All in one racunala

poruka: 10
|
čitano: 15.168
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
All in one računala- do 6000 kn

Kao što naslov kaže, molio bi preporuku all-in-one racunala do 6000kn.

Računalo ću koristiti za poker (što veći ekran to bolje, mislim da 21,5 inca je dovoljno), te za GIS (arcGIS koji nije prezahtjevan), igrice ne igram ni ne planiram poceti u blizoj buducnosti + možda ću morati spojit dodatni monitor na računalo. Oko mi je zapelo za Hp http://www.inode.hr/XS961EA (ima ga za 5k) ali nema hdmi što mi je veliki minus, jer također planiram spojit TV na nj.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: All in one računala- do 6000 kn

Ovaj HP me iznenadio.Na ovom bi se moglo i nešto ozbiljnije raditi, nego gledam specifikacije, mođda je bolje da nazoveđ i telefonski provjeriš dali ima/nema HDMI port?Ja bih se u svkom slučaju odlučio za HP, jer imaju razgranatu mrežu distibuitera što u konačnici znači da imaju i dobar servis i podršku.Ako se ne varam znamd a MSI i Acer imaju slična riješenja, sad dali su jeftinija od HP-a ili ne, to neznam, no pretpostavljam da su i manje zstupljeni u ovom dijelu Europe(što opet ne znači da su lošiji).

14 godina
neaktivan
All in one racunala

http://informatika.segar.hr/hp-stolno-racunalo-all-in-one-200-5220ad-xs959ea-51044.aspx

naisao sam na ovu ponudu koja mi s financijske strane vise odgovara, sad me zanima da li mogao imati problem zbog toga je je graficka integrirana, nisam dosad imao iskustava s takvim grafickima. Kao sto sam rekao igrice ne bi igrao, ali me zanim da li imao problem sa nekim programima tipa photoshop, arcGIS itd.

+da li je moguce stavljanje druge graficke unutra

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2010 20:57 (vat69).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: All in one racunala

Kakvih problema?PS još uvijek voli više radne memorije nego jači GPU...stoga...{#}A za arcGIS ćeš morati pogledati hardverske zahtjeve, ali također mislim da je za izračune puno bitiniji CPU i RAM.Što se tiće zamjene grafičke, zaboravi.

14 godina
neaktivan
All in one ili laptop?

Ispričavam se što dižem mrtvu temu, ali treba mi par savjeta vezanih uz ova računala, o kojima se svugdje dosta malo priča.

Za 2 mjeseca ću morati nabaviti novo računalo, isključivo ili laptop ili AIO, zbog manjka prostora. Laptop ne bih htjela, nisu mi dragi, među ostalim jer puno tipkam pa mi jako smeta nepraktična tipkovnica kakvu redovno svi laptopi imaju.

Na AIO-u sam radila kroz par mjeseci, mada samo u Officeu, ništa (za sistem) zahtjevnije od toga, i iskustvo je odlično. Baš mi je po mjeri, veći ekran, malo kabela, samo prikopčam tipkovnicu i miša, čine se savršeni za pogledati film ili seriju. Za to, surfanje po Internetu, slušanje glazbe, malo programiranja te pokoju računalnu igru staru par godina (npr. Sims 2, Oblivion, GTA San Andreas), mi računalo i treba. Ništa posebno zahtjevno, ništa posebno napredno, samo nek potraje 5-6 godina. Odvojena grafička bi bila nužna zbog igara, pretpostavljam?

Neki kažu da su AIO užasno kvarljivi i osjetljivi, da bježim od njih koliko me noge nose. Koliko je istine u tome? Što nisu slične komponente i u sličnim uvjetima, baš kao i u laptopu?

Neki drugi kažu da su AIO isti vrag što i laptopi, samo da nisu toliko portabilni (što meni i odgovara, selit ću računalo dvaput godišnje - od kuće do autobusnog kolodvora, pa opet od kolodvora do studentskog doma, i 10 mjeseci kasnije obrnutim putem). Uglavnom, portabilnost mi nije prioritet.

Dalje, što je s cijenom? Sad se da naći dosta jeftinih laptopa, ali AIO-a baš i ne, čini mi se? Mogu li za iste novce dobiti puno bolji laptop ili neki podjednaki? Budžet će mi vjerojatno biti do 4500 kn, a uzet ću računalo bez instaliranih Windowsa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2011 19:47 (Krigla).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
All in one racunala

Evo dižem temu :D

Uzimam si HP All-in-One 200 računalo, no nikako da se odlučim koje: 5210 (cca 4800kn), 5220 (cca 5020kn), 5230 (cca 6000kn). Nisam neki znalac kad su kompjuteri u pitanju pa ne znam koji bi bio naoptimalniji za moje potrebe: net, surfanje i downloadanje, uređivanje slika, pisanje u wordu i excellu, ništa pretjerano zahtjevno. Buni me također što vidim da se u nekim trgovinama na netu pojavljuje i model 5310 koji se pak na HP official stranici nigdje ne spominje {#} Ako netko zna išta više o ovoj seriji, stvarno bi voljela kad i pomogao kakvim savjetom i objašnjenjem razlika između ova 3 (il ti ga 4 ako računamo i ovaj fantomski 5310 {#}) modela. I ako znate za kakvu akciju u kakvoj trgovini ili di bi mogla proći najjeftinije? Hvala puno {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
All in one racunala

nije mi jasno zasto trositi 6000 kn na neko HP racunalo koje je slabo i ne vrijedi te novce...ako vam se bas trosi 6000 kn,za to mozete sloziti custom superracunalo koje nije nimalo nekvalitetno naspram HP.ovim racunalima i jednako ce vas dobro sluziti.evo,moje osobno misljenje,custom racunalo bazirano na Llano procesorima bi bilo najbolje rjesenje za sve vase potrebe.najnovija tehnologija,Quad core,ima integriranu grafiku sa kojom mozete igrat i najnovije igre bez problema i s tim imate podrsku za dx11 i za 3000 kn si slozite komp koji ce oderati svaki HP-ov komp do 7000-8000 kn.ako ne znate nekog tko ce vam sloziti racunalo onda kupite sve dijelove u ADM-u(najpohvalnija i medu najjeftinijim trgovinama u Zagrebu) i slozit ce vam ga za dzabe.

Nemam potpis jer sam nepismen...
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2011 10:06 (Snakepriest).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: All in one racunala
Snakepriest kaže...

nije mi jasno zasto trositi 6000 kn na neko HP racunalo koje je slabo i ne vrijedi te novce...ako vam se bas trosi 6000 kn,za to mozete sloziti custom superracunalo koje nije nimalo nekvalitetno naspram HP.ovim racunalima i jednako ce vas dobro sluziti.evo,moje osobno misljenje,custom racunalo bazirano na Llano procesorima bi bilo najbolje rjesenje za sve vase potrebe.najnovija tehnologija,Quad core,ima integriranu grafiku sa kojom mozete igrat i najnovije igre bez problema i s tim imate podrsku za dx11 i za 3000 kn si slozite komp koji ce oderati svaki HP-ov komp do 7000-8000 kn.

A sto ako ljudi ne zele naj novije igre? Sto ako zele malo briga, vecu portabilnost, manje problema sa kablovima, sto ako netko mora putovati par puta godisnje a opet zeli desktop?

Gamers Don't Die, They Respawn.
15 godina
neaktivan
GimmieCorsair kaže...
Snakepriest kaže...

nije mi jasno zasto trositi 6000 kn na neko HP racunalo koje je slabo i ne vrijedi te novce...ako vam se bas trosi 6000 kn,za to mozete sloziti custom superracunalo koje nije nimalo nekvalitetno naspram HP.ovim racunalima i jednako ce vas dobro sluziti.evo,moje osobno misljenje,custom racunalo bazirano na Llano procesorima bi bilo najbolje rjesenje za sve vase potrebe.najnovija tehnologija,Quad core,ima integriranu grafiku sa kojom mozete igrat i najnovije igre bez problema i s tim imate podrsku za dx11 i za 3000 kn si slozite komp koji ce oderati svaki HP-ov komp do 7000-8000 kn.

A sto ako ljudi ne zele naj novije igre? Sto ako zele malo briga, vecu portabilnost, manje problema sa kablovima, sto ako netko mora putovati par puta godisnje a opet zeli desktop?

ne kuzim zasto bi to bilo problem?po cemu bi HP bio drukciji naspram nekog custom racunala?i nemora igrat igrice a opet ce imat bolje racunalo....

Nemam potpis jer sam nepismen...
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2011 10:09 (Snakepriest).
15 godina
neaktivan

Sto ima manje dijelova koji se trebaju nosit, ovo ti je prakticki ekran i periferija a tamo imas ekran + sredisnju jedinicu + periferija, i ne samo to sto ako doticnome atrofirali misici od previse sjedena za racunalom pa lagani AIO moze lakse prenjeti {#}

EDIT: A da ne govorim o manjem zagrijavanju i potrosnji...

Gamers Don't Die, They Respawn.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2011 10:12 (GimmieCorsair).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice