Savjeti za mršavljenje,vježbe

poruka: 298
|
čitano: 116.794
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

I jesam svako malo, moram malo smanjit doziranje.

Mes que un Club! FCBarcelona!
16 godina
protjeran
Doro je pisat, cisti se telo XD... Anyway, giga, bilo tko tko mi je govorio o pijenju vode i vježbanju mi je govorio tako :/...
Straight Edge
17 godina

nebi se mijesao u te opcije,kako od sebe napravit cisternu s vodom.  mislim da treba piti kada si zedan.  stoji ona tvrdnja o dehidraciji i tamnijoj mokraci.

lagana isusenost usta i slicni simptomi su dovoljni da krknete 4 deca vode.   e sad, nakon 2 sata opet poc krknut 2-3 deca...hmmm.  postaje neprirodno...jeli tako?

(a da prije toga nisu bile slane srdele i prsut)

ovoj ekipi koja zeli ulozit trud i smanjit masnu stanicu:

- kruh izbacit 110%

- izbacit secer u potpunosti (samo prirodni unos fruktoze iz voca) ...da moze se i crna kava pit be iceg...moze,moze!

- ibacit klempavu debelu zivotinju i njene preradjevine (leso junetina + perad- prsi....ciste)

- ne nasjedat na ukidanje ugljikohidrata...to je podvala onih sa mesnim dijetama...ta mesna je za ljude koji gube 4 kila i prestaju nakon 12-14 dana

- jaja off

- biljno ulje - fuck off

sve ostalo deri...ALI JEDI KADA SI GLADAN. da ,sve ostalo.  mjesecno zagarantirano pada 5kg bez gladovanja

derite po jogurtima i posnom siru. nagradite se vocnim jogurtom tu i tamo. riba!! nemate pojma koliki je izbor hrane kada se osvrnete...sada vam se cini da nije tako.

16 godina

ma torentte, samo triba dignit guzu iz udobne stolice

i radit nešto, najjači su mi oni koji samo pričaju...

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
17 godina

apsolutno makicu. nema smisla dozvolit kaucu da se zaljepi i sraste s ledjima.  ne trebaju se ubijat...ali lagani futing od tocke a do tocke b, nije nikog ubio.  izbacis javni gradski ili svoj prijevoz.

15 godina
odjavljen
Re: Savjeti za mršavljenje,vježbe
torrente kaže...

- kruh izbacit 110%

- izbacit secer u potpunosti (samo prirodni unos fruktoze iz voca) ...da moze se i crna kava pit be iceg...moze,moze!

- ibacit klempavu debelu zivotinju i njene preradjevine (leso junetina + perad- prsi....ciste)

- ne nasjedat na ukidanje ugljikohidrata...to je podvala onih sa mesnim dijetama...ta mesna je za ljude koji gube 4 kila i prestaju nakon 12-14 dana

- jaja off

- biljno ulje - fuck off

sve ostalo deri...ALI JEDI KADA SI GLADAN. da ,sve ostalo.  mjesecno zagarantirano pada 5kg bez gladovanja

derite po jogurtima i posnom siru. nagradite se vocnim jogurtom tu i tamo. riba!! nemate pojma koliki je izbor hrane kada se osvrnete...sada vam se cini da nije tako.

NE, jaja su jako vazna u prehrani. A bez proteina nema misica.

iPhone user. Hasta la victoria siempre.
17 godina

moraju se pomirit sa gubitkom misicne mase  u tom zahvatu. neka odvoje bjelanjak i konzumiraju ga.  zumanjak je ipak nevidjena koncetracija kolesterola u onako malom obliku.

naravno,kada spadnu...uvode nazad dosta toga,pa tako i jaja,ali neka im ostane navika ne uvodit slatkise, zivotinjske masnoce i struce kruha...brcnes koricu makrobiotskog i super.

propast je onaj bijeli pun kvasa i aditiva.

17 godina
piksic kaže...
torrente kaže...

- jaja off

- biljno ulje - fuck off

NE, jaja su jako vazna u prehrani. A bez proteina nema misica.

Gledajući samo na masnoću i ignorirajući mišiće ono što je on naveo je točno, no ne nužno i zdravo, masnoća je vrlo potrebna tjelu, biljno ulje, sad tipa maslinovo, i sl. su vrlo zdravi i tjelo iz njih crpi minerale koji su vrlo važni za tjelo, mada svih tih minerala nema u svakom ulju a sad se nemogu sjetit koje je najbolje.
Samo ima kvaka, kad ulje ugriješ pretvoriš ga u ono najgore(zato nije dobro jesti one tople sendviće, pizze i sl.)

A jaja bjelance se moze jest koliko hoćeš, žumanjak svest na minimum al i on je potreban tjelu.

A kad smo kod masnoće nje ima i u mlijeku, jogurtu i sl. pa opet su zdravi, mozes i sam zakljucit da sve masnoće nisu štetne,štetne su one koje se griju.

A kruh ima više fibera pa najede dobro, dobro ga je izbjeći ako se more, al nije baš štetan toliko, ja obično uzmem badema ili indijskih orašćića koji spadaju u Super Hranu, oni najedu najbolje a sadrze mnogo korisnih vitamina, minerala i sl. 

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
17 godina

bravo...zaboravilo se bitno..slobodno grickajte orascaste plodove.  kikiriki u ljusci (ne ono smece iz ulja ocisceno), pun zdravih masnoca, dokazano zdrav za srce.

17 godina
neaktivan
torrente kaže...

bravo...zaboravilo se bitno..slobodno grickajte orascaste plodove.  kikiriki u ljusci (ne ono smece iz ulja ocisceno), pun zdravih masnoca, dokazano zdrav za srce.

Dok sam bio na dijeti, većina masnoća koje sam unosio su bile od orašastih plodova (šaka oraha dnevno), ali samo treba paziti pri unosu zbog njihove velike kalorijske vrijednosti (500-600 kcal/100g).

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 19:27 (maniak).
16 godina
neaktivan

Jedite cijela jaja.Nemojte se zanemarivati s tim kolesterolom,on podiže razinu testosterona,a on je poželjan.Cijelo jaje u P+M obroku,ili možete pojesti bjelanjak ujtro,a žutanjak navećer.
Ugljikohidrate jedite ujtro,prije i poslje treninga.Od šećera osim fruktoze dozvoljena je i glukoza (grožđani šećer) koji služi za obnovu glikogena poslje treninga.I pijte obavezno vodu za vrijeme treninga.
I napravite plan prehrane,jer inače nećete ništa postići i nebojte se unositi masti !

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 19:38 (warhed).
15 godina
neaktivan

Moje mišljenje o jajima:

Cjela: Za većinu najbolje. Četri kokošja su oko 300 kcal, to nije previše,  i premalo za većinu ljudi.

Više bjelanjaka: Za one koji trebaju više proteina, a nežele puno masti.

Više žumanjaka: besmisleno

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
14 godina
neaktivan

Torrente sa forum.teretana.net ?

17 godina

Inače kod jaja postiji kao limit 7 jaja po tjednu, al čitao sam po stranicama da neki profesionalci jedu mnogo mnogo više, nekima je čak to dnevni unos, al vjerojatno izbace što više žumanjka jer ipak on bi mogao biti štetan kad jedete 40 jaja tjedno xD

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
17 godina
anabolicaa kaže...

Torrente sa forum.teretana.net ?

lol

oli i tamo ima neki torrente?  ja ti se ne bavim teretanom,a ni nekom tjelovjezbom. imam normalnu kilazu. samo ovuda malo sudjelujem.

14 godina
neaktivan
markoal kaže...

Inače kod jaja postiji kao limit 7 jaja po tjednu, al čitao sam po stranicama da neki profesionalci jedu mnogo mnogo više, nekima je čak to dnevni unos, al vjerojatno izbace što više žumanjka jer ipak on bi mogao biti štetan kad jedete 40 jaja tjedno xD

Kakav crni limit ? Znaju kenjati o limitu za jaja, a niko ne limitira hamburgere na 1 mjesecno npr ?

Ja pojedem u prosjeku 20 bjelanjaka dnevno, i evo me ziv i zdrav, dakle blizu 150 sedmicno..

@torrente

Da, da, postoji jos jedan torrente..

16 godina
neaktivan

Nisam bio odavno u ovoj temi nego samo me zanima koliko jedete dnevno otprilike kalorija?

Ja 2000-3000 kalorija.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
17 godina

Što ja mogu reći samo a da nije bilo i ako je, eto periodical:

-Naš organizam nema sposobnosti istovremeno smanjivati kilažu i povećavati mišićnu masu.

-u ovim godinama u kojima ste vidim većina, bolje vam je trošiti kalorije više nego unosite,

nego analizirati dali da ili ne jaja, oblokavat se vodom i sjediti za kompom.

Za ozbiljno sagorijevanje kalorija potrebno je kardio trening - ako ništa,  barem šetati sat i pol dnevno.

I svakako ovo što je gore rečeno - malo više vlakana u hrani, malo manje zasićenih masti.

Bez izgladnjivanja - svako naglo smanjivanje unosa ugljikohidrata rezultira šokom za organizam koji se onda bori stvarajući još veće zalihe.

Osobno nebih križao kruh, samo umjereno i onaj koji nije stiropor bijeli. Proteine pritom čak i povećati.

Trebalo bi uzimati oko 3 grama proteina po jednom kg tjelesne težine, da pri mršavljenju ne stradaju mišići.

Dakle, nije bauk jesti niti piletine, purice, čistog bifteka svinje i teletine kao i mlijeka i jaja... postoji jasno i

suplement, sirutka u prahu je najbolja.

Samo da se vratim gore navedenoj prehrani: jesti u manjim obrocima i to 5-6 puta dnevno.

Žedni pritom svakako nemojte biti, ali NE nafilati organizam vodom...evo novijih istraživanja

S vodom je stvarno jednostavno doziranje jer za nju organizam ima razvijen osjećaj sitosti,

za razliku od zašećerenih ili alkoholnih napitaka.

14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Bez izgladnjivanja - svako naglo smanjivanje unosa ugljikohidrata rezultira šokom za organizam koji se onda bori stvarajući još veće zalihe.

Kakva glupost.

17 godina
neaktivan
anabolicaa kaže...
overhaul kaže...

Kakva glupost.

Da si čitao moj post shvatio bi da nije glupost. Kad sam tek pošao na dijetu dobio sam jedno kilo zbog naglog smanjenja kalorija, tj. ugljikohidrata.

14 godina
neaktivan
maniak kaže...
anabolicaa kaže...
overhaul kaže...

Kakva glupost.

Da si čitao moj post shvatio bi da nije glupost. Kad sam tek pošao na dijetu dobio sam jedno kilo zbog naglog smanjenja kalorija, tj. ugljikohidrata.

čista istina,kad se igladnjujete organizam pokušava sačuvati svaku kaloriju što logično usporava proces mršavljenja tako da nikako nevalja gladovati.Što neznač da treba žderati ko prije nego samo jesti kad si gladan i u malim količinama

ne bojte se stiskati dugmiće ispod
14 godina
neaktivan

Nisam rekao da je izgladnjivanje dobro, ali u ovom slucaju tvoj post osporava low carb dijetu koja je savrsena za cutting. Aktivno se bavim bodybuildingom i prosao sam sve moguce vrste dijeta tako da znam o cemu govorim. 

17 godina

Hm, ne kontam... Aktivno se bavis body buildingom i prošao si pritom sve moguće vrste dijeta? Nije li to oksimoron? Meni trener dao program skidanja masnoce samo u pripremnoj fazi, jer rekli istodobno mrsavljenje i gradnja misicnog tkiva je nemoguće za ljudski metabolizam? Okej ako si u natjecateljskim dijetama,<ali mislim da je i to izašlo iz "mode", posebno jer lowcarb dijeta ždere i mišiće, ne samo "salo". Kod običnih ljudi je ustanovljeno da izbacivanje ugljikohidrata doduše izaziva gubitak kilograma, ali se velikim dijelom u tim kilama gubi voda i siroti mišići, koji su i u startu nikakvi. Sve skupa izaziva bumerang, jer čim se prekine sa tim mučenjem, organizam nadoknađuje izgubljeno salo ko lud (a i vodu dakako), jer je procjenio da je bio u "izvanrednom stanju"  Da ne spominjem kako je pri terminu od mjesec dana takve dijete čovjek slab i nikakav, s obzirom da nije lako koristiti energiju iz sala. Plus, u ugljikohidrate spada i voće, pa se OBAVEZNO mora jesti minerale i vitamine. To je za nekakve glumice koje hitno moraju za neki film glumit neishranjene manekenke ili logorašice, ali neznam baš za normalne mlade ljude kojima energija ipak treba. Barem za koncentraciju i učenje. Mislim, ej ljudi su ovdje sa pitanjem kako da izgube koju kilu, i uđu u kakvu sitnu formu, ne da se natječu za Mistera univerzuma do nove godine...NHF

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 4:57 (overhaul).
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

nebi se mijesao u te opcije,kako od sebe napravit cisternu s vodom.  mislim da treba piti kada si zedan.  stoji ona tvrdnja o dehidraciji i tamnijoj mokraci.

lagana isusenost usta i slicni simptomi su dovoljni da krknete 4 deca vode.   e sad, nakon 2 sata opet poc krknut 2-3 deca...hmmm.  postaje neprirodno...jeli tako?

(a da prije toga nisu bile slane srdele i prsut)

ovoj ekipi koja zeli ulozit trud i smanjit masnu stanicu:

- kruh izbacit 110%

- jaja off

- biljno ulje - fuck off

torrente kaže...

moraju se pomirit sa gubitkom misicne mase  u tom zahvatu. neka odvoje bjelanjak i konzumiraju ga.  zumanjak je ipak nevidjena koncetracija kolesterola u onako malom obliku.

naravno,kada spadnu...uvode nazad dosta toga,pa tako i jaja,ali neka im ostane navika ne uvodit slatkise, zivotinjske masnoce i struce kruha...brcnes koricu makrobiotskog i super.

propast je onaj bijeli pun kvasa i aditiva.

torrente kaže...

ja ti se ne bavim teretanom,a ni nekom tjelovjezbom. imam normalnu kilazu. samo ovuda malo sudjelujem.

FASCINANTNO...

teretane ni vidio, o prehrani i teretani nemas pojma, ali bitno da SAVJETUJES ljude kao da si diplomirao na tim poljima...

Molim te da radi drugih koji su tek pocetnici izbrises sve boldano iznad, jer ce te ljudi krenut pratit i nastetit zdravlju, slusajuci nekoga tko nema pojma sta prica... (NHF)...

///////////////////////////////////////////////////////

da podjelim moje iskustvo sa drugima....

iskustvo nekoga tko je bio 6 mj na cistoj ketozi (molim ne guglat jer cete citat razne gluposti :D )

Ketoza je ubiti potpuno izbacivanje ugljikohidrata i okretanje proteinima i mastima.

---------------------------------------------------------

Ketoza: kada tijelo nema pristup seceru, tada misici i tkiva sagorijevaju masnocu za energiju, a mozak sagorijeva ketonska tijela ili ketone, molekule masnoce proizvedene u jetri. Tada se kaze da je tijelo u ketozi. Osim toga tijelo moze, ako je to potrebno, u jetri izgraditi glukozu iz proteina i nekih masti, cak do 200 g na dan. Cinjenica je da covjek moze zivjeti sa 0 g ugljikohidrata u prehrani dugo vremena, dok bez masti i proteina ne moze posto oni sadrze esencijalne tvari koje tijelo ne moze izgraditi samo. Ketoza je dakle sasvim uobicajeno i bezopasno stanje organizma, u kojem se covjekovo tijelo nalazi svaki put kad nema pristup ugljikohidratnoj hrani. Zahvaljujuci ketozi covjek moze prezivjeti tesku i dugotrajnu glad u trajanju od oko dva mjeseca pod uvjetom da ima pristup vodi. Uz pomoc posebnih testova koji se mogu kupiti u apoteci, moze se izmjeriti ketone u urinu. Ako test pokaze pozitivno znaci da smo u ketozi, sasvim NORMALNOM i BEZOPASNOM stanju tijela. Dapace, strucnjaci za ketozu svjedoce da i mozak i srce rade 25 % efektivnije na ketone nego na secer u krvi. Nema stalnog pada secera u krvi koji uzrokuje nedostatak energije, umor i glad, nego tijelo moze puno duze izdrzati bez unosa hrane jer je pristup masti kao izvoru energije prakticki neogranicen (covjek ima jako puno masnih zaliha u tijelu, takodjer i osobe sa normalnom tjelesnom tezinom). Prehrana sa ogranicenim unosom ugljikohidrata (LCHF, Atkins) se jos naziva ketogena dijeta, zbog navedenog stvaranja ketona.
---------------------------------------------------------
dakle, jednog dana sam se ustao i odlucio promjenit svoj zivot.
Dan prije sam slavio rodendan :D a pretpostavljate sta to znaci..
vec tu vecer sam bio u teretani i sljedeci dan sam vec pocinjao sa prehranom koja se sastojala od jaja,svjezeg sira, tune, jogurta, badema, fetta sira, prstuta, i svakakvog mesa (riba, svinjetina, piletina, puretina, junetina konjetina i ostalo) uz vece kolicine povrca u kombinaciji sa tunom i mesom...
dorucak je bio lagan uz svjez sir, jaja a ovisno sto me ceka u danu znala je uletit i tuna.
Kako u to vrijeme nisam imao previse posla nakon mj dana privikavanja teretane 3 puta tjedno, odlucio sam uzeti 5 puta tjedno, uz koje sam u 6 ujutro radio kardio na prazan zeludac uz casu kave, nakon kojeg je sljedio dorucak.
Osjecao sam se odlicno, nikad bolje u cijelom zivotu tokom perioda prvih mjesec dana, a u tom periodu izgubio sam 15 kila aktivnim treningom cijelog tijela (svaki dan jedna grupa ili dio tijela)+ 20 minuta brzog hodanja na traci
Vec pocetkom 2. mjeseca prelazim u 5 dana treninga uz pojacan unos 2 dodatna jaja u dorucak i vise povrca, kao i jutarnji kardio od sat vremena, i vecernji nakon treninga od 40 minuta brzog hodanja
u roku od skoro 3 mjeseca pao sam sa 118 na 95 kila i iako mi je doktorica savjetovala da smirim dozivljaje, ja sam se osjecao odlicno a i krvna slika je bila najbolja u zivotu, srce je takoder davalo izvanredne rezultate koje do sada nisam imao...
Kako sam vec izgubio podosta sala, a za cudo trenera (bar tako kaze) nisam izgubio puno misicne mase, poceo sam raditi na misicima uz dodatak cheat dana (dani kad jedete sve- koji su pokazali samo da uzivam u hrani pa bi uletila koja slastica ili nesto, ali nije bilo prezderavanja svacim)
pocetkom 5 mjeseca bio sam na 1:30 kardia ujutro na prazan zeludac i na kavi, sa sat vremena brzog hodanja navecer
Tada sam poceo radit i oko 10 sati radnog vremena nisam uspjevao zadrzati koncentraciju i vec nakon 2 tjedna sam osjecao umor, zamor, premorenost i pospanost u pol radnog vremena.
Tada sam u konzultaciji sa trenerom poceo uzimati UH u dorucku i rucku, a sve je ostalo bilo isto uz to da sam ubacivao i voce u objede prije treninga jer mi je jednostavno pasalo
Nakon skoro godinu dana takvog rezima osjecam se odlicno, skinuo sam dovoljno, zadovoljan sam trenutnim izgledom i imam motiva ici dalje sve dok imam vremena i dok se super osjecam...

Sve ovo pisem jer vidim da ima puno onih koji tu preporucuju da izbacivanje ugljikohidrata nije dobro po zdravlje (na temelju glorije i stori magazina), da jaja nisu dobra (na temelju cobankovicevih izjava), da masti nisu dobre (na temelju nezdrave pameti)

potpis :D
17 godina
neaktivan
Samo je bitno kretat se.Ja evo jedem sve nezdravo zdravo u normalnim količinama ne prežderavam se i dosta jedem,bitno je kretat se evo ja svaki dan idem 10-15km s biciklom i stalno vani nešto radim,dosta hodam.Sad kad dolazi zims nešto manje sa imam i fax pa nemam baš vremena za biciklizam ali svaki dan hodam par kilometara(bilo do faxa,dučana..)Svaki dan šetam psa čak i po največoj zimi.Napravim oko 200 trbušnjaka po danu i nešto vježbam u teretani kad imam vremena.Imam 178 cm visinu i oko 65 kg.Čak mi je Bmi premali.
15 godina
neaktivan

Samo da se još malo osvrnem na spomenuta ketonska tijela. Konstantno izbjegavanje unosa šećera uzrokuje najprije pojavu ketona u urinu (ketonurija), no postoje i druga stanja na koja treba obratiti pažnju (logično: diabetes melitus). Sa ketonima je najbolje ne kalkulirati previše jer ako dođe do pojave ketona u serumu razvija se tzv. ketoacidoza.

Zato je uz razinu ketona u urinu (ali i u krvi) poželjno kontrolirati i razinu glukoze. U normalnom urinu NEMA glukoze i ne smije je biti!

Za sve zabrinute imate u ljekarni one trakice koje osim ove dvije bitne stavke kontroliraju i još hrpu ostalih čimbenika pa se možete sami kod kuće istestirati.

Samo da napomenem da se ljudi često igraju i sa razinama hormona štitnjače. Budući da stanje hipertireoze ubrzava metabolizam, ljudi si sami izazovu bolest kako bi na brzinu smršali i onda ostanu na doživotnim lijekovima (uz još neke teže posljedice).

14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Okej ako si u natjecateljskim dijetama,<ali mislim da je i to izašlo iz "mode", posebno jer lowcarb dijeta ždere i mišiće, ne samo "salo". Kod običnih ljudi je ustanovljeno da izbacivanje ugljikohidrata doduše izaziva gubitak kilograma, ali se velikim dijelom u tim kilama gubi voda i siroti mišići, koji su i u startu nikakvi. Sve skupa izaziva bumerang, jer čim se prekine sa tim mučenjem, organizam nadoknađuje izgubljeno salo ko lud (a i vodu dakako), jer je procjenio da je bio u "izvanrednom stanju"  

Low carb ne zdere misice, i veoma je tesko opcenito katabolirati ako imas unos proteina 300-350gr + dnevno sto je stvar u mom slucaju. Bez ugljikohidrata logicno je da se glikogenske rezerve prazne i dobijes flat izgled zato se to jednim clean punjenjem sve fino popuni i na kraju imas bolesni pump izgled. Normalno da se sa rigoroznim dijetama utice na hormonalni panel i da su velike mogucnosti yo - yo efekta zato se ja recimo nakon nekih ludjackih dijeta ( znao sam biti i po 2mj na keto ) switcham mjesec dana na low carb, i onda postepeno kroz odredjeni period dizem hidrate i dovodim tijelo u normalu pri tome zaobidjem yo - yo efekat. Uostalom, tijelo sportasa posebno bodybuildera se nakon odredjednog vremena privikava na promjene tako da su sanse za yo - yo minimalne.. Npr. oscilacije za ovu godinu su mi bile sa mase i 115kg na 80 kg takmicarskih, a sad evo odrzavam 85kg vec 4 mjeseca bez ikakvih problema, dakle, treba samo upoznati svoje tijelo. 

17 godina

@ anabolica; dobro sad kužim, i mislio sam da je riječ o definiciji.

To IMHO i nije "dijeta" u uobičajenom smislu riječi nego prije režim prehrane.

No rekoh, prekomplicirano je to za bug forum, ljudi nebi znali što ima

ugljikohidrata, a što nema, pa bi se ljutili jer ne postižu nikakve rezultate

(dok npr jedupovrće uz tegle koje imaju šećera, ili hrenovke koje nisu pravo meso),

bili bi pritom bolesni jer ne uzimaju mineralno vitaminske suplemente,

i dovoljno proteina da održavaju mišiće,

i kao što je gigagirl pojasnila, mogli bi si napravit još kojekakvih

hormonalnih sranja.

Organizam nam je predviđen da budemo svejedi, dakle, svakako

je okej smanjiti junk tipa slatkiše, cocacole, tjestenine sa bijelim stiropor kruhom...

Neznam nisam toliko pametan, ja sam dobio recept od trenera što  i kako za početnika,

i sjećam se da sam ja bio pomagao metabolizam sa onim Lcarnitine i kavom i indijskim čajem...

Kile nastale od sjedenja i junkfooda su otišle, ALI nemogu 100% tvrditi da je to zbog suplemenata,

A mislim da je dijelom i Hacker-ri u istoj zamci: mi smo istovremeno krenuli sa bitno promijenjenom

životnom rutinom- počeli smo ogromno sagorijevanje kalorija vježbom, izbacili slatkiše i

to je vjerojatno već dovoljno da se mršavi a zbog vježbe se osjeća bolje, agilnije.
Ugljikohidrate potpuno izbaciti... okej mogu se ljudi rugati da je to iz glorije ili neznam čega,
ali teško je raditi/ići u školu bez trunke UH. Pritom vježbati?
Evo ovo nije glorija,
možda ljudi znaju o čemu pričaju:
http://www.bodybuildingforyou.com/articles-submit/fatlosscoach/exercise-low-carb-diets.htm

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 15:09 (overhaul).
14 godina
neaktivan

Sve ovo o cemu pricam je nacin zivota, jer jednom kad udjes u taj sistem tesko je izaci.. Postanes rob hrane i fitness psihe. Mada upravu si, to je previse slozeno gradivo za ljude koji posjecuju ovaj forum tako da nema smisla ici u neke duboke rasprave. Najlaksi laicki nacin za mrsanje je povecana kardio aktivnost, smanjen unos ugljikohidrata, secera posebno ili eventualno koncentracija junka u jutarnje sate, prije ili poslije treninga. Zaboravite savjete tipa jedite jabuke po citav dan itd. i fruktoza se u jetri konvertuje u secer zapamtite to.. Ko je vec ovisan o ugljikohidratima nek se bazira na one ciste tipa riza, krompir i odredjeni dio povrca. Ali ako mene slusajte nemojte, uzivajte u zivotu i u hrani opcenito. 

17 godina

@ovih par gore postova koji su veliki za bilo kakvo citiranje

Prvo ako ste smršali u prvom mjesecu mnogo, kao npr. 10 kg, postoji velika vjerojatnost da će vaša djeta imati bumerang ili jojo efekt, kako već to zovu, najbolje je u procesu mršavljenja pomalo smanjivati kalorije, ugljikohidrate za nekih 10 ak%, i pomalo ubrzavanje metabolizma prije jela.
Ali moguće je i smšati toliko mnogo u kratkom vremenu, no to se nepreporuča jer je to dosta loše, a mnogo ljudi to pokuša, mada se može i uspit ako ste čvrste volje, ali nevjerujte previše sebi.-

Također ugljikohidrati donose energiju, npr grožđe je vjerojatno najbolje za to, banane su najčešće, a bjeli šećer najnezdraviji oblik toga, dok vjerojatno najbolja stvar za energiju i proteine(i zdravlje) je Pelud, koju ja osobno najviše koristim jer neželim koristiti proteinske napitake i sl.

P.S
Ja evo pošto mi je počeo faks(u Varaždinu), koji daleko od mog mjesta (600 km), i sad mrzim sebe pošto nemogu trčati i vježbati neke stvari u samom početku dok se nesnađem u gradu xD,mislim da sam već nabio 3-5 kg, no nimalo sala pošto unosim većinom neku dobru hranu i superhranu koja to regulira(mada sebi nemogu skuhati zeleni čaj koji bi ubrzao metabolizam xD), pa imam energije koju nemam u šta utrošiti xD. A ruke neuspjevaju više sklekova radit a i neželim se nabildat xD, haha any good suggestion??

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice