio taj router posebno kako bih imao vecu brzinu jer takve brzine sam imao i prije sa serijskim routerom.

Ne znači da si bio spojen na dvije frekvencije osim ako ti nije pisalo u device infirmation.  ja na tele2 isto po noći imam 130, a tele2 radi samo na 1800 ti bi trebao imati brzine veće od 150 da si na dvije frekvencije

12 godina
neaktivan

Trenutno sam dosao do ovoga zakljucka koji mozda i nije siguran ali postoji mogucnost a ako netko zna neka potvrdi. Huawei e5186-22a se moze spojiti na 800+1800mhz ali nemoze na 2x800mhz kao galaxy s6 ili s7. Cini mi se da je vip ugasio 1800mhz na jednom odasiljacu i pustio dva puta 800mhz barem po vip karti odasiljaca gledano za taj toranj.

Sto se tice brzine naravno da znam. Pa reko sam da su brzine daleko vece na mobu naprema routeru. Prije je cak islo i preko 130, nekada 150mbita sada nejde vise od 70 tak na routeru. Znaci kod vipa barem u mom slucaju je bilo na 800mhz max 70 na 1800mhz max 73 mbita, sve zajedno 140mbita, jednom samo vidio 150 i to je to. Ista situacija mjerena sa mobitelom u isto vrijeme sa istom sim karticom. Sada brzine na 800mhz su 20tak mbita sporije nego na 1800mhz. Na mobitelu i dalje preko 80 mbita bez problema ali ne kao prije oko 130 kako su bile(sa mobitelom i routerom)

Googlo sam ali nisam naso nikakvu provjerenu informaciju dali se mobiteli spajaju na 2x800mhz kako bi dobili lte advanced odnosno 4g+

Isto tako hombox je ocito limitiran brzinama tako da ne dozvoljava sav spektar kao sto je kod tele2. Vip u prosjeku ima 15mhz spektar dok tele2 20 mhz

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.10.2017 0:53 (Antunhr).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Antunhr kaže...

Trenutno sam dosao do ovoga zakljucka koji mozda i nije siguran ali postoji mogucnost a ako netko zna neka potvrdi. Huawei e5186-22a se moze spojiti na 800+1800mhz ali nemoze na 2x800mhz kao galaxy s6 ili s7. Cini mi se da je vip ugasio 1800mhz na jednom odasiljacu i pustio dva puta 800mhz barem po vip karti odasiljaca gledano za taj toranj.

Sto se tice brzine naravno da znam. Pa reko sam da su brzine daleko vece na mobu naprema routeru. Prije je cak islo i preko 130, nekada 150mbita sada nejde vise od 70 tak na routeru. Znaci kod vipa barem u mom slucaju je bilo na 800mhz max 70 na 1800mhz max 73 mbita, sve zajedno 140mbita, jednom samo vidio 150 i to je to. Ista situacija mjerena sa mobitelom u isto vrijeme sa istom sim karticom. Sada brzine na 800mhz su 20tak mbita sporije nego na 1800mhz. Na mobitelu i dalje preko 80 mbita bez problema ali ne kao prije oko 130 kako su bile(sa mobitelom i routerom)

Googlo sam ali nisam naso nikakvu provjerenu informaciju dali se mobiteli spajaju na 2x800mhz kako bi dobili lte advanced odnosno 4g+

Isto tako hombox je ocito limitiran brzinama tako da ne dozvoljava sav spektar kao sto je kod tele2. Vip u prosjeku ima 15mhz spektar dok tele2 20 mhz

stavi mu da se spoji samo na 1800mhz i sve ćeš znati jeli imaš baznu stanicu na 1800 ili ne

10 godina
odjavljen
Zašto mi izbaci ovo nekad kad idem u internet preglednik?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Unesi podatke, spremi i zapamti. Podešavanje routera mora biti zaštićeno.

All truly great thoughts are conceived by walking.
15 godina
neaktivan

Da li netko ima iskustva sa ovim mailim prijenosnim Alcatel MW40V Mobile WiFi 4G Routerom u Zagrebu (ZAPAD) te kakve su mu brzine. Jel realno očekivat na njemu (Zagreb) barem bolje brzine od D/14mbit koji sada imam na bakru. U mi je 0,75 (to bi trebalo bit bolje jel tak?) 

Private Sub txt_search_TextChanged(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles txt_search.TextChanged BindingSource1.Filter = String.Format("{0} LIKE '{1}%'", &

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Radi i na 1800mhz i na 800mhz ali mjenja cell id broj a trebao bi biti isti ili barem blizu sto bi znacilo da se spaja onda na drugi repetitor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dobro ide kad svi spavaju. :D

16,4MB/s 16,4MB/s
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Presao na tele 2 istekla pretplata kod vipa. Nemam se s pohvaliti. U kući 11/3 na ulici i 24/26. Voice pretplata. Zg Volovcica. :(

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Oldy kaže...
Presao na tele 2 istekla pretplata kod vipa. Nemam se s pohvaliti. U kući 11/3 na ulici i 24/26. Voice pretplata. Zg Volovcica. :(

Probaj izmjeriti brzinu večeras oko 20-22h preko moba, pa javi rezultate.

11 godina

Kriva tema.... sorry

Battlenet - TheProdigy#2234
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 12:53 (Zemljanin).

0 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav da li tarifa raspali i bezbroj gb za 249kn vrijedi i u eu,tj zanima me ovaj internet pošto više nema rominga da li bi se isto mogao tamo korsitit?Ili ima nekakvih ograničenja

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ograničenje je 7GB. Nakon toga možeš zvati i slati sms-ove.

Možeš zvati ali jedino na način *133*0038595xxxxxx#

čekaš da ti zazvoni telefon i pričaš

apsurdistan

17 godina

Znači u eu od toga cijeloga kak bezbroj gb mogu samo 7gb iskoristi kroz cijeli mjesec?

16 godina
neaktivan
Budem probao i navecer. Evo sad iz sobe.

0 0 hvala 0
11 godina
Oldy kaže...
Budem probao i navecer. Evo sad iz sobe.

Po uploadu se da zakljuciti da ti veza i nije bas sjajna, pa bi mozda bilo zgodno neke vanjske antene sppjit na router.

16 godina
neaktivan
Mob mi je router. Uzeo zbog poziva da ne kupujem jos bonove za pozive. Evo vani kod krizanja Vukovarska Heinzelova

0 0 hvala 0
13 godina

da. naravno, kada se vratiš u hr opet imaš bezbroj

16 godina
neaktivan
Sorry krivo.

0 0 hvala 0
11 godina
Oldy kaže...
Sorry krivo.

To je super rezultat, slican je i kod mene, ali s routerom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice