Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.820
|
čitano: 4.155.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Armor kaže...

Nisam imal prilike prije komentirati nesreću Kubice.

To je bilo nekaj strašno, šokantno i sva sreća u nesreći je da ga (ili suvozača) nije pogodila šinja ograde koja je probila auto.

Drago mi je da se oporavlja, već je izjavil da bude vozil već ove sezone, u što sumnjam, no vidi se da je u njemu onaj šoferski žar i to posebno cijenim.

Samo ti nama Roberte ozdravi, nije ovo zadnja sezona Formule 1

BTW, jesu već svi predstavili ovogodišnje bolide?

Ima neki link sa slikama od svih...?

Još HRT nije, kažu da će na zadnjem testu vozit sa novim bolidom. Iako...ne znamo gdje će zadnji test bit vožen, jer u Bahreinu najvjerojatnije neće.

14 godina
neaktivan
U barceloni je zadnji test .. Tj. Ovaj vikend
15 godina
joker_cro kaže...
U barceloni je zadnji test .. Tj. Ovaj vikend

Mislim da baš i ne, ne vjerujem da će otkazat zadnji test prije sezone. Možda ga pomaknu ili nešto, ali neće ga otkazat, mislim da to nikome nebi bilo u interesu. Iako nikad se ne zna.

Ako imaš negdje nečiju službenu izjavu da se zadnji test otkazuje skroz, i da će ovaj što je upravu u tijeku bit posljednji daj nam link.

Ja ni sam našao još.

17 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

imam ja jedan nepouzdan link, index.hr{#}

15 godina
rooswelt1991 kaže...

imam ja jedan nepouzdan link, index.hr{#}

Ma nije ta vijest toliko nepouzdana koliko sam index.hr inače jest, ali ovaj gore novi forumaš joker je to potpun okrivo prenio. FOTA razmatra mogućnost da se zadnji test prebaci sa Bahreina u Barcelonu. Međutim velika je razlika u tome što joker gore kaže da je zadnji test u Barceloni, ovaj vikend ( test je BTW počeo jutros...) a vijest govori o tome da će se zadnji test biti u Barceloni SLIJEDEĆI vikend, tj od petka do nedjelje.

O čemu se radi...relativno brzo se momčadi moraju već pakirat ako će se ić za Bahrein, ako se ne otkaže prva utrka. Kako je sada več prilično očito da test tamo neće moći biti održan treba naći drugi termin, tj lokaciju. E sad, praktički najpovoljnije bi bilo ostati u Barceloni, jer momčadi već imaju ovdje sve stvari, odraditi još taj test na kraju slijedećeg tjedna i onda krenuti dalje, ovisno o Bahreinskom GP-u.

Za sad se kao jedina alternativa tome spominje da se posljednji test odradi u Abu Dhabiu...

17 godina

A da pošaljemo mail "znate već kome" da održi Veliku nagradu Hrvatske na Grobniku, a mogli bi im i pripreme umjesto bahreina održat{#}{#}

17 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

A da pošaljemo mail "znate već kome" da održi Veliku nagradu Hrvatske na Grobniku, a mogli bi im i pripreme umjesto bahreina održat{#}{#}

Fulao si temu.{#}

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
17 godina
F1-IVO kaže...
rooswelt1991 kaže...

Fulao si temu.{#}

Mislim da si ti krivo link-ao, ovo je pravi link

On topic: Dali bi se mogla jedna staza voziti dva puta, ili bi u slučaju otkazivanje ove vozila jedna od one dvije koje se voze u njemačkoj (jer mislim da se kod njih dvije staze izmjenjuju svake godine).

17 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Dali bi se mogla jedna staza voziti dva puta, ili bi u slučaju otkazivanje ove vozila jedna od one dvije koje se voze u njemačkoj (jer mislim da se kod njih dvije staze izmjenjuju svake godine).

Misliš Nurburgring i Hockenheim?

Teško jer VN Europe postoji (Valencija) a Nurburgring i Hockenheim su u Njemačkoj tako da se 2 puta ne može vozit VN Njemačke.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 13:21 (F1-IVO).
17 godina
F1-IVO kaže...
rooswelt1991 kaže...

Dali bi se mogla jedna staza voziti dva puta, ili bi u slučaju otkazivanje ove vozila jedna od one dvije koje se voze u njemačkoj (jer mislim da se kod njih dvije staze izmjenjuju svake godine).

Valjda, znam da su se neke dvije izmjenjivale, ili je jedna bila kado nagrada europe, uglavnom mislim da se radi o njima xĐ

17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
rooswelt1991 kaže...

Teško jer VN Europe postoji (Valencija) a Nurburgring i Hockenheim su u Njemačkoj tako da se 2 puta ne može vozit VN Njemačke.

može se zvati VN Luksemburga, kao 97/98, teoretski je to izvedivo.

iddqd
17 godina
neaktivan
Armor kaže...
Ima neki link sa slikama od svih...?

Imaš wallpapere ovdje.

15 godina

Danas Force India nije odvozila još ni jedan jedini krug, i cijeli dan nema nikakvog komentara od njih po tom pitanju.

Isto tako i Renault možda ima nekih problema, Heidfeld je do ručka odvozio samo 27 krugova, a Petrov se još nije pojavio na stazi, iako je bio najavljen od tsrane Renaulta. Međutim čini se da su problemi ipak malo veći nego su mislili.

I da, HRT je ovaj put na testu., ali sa starim bolidom, novi još nije spreman za testiranja, kažu biti će za slijedeći tjedan.

Ako bude biti će to definitivno pomak na bolje u odnosu na prošlu sezonu, ali i dalje je to jako jako velik hendikep za momčad koja je najavila da se ovu sezonu namjeravaju progurati malo naprijed u ukupnom poretku...

EDIT: Petrov je ipak uspio odradit nekoliko krugova, MSC je odradio simulaciju utrke, 65 neprekinutih krugova sa 3 izmjene guma, bez ikakvih problema. Alonso danas "samo" 101 krug, malo manje nego uobičajeno a Ferrari, ali onaj plan o barem 100 krugova svaki dan su ispunili.

Evo i vremena:

poredak poredak
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 17:17 (miki1981).
17 godina

postoji li šansa da se pomjeri start sezone za npr. 2 sedmice a da ostave razmake između utrka jednake. svakako ima pauza u 7. mjesecu (mislim) 3 sedmice... samo će tu doći do skraćivanja pauze

17 godina
moderator
miki1981 kaže...

Danas Force India nije odvozila još ni jedan jedini krug, i cijeli dan nema nikakvog komentara od njih po tom pitanju.

Isto tako i Renault možda ima nekih problema, Heidfeld je do ručka odvozio samo 27 krugova, a Petrov se još nije pojavio na stazi, iako je bio najavljen od tsrane Renaulta. Međutim čini se da su problemi ipak malo veći nego su mislili.

I da, HRT je ovaj put na testu., ali sa starim bolidom, novi još nije spreman za testiranja, kažu biti će za slijedeći tjedan.

Ako bude biti će to definitivno pomak na bolje u odnosu na prošlu sezonu, ali i dalje je to jako jako velik hendikep za momčad koja je najavila da se ovu sezonu namjeravaju progurati malo naprijed u ukupnom poretku...

EDIT: Petrov je ipak uspio odradit nekoliko krugova, MSC je odradio simulaciju utrke, 65 neprekinutih krugova sa 3 izmjene guma, bez ikakvih problema. Alonso danas "samo" 101 krug, malo manje nego uobičajeno a Ferrari, ali onaj plan o barem 100 krugova svaki dan su ispunili.

Evo i vremena:

Još sam ti se u nedjelju htio zahvaliti na detaljnim komentarima - jer nisam bio u prilici uživo pratiti testiranje i sa zanimanjem sam pročitao tvoj sažetak, pa kako nisam - činim to danas! Hvala ti na ovim izvještajima! {#}

Ako imaš nekih zanimljivih usporednih stintova za danas, nabaci i to!

Negdje sam pročitao da je danas bilo i kiše u Barceloni, što znači da su postignuti vremenski rezultati gotovo neusporedivi, uz sve one ostale nepoznanice koje si i ti i drugi već naveo u prošlim postovima...

Zanimljiv mi je ovaj potez MSC-a da simulira cijelu utrku - vjerojatno će i drugi sad krenuti tim putem...

...
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 18:29 (Miro).
15 godina
Miro kaže...

Još sam ti se u nedjelju htio zahvaliti na detaljnim komentarima - jer nisam bio u prilici uživo pratiti testiranje i sa zanimanjem sam pročitao tvoj sažetak, pa kako nisam - činim to danas! Hvala ti na ovim izvještajima! {#}

Ako imaš nekih zanimljivih usporednih stintova za danas, nabaci i to!

Negdje sam pročitao da je danas bilo i kiše u Barceloni, što znači da su postignuti vremenski rezultati gotovo neusporedivi, uz sve one ostale nepoznanice koje si i ti i drugi već naveo u prošlim postovima...

Zanimljiv mi je ovaj potez MSC-a da simulira cijelu utrku - vjerojatno će i drugi sad krenuti tim putem...

Hvala na pohvalama. Danas na autosportu nisu radili usporedbe stintova, a nisam ni ja svoje baš vodio zbog 2 razloga: prvi je vjerojatno isti meni i njima, a to je što je bila ujutro staza mokra, zato npr Heidfeld koji je vozio samo ujutro ima dosta slabije vrijeme od ostalih. Kiše NIJE bilo za vrijeme testiranja, ali staza je bila mokra od kiše koja je noćas padala. I zato su dobar dio dana koristili intermedie. Pa otud i sporija vremena.

A drugi razlog je što sam ovaj cijeli vikend, pa tako i danas prilično kratak sa vremenom, pa nisam imao kad detaljnije vodit sam svoje bilješke.

Što se tiče simulacije utrke...mislim da hoće i drugi krenut isto tim smjerom, ali to je samo moje mišljenje, oni ipak najbolje znaju sami u kojoj su fazi testiranja i što najviše moraju odraditi.

Po nekim informacijama koje dobivam sa strane, RBR je i dalje uvjerljivo najbolji u SVIM zavojima, najmirnijji, drži se kao po šini u odnosu na ove druge, i ima daleko najbolje izlazne brzine...

Eto, sad opet gibam na posao. A u slijedeća 3 dana ću se potrudit popratit ovo sve koliko god bude posao dopuštao, jer iako većinu stvari vučem sa http://live.autosport.com/ ali kako sam rekao i prije, neki jednostavno nemaju vremena, ili ih nije volja pratiti u detalje, a neki samo žele i skraćenu verziju kad je već sve gotovo. A meni je gušta pa nije teško izvještavati ovdje.

17 godina
neaktivan

Otvorim stranicu F1 racinga i prvo ugledam sliku i ono wtf?!{#}

15 godina
F1-IVO kaže...

Otvorim stranicu F1 racinga i prvo ugledam sliku i ono wtf?!{#}

Hehe, to i mene danas malo iznenadilo, rekoh pa kako 2012, tek su pred malo počeli neš pričat oni o planovima itd, mislim si pa ni vrag da su uspjpeli neš smuljat da ih se nekako uvali u kalendar i kad ja ono kliknem, a tamo samo web stranica prevedena na srpski....

17 godina

Evo sad čitam na dnevnik.hr-u da, ukoliko se odgodi utrka, neće biti zamjenske već će sezona normalno početi 2 tjedana kasnije u australiji.

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Hehe, to i mene danas malo iznenadilo, rekoh pa kako 2012, tek su pred malo počeli neš pričat oni o planovima itd, mislim si pa ni vrag da su uspjpeli neš smuljat da ih se nekako uvali u kalendar i kad ja ono kliknem, a tamo samo web stranica prevedena na srpski....

Isto kao i ja:)

rooswelt1991 kaže...

Evo sad čitam na dnevnik.hr-u da, ukoliko se odgodi utrka, neće biti zamjenske već će sezona normalno početi 2 tjedana kasnije u australiji.

Mogu je jedino ubacit kao zadnju u kalendaru ili u ljetnoj pauzi (manje vjerojatno).

14 godina
neaktivan

F1 u Srbiji

Grand Prix Petlovo brdo

Kondicioni trening na parkiralištu auto kluba Ćale u Smederevu

F1

LOL

15 godina

Evo završio sam sa poslom, pa sam malo uzeo popis vremena p okrugovima danas i iskombinirao to sa svojim nekim bilješkama koje sam danas napravio, rijetkim, zbog posladanas, ali što je tu je, pa sam malo izvukao neke kratke info, ništa zaključno, samo nekoliko info o stintovima koje su vozači odrađivali, o onim dužima.

Pa počnimo od najporijega prema najbržima...

DAmbrosio - danas se moglo vidjeti da, iako Virgin nema brzinu najboljih, da svakako ima konstantnost, odvozio je nekoliko dužih stintova, od 12ak pa do 23 kruga, i stalno je bio dosta dobar, vrlo ujednačen, posebno na prvom dužem, za koji bi rekao da je vozio na intermediama. 15ak krugova, gdje su i prvi  izadnji krugovi bili na vrlo sličnom nivou, da ne kažem istom. Na suhima su se razlike malo povećale, i vidi se lijepo da one na kojima je vozio danas propadaju nakon 13-14 krugova, u kojima sve vozi unutar sekunda, te tada počinju veća padanja.

Karthikeyan - u starom bolidu, sve karći stintevi, do 12 krugova, u ovih par dužih - dosta loše, varijacije vremana idu i p oviše od 2 sekunde u samo 10 krugova...naravno pitanje je koje su gume koristili...

MSC - danas je pretežno osim par kraćih stintova odradio i simulaciju utrke, sa 3 pit-stopa, i čini se da je koristio 1 ili možda 2 mješavine guma, u svakom stintu je imao po 7-8 odličnih krugova nakon čega su gume počele otkazivati te bi do kraja stnta, od cca 15 ak krugova bio cca 2.5 sek sporiji nego na početku. Danas je definitivno naglasak bio na race simulation, jer vremena nisu bila rekordna.

Alguersuari - na itermediama odvozio prvih 18ak krugova, i svaki krug je praktički bio sve brži i brži, nebi baš sve to pripisao sušenju staze, izgleda da su nove intermedie jako dobre i da se ne troše kao mješavina za suho. Inače Torro Rosso je danas bio dobar u svakom pogledu, em je bio konstantan, em je imao dosta dobro najbrže vrijeme, a ukupno su odvozili relativno malo krugova.

Alonso - opet uspio odvoziti ciljani minimum od 100 krugova, 101 danas. Cijelo jutro proveo sa aerodinamičkim kržem za mjerenje na bolidu, te je praktički cijelo jutro proveo bez nekog bržeg kruga, kasnije su krenuli na druge stvari te je odvozio i 2 duža stinta pred kraj, sa klasičnom pričom, cca 12-15 krugova unutar 1 sekunde  i tada počinje propadanje guma.

Ostali su uglavnom bili manje na stazi, ili su vozili samo kraće stinteve, ili vježbali startove, i pitstopove, kao Renault npr...ili jednostavno zbog posla nisam uspio pohvatati sve što sam htio.

Moram reći da mi je danas, čisto po vremenima i načinu odrađenog testa najbolje izgledao Torro Rosso. Stvarno su bili dobri, konstanti, definitivno daleko iznad mojih očekivanja.

Vettel - najbrži krug, ali saom taj 1, slijedeći najbrži je bio cca 1.3 s sporiji, po samim vremenima danas nisu izgledali niš posebno, međutim izvješča sa staze opet govore o njihoj nadmoći u zavojima, te sukaldno tome izlaznoj brzini, te se sve više nekako stiče dojam da se oni nekako više "igraju" na ovim testiranjima.

naravno sve je to i dalje u zoni pogađanja ali dojam je takav kakav je, a pravo stanje stvari ćemo, sve se nekako čini vidjeti tek u Australiji.

17 godina
neaktivan

Koji mi paket treba za gledat formulu na MAXtv-u?

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
17 godina
neaktivan

kako stvari sada stoje, osnovni extra (ili kako se zove) da bi gledao na njemačkom RTL-u.

Pričekaj da sezona počne, možda pravo prijenosa otkupi još neki program koji možeš gledati u osnovnom (kao što je OBN pred par godina imao NBA pa nisu platili, možda Bernie nasjedne na platit ćemo, majke mi, priču :-))

iddqd
15 godina

Evo me usred posla, pa samo kratko  oprva skoro 2 sata testova...

Ferrari je stao...kvar na elektronici, ništa extra, ali eto, za njih rijetkost na ovogodišnjim testovima, ali korz 30ak minutta i to je riješeno i Alonso se vratio na stazu, i današnji cilj su mu utjecaji različitih setapova bolida na gume.

Što se tiče ostalih, Lotus planira odraditi engine mapping te kasnije dati barem 30 krugova Ricardu Teixeiri, kao mogućem test vozaču, Sauber u jutarnjim satima ponašanje guma i bolida sa punim spremnikom goriva, RBR pit-stop uvježbavaju.

Lotus inače opet, po ne znam koji put na ovogodišnjim testiranjima ima "small water leak problem". Razno razni timovi to spominju u svojim izjavama, pa se već pitam da li je to ustvari neka njihova zajednička interna šala. Uglavnom bilo je small pa nije oduzelo previše vremena. Heikki će u nastavku odraditi jedan malo duži stint.

Virgin se koncentrirao na aero testove ujutro, A ono što se nezna - je što je sa McLarenom, opet ih nema, Button je odvozio nekoliko tzv instalacijskih krugov, u kojima vozači i momčadi samo testiraju sve sustave, to su spori krugovi, Button ih je do sad odradio nekih 7, međutim još uvijek nije postavio krug u kojem mu se računa vrijeme.

McLaren, čini se, ima prilično problema sa svojim testnim programom, jer na dosta dana su imali problema, i ne baš puno krugova.

EDIT: evo i trenutnih vremena:

Vremena Vremena
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.2.2011 11:08 (miki1981).
15 godina
miki1981 kaže...

McLaren, čini se, ima prilično problema sa svojim testnim programom, jer na dosta dana su imali problema, i ne baš puno krugova.

neka neka, samo neka tako nastave, meni odgovara :)

15 godina

Danas stvarno ne stignem skoro niš popratit, ali evo samo par informacija. McLaren je imao problema sa hidraulikom, ali riješili su stvari i sada nastavljaju konačno, Ferrari je imao još nekih manjih problema, dakle još malo izgubljenog vremena. Vettel je radio nekoliko stintova od po 2 kriga...možda simulacija kvalifikacija..., Sauber je i dalje raido na testovima sa bolidom punim goriva. Sada je, od 13-14 pauza, pa onda nastravljaju, Lotus je najavio da će od 14-15 bolid imati Ricardo Teixira, a nakon njega bi Heiki trebao odraditi race simulation.

17 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...
miki1981 kaže...

neka neka, samo neka tako nastave, meni odgovara :)

McLaren se nesmije nikad otpisat.

15 godina

Na kojem cete programu gledat F1 ove sezone?Ja cu vjerovatno na DSF ili cu nac neki na satelitu{#},a ovaj HRT je tako bezveze,vec prosle godine im je poklonio Bernie  ogroman popust-bas su me razocarali{#}.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.2.2011 15:31 (ivanoile).
17 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Na kojem cete programu gledat F1 ove sezone?Ja cu vjerovatno na DSF ili cu nac neki na satelitu{#},a ovaj HRT je tako bezveze,vec prosle godine im je poklonio Bernie  ogroman popust-bas su me razocarali{#}.

Kao i dosad s sportskim događanjima koje nema na našim kanalima (ili ima ali su komentatori katastrofa) - skinuti s interneta verziju u HD kvaliteti i normalnim komentatorima što prije moguće, a do tada izbjegavati sve portale/novine/vijesti da ne saznam "unaprijed".

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice