Novo racunalo za bozic

poruka: 58
|
čitano: 7.757
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Novo racunalo za bozic
Rhodin kaže...

i ja cu opet ostat pri svojemu

Ja se u potpunosti slažem. To sam i reka par postova prije. PC je ipak kompletnija igračka. Ali za one koji žele samo gaming, a nemaju novaca za neko bolje računalo više se isplati konzola. Jer kod nje nema ni nadogradnji ni nikakvih gluposti, a sve igre izgledaju isto prelijepo kao i na pc-u. Pa evo recimo ja sam na pc3-ici igra metal gear solid 4 i to mi je postala najbolja i najljepša igra koju san ikad igra (a postoji samo za ps3). Uglavnom dakako da je pc bolja stvar i kompletnija ali ako vas ne zanima ništa osim igranja to je stvar za vas. Ali ja recimo imam pc i imao uz njega ps3 pa prodao jer su mi trebali novci. Ali konzola je zaista nešto dobro i kad jednom probaš navučeš seOsmijeh

17 godina
Rhodin kaže...

i ja cu opet ostat pri svojemu

konzole imaju svojih prednosti, jeftinije su od PC-a, ali ne nude ni 1/10 onoga sto nudi PC

sve igre rade na njima, istina, jer su podesene da bi radile na njima, i rade pod maksimalnom kvalitetom koju mogu izvuc iz te konzole na koju god rezoluciju TV-a ju nakacite

bez obzira na to sto se moze spajat na internet, sto se mogu kupovati tastature i slicno to nije ni priblizno ko na PC-u, ja recimo preferiram firefox i thunderbird, sestra operu i outlook, stari se ne mice od internet explorera, na konzoli imas... sto vec na konzoli imas

postoji milion stvari koje se na PC-u mogu a na konzoli ne, pocnimo od pisanja seminara

sad, kada kupite racunalo, isto kao i kad kupit konzolu, mozete ga spojiti na TV i igrat se u 1080p rezoluciji, svi imaju, kao sto ste vec napomenuli, tv u kuci. to mozete ciniti jednako kvalitetno ko da se igrate na konzoli, dapace, ako imate monitor sastrane TV nije okupiran dok se vi igrate i ostatak ukucana vas ne pokusava maknuti jer im pocinje neka serija/sapunica, slozit cete se da su monitori jos uvijek jeftiniji od TV-a

rec da je jeftinije narucivati igre iz engleske ne ide vam u prilog jer igre narucene za PC otamo su jednako tako jeftinije (i u prosjeku 10-15 funti jeftinije od onih za konzole), preprodaja igara takodjer funkcionira na potpono jednak nacin, dapace, za PC je jednostavnija, mozete prodat i registriranu igru

od PC-a UVIJEK mozete izvuc jos malo, drugim rijecima OC-at ga i podic si kvalitetu igranja, konzolu, iako teoretski mozete OCat, ne vidim kakvog bi to imali smisla, igre bi vam radile jednako

ako je igra superzahtjevna, bit ce podesena za konzolu na ne tako dobre setingse, i tako cete ju igrat svi, na PC-u cete ju igrat ovisno o tome kakav vam je PC, oni sa slabijim racunalima na kvaliteti konzole, oni sa jacim na puno visoj kvaliteti (da, kvaliteta igranja, stogod vi mislili, uvijek ce biti bolja na mid-high end PC-u, a jednaka na low-mid end pc-u u odnosu na kvalitetu iste igre na konzoli)

PC se uvijek moze nadogradit da se zaigra nesto sto do jucer niste mogli, konzola jednom kad postane zastarjela mozete kupit smao novu, jeftinija je od PC-a, to se slazem

rec da se isplati kupit slabije racunalo za rad i konzolu za igre... pa recimo kad bi pare od kupovanja konzole ulupali u to slabije uredsko racunalo imali biste dosta jace racunalo koje bi popapalo bilo koju konzolu sto se tice gaminga

cinjenica jest da postoje igre za konzole koje ne portaju na PC, ima valjda 10rostruko vise igara za PC koje nikada ne vide konzolu

ja jos uvijek tvrdim da su konzole za ljude koji vec imaju racunalo, dobre su za djecu, nintendo wii je nenadmasan u bilo cemu i pruza potpuno novi dozivljaj, ostatak ekipe po meni je totalno neisplativ naspram racunala

za kraj, ocekujem brdo thumbs-downa i pokoji thumbs up, ali ovo je moje iskreno videnje stvari, uvijek cu radije ici na slabije racunalo nego bilo kakvu konzolu

vecina konzola se tak i tak da emulirat na racunalu, za potpun dozivljaj moze se igrat i preko gamepada i na TV-u, ako vam je to bas takav gust

razlika u cijeni nadoknadi se sa 4-5 kupljenih igri

On je reko da mu treba računalo za igre. Ostalo ga ne zanima. I ne kužim zašto stalno navodiš prednosti računala na konzolama jer svi znaju da je računalo višenamjenski uređaj, a da su konzole predviđene za igre i eventualno gledanje filmova.

17 godina
Novo racunalo za bozic

zato sto je i sam reko da ce mu ga koristiti otac i ujak za druge potrebe osim igranja

EDIT: osim toga, koliko sam shvatio i on sam je skolarac, ne znam kako vi ostali razmisljate, ali mislim da mu je puno korisnije imat doma nesto na cemu ce nedaj Boze moc nesto napravit i naucit, a ne samo se igrat, pogotovo za te novce

eto...

a sada opet vi lijepo drvljem i kamenjem koliko vas volja... konzole su niskoristi, skupa zabava i nista drugo, uzimas ih kad imas sve ostalo, a ne ko primarnu stvar

EDIT2:

Alex55 kaže...

I za te novce (4.000 kuna) neće baš složiti dobar PC za igru, pa mu je bolje uzeti konzolu, PC možda malo nadograditi da bude bolji za net, Word i slično (jer to je jedino što mu treba), a može kupiti i monitor pa na njemu se igrati preko konzole.

PC je zbilja u nekim slučajevima bolja igračka, a ali u ovoj nažalost nije... A konzolu možda može ponjest i na more! XD

za 4k kuna dobije odlicno gaming racunalo (bez monitora) koje ce mu sigurno sluzit bolje od x360 , a moci ce i svasta radit na njemu,

a cinjenica da se konzola moze nositi na more je strasno vazna, nedaj Boze da koji tjedan godisnje odmara oci od toga...

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2009 23:07 (Rhodin).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Novo racunalo za bozic

pa no, dovoljno da mu treba racunalo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Novo racunalo za bozic

koji dio ne razumijes? stogod da radi na racunalu treba mu racunalo, nece sigurno radit u c++ na x360, jelda? ili su i to ubacili na konzole?

konzole su samo i iskljucivo skupe igracke i jedini kojima se isplati su ljudi koji imaju visak para i sve ostalo sto im treba

trazit od oca i ujaka kojima treba racunalo da njemu kupe konzolu da bi se mogao iskljucivo igrat, a da se oni zajednicki odreknu racunala je malo glupo, cak i za dat kao savjet od nekoga sa strane

mislim da sam sve reko, ako i dalje ne razumijes nemoj se ni trudit

@autor jos jednom, slozi si normalnu konfiguraciju na kojoj ces se moc igrat, bit ce ti jeftinije, prakticnije i nista losije iskustvo od onog sto bi dobio konzolom, mozda ces nac i koju drugu svrhu u tome osim iskljucivo igranja

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Novo racunalo za bozic

Za 4000kn se može složit solidno računalo koje će gurat neko vrime. Tu nema dileme.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2009 1:46 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zabranjeniples kaže...

Za 4000kn se može složit solidno računalo koje će gurat neko vrime. Tu nema dileme.

Neko vrijeme da. U svim konfama koje su složene nema ni u jednoj DDR3. A znamo da DDR2 polako odumire i samo je pitanje vremena kada će se prestati poloče radit za DDR2. Znači kupio je ploču koja je već zastarila. Tu onda dolazi i stariji chipset, lošiji SB i NB... i dalje da ne nabrajamo

16 godina
protjeran
Novo racunalo za bozic

A bilo bi jos bolje da skupite jos novca i onda da kupite bolji komp, onda jos ko zna!!! bolje skupi jos para ili kupi komp poslje Nove god.

Jer poslje ti jos moze bit zao ako sad kupis i poslje izadje nesto bolje i jeftinije!!!

*-*
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
ParaNO1d kaže...
Alex55 kaže...

No dobro... Ali barem na konzolama nema instaliravanja, nepravilnih drivera i slično! Ubaciš i igraš, a ništa ne šteka!

Točno tako! Konzole i jesu namjenjene za igranje. Ako netko želi gamersko računalo, a ima samo oko 3,4K kuna onda je bolje uzet PS3. PS3 podržava i Blu-ray tako da u obzir dolaze i filmovi i sve

da bilo bi dobro uzet PS3 pa onda davat 500 kn za igru, nema šanse... rađe ti uzmi PC pa si na miru

Jučer smo bili na rubu ponora, danas smo korak naprijed...
17 godina
Alex55 kaže...

Vidim ja da je vama grozno kupiti original igru... O tome se radi...

Nije problem kupit s vremena na vrijeme orginal igru. Ali igre su preskupe. Ipak je to samo zabava, nije ništa ozbiljno i stoga igre nebi trebale imati takvu veliku cijenu. Sigurno bi prodaja porasla da je igra oko 100Kn, a ne kad izađe novi naslov cijene su od 350-500Kn...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...
Alex55 kaže...

Vidim ja da je vama grozno kupiti original igru... O tome se radi...

Nije problem kupit s vremena na vrijeme orginal igru. Ali igre su preskupe. Ipak je to samo zabava, nije ništa ozbiljno i stoga igre nebi trebale imati takvu veliku cijenu. Sigurno bi prodaja porasla da je igra oko 100Kn, a ne kad izađe novi naslov cijene su od 350-500Kn...

Ima dosta ljudi koji cesce mijenjaju kompove nego sto kupuju igre...

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
protjeran

Potpisujem.. Ima nas prisutnih ovdje

Kada nesto ne trebas doc ce kada trebas nece doc....
17 godina
neaktivan
Novo racunalo za bozic

Nemogu reci dal je to bio sarkazam jer ne vidim tocno sta imas pod Moj PC :P

Ali smijesno je vidjeti ljude kako im nije zao dati novce za i7 konfiguracije a ne bave se nikakvim profesionalnim poslom ili nesto slicno nego samo za igranje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Novo racunalo za bozic

Ja sam reko PRISUTNIH, niko nije spominjo mene...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DombaCoD kaže...

Potpisujem.. Ima nas prisutnih ovdje

15 godina
protjeran
Novo racunalo za bozic

a sa prijeglasom... Ko je bio reko da se preko PS2 može na internet? Jel mi može pojasnit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Novo racunalo za bozic

Imam Slim, nisam kupio sad ja baš iz Zelde il tak neš, mamin prijatelj za 700 kuna...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kresimir kaže...

Ja mislim za Bozic kupiti novi kompjuter,,pa ako bi mi neko mogao sastaviti neku konfiguraciju sa kojom bi mogao igrati igre kao cod6,gta 4,prototype i one novije koje ce doc,,,mislim dat oko 3300 kn za konfiguraciju plus jos oko 950 kn za monitor (znaci sve ukupno oko 4000 i nesto),,ako mozete sloziti dijelove iz firme ADM u Zagrebu.

S računalom za toliko novaca ćeš igrati sve najnovije igre bez problema. A pusti ove koji smatraju da su igre neigrive ako ih ne vrte na ultra-high sa šilijun-AA i AF na rezoluciji većoj nego u nešto boljeg fotoaparata, njima na dušu.

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
15 godina
protjeran
Novo racunalo za bozic

pa razumi ju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Novo racunalo za bozic

e točno tako vidiš da razumiješ šta se praviš grbav

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Novo racunalo za bozic

baš nije za božić ali nema veze.u svakom slučaju trenutno iman teško smeće od compa i želim nabavit nešto veoma kvalitetno.ako je ko u mogućnosti neka mi sastavi comp koji će moć podržavat sve ove novije igre.raspolažem svotom od 4200 i u tu cjenu ne uključujem monitor .znaći sastavite mi nešto ne ukljućujući monitor za 4200 kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 21:20 (stirko55).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novo racunalo za bozic

Prelazi za 200kn budžet. Ako mozes do 4400 onda super, ako ne - umjesto 4890 stavi 4870 Vapor-X

Onda ti jos ostaje lufta do 4200 pa po zelji veci disk ili ljepse kuciste ili nesto drugo mozda

konfiguracija konfiguracija
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 22:07 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stirko55 kaže...

baš nije za božić ali nema veze.u svakom slučaju trenutno iman teško smeće od compa i želim nabavit nešto veoma kvalitetno.ako je ko u mogućnosti neka mi sastavi comp koji će moć podržavat sve ove novije igre.raspolažem svotom od 4200 i u tu cjenu ne uključujem monitor .znaći sastavite mi nešto ne ukljućujući monitor za 4200 kn.

Gigabyte M720-US3, nForce 720D, S. AM3/AM2+/AM2, 6xSATA RAID

Procesor AMD Athlon II X4 620, socket AM3, BOX , 2Mb cache, 95W

DDR2 4GB (2x2GB) PC6400 Corsair, 800MHz, TWIN2X4096-6400C5C

Gigabyte Radeon HD5750 1GB DDR5,128bit, Dual-DVI-I / HDMI, DX11

HDD WD 640Gb, WD6400AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 3Gb/s, 7.200 rpm

DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent.,ATX2

CoolerMaster Elite 334, black, (W)187 x (H)421 x (L)485 mm, 6kg

4.209,00Kn

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 22:22 (dncrmt).
17 godina
neaktivan
15 godina
Novo racunalo za bozic

samo još nešto da vas pitam ej ste li ponude ovoga šta ste mi nabrojili gledali iz nekog dučana ili...?ako jeste iz kojeg?

0 0 hvala 0
15 godina
Novo racunalo za bozic

kako bi ja treba ovo nabavit kada ste mi davali ponudu iz zagrebačkog dučana a ja sam u Splitu

0 0 hvala 0
15 godina
stirko55 kaže...

samo još nešto da vas pitam ej ste li ponude ovoga šta ste mi nabrojili gledali iz nekog dučana ili...?ako jeste iz kojeg?

AdmNamigiva http://www.adm.hr/

EDIT : vidim da si iz Splita. Nemaš brige jer adm za takvu količinu novaca besplatno dostavlja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 15:11 (zabranjeniples).
15 godina
Novo racunalo za bozic

ok.hvala ljudi.možda još razmislin da zamjenim koji dio,ali uglavnom mi paše

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice