Postovani imam problem na windows xp sp3 da se kompjuter zamrzne i to se desava ucestalo pri tome muzika stane i sve funkcije ,task manager se ne moze upaliti tastatura ne reaguje ,molim vas ako neko zna o cemu je rec da odgovor, inache sad sam bas radio memtest sa hiren'sboot diska nije pokazao nikakakvu gresku ,a sto se grafike tice skinuo sam jos pre 3-4 dana najnovije drivere sa neta,napajanje sam menjao pre 5 meseci zbog graficke koja se grejala cak i do 80C' sto je ipak mnogo,sad bas gledam GPU temp 72C',ne znam koliko je optimalna temperatura za GPU i da li to utice na igranje
Konfiguracija je:
AMD PHENOM II X2 550 Black edition
Maticna:GIGABYTE MA770 UD3
RAM:2 GB 800Mhz TAKE MS
GPU:ATI 4730 512MB GDDR5
HDD:HITACHI Desk star 500 GB
POWER:CHIEFTEC 550 W
A OS je reinstaliran juche nakon istog problema to sam probao sa reinstalacijom
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav, rekao bi da je nešto nije u redu kod hladnajka na procesoru kada se jako zagrijava i normalno se zamrzne jer u tom slučaju zaštitio se od kvara. Prvo isključi komp i otvori Pc kutiju i kod procesora ak je ima prašine trebalo sve očistiti i premazat termolijepilom i učvrstite s hladnjakom i ventilatorom i upalite ga pa češ vidjet i trebala bi oko 20 do 35 stupnjeva onda će normalno raditi, Trebalo svaki 6mj provjerit jel je čist hladnjaka, jer tokom mjeseci kad ventilator vrti i skuplja prašinu i kad jednom naglo zagrije i nema čime hladiti zato treba redoviti očisti samo slićno kao kod usisivača. Nadam se da sam pomogao. Ako imaš pitanja slobodno pitaj.
Tako je, probaj otvorit bočnu stranicu kompa pa javi temeprature. I rezultate. Također, očisti vent grafe (i općenito sve) od prašine, najbolje sa kistom i kompresorom...
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/sapphire-hd-4730/32554.aspx
i slika u privitku- šta se tiče grafičke.
Možda je nešto banalno, probaj s nekim Everestom ili sličnom đinđom očitavat temperature dok igraš ili gledaš video..(GPU idle52C- load max83C)
Hvala veliko na savetima,ocistio sam hlladnjake, temp procesora se maximalno krece do 37-40c (testirano sa HMONITOR-om) tako da je sad ok,a grafika i nakon igranja Crysis-a na 65-70c max i hvala na linku za grafiku,dao mi je veliki broj odgorvora na pitanja.
Muku sam mučio sa sličnim iskustvom. Imam sličnu konfiguraciju i isto se dešavalo. Kod mene je problem bio što mi na ventilatoru hladnjaka procesora pukla tri pera. Kupio novi ventilator sa hladnjakom za 50 kn, te rashladni gel za 20 kn i riješio problem. Već sam strahovao od kupnje nove matične, grafičke ili sl.
Jesi li kad pokusavao da cistis komp sa npr. CCleanerom ili comodo system cleanerom....???..pokusaj ako nista...makar ce ti ubrzati malo PC...