Kakve bi sad bile min i preporučene gaming konfe?

poruka: 25
|
čitano: 9.438
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Nešto sam si razmišljao pa me zanima, kakve bi po vašem mišljenju danas konfiguracije trebale za ugodno igranje novijih naslova?

Kakav bi bio neki low end s kojim bi bilo igrivo, a kakav neki preporučeni settup za prosječnog casual gamera?

Imam neke svoje predodže o tome, no izgleda da su mi Battlefield 3 i Battlefield 4 malo narušili shvaćanje.

Evo kako ja sebi zamišljam današnju situaciju za gaming:

1. Low end hardver na kojem je ugodno igrati (ali ne zadugo)

- Četverojezgreni procesor na 3 ili više GHz (Intel Core 2 Quad, Amd Phneom II, AMD Athlon II, AMD A8 i A10, Intel i3 2100 nadalje)

- 3 ili više GB RAM. bil oddr2 ili ddr3

- DX11 grafička tipa HD 6670/7730/5750/6750/5770/6770/7750/6790/7700/6850 ili od nVidie GTX 650/550Ti/460/560SE/560/650Ti

- mehanički disk za OS i igre

- kvalitetno napajanje od 350-450W

- Monitor rezolucije 1600x900, 1680x1050 ili 1920x1080

- kvalitetna low end gaming periferija (miš 200-300 Kn, tipkovnica 50-300 Kn, podloga 50-100 Kn, headset do 300 Kn, ...)

2. Neki pc za već malo ugodnije igranje igara

- Noviji četverojezgreni i5 procesor (Sandy, Ivy, Haswell) ili AMD X6/x8 (Phenom II x6, FX serija s 6 ili 8 jezgri)

- 6 ili više GB RAM

- DX11 grafička poćevši od Radeona HD 6870, 5850, 6950, 7790, 5870, R7 260X, 7850, 7870 ili od nVidie GTX 560Ti, 660, ...

- SSD za Win i programe te koju igru + mehanički disk za igre i storage

- kvalitetno napajanje od 430-450-500W

- Monitor 1920x1080

- kvalitetna mid range periferija (miš 300-500 Kn, tipkovnica 400-800 Kn, podloga 50-200 Kn, headset 300+ Kn)

E sad, koliko griješim? Koje je vaše mišljenje?

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kakve bi sad bile min i preporučene gaming kon

Mnogo griješiš, precijenjuješ potrebe gamera.

1. Low end hardver na kojem je ugodno igrati (ali ne zadugo)

- Dvojezgreni procesor na 3 ili više GHz 

- 2 ili više GB RAM. bilo ddr2 ili ddr3

- DX11 grafička-bilo kakva 

- mehanički disk za OS i igre

- kvalitetno napajanje od 350-450W

- Monitor rezolucije 1280x720, 1366x768 ili 1440x840

- kvalitetna periferija (miš 80-200 Kn, tipkovnica 50-150 Kn, podloga 20-100 Kn, headset do 200 Kn (ako vam treba headset)

2. Neki pc za već malo ugodnije igranje igara

- Noviji četverojezgreni i5 procesor (Sandy, Ivy, Haswell) ili AMD X6/x8 (Phenom II x6, FX serija s 6 ili 8 jezgri)

- 6 ili više GB RAM

- DX11 grafička počevši od Radeona HD 6670 ili od nVidie GTX 480 ...

- SSD za Win i programe te koju igru + mehanički disk za igre i storage

- kvalitetno napajanje od 430-450-500W

- Monitor 1600x900 ili više

- kvalitetna mid range periferija (miš 200-400 Kn, tipkovnica 200-600 Kn, podloga 50-200 Kn)

To sam ja- sigurno JA
12 godina
protjeran

ugodnije igranje:

gtx 480 je malo, npr doci ce uskoro archeage i nema šanse da ćeš moći igrati na medium, nego low-medium da možeš imati normalni fps, a kad je neki war, kad bude oko tebe preko 50 ljudi gotov si. Medium grafa je gtx760, košta oko 2200kn :p

Što se tiće periferije, uzmi što god tebi odgovara, gledaj na youtube što ljudi govore o proizvodu kojeg tražiš. Gamerske sluške,gamerska tipkovnica, gamerski miš to su sve gluposti, kao da ti više dpija na mišu dava viši skill, ili gamerska tipkovnica sa svjetlima i par dodatnih tipki kao da ces igrati bolje, ili gamerske sluske kao da ces cuti neprijatelja na drugoj strani mape. Jest da imam g9x, ali u prijatelja mi je logitech od 100kn miša i super je, naravno kako kome. Takoder imam win tipkovnicu staru preko 10 godina i sliške canyon od 150kn (tada koštale) i nemam podloge, imam drveni stol gdje miš klizi sam od sebe savršeno. Ako stvarno želiš nešto "fancy" čisto da se "vidi" da si gamer onda uzmi tipkovnicu sa svjetlima, miš sa max dpija što možeš vidit itd...

Preporučam 8gm rama, jer je danas ram jako jefin, a od napajanja preporučujem Corsair jer je najkvalitetniji. Što se tiće SSD i harda, neznam. Neki kažu da na ssd staviš igre, a hard na win i ostalo tako da nemam pojma. Ako staviš igru na ssd to će ti pomoći loadingu ništa više. Što se tiće monitora imam LG IPS Flatron 236v 23" i savršen je i dobro izgleda.

13 godina
neaktivan

Sve ovisi koje perfomanse zelis. Ja sam se sada razmazio i ne mogu zamisliti igrati igru (pogotovo fps igru) sa manje od 60 fpsa. Cak i na battlefieldu sam "zrtvovao" ultra sijene da imam 60 fpsa bilo da trcim ili da su 3 tenka ispred mene na operation firestormu... U biti, razmazio sam se. Ali moji svi frendovi kazu da su oni zadovoljni sa onime sto imaju. Sto igraju i sto imaju?
Igraju League of Legends, Dotu, CS 1,6, gta samp itd... Imaju 60+ fpsa na svemu. Imaju ovo:
-Dual core proc (2.2 ili vise)

-Grafu od 512 mb ili vise, najvise verzije 6xxx i nvidija gt 8xxx/9xxx

-2gb 1333mhz rama

-najobicniji hard od 250/500gb

-kuciste koje je ispalo iz 3. stoljeca, mozes li samo zamislit prasinu {#}

-napajanje za koje se cudim sto jos nije sprzilo cijeli sustav

-tipkovnicu mis i slusalice po 100 kuna svaki

-17" monitore ili eventualno 21.5" ali ne full hd

I kao sto rekoh, varira od osobe do osobe. Moji frendovi su zadovoljni sa onime sto oni imaju, ja sam zadovoljan sa sest jezgri, uskoro 8 gb rama i ssdom, 7850 clockanom na 1150/1350 sa 1.18V, kuciste koje izgleda kao svemirski brod i monitor koji je barem meni super za gaming. 

Zakljucak: 

Ne postoji low end i mid end konfa, vec postoje ljudi koji imaju odredjene zahtjeve.. {#}

[img]http://ch-slike.com/images/2013/09/09/buyYn.png[/img]

2 4 hvala 0
11 godina
Svenos kaže...

Sve ovisi koje perfomanse zelis. Ja sam se sada razmazio i ne mogu zamisliti igrati igru (pogotovo fps igru) sa manje od 60 fpsa. Cak i na battlefieldu sam "zrtvovao" ultra sijene da imam 60 fpsa bilo da trcim ili da su 3 tenka ispred mene na operation firestormu... U biti, razmazio sam se. Ali moji svi frendovi kazu da su oni zadovoljni sa onime sto imaju. Sto igraju i sto imaju?
Igraju League of Legends, Dotu, CS 1,6, gta samp itd... Imaju 60+ fpsa na svemu. Imaju ovo:
-Dual core proc (2.2 ili vise)

-Grafu od 512 mb ili vise, najvise verzije 6xxx i nvidija gt 8xxx/9xxx

-2gb 1333mhz rama

-najobicniji hard od 250/500gb

-kuciste koje je ispalo iz 3. stoljeca, mozes li samo zamislit prasinu {#}

-napajanje za koje se cudim sto jos nije sprzilo cijeli sustav

-tipkovnicu mis i slusalice po 100 kuna svaki

-17" monitore ili eventualno 21.5" ali ne full hd

I kao sto rekoh, varira od osobe do osobe. Moji frendovi su zadovoljni sa onime sto oni imaju, ja sam zadovoljan sa sest jezgri, uskoro 8 gb rama i ssdom, 7850 clockanom na 1150/1350 sa 1.18V, kuciste koje izgleda kao svemirski brod i monitor koji je barem meni super za gaming. 

Zakljucak: 

Ne postoji low end i mid end konfa, vec postoje ljudi koji imaju odredjene zahtjeve.. {#}

Istina je to sto si rekao i ja bi volio da imam neki skup gaming pc od 10000 kuna ali radim s ovim sto imam i s cim raspolazem i prilicno sam zadovoljan jer tera ove slabijie igrice koje jos uvijek volim igrat a to su:cod2,samp,minecraft i pes

17 godina

Op op ne pričamo o tjeranju starih igara i igrica, već o modernom gamingu.

Dakle mora moći tjerati i bF3, BF4, Crysis 3, Metro Last Light, Bioshock Infinite, Tomb Raider, Far Cry 3, ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
(...)

Moje mišljenje je da je ovo totalno bezvezna tema jer se radi o vrlo individualnoj stvari. Na kojoj rezoluciji igraš? Koje igre igraš? Na kojim grafičkim postavkama si voljan igrati koje igre? Na kolko fps-a si voljan igrati? Itd. Nemreš uzet jednu konfu i reć to je to što svakom gameru treba za ugodno igranje, što god to značilo. Prvo definiraj ugodno igranje u smislu rezolucije, broja fps-a i okvirnih grafičkih postavki, pa onda slaži konfiguracije.

13 godina
neaktivan
FLes kaže...
191x7 kaže...
(...)

Moje mišljenje je da je ovo totalno bezvezna tema jer se radi o vrlo individualnoj stvari. Na kojoj rezoluciji igraš? Koje igre igraš? Na kojim grafičkim postavkama si voljan igrati koje igre? Na kolko fps-a si voljan igrati? Itd. Nemreš uzet jednu konfu i reć to je to što svakom gameru treba za ugodno igranje, što god to značilo. Prvo definiraj ugodno igranje u smislu rezolucije, broja fps-a i okvirnih grafičkih postavki, pa onda slaži konfiguracije.

To je ono što sam ja rekao, al bitno da sam ja dobio 2 TD-a... {#}

Jel to zato sto imam samo jednu zvijezdicu, HEJTERI JEDNI?! {#}

[img]http://ch-slike.com/images/2013/09/09/buyYn.png[/img]
14 godina

Imate konfu pod moj PC..Rezolucija 1920x1080 i dosta dobrih igara na med,kad smanjim može i na high..Ugl. ovo što ja imam je mashina od 3k koja pokrece sve naslove med\low ili uz malo žrtvovanja ((rezoluicija)) high ;)

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Realno min na kom mozes danas da se naigras bio bi neki

Dual core

2gb rama

kartica koja je izasla u zadnjih 18 mjeseci (da kosta iznad 60evra danas)

i monitor daj kakav das ;)
I ovo bi bilo malo zrtve detalja/rezolucije ali totalno igrivo

Zacudio bi se koliko gejmera igra i dan danas na 17".
Ja licno imam 19" 1440*900 vec nekih 8 godina i jos uvijek sam zadovoljan ! :) Dok ne rikne nema novi! 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Što mislite dali se iplati uzeti polovno racunalo za 2600 kn slijedece konfiguracije

amd 965, 4x3.4ghz - garancija
4gb ram - g.skill 2x2Gb s hladnjakom
Vertex 3 SSD 64 gb - garancija
Wd green 2tb - garancija
Napajanje LC Power 550w
G-force Gtx550ti 1gb gddr5 - garancija jos pola godine,

Sto sve mogu izvuci iz ove graficke - G-force Gtx550ti 1gb gddr5 tj. u koji bi je rang svrstali po mogucnosti s obzirom na konkurenciju i opcenito mogucnosti ovoga racunala vezano za nove igre ?
Dali se za 3000 kn moze dobiti nesto bolje ?

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sa kojom matičnom dolazi?

Nije loša konfiguracija.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
chaselol kaže...

Realno min na kom mozes danas da se naigras bio bi neki

Dual core

2gb rama

kartica koja je izasla u zadnjih 18 mjeseci (da kosta iznad 60evra danas)

i monitor daj kakav das ;)
I ovo bi bilo malo zrtve detalja/rezolucije ali totalno igrivo

Zacudio bi se koliko gejmera igra i dan danas na 17".
Ja licno imam 19" 1440*900 vec nekih 8 godina i jos uvijek sam zadovoljan ! :) Dok ne rikne nema novi! 

To ne može ni više godina stare igre pošteno tjerati (npr Battlefield 3, igra iz 2011.).

čazim kaže...
Što mislite dali se iplati uzeti polovno racunalo za 2600 kn slijedece konfiguracije

amd 965, 4x3.4ghz - garancija
4gb ram - g.skill 2x2Gb s hladnjakom
Vertex 3 SSD 64 gb - garancija
Wd green 2tb - garancija
Napajanje LC Power 550w
G-force Gtx550ti 1gb gddr5 - garancija jos pola godine,

Sto sve mogu izvuci iz ove graficke - G-force Gtx550ti 1gb gddr5 tj. u koji bi je rang svrstali po mogucnosti s obzirom na konkurenciju i opcenito mogucnosti ovoga racunala vezano za nove igre ?
Dali se za 3000 kn moze dobiti nesto bolje ?

To što je navedeno je OK, no pitanje je na kakvoj je matičnoj. AKo je neka s 3+1 faznom regulacijom, onda to vrijedi kupiti samo ako planiraš ploču odmah zamijeniti nekom OK pločom.

Ovisi i koje je kućište te i koje je točno napajanje, ako je LC Silent Giant GP3 560W onda je vrlo dobro ali ako je SIlent Series ili Office series onda je smeće...

GTX 550 Ti je u rangu današnje GTX 650, od konkurencije to bi bile Radeon HD 5770, 6770, 7750, R7 250.

11 godina
neaktivan

Maticna ploca :  ASUS M5A78L

Kučište :  Zalman Z9 plus

Napajanje:  Lc power Silent series ATX V2.2  550W

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ne znam, mene moj jos sluzi kako treba.. bf4 na ultra postavkama, full hd reza.. klizi perfektno.

iako je to vec ''star'' proc i ''osrednja'' grafa.

Ne pravim se lud, pravim se da nisam.

0 0 hvala 0
17 godina

Matična je preslaba za procesor, točno kako sam i rekao (3+1 fazna regulacija).

Kućište je dobro, ništa ekstra posebno ali je OK.

Napajanje je smeće, ali za navedenu konfiguraciju može proći (barem kao privremeno).

Moja pretpostavka je da se taj komp prodaje jer je krepalo napajanje i matična pa je zamijenjeno nečim što jeftinijim kako bi se računalo moglo prodati kao ispravno.

Valja kupiti jedino ako ćeš odmah promijeniti matičnu a napajanje što prije.

plug-in kaže...

ne znam, mene moj jos sluzi kako treba.. bf4 na ultra postavkama, full hd reza.. klizi perfektno.

iako je to vec ''star'' proc i ''osrednja'' grafa.

Na koliko ti ide iskorištenje grafičke?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 13:36 (191x7).
11 godina
neaktivan

Ovako u međuvremenu mi se otvorila jos jedna al po meni vrlo riskantna ponuda zato jel kompjuter nema papire a lik ga je navodno dobio od nekog necaka iz Norveske.Znaci komp.nema nikakvu garanciju a razlog prodaje je dobivanja sluzbenog laptopa.Covjek mi se predstavio kao neki pravnik.Cijena kompa 3500 kn

Konfiguracija :

Maticna ploca: ASUS M5A88-V EVO Mainboard Sockel AM3+ (DDR3 2000(OC)/1866(OC)/1600(OC)/1333/1066 MHz)

Procesor: AMD Phenom II X6 1090T - 6 x 3,2 GHz Six Core (FSB Speed - 667 MHz)

Graficka kartica: XFX Radeon HD 6870 1GB GDDR5, 2x DVI, HDMI, 2x Mini DisplayPort

Memorija: Patriot Memory Viper Xtreme 12288 MB DDR 3 ( 3 x 4096 MB ) 

Hard-disk: Western Digital 500 GB 

Disketni pogon: HL CD-DVD 

Napajanje: Corsair 600W Netzeil CP-9020048-EU CX600

Operativni sustav: Windows 7 64-Bit Home Premium

2x USB 3.0/5x SATA III

Dali se moze sastaviti ugovor sa nekim servisom gdje bi se ja i prodavac npr. dogovorili da mi on garantira da ce to racunalo raditi npr. narednih 3 mj. bez smetnji tj. dali je ikako moguce izbjeci samo usmeno obecanje da je sa kompjuterom sve u redu i kako nebi trebalo biti nikakvih problema.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nema se tu sta gledat za te novce, "zdrpi i brisi"
14 godina

191x7

- Slažem se s tobom, pogotovo kod ovoga drugoga odabira (ugodnije igranje).

0 0 hvala 0
13 godina

Ja samo ne razumijem ko ce kupiti SSD za gejming jer danas loading time je nesto sto skoro i ne postoji, takvo bacanje para...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Ja samo ne razumijem ko ce kupiti SSD za gejming jer danas loading time je nesto sto skoro i ne postoji, takvo bacanje para...

Nisi igrao BF4? {#}

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
14 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
chaselol kaže...

Nisi igrao BF4? {#}

poluproizvodi koji se crashaju svakih 5 min se ne broje?

xfact
11 godina
Nemojte niti uzimat GTX 550Ti ja sam je imao prije ovog HD5750 i bila je užas! Battlefield 3 na Low grafi AA off i sta se god moglo off , 35fps , monement na 25-27fps , prema Nvidia expirirnce postavkama (optimizirao sam) 25-30fps a grafa je tad bila nova kao i batefield , onda sam kupio polovan HD5750 i na Custom sve ultra/high AA off 35tps movement 30-33fps mjerio sam sa ingame fps. "render.drawfps True"
12 godina
MasterNerdx kaže...
Nemojte niti uzimat GTX 550Ti ja sam je imao prije ovog HD5750 i bila je užas! Battlefield 3 na Low grafi AA off i sta se god moglo off , 35fps , monement na 25-27fps , prema Nvidia expirirnce postavkama (optimizirao sam) 25-30fps a grafa je tad bila nova kao i batefield , onda sam kupio polovan HD5750 i na Custom sve ultra/high AA off 35tps movement 30-33fps mjerio sam sa ingame fps. "render.drawfps True"

hm, hm, prema testovima i benchevima na netu gtx550ti je bolja od te hd5750 i nalazi se po perfomansama između nje i hd5770

npr: 

https://gfxbench.com/compare.jsp?D1=ATI+Radeon+HD+5750&D2=NVidia+GeForce+GTX+550+Ti&cols=2

ili recimo malo više bencheva gdje se hd5750 niti u jednoj igri na bilo kojoj rezi ne može niti približiti gtx550ti, a čak i hd5770 gubi u pojedinim slučajevima

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Roundups/nvidia_gtx_550_ti_palit_msi/5.html

vjerojatno si imao lošu grafu

11 godina
Ja govorim iz osobnog iskustva da je 550ti shit mozda je bila losa nezz kupljena je nova marka: Gainward , ja bi radije uzeo 580ti po cijenama su skoro slične.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice