Grafička za NVIDIA nForce2

poruka: 18
|
čitano: 2.181
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Imam matičnu ploču NVIDIA nForce2 i grafičku Gainward GeForce4 MX 440, 64 mb.Međutim želim zamjeniti ovu grafičku s nekom jačom, ali neznam koja je kompatibilna s ovom matičnom pločom. Zna li netko koja je grafička kompatibilna s ovom matičnom pločom ?

0 0 hvala 0
16 godina

to je mbo sa prapovijesnom agp grafičkom platformom,ja ne bi tu ništa ulagao i to je bacanje love jer ne bi ništa dobija s tim

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 19:35 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Grafička za NVIDIA nForce2
dery kaže...

to je mbo sa prapovijesnom agp grafičkom platformom,ja ne bi tu ništa ulagao i to je bacanje love jer ne bi ništa dobija s tim

kupovinom agp verzije radeona hd 4650 dobio bi mogucnost igranja left for dead 2, team fortresa 2 i jos mnogih novijih dx9 igri na high ili barem medium postavkama, naravno pozeljno je da je proc barem athlon 64 3200+ ili pentium 4 na 3.0+ GHz te giga i pol rama ili vise

uz to ce moci gledati full hd video bez opterecivanja procesora koji to ionako vjerovatno nebi mogao vrtiti

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 19:41 (grimyHR).
16 godina

pa jel znaš kolika je cijena toj grafi,pa još to vuče i obnavljanje drugih komponenti,neisplativo kad za te pare može puno jaču grafu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hah, otkad nisam pročitao ime te grafičke... jednostavno legendarna grafička kartica :D enivej, novi komp, to baci u trash, ili pokloni nekome - ne da nije isplativo, nego je nerealno bilo što kupovati za taj komp

a ako STVARNO želiš i dalje koristiti to, ako se dobro sjećam, geforcice 6800 su mogle na AGP 8x utore i to je bilo iz tog vremenskog razdoblja, to bi ti barem trebalo omogućiti igranje nekih starijih naslova na minimum detaljima ( postoje jače AGP grafulje i dalje na tržištu, ali bi bilo šteta trošiti novac na nešto iznad geforce 6800/radeon 9600, jer to taj komp definitivno ne bi mogao iskoristiti )

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 19:48 (ormar).

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
dery kaže...

pa jel znaš kolika je cijena toj grafi,pa još to vuče i obnavljanje drugih komponenti,neisplativo kad za te pare može puno jaču grafu

polovne se mogu naci za 300kn, cijena zamjene svih komponenti je puno veca, ja neznam zasto racunate da ta osoba ima love za takve troskove

16 godina

to se kaže:mamuzanje mrtvog konja

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
dery kaže...

kako god da se to zove nisi od nikakve pomoci sa svojim prijedlogom da kupi novi komp, a bome ni ovaj drugi koji predlaze da ga baci

14 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
dery kaže...

kako god da se to zove nisi od nikakve pomoci sa svojim prijedlogom da kupi novi komp, a bome ni ovaj drugi koji predlaze da ga baci

Lik nije rekao za što mu treba. Ako je za bilo što modernije, može ga slobodno baciti, jer kupovanje skupe AGP grafičke na takvu matičnu je kao da se novac para. A ako je samo da se nadomjesti ta geforcica jer je u kvaru/itd., onda nek kupi neki jeftinjak tipa GeForce 6800.

Da sad kupi skupu grafulju za AGP utor, i onda recimo kupi novu matičnu/proc, i skuži da novije matične ploče jednostavno nemaju više taj AGP socket, i da je potrošio bezveze lovu na skupu grafičku, što onda ? Da i ne spominjem da bilo kakva bolja AGP grafička ionako iovako ne bi mogla iskoristiti svoj cijeli potencijal s takvom outdateanom matičnom i procesorom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 20:30 (ormar).
14 godina
neaktivan

žŠto se tiče ostalih komponenti u računalu imam 1GB RAM-a AMD Athlon XP 1.49 GH i tvrdi disk od 80 GB.

Ima i instalirani Windows 7 Professional.Problem je što nemože pokrenuti programe kao što su :Windows movie maker,Windows DVD Maker i sl.Usput Aero sučelje liči na Windows 7 Basic ,iako sam postvio temu na Windows 7.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Marino1 kaže...

žŠto se tiče ostalih komponenti u računalu imam 1GB RAM-a AMD Athlon XP 1.49 GH i tvrdi disk od 80 GB.

Ima i instalirani Windows 7 Professional.Problem je što nemože pokrenuti programe kao što su :Windows movie maker,Windows DVD Maker i sl.Usput Aero sučelje liči na Windows 7 Basic ,iako sam postvio temu na Windows 7.

onda neku jeftinu dx9 graficku 100-150kn, nista vise od toga ne vrijedi

16 godina
Marino1 kaže...

Imao sam tu matičnu jako dobra MBO.

Probaj si nabavit nekog athlona 3000+ i recimo ati 9800 pro.

s jedan giga rama ja sam stim vrtio doom3,half life2,cod2,cod4 itd....

PS. ja sam imao bartona 2500+ na njoj.

14 godina
neaktivan

e, a gdje mogu nabaviti athlona 3000+ i  ati 9800 pro ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Marino1 kaže...

e, a gdje mogu nabaviti athlona 3000+ i  ati 9800 pro ?

Pokušaj na njuškalu, tamo bi ih trebalo biti s vremena na vrijeme. Ili u kakvu drugu sličnom oglasniku eventualno.

Dum spiro, spero.
15 godina
neaktivan

Za starije igre sa PS2.0 modelom renda vrhunske su i X800, samo treba napajanje vidjeti jer troši više od 9600,9800 koje su ipak starije i dosta sporije. Tebi bi sjajna bila X800GT,Pro ili XT za nekakvih 150-180kn.

Inače preporučam 7600GT ili 6800LE ili GT za AGP bus naravno, cijena oko 200kn i manje čak. Prošla su vremena kad su se prodavale 2,3x većom cijenom nego za PCIE.

Nadogradiš RAM sa još 1gb DDR400 i uzmeš 6800 recimo, i to je to, za igre, ili neki noviji ATi od serije HD2xxx zbog UVD-a i rasterećenja procke kod HD reprodukcije itd. Ja bi ipak izbjegao novije ATi jer sam imao strašnih problema sa AGP serijom na nforce3 250gb čipsetu, hvala ali ne hvala.

Uzmi polovnu lijepo X800 ili 6800tku. Ispravnu naravno..ili ovako nešto isto sjajno makar sa DDR2. 7600GT kao nova! 100kn

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 7:42 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

hval svima na preporukama.Pozdrav !{#}

0 0 hvala 0
15 godina
Marino1 kaže...

Jer ti za to u win7 treba dx9 grafička, a to je od radeona 9600 (ili 9700, neda mi se sad tražit) pa na dalje, ili od nvidie od fx 5200 pa na više

16 godina
protjeran
miki1981 kaže...
Marino1 kaže...

Jer ti za to u win7 treba dx9 grafička, a to je od radeona 9600 (ili 9700, neda mi se sad tražit) pa na dalje, ili od nvidie od fx 5200 pa na više

9800 je u stvari, 9500 i 9600 se mogu netjerati sa djelomicnom podrskom ako se dobro sjecam

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice