Pa da. A na koju izvedbu si ti mislio kad si spomenuo da razmatraš betonski s crijepom?
Nisi me dobro shvatio 
Meni su opcije
2. Kosi krov na 2 vode
Pa da. A na koju izvedbu si ti mislio kad si spomenuo da razmatraš betonski s crijepom?
Nisi me dobro shvatio 
Meni su opcije
2. Kosi krov na 2 vode
Ok, ali napisao si citiram: "Što se tiče kosog krova na 2 vode, i on mi je opcija ali tu nisam siguran da li da bude betonski sa crijepom ili samo grede + izolacija i crijep."
Ok, ali napisao si citiram: "Što se tiče kosog krova na 2 vode, i on mi je opcija ali tu nisam siguran da li da bude betonski sa crijepom ili samo grede + izolacija i crijep."
Pa kad bih isao na kosi krov, tu imam te 2 podopcije, ne mora biti betonski s crijepom, mogu biti grede i crijep. Uglavnom to su te dileme, pa ako netko ima neki savjet...
A opet sve ovisi o tvojim mogućnostima i željama, kako se radi o adaptaciji, moje mišljenje je kosi krov, grede i crijep (ili možeš razmisliti o limu tipa Gerard ili slično). Ako ideš na betonirani krov, pitanje je kakvi su postojeći temelji i mogu li izdržati novo opterećenje, a za ravni krov meni se osobno ne dopada, a sad hoće li procuriti ili ne, to ne znam.
Novogradnja je sva u betonu jer se najbrže-najjeftinije izvodi. Izvode se nagibi i hidroizolacija koja bi se u principu trebala mijenjati svakih 10 godina.
Ako ti je kuća starija, ako nemaš dokumentaciju o izvedenim elementima i ako su ti zidovi opečni ne savjetujem da ideš na opciju teške betonske ploče na vrhu konstrukcije. U prijevodu, trebamo više info o postojećem objektu. Gdje se nalazi kuća?
Novogradnja je sva u betonu jer se najbrže-najjeftinije izvodi. Izvode se nagibi i hidroizolacija koja bi se u principu trebala mijenjati svakih 10 godina.
Ako ti je kuća starija, ako nemaš dokumentaciju o izvedenim elementima i ako su ti zidovi opečni ne savjetujem da ideš na opciju teške betonske ploče na vrhu konstrukcije. U prijevodu, trebamo više info o postojećem objektu. Gdje se nalazi kuća?
Kuća je u Dalmaciji, kvalitetna je gradnja i statičar odobrava sve opcije za kat.
Iskreno, nisi puno rekao. Ajde javi se u box ako želiš da popričamo o tome jer ću zaspammati potpitanjima da tu krenemo.
Kakva je to hidroizolocija koja se mijenja svakih 10 godina?