HNK Hajduk Split izdvojena tema

poruka: 2.567
|
čitano: 782.727
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
HNK Hajduk Split

opleli smo purgere  

合気道 五段 Me, myself and I ...Radosław Tomasz Sikorski TOP 1 politike EU..
15 godina
HNK Hajduk Split

Ali opet sve je to bilo negledljivo.

15 godina
HNK Hajduk Split

Zanima me vaše mišljenje. 

Renovirati Poljud ili graditi novi stadion?

12 godina
Re: HNK Hajduk Split
x18x05x kaže...

nisam hajdukovac, ali ja bi to srušio i napravio sličan takav, moderniji i možda okrenut za 90 da mu bura ne smeta toliko...

ne znam kakav je statički, vjerojatno bolji nego Maksimir, ako je solidna statika - može i kvalitetna renovacija...

i dalje mi je lijep i ovakav kakav je (bar izdaleka)

15 godina
x18x05x kaže...

Renovirat Poljud bez ikakvog razmisljanja.

15 godina
duracell kaže...
x18x05x kaže...

Renovirat Poljud bez ikakvog razmisljanja.

Meni to nema smisla. Poljud nije nogometni stadion i to je najveći problem. Atletska staza na nogometnom stadionu nema šta radit.

9 godina
Bez razmisljanja novi stadion na novoj lokaciji (ne ovoj predlozenoj).

Nogometni stadion treba biti u neposrednoj blizini jakih prometnica, van grada kao i svaki ozbiljan stadion.
Volim poljud, super je al ne moze se plakat za njim. Da se tako razmisljalo o starom placu, poljuda nikad nebi bilo
14 godina
HNK Hajduk Split

Neznam jel ima kog iz Splita ovdje, al ja nedavno bio u Splitu, kakav je to fanatizam oko jednog kluba, nevjerojatno, grb, riječ Hajduk, raznorazne parole po zidovima,  samo što još iz wc'a ne izlazi, po ulicama, trotoarima, zgradama, zidovima, Hajduk Hajduk Hajduk. Mislim da nema zgrade gdje ili nije grb ili ne piše Hajduk ili parola Hajduk živi vječno.  Baš me iznenadilo kakva posvećenost.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2025 23:05 (Cryogenic).
15 godina
Cryogenic kaže...

Neznam jel ima kog iz Splita ovdje, al ja nedavno bio u Splitu, kakav je to fanatizam oko jednog kluba, nevjerojatno, grb, riječ Hajduk, raznorazne parole po zidovima,  samo što još iz wc'a ne izlazi, po ulicama, trotoarima, zgradama, zidovima, Hajduk Hajduk Hajduk. Mislim da nema zgrade gdje ili nije grb ili ne piše Hajduk ili parola Hajduk živi vječno.  Baš me iznenadilo kakva posvećenost.

Taj fanatizam nas istovremeno guši i održava na životu

14 godina
HNK Hajduk Split

Renovacija je koliko sam skužio, čisto financijski gledano skroz neisplativa ako će to i dalje biti stadion Hajduka. Imaš problem atletske staze koja je stvarno nepotrebna, imaš problem da će biti jako teško, ako ne i nemoguće na postojećem zdanju dodati hrpu tih VIP loža od kojih se financiraju ostali stadioni. Čisto emotivno, vjerojatno će većina Splićana biti za renovaciju postojećeg. Mislim da od opcije rušenja pa izgradnje novog neće biti ništa, iako je to vjerojatno najlogičnije. A imati i Poljud u koji opet moraš uložiti i raditi Hajduku novi moderni stadion je sigurno najbolja opcija, ako skroz zanemariš financije. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2025 12:15 (Hexfire).
9 godina
Cryogenic kaže...

ima nas poprilicno

a takoder ti je ostatak dalmacije takav, ne bas kao split al od zadra do dubrovnika je slicno

15 godina
Novi stadion treba. Kao što je netko gore naveo, Poljud nikad nije ni bio nogometni stadion prvenstveno sa atletskom stazom. Čak i kad makneš financijsku računicu koja ne drži vodu kod renoviranja Poljuda, taj problem i dalje stoji. Ne živi se od prošlosti i emocija. Ako je Hajduk mogao ići sa Starog placa, neznam zašto bi Poljud bio nezamjenjiv. Ako gradnja novog stadiona ima više smisla u svakom smislu.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
4 godine
HNK Hajduk Split

Tko će to sve platiti.

Zna li itko otkud nekih 150-200 mil € (takve su prognoze) za novi stadion ?

Split te novce nema, a Vlada RH ne može to financirati.

VLada Rh će sufinancirati nacionalni stadion u Zagrebu s nogometnim savezom, tako nešto, a Dinamo isto sam sebi treba graditi stadion uz pomoć grada. ?!

Ima li grad Zagreb nekih 100 mil € + Dinamovih 100 mil.€ za novi Dinamov stadion, ili će povući novce od Vlade Rh koje dobije za druge namjene ?

Da je tu Mamić, već bi se sve znalo. :p

Zar ne bi bilo pametnije da se izgradi jedan stadion i za repku i za Dinamo i za Lokomotivu.

Inače, realno, Hajduku treba veći stadion nego Dinamu, s obzirom na broj gledatelja na tjednom nivou, već.

合気道 五段 Me, myself and I ...Radoslaw Sikorski
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2025 15:59 (Zaporožac).
14 godina
Nije li gradonačelnik najavio da će biti referendum oko Poljuda? Pa bi do onda trebalo biti sasvim jasno koliko koja od tri opcije košta i na koji način će se financirati.

Po brojkama Hajduk treba veći stadion od Dinama, ali koliko veći je upitno. Jer nije tu samo veći trošak izgradnje. Kasnije imaš veći trošak osoblja, održavanja, režija, osiguranja, komunalne naknade i čega sve ne. A nije to Premiership da je stadion baš za svaku tekmu rasprodan.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
Hexfire kaže...
Nije li gradonačelnik najavio da će biti referendum oko Poljuda? Pa bi do onda trebalo biti sasvim jasno koliko koja od tri opcije košta i na koji način će se financirati.

Po brojkama Hajduk treba veći stadion od Dinama, ali koliko veći je upitno. Jer nije tu samo veći trošak izgradnje. Kasnije imaš veći trošak osoblja, održavanja, režija, osiguranja, komunalne naknade i čega sve ne. A nije to Premiership da je stadion baš za svaku tekmu rasprodan.

20 tisuća mjesta bez vip, i vjv bi bio pun stalno. Osijek je napravio novi stadion i odmah više gledatelja ima, da imaju rezultate bilo bi ih i više.

9 godina
Zaporožac kaže...

Zar ne bi bilo pametnije da se izgradi jedan stadion i za repku i za Dinamo i za Lokomotivu.

Nacionalni stadion ne treba. To je jedna od najvećih gluposti ikad. Suluda ideja koja bi sluzila samo za napuniti dzepove.

Hrvatska reprezentacija treba igrati u svim hrvatskim regijama, znaci i u slavoniji, i zagrebu, i u istri i u dalmaciji.

Ukoliko stvarno dođe do toga da se napravi i Dinamu i Hajduku novi stadion mislim da nikakvog smisla nema za nacionalnim stadionom (a nije da ima smisla i bez toga) jer su već pokrivene 3 regije.

Hexfire kaže...

Hajduk u prvih 10 kola na domacim utakmicama (znaci 6 utakmica) ima prosjek od 25tisuca. 

Znaci 25 tisuca gledatelja na ovom odronu od stadiona.

Ukoliko bi se napravia novi stadion, to bi zasigurno još više podiglo zanimanje za odlazak na utakmicu i mislim da bi 30+ tisuca bez problema išlo, odnosno više manje rasporadana sva mjesta + VIP loža

15 godina
HNK Hajduk Split

Bivši gradonačenik je govorio da će se raditi novi stadion i da će se kasnije obnoviti Poljud, mislim za koga dva stadiona!? Moje je mišljenje da se napravi novi stadion a stari da se sruši, pretežito zbog te beskorisne tartan staze. Nek tamo grade stanove. Tako je trebalo i u Zg, već su mogli napraviti pravi stadion a na lokaciji Maksimira nešto drugo izgraditi a Kranjčevićevu eventualno kasnije napraviti kapaciteta istog kao što se sad radi. Ali ne, sad čekaj da se ovi skilave dok ne naprave ovaj mini stadion za kojega sumnjam da bude druge godine gotov, kako to i inače kod nas ide... Ne razumijem te fascinacije s originalnim lokacijama ko neka sveta mjesta. Što se tiče kapaciteta, Split zbog posjećenosti ne bi smio ići ispod trenutnog kapaciteta Poljuda, koliko je to, 35000?

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice