Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.805
|
čitano: 4.153.167
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Da da…sve se oko novca vrti
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.7.2024 9:48 (volegradele).
17 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

A sad... Daleko da se ne vrti mnogo toga oko novca, ali reći da je RB-u, sa svime što je osvojio, trkanje sekundarno... Pa šta bi radili kad bi im bilo bitno?!

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
6 godina
Ivan(4) kaže...

A sad... Daleko da se ne vrti mnogo toga oko novca, ali reći da je RB-u, sa svime što je osvojio, trkanje sekundarno... Pa šta bi radili kad bi im bilo bitno?!

Red Bull F1 tim postoji i finansira se iz prihoda od prodaje pica Red Bull kompanije. Red bull kompaniji je primarni cilj prodavati svoje proizviode a za to im treba marketing. Red Bull komapiniji F1 tim (kao i svim ostalim fabrickim timovima) je markeltinski alat. Red bull f1 tim ima primarni cilj da se trka i pobjedjuje....

17 godina

To je jasno. Jedino što mislim da, s obzirom na sva dostignuća koja imaju, nije fer, ni istinito, reći stvari kao što je tvrdnja da je "RB je čist marketing, biraju vozače po tome koliko novca dolaze jer im je ionako to jedino bitno", i slično, jer je očigledno da je timu jako bitno šta se dešava na stazi.

14 godina
Ivan(4) kaže...

To je jasno. Jedino što mislim da, s obzirom na sva dostignuća koja imaju, nije fer, ni istinito, reći stvari kao što je tvrdnja da je "RB je čist marketing, biraju vozače po tome koliko novca dolaze jer im je ionako to jedino bitno", i slično, jer je očigledno da je timu jako bitno šta se dešava na stazi.

Pa sudeći prema performansama Pereza u ovoj sezoni i zadnjih nekoliko utrka pogotovo, stanje na stazi ne djeluje kao jako bitno.

Puno je isplivalo teorija zavjere zašto ga drže. Možda takticiraju na to da ne završe u top2 u WCC-u da bi imali više novca za wind tunel u nadolazećim sezonama itd.

Mi možemo špekulirati do iznemoglosti, ali jedno je sigurno - Pereza nisu ostavili zato što im je bitno što se dešava na stazi.

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
16 godina
sudy_freak kaže...
Ivan(4) kaže...

Pa sudeći prema performansama Pereza u ovoj sezoni i zadnjih nekoliko utrka pogotovo, stanje na stazi ne djeluje kao jako bitno.

Puno je isplivalo teorija zavjere zašto ga drže. Možda takticiraju na to da ne završe u top2 u WCC-u da bi imali više novca za wind tunel u nadolazećim sezonama itd.

Mi možemo špekulirati do iznemoglosti, ali jedno je sigurno - Pereza nisu ostavili zato što im je bitno što se dešava na stazi.

Malo se isao podsjetiti Perezovih rezultata.

Proslu sezonu je zavrsio drugi, a na pocetku ove u prvih 5 utrka, 4 puta je bio na postolju.

Mozda ipak svi mi (ja ukljucen) imamo mrvicu nerealane standarde, pogotovo jer ga usporedjujemo sa Maxom, koji je ocito vanserijski F1 vozac.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
14 godina
syncmaster245b kaže...
sudy_freak kaže...
Ivan(4) kaže...

Proslu sezonu je zavrsio drugi, a na pocetku ove u prvih 5 utrka, 4 puta je bio na postolju.

Mozda ipak svi mi (ja ukljucen) imamo mrvicu nerealane standarde, pogotovo jer ga usporedjujemo sa Maxom, koji je ocito vanserijski F1 vozac.

Prošlu sezonu ne možeš uzeti kao relevantnu jer bi prošle sezone i Pastor Maldonado bio 2. vjerojatno.

RB19 je bio nenadjebivi rocketship.

Prevagu koju Max radi s 2. ili 3. bolidom što se brzine tiče se vidi na WDC-u.
U WCC-u je priča sasvim drugačija.

U zadnjih 8 utrka, Max je skupio 141 bod dok je Perez skupio samo 28.

To je 5x manje bodova.

Max se sam bori u naslovu protiv 2 McLarena, 2 Ferrarija i 2 Mercedesa.

A da ne spominjem kako je Perez prvi i po šteti akumuliranoj tokom sezone. Preko 3,5M$ ako me sjećanje dobro služi.

U ovakvoj sezoni gdje je svaki dolar zlata vrijedan i mora ići na nadogradnje bolida.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.7.2024 12:42 (sudy_freak).
16 godina
sudy_freak kaže...

Prošlu sezonu ne možeš uzeti kao relevantnu jer bi prošle sezone i Pastor Maldonado bio 2. vjerojatno.

A cuj, vise od drugog mjesta nije mogao, dakle ne mozemo znati koliko je potencijalno podbacio.

No s druge i prosle zasluge se broje. Vjerujem da je i to bio jedan od razloga zasto je Perez prezivio ovu "tresnju stolice"

Svi se sjecamo Abu Dhabija 2021

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
14 godina
Sve se gleda sad kad nisu najbrzi..
AUDIOFIL
14 godina
volegradele kaže...
Sve se gleda sad kad nisu najbrzi..

Neću biti nerealan i neobjektivan, ali da su preko noći uspjeli naći performance gain. Jako čudno.
Sjetimo se 2019. i Ferrarija u Spa i Monzi i savršenog inženjeringa iza pumpe za gorivo.
Nitko nije kriv dok se ne utvrdi suprotno.

Dok s druge strane McLaren se kune da je RB20 ilegalan pa da se RBR nagodio s FIA-om da maknu te ilegalne nadogradnje i zato RB20 nije kompetitivan.

Tko će ga znati

14 godina
Svi redon oni rade i zaobilaze pravila dok ih je uhvate!
Dobro McLaren se dize vec par sezona
AUDIOFIL
16 godina
syncmaster245b kaže...
sudy_freak kaže...
Ivan(4) kaže...

i 3 puta za redom razbio bolid. To je na razini Mazepina u Haasu.

17 godina

Zaobilaženje pravila je ključni dio razvoja bolida.

15 godina

Sumnjivo mi je kako se McLaren popravio,možda neki novi Briatore se pojavio.

BE HAPPY 要開心 : )
16 godina
Memphis kaže...

Nije vrag da mu brojis i ovogodisnji Monaco kao njegovu krivicu?

17 godina
Kad se tako desi jednom, ljudi pogledaju i kažu: "Ok, nije bila njegova krivica."
Kad se desi drugi put, kažu: "Jbg, desilo se, ali onaj put nije on bio kriv."
Kad se desi treći put... prestaje da bude bitno da li se onaj jedan put desilo ovako ili onako.
16 godina
Ivan(4) kaže...
Kad se tako desi jednom, ljudi pogledaju i kažu: "Ok, nije bila njegova krivica."
Kad se desi drugi put, kažu: "Jbg, desilo se, ali onaj put nije on bio kriv."
Kad se desi treći put... prestaje da bude bitno da li se onaj jedan put desilo ovako ili onako.

Trazite dlaku u jajetu.

Senna, cija karijera je bila obiljezena sa hrpetinom odustajanja (doduse vecinom radi kvarova) je skrsio prilican broj bolida ( govorimo o Senni, neupitnoj vozackoj legendi)

1994 sezona kada je nazalost Senna poginuo, od 3 utrke koje je vozio te sezone, sve 3 su bile nesrece, od koje je posljednja bila fatalna.

Usporedjivati Pereza sa Mazepinom (ko sto je Memphis  usporedio) je cista zloca.

17 godina

Kad porediš Sennu i Pereza, vrlo su slični, nedostaje samo ondaj deo kad je Perez osvojio prvenstvo. Takođe, stopa odustajanja pre 35 godina i danas nije ni izbliza uporediva.

Da ne bude zabune, ne mislim da je Perez loš vozač, ali da mu sezona nije baš sjajna - nije, i nije sve do loše sreće.

16 godina
syncmaster245b kaže...
Memphis kaže...

Nije vrag da mu brojis i ovogodisnji Monaco kao njegovu krivicu?

Ne brojim. Ako nije sigurno će se razbit još jednom do kraja sezone.

10 godina
Verstappen leaves DTM engineer stunned after test:

- Max Verstappen impressed a DTM engineer, Graziano Michelacci, during a test of Thierry Vermeulen's Ferrari 296 DTM car at Mugello, featured in the documentary 'Verstappen - Off The Beaten Track.'

- Michelacci was astonished by Verstappen's performance, stating,

"I usually know what to expect from certain drivers, but this was really unexpected. He improved his lap times in a way that doesn't exist in real life. Even if you expect something like this from Verstappen, you're still surprised."

- Michelacci added, "It's stories like that that you share later in the future when you're on the road with your friends in a van."

- Vermeulen also praised Verstappen, noting,

"Everyone can drive a fast lap at some point, but he is capable of it so quickly. Even though he is dealing with a new car, he can drive around the problems and use all his talent and experience to be fast right away."

Max Verstappen left a DTM engineer in disbelief following a documented test in Mugello.

Kad ce tako nesto pisat za nekog vozaca iz crvenog tabora(mislim na novu generaciju vozaca) !? XD
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2024 20:22 (deepshitcro).
15 godina
deepshitcro kaže...
Verstappen leaves DTM engineer stunned after test:

- Max Verstappen impressed a DTM engineer, Graziano Michelacci, during a test of Thierry Vermeulen's Ferrari 296 DTM car at Mugello, featured in the documentary 'Verstappen - Off The Beaten Track.'

- Michelacci was astonished by Verstappen's performance, stating,

"I usually know what to expect from certain drivers, but this was really unexpected. He improved his lap times in a way that doesn't exist in real life. Even if you expect something like this from Verstappen, you're still surprised."

- Michelacci added, "It's stories like that that you share later in the future when you're on the road with your friends in a van."

- Vermeulen also praised Verstappen, noting,

"Everyone can drive a fast lap at some point, but he is capable of it so quickly. Even though he is dealing with a new car, he can drive around the problems and use all his talent and experience to be fast right away."

Max Verstappen left a DTM engineer in disbelief following a documented test in Mugello.

Kad ce tako nesto pisat za nekog vozaca iz crvenog tabora(mislim na novu generaciju vozaca) !? XD

Nije novija generacija, ali možda slijedeće godine kada dođe određeni sir goat :P

15 godina

Newey izgleda ide u Aston Martin, objava za mjesec dana.. bit će bog i batina (tu Ferrari nije htio popustiti) i dobiti masu para

15 godina
ministar kaže...

Newey izgleda ide u Aston Martin, objava za mjesec dana.. bit će bog i batina (tu Ferrari nije htio popustiti) i dobiti masu para

Zamisli svemir u kojem Stroll osvaja titulu.

15 godina
AFARON kaže...
ministar kaže...

Zamisli svemir u kojem Stroll osvaja titulu.

ako uzmu Pereza za drugog vozača, onda lako moguće 

14 godina

Jel moguće da se dežurni hejteri Maxa nisu došli naslađivati nakon jučerašnje utrke?

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2024 10:59 (sudy_freak).
8 godina

Kad je Red Bull zadnji puta imao toliki zaostatak? Ni kada su bili u borbi s Mercedesom i Hamiltonom nikada nije bio toliki zaostatak. Radi zanimljivije sezone nadam se nastavku McLarenove dominacije. 

14 godina
Vandit kaže...

Kad je Red Bull zadnji puta imao toliki zaostatak? Ni kada su bili u borbi s Mercedesom i Hamiltonom nikada nije bio toliki zaostatak. Radi zanimljivije sezone nadam se nastavku McLarenove dominacije. 

Ne sjećam.

Maxov loš pace navodno je potaknut s eksperimentiranjem na flooru gdje su mu stavili floor iz Bahraina dok je Perez imao novi.
Veće je pitanje što su ostali radili da nisu mogli matchirati Landov pace?
Očito je bio izuzetno motiviran da Maxa pobjedi na domaćem terenu.

14 godina
Steta sto je Max vec debelo utekao…
Kako RB ima brutalan start,i na ovako kratkojl dionici na stratu ubrzao je do 200 km/h 0,3 sec brze od Mclr ,skoro pa ista reakcija vozaca!
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2024 11:03 (volegradele).
17 godina

Pa i nije baš da je Maxova prednost ogromna.

70 bodova možda zvuči puno, ali još je 9 utrka pred nama i sa 25 bodova za prvo mjesto ima tu fine zalihe za skupiti.

Jedan Maxov kiks ili otkazivanje bolida i moglo bi se tu svašta dogoditi, a pogotovo ako se i Piastri uključi pa bude i on ispred Maxa u nekoliko utrka.

Nadam se samo da Landu neće nedostajati onih 7 bodova kada je Piastriju prepustio pobjedu.

A za konstruktorsku titulu ne znam koje bi se čudo trebalo desiti pa da Mclaren ne osvoji sa trenutnim odnosom snaga, a najavili su i još neke nadogradnje.

14 godina
Za konstruk.da to ce vjerovatno odnjet..ali Lando skoro svaku mora bit 1..ili tu i tamo drugi a Max mora tu i tamo odustat ili bit non stop ispod 2 mjesta
AUDIOFIL
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice