GNK Dinamo Zagreb izdvojena tema

poruka: 4.436
|
čitano: 847.501
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Čak je prvo poluvrijeme bilo solidno, s obzirom na kadar.

Ali onda drugo, isto kao protiv Rijeke, loši i nemočni.

Nama Perić ulazi zadnjih 10 minuta kao druga špica??

Sportski direktor bi se trebao obratiti javnosti i objasniti zašto je prodan Brodić i zašto smo ostali samo na dva centralna napadača? Diletantizam

12 godina
Re: GNK Dinamo Zagreb
Slažem se s većinom napisanog.Nebi ih dobili ni sa kompletnom ekipom.
6 godina
fighterZu kaže...
fer-de-lance kaže...

Smanji patetiku.

Ove godine opet Dinamo prvak, eventualno za 2-3 sezone ako Hajduk nastavi ovako funkcionirati (čisto sumnjam).

Jbg. Ljut sam kako igramo čtiavu sezonu. Nakupilo se dosta toga. Ne vidim energiju, ne vidim žar u očima Dinamovih igrača, ne vidim dovoljno zalaganja na terenu. Sve to izgleda jako slabo. Koja patetika? Ljudi, u zadnjih 11 utakmica, 13 bodova je Dinamo skupio u HNL-u. Ovo nije zajebancija, nego ozbiljan problem na vidiku. ne možeš reći da Rijeka i Hajduk nisu imali nikada bolju šansu da skinu Dinamo? Dinamo može biti prvak samo ako ne ostane u ligi prvaka i ako se naprave velike promjene u zimskom prijelaznom roku. Sve ostalo je mazanje očiju, kako od strane medija, tako i navijača. Vi Hajdukovci ste malo previše kritični prema svome klubu, ova sezona je vaša, mora se dogoditi baš veliko sranje da ovo userete. Činjennica je da he Hajduk je u ovome trenutku 1. favorit i od toga ne bježim.

Dinamo je vec ispao iz lige prvaka, ako cemo iskreno. Mazila ga je sreca do sada. To pisem kao totalni neutralac. Sto se tice prvenstva u HR tice, Hajduk je poznat po tome da sam usere sve na kraju tako da...

11 godina

Zašto je ispao iz LP? Celtic je hebena ekipa ali nije da se s njima ne može pa makar i desetkovani, zadnje dvije se igraju tek u 2025. godini, do taba bi se ozlježeni trebali vratiti i proći pripreme ili barem dio priprema.

Protiv Arsenala se slažem da nema šansi tu će bit "daj Bože da ne bude potop", s druge strane Milan u zadnjem kolu će vjerojatno doći u šarenom sastavu iz 2 razloga:

1. je da će realno osigurati već prolazak, sada imaju 9 bodova a iduća dva kola igraju doma sa Zvezdom pa Gironom.

2. je taj što par dana nakon tekme sa Dinamom na Maksimiru igraju derbi sa Interom u prvenstvu i nema razloga forsirati bitne igrače ako ti je prolazak već u džepu i tu je isto šansa za neke bodove.
realnos jeste da je Celtic najveća šansa jer sa 10 bodova su velike šanse da se ide dalje ali nebi ni tekmu sa Milanom otpisao, pogotovo ako se odigra momački kao protiv Monaca.

8 godina
fighterZu kaže...

Ne znam, meni se čini da to upravo radi Hajduk. Dinamo je taj koji gubi i derbije i male utakmice u ovome trenutku. Ako ne bude nekih većih sranja(tipa ozljede ključnih igrača) kao što su sad poharale Dinamu, Hajduk će dobivati i te manje utakmice. Primjetio sam da svi Hajdukovci govore jedno te isto u zadnje vrijeme , ne kužim tu novu taktiku?

Neće dobivati, bez brige.

Hajdukov glavni problem je napad, nemaju dobre šutere, i nemaju krila koja rade razliku (možda Durdov za par godina i Melnjak sad ako ga se ubaci na tu poziciju, ali izgleda da se više nikad ne bude vratio u formu prije ozljede), dok je kod Dinama to glavna snaga + Baturina koji ofenzivno vrijedi više nego svi igrači u ligi zajedno.

Dinamo može svaku tekmu primiti 5 komada, ali uvijek može i zabiti bar 6.

Hajduk ne može nikako zabiti više od jednog gola po tekmi, a primaju daleko previše da bi uz takvu realizaciju bili prvaci (morali bi primati ispod 0.5 po tekmi da bi uopće imali teoretske šanse biti prvaci).

Uglavnom, sad si u depresiji, a zaboravljaš da će uskoro zimski prijelazni rok, a Dinamo je jedna od financijski najuspješnijih ekipa na svijetu u 21. stoljeću (samo su Benfica, Ajax i još par klubova više zaradili na transferima od Dinama  s tim da oni imaju i veće troškove, tak da je Dinamo možda i najuspješniji po tom pitanju na svijetu), i lijepo budu malo ispraznili kesu i gazili sve pred sobom u domaćoj ligi.

Tipa 50-100 milijuna da u ovom roku puknu na 10 baš kvalitetnih igrača (makar su cijene danas napuhane, da se svejedno pronaći za tu lovu) i ne može im nitko ništa.

Dok je Hajduk tu u velikim problemima, nemaju takve novce, a imaju taman dobrih igrača za jednu postavu.

I sad nek se netko ozlijedi i gotovo je, pad i borba za 4 mjesto na kraju sezone.

A čini mi se da bude nekaj od ovog francuza, i lijepo da se riješe par igrača na velikoj plaći koji ništa ne vrijede - primarno Kalinić (ako prima plaću, a ako ni ne prima svejedno ga maknut jer stvara kaos na terenu), Šarliju maknut, Eleza, Dajakua, Trajkovskog (on bi mogao biti dobar da se igra drugi sistem, ali ne igra se), Benrahoua možda čak i ostavit (ali ako ima veliku plaću maknut ga jer ne vrijedi velike plaće) i lijepo se konsolidirati do ljeta pa probati složiti ekipu za napad na naslov.

I ono kaj i njima i Dinamu fali - moraju nabaviti dvojicu baš čistih defanzivnih veznih (a to je jako teško danas, zato svi i igraju hibridno pa pate u oba smjera).

Tak da, realno, Dinamo nema nikakvog razloga za brigu i čestitke na još jednom naslovu (od srca).

P.S. Rijeku i Osijek ne spominjemo uopće, ali ozbiljni su opet - Rijeka je sad ofenzivno preslaba pa bude prosula previše bodova, makar su po igri možda i najjači u ligi, a Osijek previše bodovno kasni, ali ako im Boto ostane (navodno odlazi) na godinu budu drugi kandidat iza Dinama za titulu.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2024 6:19 (fer-de-lance).
13 godina
fighterZu kaže...
cvaja997 kaže...

Ova jesen je za mene kao navijača gotovo katastrofalna. Petković i Sučić su ti 60% momčadi. Bez njih jedva dovoljno da se ne osramote.  Razočaran sam kao i nakon svakog derbija. 

Isto tako. Nikada se nisam osjećao jadnije kao navijač. Pokušavam napraviti neku analizu u sebi, gdje je krenulo krivo? Ova jesen je baš katastrofalna. Ali ništa drugo nam ne preostaje nego ići sloganom "Nema predaje" kao i svake sezone... Slijedi grindanje i borba za svaki mogući bod.

Krenulo je s Marićem i s njegovom štednjom da bi se onda prali novci na primjeru Mmaee, njemu je trebalo ostavku dati već jučer nakon derbija i krenut s planiranjem za zimski prelazni - morat će suknuti 10 milja sad i molit se da se neko ne povrijedi ..

S druge strane Hajduku da se 1/3 povrijedi koliko se ključnih igrača nama povrijedilo imali bi iste ili gore rezultate nego mi tak da ( dovoljno da Livaje nema mjesec-dva do kraja sezone )

Baturinu uredno mogu prodati na zimu jer malom se ne igra u Dinamu više i igra dobro i trudi se samo u utakmicama LP - očito je napižden jer ga nisu pustili ( za to nema pravo ) i jer mu nisu digli primanja kak su rekli kad su ga već ostavili ( za to ima pravo, to su već davno trebali riješiti )

10 godina
Dinamo da troši 50-100M na transfere?
Dovesti ce opet neke strance za siću i kasnije ih otjerati jer ne valjaju.
13 godina
Gogy7 kaže...

Nema Boga da potroše preko 10 milja na zimu, ne vjerujem niti da će toliko - imho, trebaju vratiti Oršića jer on ovakav bez 2 sezone i poslje ozljede će biti space shuttle za HNL i sva naša krila zajedno, trebaju otići po Miereza, dovesti 2 konkretna obrambena ili bar jednog konkretnog i Smolčića, plus treba im neki ozbiljni def vezni koji će biti nasljednik Mišića po mogučnosti i bolji od njega 

To sve pogotovo s Oršićem i Mierezom može Bjelica izpregovarat u pola sekunde samo da se ovaj žmukler od "sportskog direktora" makne 

Ne znam koji k nisu platitli tih 2 milje za Vidovića - za Pjacu i Hodxu je izmislio nogomet, Bulata i B.Šutala je dao maltene đabe svom frendu Leki a sad nam fale, Brodića su se rješili a za Kulenovića je izmislio nogomet ( Kule je dobar samo kad igra Petko + 2 dobra igrača koja će raditi presing na obranu pa će on zabiti iz odbijanca ili dok nije presing na njemu ) !!

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2024 8:48 (VooDooZg).
15 godina

Budući da igra nije ni blizu za 1.mjesto na tablici, siguran sam da će Dinamo na zimu potegnut za transferima.

Trenutna najslabija točka je vezni red koji izostancima Mišića i Sučića dokazuje da Rog i Pavić (za kojeg ima još vremena) nisu adekvatne zamjene. Ademi svojom plaćom i učestalim ozljedama premašuje bilokakvu raspravu o dobrom igraču.
U HNL-u trenutno možda posegnu jedino za Selahiem koji ima defanzivnu kvalitetu koja je potrebna Dinamu. 

I kad igra Sučić , tehnički , a pogotovo trkački je izuzetno kvalitetan, ali više prema napred nego nazad. Često otplovi kao Ademi u najboljim danima prema suparničkom golu. 

Smolčić je drugi igrač kojeg bi Dinamo mogao pikirati za zimski rok, ali sve su to igrači Rijeke i znamo Miškov stav i pumpanja cijena kad Dinamo krene u kupovinu.

Rusfraj napravljen sa gomilanjem krila očito dolazi na naplatu. Cordoba, Hoxha, Špikić , Stojković, Mbuku , Pjaca, da spomenemo i Kačavendu koji je u karijeri znao igrati krilo... 

Igra ti se svodi na 2 napadača ; Petković , koji se hladi polako od svojih najkvalitetnijih godina , a također sve više sklon ozljedama, a s druge strane Kulenović , kojeg cijenim zbog trke na terenu , ali već duže vrijeme pokazuje da nije igrač za sustav igre sa 1 napadačem. 
Njegova odlična izdanja su bila sa  2 napadača , pogotovo sa Brodićem..

Mali kritički osvrt na trenutnu situaciju 

8 godina
Gogy7 kaže...

J*beš onda takav klub.

Imaju financijsko zaleđe da bi komotno moglo napraviti ekipu za polufinale Lige Prvaka...

14 godina
fer-de-lance kaže...
Gogy7 kaže...

J*beš onda takav klub.

Imaju financijsko zaleđe da bi komotno moglo napraviti ekipu za polufinale Lige Prvaka...

Ne piti tako rano ujutro.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
8 godina
vrinho kaže...

Ne piti tako rano ujutro.

Pogledaj pod figure 7:

https://football-observatory.com/MonthlyReport97#:~:text=Many%20non%2Dbig%2D5%20league,Salzburg%20(%2B%E2%82%AC401%20million).

A to su samo transferi.

Di su još UEFA novci (samo ove godine oko 40 milja), ili si jedan od onih kaj misle da bi Dinamo bankrotirao da nije ušao u LP?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2024 9:23 (fer-de-lance).
8 godina
VooDooZg kaže...

Krenulo je s Marićem i s njegovom štednjom da bi se onda prali novci na primjeru Mmaee, njemu je trebalo ostavku dati već jučer nakon derbija i krenut s planiranjem za zimski prelazni - morat će suknuti 10 milja sad i molit se da se neko ne povrijedi ..

S druge strane Hajduku da se 1/3 povrijedi koliko se ključnih igrača nama povrijedilo imali bi iste ili gore rezultate nego mi tak da ( dovoljno da Livaje nema mjesec-dva do kraja sezone )

Baturinu uredno mogu prodati na zimu jer malom se ne igra u Dinamu više i igra dobro i trudi se samo u utakmicama LP - očito je napižden jer ga nisu pustili ( za to nema pravo ) i jer mu nisu digli primanja kak su rekli kad su ga već ostavili ( za to ima pravo, to su već davno trebali riješiti )

Kakvo pranje novca?
znas li uopce sta je pranje novcA?

14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Po tome bi se Benfica trebala svake godine prošetati do naslova, ne?

8 godina

Njih to ne zanima.

Samo biznis, a kaj se nogometa tiče, isto im je kao i u ostatku društva (baš sam neki dan gledao video na tu temu), znači doslovno su nakupina hodajućih zombi depresivaca (posljedica emigracija kroz stoljeća).

A kod nas nije tako, vidim da navijači Dinama sanjaju ravnopravnost sa europskim klubovima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2024 9:32 (fer-de-lance).
13 godina
sporttest kaže...
VooDooZg kaže...

Kakvo pranje novca?

Jel ti znaš ??

To ti je kad s igračem dogovoriš, tipa s Mmaee-om koji nije za Rudeš a ti mu ponudiš ugovor na 850.000 eur po sezoni na 4 godine i ti si dužan taj ugovor ispoštovati, znači 3.4 milje a realno ne vrijed 100.000 po sezoni odnosno 400.000 eur na 4 godine i onda se ti i igrač fino dogovorite da njemu ide 350.000 godišnje iliti 1.4 milje a tebi 500.000 eur godišnje iliti 2 milje..

i sad se fino desila situacija koja se isto mogla namjestiti da ga se izbaci iz prve momčadi zbog nediscipline i klub bude išao na nagodbu s njim da ga se isplati ( obično malo više od dogovorenog a to bu 2 milje ) i to budu fino podjelili igrač i taj koji pere novce ili ti ...

Za to je Mamić osuđen jer je to radio godinama, samo kaj je on to radio uz to kaj je i napravio 20 vrunskih transfera za klub i maltene stvorio ono kaj je repka napravila zadnjih 10 godina !!  Nije da ga volim ali jbg to su činjenice 

10 godina
Ako je dinamo za LP dovodio Torentea, Mmaea i ostale, što misliš kakve ce tek velicine dovoditi za HNL.
16 godina
GNK Dinamo Zagreb

Al ste se svi uzj***li zbog jednog poraza u lošoj tekmi. Kao da je Hajduk odigrao posebno nešto jučer. Prvo poluvrijeme ih nije ni bilo. Kvaliteta nogometa je bila užasna, a i takva je većina derbija u zadnjih par godina. Da su nas dobili 4-0 onda bi bilo razloga za paniku, a sad svi paničarite i zamijenili bi i Bjelicu i 7 igrača iz prve postave. 

Ovo je isti Dinamo koji je dobio Salzburga, Slovana i remizirao sa odličnim Monacom. Fokus igrača nije 100% na HNL-u i to je očekivano kad si prije 4 dana igrao sa Borussijom, a čeka te uskoro ključna utakmica za prezimiti u Ligi Prvaka što bi bio povijesni uspjeh. Dodaj na to da nam fale 3 igrača iz veznog reda i (kad je zdrav) najbolji igrač lige. 

Da, Dinamo u prvenstvu igra loše. Da, smjenio je trenera. Da, ima loš kadar koji je još dodatno poharan ozlijedama. No, 7 bodova zaostatka uz guranje na dva fronta nije katastrofa. 

I još jedna stvar; svi govorite da treba dovesti sad 3, 4, 5 igrača, a samo ne znam kad mislite da bi se oni trebali uigrati s ostatkom ekipe i prilagoditi. Pa nije da Dinamo nakon prijelaznog roka ima duge pripreme da stigne sve posložiti. Zimski rok služi da pokrpaš najočitije rupe - u ovom slučaju napadača i eventualno jednog veznog. To je to. Ne možeš očekivati da ćeš dovesti igrača koji će ti ušetati u prvih 11 i raditi razliku na terenu. Ne ispod 10+ mil koliko vrijede najbolji igrači lige (što vjerujem da Dinamo neće iskeširati na zimu).

13 godina
GNK Dinamo Zagreb

Jučerašnja utakmica je najmanji problem, problem su bile Gorica 2:2, Istra 2:2 i Osijek 2:4, problem je kaj se ustanovila da "druga momčad" za HNL ne postoji odnsono da ti igrači pod a nisu uigrani za tu momčad i pod broj B nisu klasa čak ni za HNL  ( pod klasa mislim da ipak bude klasom ispred tamo nekog igrača ne znam Gorice ili Istre )...

Pjaca 1 na 1 nemre prredribljati obrambenog Istre i Gorice onda buraz nisi pojačanje, pogotovo ne za prvu momčad i za Ligu prvaka, Kulenović šeće ko muha bez glave, nemre niti jednu loptu zadržati i točno dodati - svaka ti čast na golovima i to u LP ali treba te prodati što prioje dok si na cijeni, ista stvar vrijedi i za Baturinu koji se još i počeo ponašat bahato i indolentno pa onda krene dribljakao zadnji protiv Osijek iz čega dobimo gol za 2:3 protiv Osijeka 15 sekundi prije nogo smo izjednačili za 2:2 ili ima 1 na 1 šandu u 5min za 2:0 i za ubit utakmicu a on se ide šegačit, ovo jučer istio - ja bi ga stavi na klupu do kraja godine pa nek si razmišlja i odmori ili kaj ja znam kaj već treba dečku od 20 godina ....

Sve u svemu problem je da nam stari igrači drže igru a oni su naravno skloni povredama, i nama kompletna igra još uvijek debelo ovisi o Petkoviću a bome i o Mišiću

14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Previšesmo smo ošli u raspravu o konkurentima. Tu je i moja greška jednom od prethodnih postova. Od sada prestajem pisati postove odmah poslije utakmica jer me previše povedu emocije u nekim situacijama. Ispričavam se svima, pogotovo navijačima Dinama. Moguće da slijedi duži period mojeg ne sudjelovanja u temi do daljnjeg. I dalje smatram da se Hajduku otvara povijesna šansa ako prijelazni rok napokon odrade kako spada.  Hajdukovci bolje znaju stanje u Hajduku pa mi je to teško komentirati, pogotovo po pitanju finacija i mogućnosti za prijelazni rok. Prespavao sam pa sad možda mogu mirnije glave analizirati stvari. Nekoliko je tu faktora pa ću izdojiti neke:

1. Prijelazni rok koj je predstavljen kao dobar,/odličan na čelu sa sportskim direktorom Marićem (koji se nažalost trenutno uči na Dinamu, Šimić je koliko god nekima bio loš na toj poziciji,ispada odradio čak i OK posao a nije imao adekvatnu podršku uprave). Zamjene za ključne igrače nema. Ovo me više brine po pitanju budućnosti, čak ne toliko za. Jer danas sutra, tko će ti zamjeniti Sučića i Petkovića, Mišića, Baturinu itd. Na zimu se možemo pokrpati sa opet nekim strancima koje ćemo se lagano riješiti.Zar stvarno mislite da stranci iz 2. francuske lige dovoljnji da se ovako nastavi? Sve teže nailazimo na strance kao što su Soudani, Theo, itd. Pašalića iz Rijeke se moglo dovesti za 4 mil eura. Bila je tu i opcija sa Šotičekom. Koliko sam čuo, Jakir je tražio neke druge igrače, Marić je rekao ne. Dovodi se Cordoba i Mbuku i praktički se kockamo sa jeftinijim strancima, a imamo provjerene igrače iz HNL-a na raspolaganju. Da ne govorimo o ne pokrivanju kritičnih zamejna za pozicije kao što je 6-ica i napadač.

2. Ritam utakmica liga/prvaka i HNL je puno jači u odnosu na sve prijašnje sezone. Ovdje je napravita velika promjena koje ljudi možda nisu svjesni i zašto je Dinamo u HNL-u mogao nadokanditi stvari na "manjim" utakmicama - odgode utakmica. Dinamo više tu fleksibilnost nema i ovo je po meni najveća prednost konkurentima, neovisno tko to bude. Dinamo nikada nije igrao u ovakvom ritmu realno (jer upravo zbog odgode utakmica je bila mogućnost rekuperacije igrača). Vrlo lako moguće da zato imamo i ovoliki broj ozljeda. MIslite da bi Dinamo bio prvak prošle sezone da nije bilo ove opcije?

3. Dinamo u zadnje 2-3 godine nema prepoznatljivu igru i mehanizme što je zasluga svih trenera kolekitvno u zadnje 2-3 sezone koji rade rošade sa formacijama (ja osobno više ne znam koja je primarna Dinamova formacija), pozicijama unutar momčadi i očito nekvalitetno odrađenim pripremama. Može li Bjelica uvesti te mehanizme pokazati će vrijeme i hoće li mu se dati mogućnost ko Jakiru da odradi zimske pripreme.

4. Dinamova obrana koja nikada nije bila nesigurnija, to pogotovo uključuje kolektivnu obranu. I ovo nije dovoljno riješiti samo tako da se na zimu dovedu novi igrači. Daleko se stoji od igrača, nema komunikacije između igrača. Kad neko napravi dobru defenzivnu reakciju nema one podrške i dizanja ruke prema tome igraču kako je to nekad bilo. Ove sezone, tu mi općenito najbolji Nevistić, koji uvijek strastveno reagira prema svakome igraču koji dobro reagira u obrani. Očekujem to i od seniora, ali to ne vidim. Vidim samo prigovore sa njihove strane, pogotovo prema strancima.

5. Kondicijska priprema - Dinamo je uvijek imao problema sa ovime. Godinama se kupi kadar kondicijskih trenera u Dinamu koji izmišljaju toplu vodu. Iskreno jako me zanima ovaj segment jer ga smatram problematičnim kroz duži period. Sad je pogotovo prisutan kad je opterećenje igrača na vrhuncu pa su i posljedice loše pripreme puno više vidljive na sam rezultat.

Dodatne observacije na komentare u ovoj temi
Srry, ali ne mogu se složiti da Dinamo troši 50-100M eura na transfere. Pa cjelokupni Dinamo na transfermarktu vrijedi 70 mil eura sveukupno. Dinamo nema tu lovu za transfere, Slažem se da se previše zanemaruje Rijeka i Osijek. Rijeka u ovome trenutki ima izvrstan kadar, ali problem je MIšković koji je poznat po nagloj prodaji igrače i tu se mogu dogoditi problemi sa Rijekom. Osijek, koliko čujem ima neke druge probleme. Boto je tu u konfliktu sa upravom, tu može još svega biti.

Unatoč svemu ovome što sam nabrojao, Dinamo će se i dalje boriti i navodno to opet osvojiti. Nadam se da tako i bude. Vidjeti ćemo kako će stvari izgledati na početku 2. dijela sezone. Ali također, Dinamo je ne znam kada zadnji puta ssusreo sa ovoliko negativnih faktora u jednom periodu. Vidjeti ćemo, kako će igrački momčad izgledati, kakve će se promjene napraviti u rosteru na zimu, odnosno u 2. dijelu sezone. Možda tada budemo pametniji. Iskreno, najmanje me sad zanima koga možemo dovesti i što da radimo sa trenerom. Ako je jakir prošle sezone dobio šansu, može je dobiti i Bjelica. Samo se nadam da možemo razviti neku prepoznatljivu igru do tada.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2024 12:02 (fighterZu).
8 godina
VooDooZg kaže...
sporttest kaže...
VooDooZg kaže...

Kakvo pranje novca?

Jel ti znaš ??

To ti je kad s igračem dogovoriš, tipa s Mmaee-om koji nije za Rudeš a ti mu ponudiš ugovor na 850.000 eur po sezoni na 4 godine i ti si dužan taj ugovor ispoštovati, znači 3.4 milje a realno ne vrijed 100.000 po sezoni odnosno 400.000 eur na 4 godine i onda se ti i igrač fino dogovorite da njemu ide 350.000 godišnje iliti 1.4 milje a tebi 500.000 eur godišnje iliti 2 milje..

i sad se fino desila situacija koja se isto mogla namjestiti da ga se izbaci iz prve momčadi zbog nediscipline i klub bude išao na nagodbu s njim da ga se isplati ( obično malo više od dogovorenog a to bu 2 milje ) i to budu fino podjelili igrač i taj koji pere novce ili ti ...

Za to je Mamić osuđen jer je to radio godinama, samo kaj je on to radio uz to kaj je i napravio 20 vrunskih transfera za klub i maltene stvorio ono kaj je repka napravila zadnjih 10 godina !!  Nije da ga volim ali jbg to su činjenice 

to nije pranje love, to je vađenje novca iz kompanije i neodgovorno poslovanje

Svako vađenje novca nije pranje love

Pranje novca je proces kojim se ilegalno stečeni novac  "čisti" kako bi izgledao kao da potječe iz legalnih izvora.

Obicno ima 3 faze

1.  prva faza u kojoj se "prljavi" novac uvodi u financijski sustav. To može biti kroz polaganje u banke, ulaganje u poslovanja, ili kupovinu imovine poput nekretnina.

2. Slojevitost odnosno cilj je ovdje sakriti trag novca kroz složene i višestruke transakcije.

3. Na kraju, novac se vraća osobi koja ga je oprala, ali sada izgleda kao da je legalno zarađen

14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Slično je bilo i prošle sezone.
U napadu smo bili sterilni, ali onda je Jakirović pronašao formulu za utakmice protiv slabijih ekipa (formacija 3-5-2) i tu smo riješili prvenstvo (mantra: prvenstava se dobijaju na malim utakmicama).
Tu formaciju ne možemo igrati, jer su "stručnjaci" zaduženi za sportsku politiku, prodali Brodića i nisu doveli nikoga.
Statistka golovi+asistencije od prošle sezone:
16: Petković
15: Brodić (pola, a vjerojatno i više je bilo u dresu Varaždina)
10: Baturina, Vidović
9: Kulenović
7: Hoxha, Bulat, Emreli, Špikić, Kaneko
Dosadašnji dio sezone (golovi+asistencije):
8: Kulenović
7: Baturina
5: Petković
3: Pjaca, Ademi, Ristovski, Cordoba
Jasno je koliko nam znači Petković. Osim po statistici, on je tip igrača koji druge čini boljima.
Ali je jasno i da igrači koji su otišli (Vidović, Brodić...), bili bolji od onih koji su došli.
Sve se još to može preokrenuti.
U prvom redu da nam svi igrači konačno zdravi i na raspolaganju.
I da se pokuša na zimskom prijeloznom roku nekoga dovesti, u prvom redu centralnog napadača.

8 godina
GNK Dinamo Zagreb

Inače, za sumnjičave kolege iznad, koji misle da klub nema para, samo se sjetite da se uprava hvalila prije kvalifikacija da imaju pokriven cijeli proračun taman i da se ne plasiraju u europska natjecanja.

Znači ovo im je šlag na tortu (40+ milja).

I kak onda oni ne mogu bacit 50-100 u pojačanja?

Uostalom, samo šeici iskeširaju odmah, 99% transfera je na rate (uz iznimke megaklubova, ali oni moraju da ne popuše kazne).

Uostalom, kaj mislite da su veliki klubovi (ne ovi umjetni, igračke milijardera) preko noći došli do te razine bez ulaganja ni centa?

S besplatnim ili jeftinim igračem ti se može posrećit jednom u par godina, a ne kao pravilo.

Znači to je klub koji želi uspjeh ali ne želi raditi u cilju tog uspjeha?

Uostalom, kaj budu te novce u jastučnice?

A onda još navijači tog kluba to pravdaju.

WTF, al ajde, hrvati smo, u genima nam je...

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2024 12:55 (fer-de-lance).
14 godina
fer-de-lance kaže...

Inače, za sumnjičave kolege iznad, koji misle da klub nema para, samo se sjetite da se uprava hvalila prije kvalifikacija da imaju pokriven cijeli proračun taman i da se ne plasiraju u europska natjecanja.

Znači ovo im je šlag na tortu (40+ milja).

I kak onda oni ne mogu bacit 50-100 u pojačanja?

Prvo sam mislio da se zajebavaš a čini se da si ti ozbiljan. Znaš ti koliki su troškovi za plaće, bonuse i sl. igračima trenutno? O ostalim ljudima i stvarima oko kluba da ne pričamo. Dovest će igrače za 50-100 milja a oni iz ljubavi prema klubu će igrati pro bono, a možda se i Senf ponudi pa će ih on plaćati iz gradskog proračuna . Tvoja bajka se može realizirati jedino ako u klub uđe investitor tipa Gazprom i sl. pa da upumpa neku jebenu lovu u klub.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2024 13:04 (vrinho).
8 godina

67 milijuna su im rashodi.

15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Potrošit će se preko zime 5 milja, više i ne treba. Kvaliteta je pitanje skautinga/selekcije, ima igrača na tržištu samo ih treba prepoznati. Problem je strukturni, natrpali su 7 krila, a u sredini nema tko igrati. To je sakata ekipa. Meni ništa nije bilo jasno, dovodili su krilo za krilom, mislio sam možda imaju nekakav plan migracije igrača na drugu poziciju, ali ništa... 
Teško je reći što bi bilo kad bi bilo, ali sad bi umjesto Cordobe, Ogiware i sličnih bolje bilo imati Bulata, Vrbančića i Brodića.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice