Klima uređaj - pitanje izdvojena tema

poruka: 1.357
|
čitano: 1.143.542
|
moderatori: pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Klima uređaj - pitanje

Otvorio sam sad par sajtova i vidim da su cijena klima bome lijepo narasle.

Čak nisam vidio niti jednu 4kw do 700€.

Dok sam ja npr. prošle godine u 10. mjesecu ulovio ovu za 1300 s montažom

https://www.klimakoncept.hr/hr/klima_uredaji-daikin_klima_uredaj_ftxm35arxm35_r_32-perfera_inverter__komplet_mat_bijela_zidna_unutarnja_i_vanjska_jedinica/2672/23

Sada je oko 2k.

Ako nađeš kaj ti se sviđa postaj pa možemo pogledat detalje.

Što se montaže tiće. Ako imaš ovlaštenog za brand koji odabereš, a znaš da je ok i blizu uzmi njega. Ili prepusti trgovini ako nude.

To je lutrija.

15 godina
Klima uređaj - pitanje

Pozdrav ekipa,

imam kuću na 3 etaže/polukata. U prizemlju gdje mi je dnevna/blagovaona/kuhinja već imam klimu (Azuri 3.5kw) koja je više nego dovoljna za tu etažu. Sad bih trebao pokriti i preostale dvije etaže, ovako to izgleda:

Znači lijevo su dvije spavaće sobe, desno na zadnjem polukatu su još dvije sobe, jedna radna i jedna koja se ne koristi i neće vjerojatno još par godina. Ideja je sad staviti klimu koja bi pokrila radnu tijekom dana i da može barem malo rashladiti spavaće sobe (za ona 2-3 tjedna u godini kad je i noć preko 30, ostalo nije problem).

Razmišljao sam staviti možda jednu klimu na hodnik, crveno označeno da je usmjerena prema vratima od radne, tako bi mogao radnu hladiti preko dana, a po noći zatvoriti vrata pa bi hladnoća trebala ići prema spavaćima. Treba li tu 5kw ili bi i 3.5kw bilo dovoljno?

Druga opcija bi bila staviti multisplit ili dvije klime (zeleno i plavo označeno) u gornje dvije sobe. S time bih pokrio za ubuduće i ovu preostalu sobu koju trenutno ne koristimo, samo ne znam bi li tako uspio ohladiti i spavaće na polukatu ispod.

Razmišljao sam i o kazetnoj na sred hodnika gore, ali ta mi se opcija čini poprilično skupa.

Neki prijedlog, ideje, savjeti?

Klime bi bile primarno za hlađenje, na grijanje bi gledao kao bonus/backup.

Kuća je u Slavoniji, ima 5cm stiropor, plastična stolarija. Iznad soba je betonska deka, ali planiram do ljeta složiti 10-15cm vune gore.

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2025 11:39 (kratos091).
4 godine
Klima uređaj - pitanje

Samo da javim za moj post i "eksploziju" klime kaj smo imali doma!
Uglavnom pukla je bakrena cijev tj jedno koljeno na radijatoru!
Cijeli radijator je zamijenjen novim i mogu reci da sad klima radi za jedno min 50% bolje nego sto je radila, grije da to nije normalno!
Serviser je rekao da ovo u zivotu nije vidio i da se inace ne kvare! pritisak u toj cijevi je  40bara zato se i culo kao eksplozija

Oduseveljni ja i žena stan od 90m2 zagrije doslovno za par minuta koliko sad to ubija, a mislio sam da je onda bila dobra
Evo originalni post na klimu koju smo uzeli nakon duge potrage!
https://forum.bug.hr/forum/topic/stanovanje/klima-uredaj-pitanje/268096.aspx?page=34&jumpto=6696080&sort=asc&view=flat

16 godina
Re: Klima uređaj - pitanje
Planiram kupiti neku klimu u budžetu cca 400e, šta mislite koju od ove dvije i jel ima netko kakva iskustva sa ovom trgovinom
https://www.klimakoncept.hr/hr/klima-uredaji-34-kw-snage https://www.klimakoncept.hr/hr/advsearch/131/2/0/0/0/0/0/0/34/0/0/0/0/0/0/0/list/priceLow/0/-1/0/0/0/0/0/0/0
3 godine
Klima uređaj - pitanje

Ima li netko iskustva MSZ-BT serijom od Mitsubishi Electric?

Je li bolji u odnosu na HR seriju, jer mi se čini kao model koji je između AY/AP i HR

Za hlađenje je pitanje

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2025 18:33 (Dajsikeks).
14 godina
Re: Klima uređaj - pitanje

plavi08 evo provrtio sam sljedeće

nabava.net 4kW+

ekupi 4kW+

sancta domenica 4kW+

_______

pa mi se ove čine ok

Klima uređaj 5,0 kW Hisense CF50XS1FG/CF50XS1FW - 599€

Klima uređaj 5,3kW Bosch Climate CL3000i-Set 53 WE - 870€ - 10%

Bosch klima uređaj Climate CL2000-Set 53 WE - 749€

VIVAX COOL klima uređaj ACP-18CH50AEMIs R32 + WiFi - 786€ - 5%

vidio još i ove

Haier Revive Plus AS50RCBHRA-PL/1U50MERFRA - 699€ - ta je multisplit ali s jednom jedinicom?
LG Dualcool, 5.0KW, W18TI, Inverter - 687€

________

da razmišljam "na glas" ako nekome pomogne

od tih kolko vidim Hisense ima WIFI ugrađen, Bosch i Vivax imaju mogućnost ugradnje uz dokup modula za WIFI

pa mi se čini da možda ima smisla ili uzet najjeftiniju tu Hisense

ili eventualno razmotrit da li bi Bosch CL3000 bila vrijedna cca 180€ više

osim ako griješim pa bi trebao gledat Hisense vs Vivax za 180€ više?

slobodno javite mišljenja vi koji se bolje kužite

★★★★★☆
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice