Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.793
|
čitano: 4.120.329
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Nisam fan Max nego utrkivanja. A to sto se dogada pod zadnje vrijeme nije normalno. Nekome se progleda kroz prste a neko dobije kaznu bezveze. A to sto ti guras Mercedes i Luju stalno nije mi jasno. Lujo je tu kriv i jedino Lujini fanovi to nece vidjeti. Jos jednom se nadam da ce sljedeci put Max dovoljno popustiti i nece bit glup i drzat liniju nego ce ga puknut u zadnji kotac i da ovaj odleti u 3PM.

Mercedes je nasao vise od sekunde. Od podizanja bolida da se udovolji Mercedesu do svih ostalih gluposti koje smo vidjeli tako da smrdi da zele Luji namjestiti 8. naslov.

Tako dugo dok se ne sredi sudenje i ne odere se svakoga za takve opasne poteze nece biti normalnih situacija i niko nikome nece ostavljat mjesta.

mihi
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2022 23:00 (mihi999).
14 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Joe Cooker kaže...

I jucer i danas Max je mogao Perezu pustiti poziciju,Perez se bori kao lav za njega dvije godine.Sada kada Perezu trebaju bodovi pravi se mutav. Prije je govorio Checo je legenda lol

Pravi egocentrik..takav je od pocetka..ali takva je i vecina prvaka..

AUDIOFIL
10 godina

Najbolje da na kraju sezone vidimo koji tim ima koliko bodova pa da se optimalno podijeli prema vozačima... pljuc na timske odredbe... plju-pljuc... treba se utrkivati. Samo nema načina da se to iskontrolira pa onda bolje pustiti nek se timovi bakću s time. Uvijek ću držati stranu utrkivanju vs. multi21.

ham vs Ver... pa kad biased skyevci kažu da nije za kaznu maxa i je trkaći incident... šta dalje pričati. Ham je znao di je max i vrlo dobro je znao šta radi... išao all in... ali po meni nije za kaznu ni jednom... max je to isto napravio x puta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2022 23:13 (miki_the_pirat).
5 godina

Max može direktno Perezu biti zahvalan za prvi naslov u F1 ali si je ovim sitničavim potezom danas uništio suradnju koja bi mu dugoročno donijela neke veće pobjede i rekorde od ovog što već ganja u ovoj sezoni. Najveći "neprijatelji" po defaultu su u istom timu jer se tvoje performanse uspoređuju s timskim kolegom a tek nakon toga sa ostatkom grida. On ima blagoslov da mu timski kolega nauštrb svoje karijere radi ustupke i usluge da kasnije ne bi vratio niti dio. Ovo nema veze sa team orders nego sa ljudskosti (čiji izostanak prati većinu šampiona, uspješnih vođa i biznismena). Uglavnom super trka, možda bi malo kiše dodatno začinilo stvari :)

17 godina
Maddog_HR kaže...
Klasicno licemjerstvo.

Kad je Verstappen na taj nacin prosle sezone, vise puta, izbacivao protivnike, od kojih se ocekivalo da prikoce i propuste Verstappena, onda se na sav glas (slovo) hvalilo musko pravo utrkivanje.

A sad kad Hamilton to isto napravi Verstappenu, osipa se paljba po njemu.

Bravo Mercedes, bravo Russell i Hamilton za odlicnu utrku. Verstappen je jos jednom dokazao koliko je sebican. Zao mi je Pereza, napokon vozi vrhunski bolid, ali ima momcadskog kolegu koji mu jasno daje do znanja da ga ne postuje...

Ali isto to licemjerstvo je i tvoje, što si tvrdio 2021, da je u Silverstone-u Hamilton imao pravo na zavoj jer je bio na pola bolida kraj Verstapena, ali danas je doslovno bilo identično (iako na puno sporijem dijelu staze) pa to ne vrijedi za drugog vozača (nebitno što su i jedan i drugi dobili zaslužene kazne i bili proglašeni krivi, i što si odlučio u 2022 godini promjeniti retoriku)

A za utrku mogu samo komentirati velike čestitke Russelu, i kriminalno loše suđenje. Kazne za napucavanje su 5 sec, to je sramota (npr Norris), za to se prije 20 godina dobilo 10 sec stop and go (jer je to prava kazna kada vozača izbacis na začelje).
Vidi se da i FIA-u samo lova zanima, nikakvo utrivanje... A što će se desiti kada neki team odluči namjerno izgurivati konkurencijeu na takav način, samo je pitanje...

To live is to suffer, to survive is to find some meaning in the suffering. Friedrich Nietzsche
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2022 1:37 (gkelekov).
17 godina

Max je izjavio posle trke da je namjerno išao u Hamiltona iako je znao da neće moći proći...

17 godina
mihi999 kaže...

Lujo nezna drugacije protiv Maxa. Moze ga pobjediti jedino ako ga izbaci, ajde barem nije bilo u zid sa 20+g danas.

Pa on se tako ponaša od početka, od prve trke u F1, banzaii taktika, a ako bi neko nešto reko onda bi bilo da je to na rasnoj osnovi i zato su mu svi šutili.

14 godina
Widowmaker kaže...

Max je izjavio posle trke da je namjerno išao u Hamiltona iako je znao da neće moći proći...

Max je izjavio da je znao da mu Hamilton nece ostavit prostora  i da je on vise izgubio s tim dodirom, a ne da je isao u Hamiltona. 

17 godina
loky4i4 kaže...
mihi999 kaže...

Mercedes mora izbaciti Maxa da dobije utrku. Vec je vrijeme da i Max zakuca Luju u zid, da popusti malo u zavoju

mogao bi ti kod očnog previše te zasljepljuje ljubav prema Maxu, zašto bi ga Lewis pustio, puštalo mu se dosta, nije mu Hamilton prijatelj Norris koji će ostaviti mjesta za još jedan bolid

mogo si stavit sliku i još pol sekunde kasnije pa da se vidi onda pozicije ima li mjesta... Baš ono zanimljivo da se Max i Lec nijednom nisu sudarili kada su se utrkivali, a Hamilton ako je imalo ispred samo zatvori i ajbok, a Mercedes čvrst ko Mercedes...

3 godine
protjeran
mihi999 kaže...

Nisam fan Max nego utrkivanja. A to sto se dogada pod zadnje vrijeme nije normalno. Nekome se progleda kroz prste a neko dobije kaznu bezveze. A to sto ti guras Mercedes i Luju stalno nije mi jasno. Lujo je tu kriv i jedino Lujini fanovi to nece vidjeti. Jos jednom se nadam da ce sljedeci put Max dovoljno popustiti i nece bit glup i drzat liniju nego ce ga puknut u zadnji kotac i da ovaj odleti u 3PM.

Mercedes je nasao vise od sekunde. Od podizanja bolida da se udovolji Mercedesu do svih ostalih gluposti koje smo vidjeli tako da smrdi da zele Luji namjestiti 8. naslov.

Tako dugo dok se ne sredi sudenje i ne odere se svakoga za takve opasne poteze nece biti normalnih situacija i niko nikome nece ostavljat mjesta.

Tebi je taj tvoj Lujo trn u oku. Boga ti izgledaš opsjednut s njime kao onaj Madog na obrnut način. Smijurija. FIA je donijela odluku da je Verstappen pretežno kriv, a meni se čini da su u pravu. Imaju više izvora za pregled situacije od tebe i ti sad skačeš na zadnje noge tvrdeći obrnuto. Pa tko si ti da misliš kako bolje poznaješ materiju od njih. Verstappen je išao kao kamikaza tamo di nije imao šanse proći. Inače mi je pun qrc obojice baš radi ovakvih glupavih komentara. Evo dolje ti piše službeno objašnjenje i to prihvati i pokrij se ušima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2022 3:08 (Mariner).
4 godine

Svima iste aute, pa da vidimo tko je najbolji, najhrabriji.

Ante Gelo ..Drago, kako onaj mali loše svira bubanj.. Drago Laban..Ma neka svira. bolje da svira nego da krade.
16 godina
Zaporožac kaže...

Svima iste aute, pa da vidimo tko je najbolji, najhrabriji.

idi gledaj nascar onda

4 godine
loky4i4 kaže...

idi gledaj nascar onda

Očekivan odgovor !  

Jako puno vas je na ovoj temi neurotično, vrijeđate jedni druge, kao da vam je ćaća vlasnik Mercedesa ili Redbula, a vi vozači.

To su uglavnom isfrustrirani likovi koji loše voze u gradskom prometu, ali oni znaju sve o trkaćim automobilima, taktikama, psihologiji vozača.

Ideššššš...

Ante Gelo kaže Hej..Drago,si čuo kako onaj mali loše svira bubanj.. Drago Laban kaže.. Ma,neka svira. Bolje da svira, nego da krade.
16 godina
Gnjavator kaže...

mogo si stavit sliku i još pol sekunde kasnije pa da se vidi onda pozicije ima li mjesta... 

čuj kad se ideš zabiti u nekoga normalno da nema mjesta, može svatko samo stisniti gas i lagano ciljati svaku rupu koju vidi, a onda se praviti grbav i plakati kako mu nije ostavio mjesta 😅 ...

edit hahah pa tražiš da bolidi budu isti, a takav sport već postoji

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2022 9:17 (loky4i4).
13 godina
neaktivan
gkelekov kaže...
Maddog_HR kaže...
Klasicno licemjerstvo.

Kad je Verstappen na taj nacin prosle sezone, vise puta, izbacivao protivnike, od kojih se ocekivalo da prikoce i propuste Verstappena, onda se na sav glas (slovo) hvalilo musko pravo utrkivanje.

Ali isto je licemjerstvo je i tvoje, što si tvrdio 2021, da je u Silverstone-u Hamilton imao pravo na zavoj jer je bio na pola bolida kraj Verstapena, ali danas je doslovno bilo identično (iako na puno sporijem dijelu staze) pa to ne vrijedi za drugog vozača (nebitno što su i jedan i drugi dobili zaslužene kazne i bili proglašeni krivi, i što si odlučio u 2022 godini promjeniti retoriku)

Ne mislim polemizirati s tobom, no gdje si u mom postu vidio da smatram kako je Verstappen kriv za ovaj incident? Ili da branim Hamiltona?

Procitaj jos jednom, pa ces vidjeti da nisam iznio nikakvo misljenje o tome.

Ali evo sad cu ga iznijeti, pa da to rijesimo - ovo je obican trkaci incident u kojem nitko nije trebao biti kaznjen. Verstappen je trebao pustiti gas kad je vidio da mu Hamilton nece ostaviti mjesta. Ista situacija je bila na sprintu u petak, kad je Russell bio na unutarnjoj strani istog zavoja. I pustio je gas kako se ne bi zabio u Verstappena i kompromitirao si utrku.

14 godina
15 godina

Verstappen se bukvalno zabio u njega...ulijece u nepostojeće rupe, kao i uvijek, samo što mu se svi drugi sklanjaju. Kada mu se Hamilton ne skloni, onda je on kriv i fia namješta u korist njemu i mercedesu

12 godina
Tko se bar malo utrkivao, zna da i najsporiji vozač može na kočenju ući u unutarnju stranu zavoja i okrenuti onog tko je s vanjske strane... to je čak i svim propisima zabranjeno.
Max to stalno radi, ali mnogi odustaju jer ne žele biti izbačeni iz utrke, a i nisu konkurentni RB autu...
16 godina
neaktivan

Obojica su krivi, ali po meni je vise kriv Hamilton. Trebao je ostavit vise mjesta, a Max nije trebao ic pod rebra, pusti gas malo imas dovoljno pozicija na stazi da ga pretenkes kasnije. 

S druge strane ne znam koji mi je potez jadniji, molbe Leclerca na radio da ga puste na postolje ili Maxovo nepropustanje kolege koji mu dvije godine pomaze gdje god zatreba. Schumacher je bio svakakav u svoje doba, ali je imao fer odnos prema Rubensu i zahvaljivao mu sportskim potezima na stazi. Hamiltona nazivaju svakakvih, ali je u proslosti uvijek pustao momcadske kolege naprijed usred sezone dok je svaki bod bio bitan. 

Ovaj vikend je dosta vozaca na gridu pokazalo mracnu stranu moderne F1 i covjecanstva. Samo ja, ja, ja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2022 11:06 (Arnold Šrafncinger).
8 godina

Pa trebali su obojica malo popustiti i sve bi bilo ok. Samo činjenica je da između njih dvojice nikada nema popuštanja i samo je pitanje tko će izvući deblji kraj. 

16 godina

George je odvozio odlično. Posebno zadnji stint. Pit wall nije napravio grešku i dopustio da Lewis napravi undercut ili nešto s gumama. Jedino mu zamjeram glup start nakon prvog SC. Dopustio je da se grupa nagomila i lako je mogao zeznuti ovakav konačni rezultat.

Daniel mi je od dragog vozača postao ono što je Kris Meeke i sad Breen u WRCu. Glupost na glupost. Žao mi je Kevina. 

Alonso je bio maestralan. 

Kad Ferrari više nezna, onda im sudbina da dobar rezultat. Mislim da su to trebali. Jel je moguće da će Ferrari prosuti #2 poziciju?

Slažem se sa stewardima za Maxovu kaznu. Čak i na slikama se vidi da nije ni blizu trkaće linije i bio je blesav. Za jučerašnju utrku stavljam ga u koš sa Danielom. 

Bottas u Alfi super. Aston je izgledao dobro. AT je i dalje izgubljen. Kad će Williamsu krenuti bolje?!

In vino veritas
14 godina
Da bravo..kako mi je Russel digao tlak kad je startao nakon prvog SC..dopustija da se Hamiltonu svi zabiju u guzicu on lagano lijevo desno zagrijava gume…moram priznat da sam na kraju navijao za Hamiltona zadnjih 10 krugova..ali eto Russel je posteno pritisnuo!
Inace je Ham imao odlican race pace jucer!
AUDIOFIL
13 godina
neaktivan

Svaki put kad je Perez pomogao Verstappenu prosle sezone. A i ove bi se moglo navesti vise prilika.

Pokazao je kakav je sebicnjak.

F1 je i dalje timski sport, samo on to ocito nije shvatio...

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2022 12:56 (Maddog_HR).
3 godine
protjeran
Maddog_HR kaže...

Svaki put kad je Perez pomogao Verstappenu prosle sezone. A i ove bi se moglo navesti vise prilika.

Tebi je Verstappen trn u oku pa sad udaraš po njemu. I što kad ga nije pustija. Ne bi ni ja. Dobij me na stazi daso ako možeš. .ebe me se za tvoje drugo misto u poretku. Na kraju krajeva što Red Bull ima od toga da je Perez drugi ili treći? Kaže netko Senna prepustio Bergeru čistu pobjedu. Je, sjećam se, ali rijetko glup i nepotreban potez.

17 godina
Maddog_HR kaže...
gkelekov kaže...
Maddog_HR kaže...
Klasicno licemjerstvo.

Ali isto je licemjerstvo je i tvoje, što si tvrdio 2021, da je u Silverstone-u Hamilton imao pravo na zavoj jer je bio na pola bolida kraj Verstapena, ali danas je doslovno bilo identično (iako na puno sporijem dijelu staze) pa to ne vrijedi za drugog vozača (nebitno što su i jedan i drugi dobili zaslužene kazne i bili proglašeni krivi, i što si odlučio u 2022 godini promjeniti retoriku)

Ne mislim polemizirati s tobom, no gdje si u mom postu vidio da smatram kako je Verstappen kriv za ovaj incident? Ili da branim Hamiltona?

Procitaj jos jednom, pa ces vidjeti da nisam iznio nikakvo misljenje o tome.

Ali evo sad cu ga iznijeti, pa da to rijesimo - ovo je obican trkaci incident u kojem nitko nije trebao biti kaznjen. Verstappen je trebao pustiti gas kad je vidio da mu Hamilton nece ostaviti mjesta. Ista situacija je bila na sprintu u petak, kad je Russell bio na unutarnjoj strani istog zavoja. I pustio je gas kako se ne bi zabio u Verstappena i kompromitirao si utrku.

Kad nema argumenta prelazimo na politikanstvo... Cijeli tvoj post govori o tome da misliš da je Vestapen kriv, i nikakvo pakiranje u celofan to ne može sakriti. Sorry.
Izjave nisu izbrisane od prošle godine, i štoviše više sam te cijenio kada si imao svoj stav i mišljenje (bez obzira što se ne slažu s drugima, to je ok), a ne mjenjati retoriku jer eto tako je lakše.

I baš radi toga niti ja ne mislim s tobom išta raspravljati, samo sam ti stavio post da se posjetiš što si pričao prije godinu dana, kada, bilo kome (pa i zaljubljenicima/zaluđenicima u Max-a) govoriš o licemjeru.

Lijep pozdrav

To live is to suffer, to survive is to find some meaning in the suffering. Friedrich Nietzsche
6 godina
Mariner kaže...
Maddog_HR kaže...

Tebi je Verstappen trn u oku pa sad udaraš po njemu. I što kad ga nije pustija. Ne bi ni ja. Dobij me na stazi daso ako možeš. .ebe me se za tvoje drugo misto u poretku. Na kraju krajeva što Red Bull ima od toga da je Perez drugi ili treći? Kaže netko Senna prepustio Bergeru čistu pobjedu. Je, sjećam se, ali rijetko glup i nepotreban potez.

Nije poenta u tome vec da je itekako se okoristio od perezovog pomaganja njemu... Da li bi bio prvak prosle godine da je njega perez otpilio?

15 godina
Mariner kaže...
Maddog_HR kaže...

koji si ti isto lik...

Ne radi se o koristi Red Bulla ovdje nego o čistoj solidarnosti prema svom kolegi koji je njemu by the way prepustio također svoje mjesto (a da ne govorimo o prošloj sezoni) u jučerašnjoj trci, šta sve nećeš pročitat na ovom forumu.

Na kraju ispada da je HAM bio kamilica prema Botasu 

10 godina
Hamilton ima ove sezone najvise "udesa" od svih vozaca na gridu, mislim da taj podatak govori dovoljno. Russel zasluzeno prvi, samo me iznenadjuje kako ga nisu "slucajno" postavili iza luje, siguran sam da je lujo to trazio... XD
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2022 15:22 (deepshitcro).
16 godina
deepshitcro kaže...
Hamilton ima ove sezone najvise "udesa" od svih vozaca na gridu, mislim da taj podatak govori dovoljno. Russel zasluzeno prvi, samo me iznenadjuje kako ga nisu "slucajno" postavili iza luje, siguran sam da je lujo to trazio... XD

Može izvor?

Što god da tražim izbacuje mi najviše Micka i njegov debeli troškovnik kod Haasa. 

Ovisi da li gledaš sudjelovanje ili baš štetu. Nisam siguran. 

Za 2021. sam pronašao ovo: 

The full list of driver crash damages incurred by teams in 2021 (courtesy of Sky Germany) is as follows:

1. Mick Schumacher, Haas - €4,212,500
  2. Charles Leclerc, Ferrari - €4,046,000
  3. Max Verstappen, Red Bull Racing - €3,889,000
  4. Nicholas Latifi, Williams - €3,116,500
  5. Valtteri Bottas, Mercedes - €2,713,500
  6. Lance Stroll, Aston Martin - €2,686,000
  7. Yuki Tsunoda, Alpha Tauri - €2,606,500
  8. Nikita Mazepin, Haas - €2,468,000
  9. Kimi Raikkonen, Alfa Romeo Racing - €1,950,000
  10. George Russell, Williams - €1,845,000
  11. Carlos Sainz, Ferrari - €1,756,000
  12. Lando Norris, McLaren - €1,453,000
  13. Lewis Hamilton, Mercedes - €1,235,000
  14. Pierre Gasly, Alpha Tauri - €1,113,000
  15. Sergio Perez, Red Bull Racing - €939,000
  16. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo Racing - €854,000
  17. Daniel Ricciardo, McLaren - €713,000
  18. Sebastian Vettel, Aston Martin - €660,000
  19. Fernando Alonso, Alpine - €315,000
  20. Esteban Ocon, Alpine - €280,000
In vino veritas
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2022 15:27 (GranDaddo).
3 godine
protjeran
Posmatrač kaže...
Mariner kaže...
Maddog_HR kaže...

Nije poenta u tome vec da je itekako se okoristio od perezovog pomaganja njemu... Da li bi bio prvak prosle godine da je njega perez otpilio?

Poanta je u tome da nema pravog utrkivanja nekakvim pomaganjem pa vraćanjem usluga. Mi ne znamo kakvi su detalji njihovih ugovora. Zašto je Verstappen rekao ono što je rekao ekipi s pitwalla? Ovo ovdje je samo tlapnja, nagađanje. Schumacher je u ugovoru imao da je prvi vozač pa mu se Barichello micao s puta. Ne znamo nikakve detalje pa preostaje samo prdekana.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice