Zamjena Krovista

poruka: 68
|
čitano: 2.740
|
moderatori: pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 mjeseci
Re: Zamjena Krovista
sosta kaže...

Pa da. A na koju izvedbu si ti mislio kad si spomenuo da razmatraš betonski s crijepom?

Nisi me dobro shvatio 

Meni su opcije

1. Ravni betonski krov

2. Kosi krov na 2 vode

14 godina

Ok, ali napisao si citiram: "Što se tiče kosog krova na 2 vode, i on mi je opcija ali tu nisam siguran da li da bude betonski sa crijepom ili samo grede + izolacija i crijep."

10 mjeseci
sosta kaže...

Ok, ali napisao si citiram: "Što se tiče kosog krova na 2 vode, i on mi je opcija ali tu nisam siguran da li da bude betonski sa crijepom ili samo grede + izolacija i crijep."

Pa kad bih isao na kosi krov, tu imam te 2 podopcije, ne mora biti betonski s crijepom, mogu biti grede i crijep. Uglavnom to su te dileme, pa ako netko ima neki savjet...

14 godina

A opet sve ovisi o tvojim mogućnostima i željama, kako se radi o adaptaciji, moje mišljenje je kosi krov, grede i crijep (ili možeš razmisliti o limu tipa Gerard ili slično). Ako ideš na betonirani krov, pitanje je kakvi su postojeći temelji i mogu li izdržati novo opterećenje, a za ravni krov meni se osobno ne dopada, a sad hoće li procuriti ili ne, to ne znam.

13 godina
Zamjena Krovista

Novogradnja je sva u betonu jer se najbrže-najjeftinije izvodi. Izvode se nagibi i hidroizolacija koja bi se u principu trebala mijenjati svakih 10 godina.

Ako ti je kuća starija, ako nemaš dokumentaciju o izvedenim elementima i ako su ti zidovi opečni ne savjetujem da ideš na opciju teške betonske ploče na vrhu konstrukcije. U prijevodu, trebamo više info o postojećem objektu. Gdje se nalazi kuća?

10 mjeseci
maks0806 kaže...

Novogradnja je sva u betonu jer se najbrže-najjeftinije izvodi. Izvode se nagibi i hidroizolacija koja bi se u principu trebala mijenjati svakih 10 godina.

Ako ti je kuća starija, ako nemaš dokumentaciju o izvedenim elementima i ako su ti zidovi opečni ne savjetujem da ideš na opciju teške betonske ploče na vrhu konstrukcije. U prijevodu, trebamo više info o postojećem objektu. Gdje se nalazi kuća?

Kuća je u Dalmaciji, kvalitetna je gradnja i statičar odobrava sve opcije za kat.

13 godina

Iskreno, nisi puno rekao. Ajde javi se u box ako želiš da popričamo o tome jer ću zaspammati potpitanjima da tu krenemo.

14 godina
maks0806 kaže...

Kakva je to hidroizolocija koja se mijenja svakih 10 godina?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice