Klima uređaj - pitanje izdvojena tema

poruka: 1.452
|
čitano: 1.420.416
|
moderatori: pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 mjeseci
Re: Klima uređaj - pitanje
Sirotanovic kaže...
Oduševljen sam klimom vivax r model ima A+ za grijanje . Znači cijeli mjesec dvije klime od 3,5kw griju lokal od 50m2, jako visok strop, bez gašenja uopće, industrijska cijena struja i račun samo 120 eura.

Zanimljivo, i samo A+ pa je tako niža potrošnja. Pametno je da ih držiš bez gašenja, to smanjuje potrošnju.

15 mjeseci
Malo sam se brinuo da će biti veći račun super ispalo s obzirom da je cijeli mjesec prosinac u VK bio jako hladan.
No bitno je da klima ima A+ i da ima grijače pa može za grijanje. A nije neka veća razlika od ++, sve je u koeficijentu jel. Mislim da ima 4,2, tako da za 1kw potrošnje grije kao 4,2kW. Dok A++ bi bila koeficijent negdje 5kW ako se ne varam.

I da napomenem da je 120 eura ukupan iznos struje , tu je i bojler od 100L i rasvjeta, fen...
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
15 godina
Klima uređaj - pitanje

Pozdrav, 

Može mala pomoć (u vidu PDF-a ili yt video) za spajanje Mitsubishi Electric klima uređaj Standard Eco Inverter MSZ-HR50VF/MUZ-HR50VF  na wifi? 

Hvala unaprijed 

16 mjeseci
Gale92 kaže...

Pozdrav, 

Može mala pomoć (u vidu PDF-a ili yt video) za spajanje Mitsubishi Electric klima uređaj Standard Eco Inverter MSZ-HR50VF/MUZ-HR50VF  na wifi? 

Hvala unaprijed 

Koliko vidim postoje upute na toj stranici, pitaj dućan da ti ih pošalje jer su greškom stavili PDF za ugradnju umjesto PDF-a za spajanje wifija.

15 godina
Klima uređaj - pitanje

https://koreqt.hr/proizvod/fuji-air-klima-attakai-35kw42kw/54297517/

Ima netko iskustva sa ovom klimom. A+++ je .

16 mjeseci
bing01 kaže...

Nemam ali samo je izbjegao sada kada sam gledao japanske klime, jer je ovo čudan brend, zvuči kao da je od Fujitsu-a ili Fuji, ali ne, ovo je nešto treće

15 godina
bing01 kaže...

Imam je, ovo je u biti kineski brend i monter mi je rekao prilikom montaže da su relativno okej, montiro sam je prošlo ljeto i sad je evo koristim za grijanje ( montirana u sobu i onda kroz otvorena vrata grije hodnik sobicu i wc, ja sam za sada zadovoljan. Također ima WIFI i ima aplikaciju pa se mogu podešavat timeri, paljenja/gašenja na daljinu, provjera potrošnje itd...

LP
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2026 16:54 (zabbax21).
14 godina
Klima uređaj - pitanje

Pozdrav svima, 

Evo počeo sam sa potražnjom klima uređaja i mislio sam da bar tu neće bit nekih problema, kao uvijek su bili Mitsubishi I Toshiba top izbor, medjutim čitam ovdje da to baš više nije tako. 

Stoga ću potražiti savjet od Vas koji ste nedavno imali iskustva sa istima. 

Naime, imam stan od cca 55m2. Trenutna klima je odavno dala svoje, te bi na isto mjesto postavio novu. 

Do sada se ova koristila samo za hlađenje. S obzirom da je pozicija poprilično dobra, uspjela je ohladiti veći dio stana, iako nije bila u nekom ekonomičnom rangu kao ove dns.

Sada je opcija da bi klima uz hlađenje trebala I grijati. 

Inače stan ima novu fasadu i novu pvc stolariju. 

Budget je do nekih 1500e. Igra uloga online kupnje, ili eventualno potez Pula-Rijeka. 

Eto, ako netko ima vremena i volje, svaka preporuka je dobrodošla. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2026 17:27 (naughty guy).
15 godina
naughty guy kaže...

Budget je do nekih 1500e. Igra uloga online kupnje, ili eventualno potez Pula-Rijeka. 

Hitachi AirHome 600 5kW mejbi? Glavni uvoznik ti ima sjedište/poslovnicu u Viškovo pa ti je relativno blizu...

Testirao ju je neki lik na YT u modu grijanja pa možeš provjeriti na 

, ima par videa na tu temu. Ja sam na temelju toga upiknuo malo slabiji model od 4,2kW hlađenje koji mi služi za grijanje vikse i ok je.

Imaš i kineza za tu paru, Haier Flexis+ npr. ali sumnjam da će raditi isto kao i ta Hitachi. Ili npr. Toshiba Shorai Edge? Mitsubishi u tom budgetu je BT50 serija - imam doma u stanu 2 komada te serije ali slabije, od 3,5kW, i u Zgb ju palim za grijanje samo kad je temperatura iznad 0*C, sumnjam da bi na nižim temp. bila ok (kod tebe je drugačije podneblje, pa pretpostavljam da bi mogao i s njom proći).

14 godina
the chosen one07 kaže...
naughty guy kaže...

Hitachi AirHome 600 5kW mejbi? Glavni uvoznik ti ima sjedište/poslovnicu u Viškovo pa ti je relativno blizu...

Testirao ju je neki lik na YT u modu grijanja pa možeš provjeriti na 

, ima par videa na tu temu. Ja sam na temelju toga upiknuo malo slabiji model od 4,2kW hlađenje koji mi služi za grijanje vikse i ok je.

Imaš i kineza za tu paru, Haier Flexis+ npr. ali sumnjam da će raditi isto kao i ta Hitachi. Ili npr. Toshiba Shorai Edge? Mitsubishi u tom budgetu je BT50 serija - imam doma u stanu 2 komada te serije ali slabije, od 3,5kW, i u Zgb ju palim za grijanje samo kad je temperatura iznad 0*C, sumnjam da bi na nižim temp. bila ok (kod tebe je drugačije podneblje, pa pretpostavljam da bi mogao i s njom proći).

Hvala ti. Baš ću pogledati. 

15 mjeseci
Kolega naughty guy obavezno gledaj da klima ima što veći koeficijent uštede za grijanje SCOOP , ako već kupuješ klimu koja će i grijati.

Jako se isplati uzeti klimu koja će grijati da ima barem A+ ocijenu za grijanje.

https://www.grijanje-hladjenje.hr/blog/seer-i-scop-oznake/
15 mjeseci
Ako kome nije jasno što je SCOOP , to je koeficijent efikasnosti. Recimo ako je SCOOP 4.1, to znači da klima na jedan potrošen kilovat sat struje zagrijava prostor energijom od 4.1kW.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:55 (Sirotanovic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice