Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.822
|
čitano: 4.157.634
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Envy kaže...
itomic009 kaže...

I ja sam navijač Ferrarija. I ne, nije najbolji vozač, nikad bio.

Samo da je dobro Mick.

Pazi kolega, ovdje na ovoj temi je određena ekipa samoprozvanih branitelja istine, ispravnog i Lewisa poglavito te se ne smije kritizirati isti. Ne samo da se ne smije kritizirati, nego se ne smije govoriti ništa što ga ne prikazuje u dobrom svjetlu. Tako da, vrlo oprezno što pišeš 

Hamiltonova izjava da se za 10-to mjesto dobija bod i da se čudi da se uopće tako nešto boduje - tako mi je pao u očima da je to nevjerojatno. Pravi se budala kao kada bi se čudio nogometaš da je lopta okrugla.

dad0r kaže...
itomic009 kaže...

I ja sam navijač Ferrarija. I ne, nije najbolji vozač, nikad bio.

Samo da je dobro Mick.

Pazi kolega, ovdje na ovoj temi je određena ekipa samoprozvanih branitelja istine, ispravnog i Lewisa poglavito te se ne smije kritizirati isti. Ne samo da se ne smije kritizirati, nego se ne smije govoriti ništa što ga ne prikazuje u dobrom svjetlu. Tako da, vrlo oprezno što pišeš 

Prema ovom forumu ispada da je Lewis Isus Krist, a lik ono 8 godina za svemirskim bolidom ostale kante ostavljao iza sebe. Neka se malo pate, patili smo i mi gledajući 8 godina solo izvedbu.

Fala dragom bogu da više ne gledamo tu Solo izvedbu. Inače našao sam neki link i poskidao par TB Frmule 1. Pola do pobijeda Hamiltona su čista kao što kažeš Solo izvedba.

Nadam se da od par utrka neće više biti vrijedan spomena. Mercedesu želim da ide u korak sa vodećom dvojkom ali ovom liku koji na svaki trening dolazi u čemu ono? Pidžami, šalvarama, vudu naraodnoj nošnji iz afrike. 

To je inace vrlo bitna stvar za vozaca formule 1. U cemu dolazi na treninge....WTF....

17 godina
Maddog_HR kaže...
Gnjavator kaže...
Maddog_HR kaže...
Gnjavator kaže...
deepshitcro kaže...
Solidna utrka, odlicna borba za prvo mjesto, odlicne borbe u sredini poretka, superb borba alpine teama... :D
A bravo i za hamiltona, samo 40 sekundi je ostao iza rusella, vidi se da nije izgubio sampionske karakteristike kada nema 1 sec brzi bolid po krugu od drugih.
Forza Ferrari !!!

A supe su mi oni koji ga izvlače na "pa podešavanja su bila takva" kao da vozač ne učestvuje u podešavanjima... pogotovo nakon toliko godina vožnje.

Naravno da sudjeluje u podesavanjima (ucestvuje je btw srbizam), no na njegov rezultat su utjecale postavke bolida, a ne njegova voznja, bez obzira sto ovdje neki zele to prikazati kao glavni uzrok loseg plasmana.

Znači on je uticao jer nije niko podesio bolid i reko sjedi i vozi... Sastavni dio utrke je i podešavanje pa eto, zaribo je.

Ne i nisam to rekao. Njegova voznja je bila jako dobra, sto neki ovdje nikako ne zele i ne mogu prihvatiti, i nije razlog loseg plasmana. Postavke bolida,  zbog kojih nije bio konkurentan su razlog loseg plasmana. I da, naravno da sudjeluje u postavljanju setupa za utrku, no tesko da je pogresan setup iskljucivo krivica vozaca. 

E tu si u krivu. Krivi fini setup auta je samo i jedino krivica vozača. Dobiju templete za pojedinu stazu (modeli prošlih trka, najbolji setupi iz simulatora, etc), izaberu koji im je ok, testiraju ih na FP-ovima i onda rade fine tuning, svaki vozač po svojoj želji. Dakle Hamilton je napravio krivi fine tuning, a uz to mu u subota jednostavno nije bio dobar dan. (nije ni on terminator :) )

To live is to suffer, to survive is to find some meaning in the suffering. Friedrich Nietzsche
13 godina
neaktivan
Ali ne. Vozac prenosi svoj impresije i osjecaj oko razlicitih postavki, na temelju kojih se podesava bolid. U najmanju ruku odgovornost je podijeljena.

Evo lijepo je Shovlin objasnio sto se desilo:

https://www.planetf1.com/news/mercedes-lewis-hamilton-jeddah-setup/
15 godina
AFARON kaže...

Moje predviđanje, odnosno raspodjela vjerovatnosti (%):  

Verstappen/Leclerc/Saintz/Perez/ostali  

34/34/20/10/2

A jooj, kud se nisam okladio na ovaj poredak :(

17 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Koga briga. Pogriješio jednom u trilijun. Manja greška neko Lando i ples na kiši prošle godine. Barem je Russell dobio još malo samopouzdanja i da je bio "svoj" možda bi jadni Perez još više nadrapao. 

Priča se o novom zadnjem krilu i/ili (razni izvori razni podaci) podnici za Mercedes idući vikend, da RB planira uštedjeti 8kg do Monze. O Ferrariju ništa ne čujem. 

Ima li nade da Haas i AR naprave još nešto? Haas je u minusu sad milju. Sigurno boli.

In vino veritas
15 godina

Napokon je došlo i njegovo vrijeme za odmor.

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
13 godina

Datum...

15 godina
Grozni_Zabac kaže...

Datum...

Prvi April.

14 godina
Grozni_Zabac kaže...

Datum...

No Fear. No Excuses. No Limits. :D
14 godina
x18x05x kaže...

Prvi April.

Ako ovako nastave, možda ti nisi daleko od istine.

No Fear. No Excuses. No Limits. :D
13 godina
neaktivan

Ma kako će u mirovinu kad kolega deepshitcro ima provjerene informacije iz lokalne birtije da Hamilton ide u Ferrari.

10 godina
To su prave informacije, ali posto se sada vidi da je lewis daleko od onih najboljih vozaca kada nema bolid sec brzi od svih po krugu, transfer je upitan. Eventualno sa botasom u alfu... :D
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2022 15:04 (deepshitcro).
13 godina
neaktivan

Opa, friške info se dijele. Nova ekskluziva. Ne znam samo jel iz iste birtije ili iz neke druge.

...čovječe priznaj, prije svega samom sebi, da si u krivu.

17 godina

Sve je za ljude, osim navijati za Hamiltona.

15 godina

.

13 godina
neaktivan
Korny1603987 kaže...

Ono kad pokušaš ispasti duhovit, a ispadneš patetični jadnik kao mnogo puta do sad

Čak niti zagriženi navijači Hamiltona nemaju toliku fiksaciju na njegov lik i djelo kao prosječan balkanski hejter.

15 godina
Korny1603987 kaže...

Kolega ne obazirite se na neke, samo nastavite tako.

16 godina
x18x05x kaže...

Napokon je došlo i njegovo vrijeme za odmor.

Maddog_HR kaže...

Ma kako će u mirovinu kad kolega deepshitcro ima provjerene informacije iz lokalne birtije da Hamilton ide u Ferrari.

Ma ni mirovina, ni ferrari. Provjerene informacije od 1.4. kažu da ide u red bull.
https://carbuzz.com/news/lewis-hamilton-to-quit-mercedes-for-better-team-after-2022

17 godina

Monaco upitan za budućnost. 

Preuska, plaćaju najmanje od svih staza i prestige nije više kao što je bio. Kažu da Singapur, Las Vegas & co. u današnje vrijeme donose jednaki prestige. 

Izgleda da će podijeliti staze na A i B rang i da će B rang održavati utrke svaku drugu godinu. 

Još nisam siguran kaj mislim o tome. Vrijeme me gazi i valjda kad smo se oprostili od NA ICE motora, FIA mijenja sve postojeće tradicije. Sad sam mišljenja da je i 140mil $ budget cap blesav (u slučaju totalne štete ili da ne mogu dostići minimalnu težinu jer se ne mogu koristiti skuplji materijali). Ne blesav, možda samo prenizak. 

In vino veritas
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2022 11:46 (GranDaddo).
14 godina
GranDaddo kaže...

Preuska, plaćaju najmanje od svih staza i prestige nije više kao što je bio. Kažu da Singapur, Las Vegas & co. u današnje vrijeme donose jednaki prestige. 

Izgleda da će podijeliti staze na A i B rang i da će B rang održavati utrke svaku drugu godinu. 

Još nisam siguran kaj mislim o tome. Vrijeme me gazi i valjda kad smo se oprostili od NA ICE motora, FIA mijenja sve postojeće tradicije. Sad sam mišljenja da je i 140mil $ budget cap blesav (u slučaju totalne štete ili da ne mogu dostići minimalnu težinu jer se ne mogu koristiti skuplji materijali). Ne blesav, možda samo prenizak. 

Oduvijek se formula vrtila oko novaca, ali valjda danas, kako ga je sve manje i teže je dostupan se služe svim i svačim ne bi li ga nasmagali što više.

Tako neke od kultnih utrka i staza ustupaju mjesto amerikanizaciji, a taj trend prati i ranije uvedena islamizacija formule (jasno, ne mislim to u negativnom kontekstu).

Svijet se mijenja, tako i formula.

Kad vidim layout (koji se nadam da će bar malo prilagoditi, u što sumnjam) za Las Vegas dođe mi da plačem.

Ali što je tu je.

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
13 godina
neaktivan
Sto je to "islamizacija formule"?

Pratim F1 vec 30 godina, prvi put cujem za tako nesto.
6 godina
Maddog_HR kaže...

I ja isto...

7 godina

UAE utrke i tako to.

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
17 godina

Ja bih prije rekao wokeizacija + more moneytizacija.

Žele obojaniju formulu i više novaca uz to. Problem je što su većina novih staza teško smeće. Od klasičnih staza jedino je Monaco loš, sve ostalo ima smisla. Staze sezone 2001. su bile dobre i taman trka po mjeri čovjeka. Problem je što sve te loše staze bliskog istoka i azije imaju novaca, a isto je i sa Amerikancima. Legendarne staze kao Monza ili SPA kubure s budžetom.

15 godina

ja neznam sta je vama lose u monacu...

15 godina
RuskeGTT kaže...

Apsolutno sve.

15 godina
sudy_freak kaže...
GranDaddo kaže...

Oduvijek se formula vrtila oko novaca, ali valjda danas, kako ga je sve manje i teže je dostupan se služe svim i svačim ne bi li ga nasmagali što više.

Tako neke od kultnih utrka i staza ustupaju mjesto amerikanizaciji, a taj trend prati i ranije uvedena islamizacija formule (jasno, ne mislim to u negativnom kontekstu).

Svijet se mijenja, tako i formula.

Kad vidim layout (koji se nadam da će bar malo prilagoditi, u što sumnjam) za Las Vegas dođe mi da plačem.

Ali što je tu je.

Baš suprotno, sve ga je više (u svakom mogućem kontekstu, i količinski, i vrijednosno, kao i dugova), i sve je lakše dostupan...baš zato i mogu birati staze, jer ima onih koji će platiti više, baš zato i mogu povećavati broj staza, jer tih koji će platiti više ima više nego prije....

13 godina
neaktivan
cvaja997 kaže...

UAE utrke i tako to.

Jasno je meni sto je on mislio reci, no termin "islamizacija" znaci nesto drugo i potpuno je pogresan u kontekstu sto se u islamskim zemljama vozi formula, igra nogomet, rukomet, vozi rally...

Vozi se tamo gdje se vozi iskljucivo zbog novca. Vjera nema apsolutno nikakve veze s tim.

13 godina
neaktivan
x18x05x kaže...
RuskeGTT kaže...

Apsolutno sve.

Monaco je legendarna staza na kojoj cesto gledamo procesne utrke (cast iznimkama). No bez obzira na to, volio bi da se i dalje vozi bas zato sto je legendarna. Izabacivanje Monaca mi je u rangu izbacivanja Finske iz WRCa.

Obozavam stare legendarne staze - Spa, Imola, Interlagos, Silverstone, RB ring su samo neke od njih. Po meni za njih uvijek treba biti mjesta, a ove staze kao npr. Jeddah i Baku neka se mijenjaju. Dapace, cak bi bilo zanimljivije da je pola utrka uvijek fiksno, a da se ostale mijenjaju svake druge godine.

No bojim se da ce novac ipak imati glavnu rijec, a ne fanovi.

15 godina
Maddog_HR kaže...

Vjerovatno misli na dodavanje staza koje se nalaze u većinski muslimanskim zemljama...ne znam zasto po religiji kategorizira nacije al ajd..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice