140 mm ventilator

poruka: 23
|
čitano: 11.348
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
140 mm ventilator

Jel mi  možete preporučit 140 mm ventilator. thx

pero_HR
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 17:03 (peroko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
140 mm ventilator

pa kakav?

tihi,sporiji = manje CFM

glasniji ,brz = više CFM

koliko novaca? ide na cooler,kućište?

napokon dočekao DNF!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: 140 mm ventilator
vrx kaže...

pa kakav?

tihi,sporiji = manje CFM

glasniji ,brz = više CFM

koliko novaca? ide na cooler,kućište?

Kučište, puhao bi po kuleru odozgora.

pero_HR
15 godina
neaktivan
140 mm ventilator

Taj na vrhu kućišta mora, zbog toga što se topli zrak diže, ispuhivati zrak!

Pogledaj ponudu u Linksu, ili reci u kojem dućanu kupuješ.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
140 mm ventilator

Ovaj ne izgleda loše.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
godo kaže...

Taj na vrhu kućišta mora, zbog toga što se topli zrak diže, ispuhivati zrak!

Pogledaj ponudu u Linksu, ili reci u kojem dućanu kupuješ.

Zašto bi morao ispuhivati, ako kulerov ventiralto tjera zrak prema stražnjem ventilatoru koji ga izbacuje van kučišta zašto onda ovaj gornji nebi ubacivao friški zrak na kuler.

EDIT:Dali bi bilo bolje da kuler okrenem prema gore odakle bi gornji vent ispuhivao van, a stražnji vent okrenem  tako da upuhuje na kuler?

pero_HR
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 2:48 (peroko).
17 godina
neaktivan
140 mm ventilator

Prednji i na stranici bi trebali upuhivati, a stražnji i gornji ispuhivati.

5 0 hvala 0
17 godina
peroko kaže...

Zašto bi morao ispuhivati, ako kulerov ventiralto tjera zrak prema stražnjem ventilatoru koji ga izbacuje van kučišta zašto onda ovaj gornji nebi ubacivao friški zrak na kuler.

EDIT:Dali bi bilo bolje da kuler okrenem prema gore odakle bi gornji vent ispuhivao van, a stražnji vent okrenem  tako da upuhuje na kuler?

Ovaj, znaš za zakon termodinamike prema kojem hladan zrak ostaje na tlu, a topli se diže? :) e zato :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
14 godina
neaktivan
140 mm ventilator

peroko ako ti treba pokazat termodinamiku samo reci ja sam ti s tim dobar skroz

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Molim forumaša Penryna da ne odgovara na moje poruke jer nema potrebe buduci da ga ignoriram.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
peroko kaže...

Ovaj, znaš za zakon termodinamike prema kojem hladan zrak ostaje na tlu, a topli se diže? :) e zato :)

zato sam napisao ovo pod edit.

pero_HR
14 godina
protjeran

Najbolje je da prednji i oni na podu kao i na stranici ubacuiju a zadnji kao i oni gore izbacuju. Vazduh vruc ide na gore i ti ventilatori na top panelu ga izbacuju.

Ja nisam znao koliko su bitni dok nisam imao ono ASUS-ovo crap od EAH6970 koje je radilo na 95C.

Ta dva od 140mm na vrhu su izbacivala prvi put veoma topao vazduh iz kucista. 

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 11:31 (Vlada011).
15 godina
neaktivan
140 mm ventilator

Ovako nešto sam ja zamislio

pero_HR
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
peroko kaže...

Ne, bolje bi bilo da ovaj vent 1 na slici izbacuje zrak van jer bi se tamo i na krovu nakupljalo najviše toplog zraka kojeg treba izbaciti.Ako ti kućište dopušta, neka 1 140mm vent uvlači zrak sa poda i još jedan takav sa bočne stranice

Koma
15 godina
neaktivan
Koma_Zd kaže...
peroko kaže...

Ne, bolje bi bilo da ovaj vent 1 na slici izbacuje zrak van jer bi se tamo i na krovu nakupljalo najviše toplog zraka kojeg treba izbaciti.Ako ti kućište dopušta, neka 1 140mm vent uvlači zrak sa poda i još jedan takav sa bočne stranice

Ajme kako je moj pod praašaaaaaaaaanjav

pero_HR
14 godina
protjeran
140 mm ventilator

LOL! jel i tebi komp stoji na podu kao i većini ljudi...ko vam je to preporučio??? možda, kao, ono, hladniji zrak na podu pa se komp manje grije??? {#}

pa, na 1 m od tla, temp je zanemarivo niža, to komp ni ne osjeti, ali zato osjeti vent ili kiler kad se zaštopa od mucica prašine koje uvuče jer stoji na podu...i onda se "majstori" čude kaka se komp smrzava kod igara il tako nešto...

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
smirnoff kaže...

LOL! jel i tebi komp stoji na podu kao i većini ljudi...ko vam je to preporučio??? možda, kao, ono, hladniji zrak na podu pa se komp manje grije??? {#}

pa, na 1 m od tla, temp je zanemarivo niža, to komp ni ne osjeti, ali zato osjeti vent ili kiler kad se zaštopa od mucica prašine koje uvuče jer stoji na podu...i onda se "majstori" čude kaka se komp smrzava kod igara il tako nešto...

Ko kaže da je meni to netko preporučio, jesi možda mislio da ga nemam gdje drugdje držati nego na podu?

pero_HR
17 godina
peroko kaže...

Ko kaže da je meni to netko preporučio, jesi možda mislio da ga nemam gdje drugdje držati nego na podu?

Moraš se žrtvovati :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
16 godina
neaktivan
140 mm ventilator

Potpuno stoji da ti je bitnije da se ne zastopa od prasine nego topli zrak.Ja imam Chieftec Aegis,bocna stranica mi je mrezasta,zadnji ventilator ispuhuje njemu zrak gura   cooler od cpu jer je cooleru venitalator horizonatalan,gornji ventilator ispuhuje.Inace bocni ventilator bi trebao upuhivati hladni zrak i biti najvecu dok bocni i prednji ispuhuju kao i gornji,tako su mene ucili.

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
140 mm ventilator

Pozdrav,
posto uskoro kupujem novo kuciste i napajanje pokusavam sloziti sto tisu varijantu ali da ne gubi preformanse. Komponente su pod moj pc a kupujem FD define R4 a napajanje je xfx.
R4 ima 2 140mm venta, sprijeda i straga po jedan, ja bi ugradio jos 2 sprijeda i 1 gore. Koja je vasa preporuka?
do 200kn max (oba) 

0 0 hvala 0
17 godina
140 mm ventilator

smatram da su dovoljna ta dva ugradjena koja se vrte na 1000 okretaja.  sve drugo bi podiglo nivo buke.

ako zelis, mozes jos ubaciti jedan super tihi na 800 okretaja..kao ovaj skythe.  zbilja je tih na 12dBA.   iz iskustva mogu reci, da je nepotrebno ici na vece vrtnje,1600, 1900 jer nivo buke se drasticno povecava,a ucinak je zanemariv.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Icefox kaže...

Pozdrav,
posto uskoro kupujem novo kuciste i napajanje pokusavam sloziti sto tisu varijantu ali da ne gubi preformanse. Komponente su pod moj pc a kupujem FD define R4 a napajanje je xfx.
R4 ima 2 140mm venta, sprijeda i straga po jedan, ja bi ugradio jos 2 sprijeda i 1 gore. Koja je vasa preporuka?
do 200kn max (oba) 

Ja bih mozda cak i uzeo Arctic F14 PMW  , regulacija okretaja od 550 - 1350 , 6 god. jamstva , i bijeli je kao i Fractalovi original ventovi pa bi se bolje uklopio ! Sluzbena stranica !

Music As A Weapon !!
16 godina
Haf932 kaže...
Icefox kaže...

Pozdrav,
do 200kn max (oba) 

Ja bih mozda cak i uzeo Arctic F14 PMW  , regulacija okretaja od 550 - 1350 , 6 god. jamstva , i bijeli je kao i Fractalovi original ventovi pa bi se bolje uklopio ! Sluzbena stranica !

To sam i planirao. Hvala

16 godina
140 mm ventilator

Da ne otvaram novi thread, koji je najbolji 140mm ventilator za napajanje?

Pošto mi je otišao ležaj na stock ventilatoru (napajanje je staro već 5 godina), trenutno je zaljepljen 120mm 1200rpm ventilator s vanjske strane (stock je 140mm 1400rpm) sa žicama provučenim kroz rešetku od napajanja i spojenim na 2-pin konektor unutar njega; iako je napajanje tiho i ispuh je hladan (hladniji nego sa 140mm), sumnjam da je dovoljno.

Po mogućnosti da ima niski početni napon pošto se ovaj ventilator uopće ne zavrti prvih 10 minuta. (trebam ga pogurnuti prstom da se zavrti)

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice