Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.369.133
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Robert_84 kaže...

istom logikom navodenja su mozda morali kupit "novi" uredaj jer starih vise nije bilo...

Ajde? Pa slijedeći tvoju logiku onda bi ponudili ruter u istom rangu (CAT4) koji je osjetno jeftiniji.

Plehani vikleri
13 godina
MasterOfDisaster kaže...
DDavorin kaže...

300Mbps tele2 nema ima samo do 150Mbps Vip i t com nude do 300Mbps a to možeš samo sa cat6 routerom. Meni max na tele2 135Mbps(mjereno ujutro u 5h) sa cat6 routerom. Cat4 router ima max brzinu lana 100Mbps, a Wifi 150Mbps al preko Wifi-ja neces dobiti veću brzinu od 85Mbps tako da u idealnim uvjetima 4g signala i neopterečenosti bazne stanice sa cat4 routerom nećeš ići preko 100Mbps A koji je bolji što se tiče signala oba su dobra ako si blizu bazne stanice a ako nisi oba trebaju vanjske antene

Koliko je ta udaljenost da ti ne treba vanjska antena?

cca 500m, al u svakom slučaju uvijek je bolji signal sa vanjskim antenama prvenstveno nema pucanja veze a i DL je veći. ZTE cat6 moja preporuka. Imam huawei cat6 router i vanjske antene 3mj korištenja niti jednom nije pukla veza. Osim što mi brzine variraju od 60Mbps pa do 130Mbps, ali to nije do routera ni do signala, samo o broju korisnika na baznoj stanici!

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.10.2017 13:14 (DDavorin).
15 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...
Robert_84 kaže...

istom logikom navodenja su mozda morali kupit "novi" uredaj jer starih vise nije bilo...

Ajde? Pa slijedeći tvoju logiku onda bi ponudili ruter u istom rangu (CAT4) koji je osjetno jeftiniji.

pa koliko vidim nude za malte ne istu cijenu... prije mjesec sam uzimao pokucni i navedenog proizvoda nije bilo u ponudi.... normalno da bi ga i ja uzeo... no ako su morali nabavit nove uredaje.... zasto bi uzeli stari ako ima noviji....

usput na par lokacija u SL brodu download ne prelazi 8MB.... te meni ili nama taj noviji nista ne znaci.... nek poprave postojecu infrastrukturu....

dok sam imao probu par dana brzine su bile preko 16MB.... sad se prepolovile... 

opet ne da se zalim barem je stalno tih 8.... dok je kod Tcoma bilo 4. :).... a padalo tokom dana i na 0.4

pa se sinu ARK za ps4 skidao 14 dana.... 

Alienware m17x R4
13 godina
Jura iz druge galaksije kaže...
Robert_84 kaže...

Tele2 palac gore prvi u ponudi imaju cat6 router a brzina koju imaju je150Mbps, za razliku od vipa i tcoma koji se diče sa 300Mbps a ponuda routera je max cat4!

15 godina

Obračunava li se 169 + PDV il je to s PDV-om?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
DDavorin kaže...
MasterOfDisaster kaže...
DDavorin kaže...

300Mbps tele2 nema ima samo do 150Mbps Vip i t com nude do 300Mbps a to možeš samo sa cat6 routerom. Meni max na tele2 135Mbps(mjereno ujutro u 5h) sa cat6 routerom. Cat4 router ima max brzinu lana 100Mbps, a Wifi 150Mbps al preko Wifi-ja neces dobiti veću brzinu od 85Mbps tako da u idealnim uvjetima 4g signala i neopterečenosti bazne stanice sa cat4 routerom nećeš ići preko 100Mbps A koji je bolji što se tiče signala oba su dobra ako si blizu bazne stanice a ako nisi oba trebaju vanjske antene

Koliko je ta udaljenost da ti ne treba vanjska antena?

cca 500m, al u svakom slučaju uvijek je bolji signal sa vanjskim antenama prvenstveno nema pucanja veze a i DL je veći. ZTE cat6 moja preporuka. Imam huawei cat6 router i vanjske antene 3mj korištenja niti jednom nije pukla veza. Osim što mi brzine variraju od 60Mbps pa do 130Mbps, ali to nije do routera ni do signala, samo o broju korisnika na baznoj stanici!

da nadodam kako je kod mene, bez antene vanjske udaljen zracno 1km bez prepraka i max sto sam uspio bez antena je 93mbps al vecinom ide do  od 50 do 70-80

11 godina
169kn mijesecno, fiksno!
Sa pdv! :)
Odmori se u Istini! :))
7 godina
neaktivan

Dobar dan,dali se u Asus EA-AC87 WLAN(800kn) ruter moze staviti kartica za tele 2 pokucni ,ako da dali da kupim njega ili Huawei B315s-22(849kn)?

Bio sam posudio od prijatelja ruter Huawei B315s-22  i sve kartica je bila u njemu i testiro sam ga nekoliko dana i brzine su bile perfektne nasprem t-coma kod kojeg imam 10Mb/s dow a up 0.74 up koje stalno variraju i koji puca stalno.

Imao sam 4/5 crtica ,udaljen sam od repetitora 1,4km zracno ,neka prosjecna brzina je bila 40/40 dow/up

Sada me samo zanjima koji od ta dva rutera bi mi bio bolji?  

0 0 hvala 0
15 godina

Uzeo, 41Mbps DL :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Imam problem s WiFi jem, ne mogu šifru promijenit, nit se mogu u router ulogirat, kombinacija admin admin ne pali nakon upgradea FW-a. S defaultnom šifrom sve radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
softwaremaniac kaže...

Imam problem s WiFi jem, ne mogu šifru promijenit, nit se mogu u router ulogirat, kombinacija admin admin ne pali nakon upgradea FW-a. S defaultnom šifrom sve radi.

koji router?

15 godina

Huawei B315s

13 godina
softwaremaniac kaže...

Huawei B315s

jel dođeš do sučelja gdje treba username i lozinka?

15 godina

Da.

13 godina
softwaremaniac kaže...

Da.

Nema druge osim admin admin probaj ga resetirati

15 godina
DDavorin kaže...
softwaremaniac kaže...

koji router?

Kažeš NAKON upgrade-a FW-a?

To znači da si već bio logiran u ruter. Meni je moj primjerak tog rutera na prvom logiranju tražio da promjenim šifru za admin usera, i nije prihvaćao ako bi ponovno napisao admin. I nije bilo načina da to izbjegnem...znači u mom slučaju čim sam se logirao u njega MORAO sam promjeniti šifru za pristup ako sam išta htio raditi.

Ne znam da li je i kod teeb bilo tako, ali ja sam već imao podosta poziva ljudi s takvim problemom, samo su oni bili svjesni da su promjenili šifru ali su makinalno tipkali i zaboravili šta su utipkali...

U tom slučaju samo reset rutera...ili zovi SZK.

13 godina
Laser32 kaže...

Dobar dan,dali se u Asus EA-AC87 WLAN(800kn) ruter moze staviti kartica za tele 2 pokucni ,ako da dali da kupim njega ili Huawei B315s-22(849kn)?

Bio sam posudio od prijatelja ruter Huawei B315s-22  i sve kartica je bila u njemu i testiro sam ga nekoliko dana i brzine su bile perfektne nasprem t-coma kod kojeg imam 10Mb/s dow a up 0.74 up koje stalno variraju i koji puca stalno.

Imao sam 4/5 crtica ,udaljen sam od repetitora 1,4km zracno ,neka prosjecna brzina je bila 40/40 dow/up

Sada me samo zanjima koji od ta dva rutera bi mi bio bolji?  

Uzmi ovaj  https://www.tele2.hr/privatni-korisnici/internet/zte-mf286-wifi-cat6-router/mbb36/?typid=2&pid=43  u taj asus ti ne ide sim kartica ide ti u ovaj   https://www.asus.com/Networking/4G-AC68U/

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.10.2017 17:38 (DDavorin).
15 godina

Budem probao reset kasnije. Hvala. Ljudi moji, nemate pojma kako se osjećam sad. Kao da sam nakon Peglice kupio najnoviji model Ferrarija.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
gd2 kaže...
nbrezovec 1 kaže...
gd2 kaže...

Jeste primjetili da je zadnje vrijeme stalno ista IP adresa, barem meni, u zadnjih tri dana sam palio gasio ruter bar 5 ili 6 puta i uvijek se vraća na isti IP što prije nije bio slučaj. Kako je kod Vas ?

da, statička adresa je već tjedan dana i ne mogu je promjeniti...

možeš, promjenom profila

da, ali samo jednom i onda opet nemožeš... pitanje je sad vremenskog razdoblja....

13 godina

je netko probao neograničeni na bonove u inozemstvu. to šljaka ili?

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
protjeran
DDavorin kaže...

Tele2 palac gore prvi u ponudi imaju cat6 router a brzina koju imaju je150Mbps, za razliku od vipa i tcoma koji se diče sa 300Mbps a ponuda routera je max cat4!

Badava ti CAT6 kad su stvarne brzine male. I moj mobitel podržava brzinu downloada do 300 megabita, pa nisam uspio dobiti više od 75 megabita i to samo par puta.

8 godina
softwaremaniac kaže...

192.168.8.1

ako ti baca onaj wizard, onda

- promijeni ili ostavi wifi podatke

- odaberi opciju za automatsko ažuriranje uređaja

- promijeni admin lozinku na nešto drugo, inače ne možeš pristupiti postavkama. Ovo MORAŠ odraditi i novi password NE MOŽE biti 'admin'.

13 godina
neaktivan
DDavorin kaže...

"Supporting LTE cat.4, a theoretical maximum data rate of 150 Mbit/s for downlink and the data up to 50 Mbit/s for uplink could be achieved."

Na svojemu B315s-22 sam mjerio najviše 122 mbit/s download preko lana, a evo i sad brzine preko lana.

15 godina

Hvala vam svima, riješio. Još je ostala samo jedna sitnica za riješiti, a to je otkriti kako se otvaraju portovi :)

EDIT: Još jedno pitanje, upload mi je super na DB-u i na mobu ako testiram wireless i to, ali na torrentima je slab i Speedtest krivo čita 1.5 mbps, jer da je stvarno tako, ne bi mi uploadao 200 MB na Box za 2 min.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.10.2017 3:36 (softwaremaniac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lithiumion kaže...

Na svojemu B315s-22 sam mjerio najviše 122 mbit/s download preko lana, a evo i sad brzine preko lana.

Mos ti mjerit i 140Mbps na speedtestu ali u komp ti ne moze "sici" vise od 100Mbps ako router ili mrezna na kompu ima max brzinu 100/100Mbps. Pa to su neke osnove.... 

8 godina

Bit cu na selu 20-30 dana pa se mislim uzeti taj neograniceni internet sto tele2 odnedavno nudi. Plan je koristiti mobitel kao router i spojiti na njega PC ili PS4. 
Na bonove sam i, ispravite me ako griješim, ako platim 160 kn imam mjesec dana neograniceni internet+pozive i free sms!?

Ako sam sve i pohvatao kako treba, muči me drugi problem. Već par mjeseci brzina interneta se toliko srozala, da sam se stvarno mislio prebaciti na drugu mrežu.. I još mislim.

Od nečega što je prije ljeta izgledalo ovako: ping 30ms, dl 7-8mb/s, upl 4-5mb/s,
sad imam ovo: ping 140ms, dl 3-4mb/s, upl 1-2mb/s (na dobar dan).

Ima li itko sličnih problema? Je li moguće da mi je SIM kartica oštećena i samo treba zamjenu da se internet stabilizira ili je ovo surova stvarnost prosječnog tele2 bonaša? 

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
1.5 Mbps ili 1.5 MBps?

Port forward ti je pod Sigurnost - Virtualni poslužitelj.
15 godina
robogo kaže...
1.5 Mbps ili 1.5 MBps?

Port forward ti je pod Sigurnost - Virtualni poslužitelj.

1.5 Mbps, a na svim drugim sajtovima i u stvarnosti UL mi je bar 25 Mbps.

Laik sam za PF, morat ćeš biti precizniji (na starom routeru mi je to frend radio.

Sorry, networking i ja smo si na Vi...

16 godina
neaktivan

Jedno pitanje. Vidim da je Tele2 uveo novi router uz pokučni, ZTE MF286 WiFi CAT6 Router. Ja imam njihov Huawei B315s i imam pokučni bez ugovorne obveze. Da li bi se isplatilo uzeti ovaj novi router i priječi na ugovornu obvezu od 24 mjeseci.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
spaljeni kaže...
lithiumion kaže...

Mos ti mjerit i 140Mbps na speedtestu ali u komp ti ne moze "sici" vise od 100Mbps ako router ili mrezna na kompu ima max brzinu 100/100Mbps. Pa to su neke osnove.... 

Kakvu glupost napisa čovjek na IT forumu na kojem je regan 9 godina. Mora da te je netko zaje*ao i rekao ti da su na ovom forumu najlakše žene. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.10.2017 15:11 (lithiumion).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice