I sad su škoti odigrali bolje nego mi.... definitivno igramo najjadnije.
da. za nas je bilo bolje da svicarska dobije. sad skoti potencijalno u zadnjem kolu protiv mađarske mogu uci u krug reprezentacija sa 4 boda.
I sad su škoti odigrali bolje nego mi.... definitivno igramo najjadnije.
da. za nas je bilo bolje da svicarska dobije. sad skoti potencijalno u zadnjem kolu protiv mađarske mogu uci u krug reprezentacija sa 4 boda.
Bio sam blagi pesimista, dok se nisu dogodile utakmice sa Makedonijom i Portugalom, koje su sve zavarale.
Nekako ispada, da bi bilo bolje da nismo dobili Portugal.
Bio sam blagi pesimista, dok se nisu dogodile utakmice sa Makedonijom i Portugalom, koje su sve zavarale.
Nekako ispada, da bi bilo bolje da nismo dobili Portugal.
Šta bi se promijenilo?
Istrpit ćemo Dalića i veterane još jednu utakmicu i okrenut novi list što se kaže.
Ivković je sve rekao juče o njima.
Ostaje žal jer ti mladi dečki koji ne igraju radi veterana gube 2-4 godine do novog prvenstva.
Šteta.
Užasna utakmica za gledati. Jako loš ulazak u utakmicu, solidne izmjene da okrenemo momentum i onda katastrofalno neprepoznavanje situacije na terenu gdje nam se obrana raspada, vezni igrači (Modrić i Kovačić) ne stižu ispratiti nikoga u tranziciji, a mi uvodimo krilo za krilo i beka za beka. Gdje je neki zadnji vezni da malo stabilizira igru, pa makar uveo i Ivušića samo da imaš nekoga da ti stoji na rubu naših 16 m da čisti lopte, skače na visoke lopte i isprati ulaske njihovih igrača. Taktička katastrofa.
Ne razumijem inzistiranje na igri iz zadnje linije sa 4-5 igrača u posjedu (2 stopera i Broz i Modrić između njih), još uz to nemaš krila koji ti daju širinu niti napadača da daje dubinu i odvuče par obrambenih. A imaš stoperski par kojem je najjači forte igranje s loptom i razigravanje. Pa nemamo više Lovrena i Vidu koji su cijepljeni od pas igre. Ta sredina nam je bila užasno zgusnuta i kad pogledaš profile igrača, svi osim Perišića su igrači sa loptom u nogama koji okupiraju iste prostore: Luka / Kova / Broz u začetku napada stoje u istih 5 m jedan od drugog na poziciji osmice. I u napadu Petko / Majer / Krama stoje na poziciji lažne 9-ke, primaju loptu u noge i nemaju kome odigrati na krilo i dubinu.
Čim su Broz i Majer izašli oslobodio se prostor za igrače drugačijeg profila: Sučić desetka i Pašalić sa kretanjima u dubinu. Automatski ovi ostali imaju više prostora i odmah ti je i Kramarić proigrao. Još kad si ubacio Budimira si dobio napadanje prve stative, bolju skok igru i tu smo kreirali jako puno dobrih situacija.
Nažalost, Kovačić se u ovom veznom redu strašno troši, i Šapit je spomenuo u par navrata da je zastao i spustio ruke na koljena od umora, a Modrić koliko god je genijalan više nije za ozbiljan nogomet na ovo razini punih 90 min. On ili treba ući zadnjih pola sata ili ga vadiš na poluvremenu. Nas su Albanci u zadnjih 10 min dobili na snagu. I da se igralo još nekoliko minuta bi i remi ispustili.
Zašto nemamo jednog Mišića / Jakića / Moru / Badelja / Krovinovića / nekog trećeg kao zamjenu za Brozovića nije mi jasno. Ideš na prvenstvo sa 26 igrača, igraš 4-3-3 gdje je taj defanzivni veznjak užasno bitan jer imaš već trkački slabog Modrića i sporu veznu liniju, a ti vodiš samo jednog zadnjeg veznog koji zadnju godinu igra u ligi koja je tu negdje sa HNL-om. Jako puno je Dalić položio na ovu vezu i zasad to izgleda dosta loše.
Protiv Španjolaca smo u prvom poluvremenu imali neku ideju, solidne prilike, i nesreće da primimo 3 gola. Ovo protiv Albanije je bilo kriminalno, loše postavljeno i sreća je da nismo otišli na poluvrijeme sa 2 ili 3 gola zaostatka, praktički bez udarca na gol.
najstrašnije je to što smo mogli stvarno otići na poluvrijeme sa 0:3. Albanci su osim gola imali još dvije mrtve šanse u prvom poluvremenu
Šteta danas bolje ekipe nisu pobijedile. Slovenija protiv S. I Danska je trebala dobit Eng. Ovo je valjda nikada gora Engleska.
Nije Dalić najgori, najgori se zove Southgate. Koja panjina to još nisam vidio. Saka proigra on ga izvadi, u stvari napravio je sve promjene da su igrali gore nego prije tih promjena.
Ali postoji šansa da će Italija igrat u B sastavu i neće igrat kao da im igra utakmica za prolaz.
Ako pobijede večeras.
Nama će 4 boda 99% bit dosta za prolaz.
italija u napadu pokazala ravno nista protiv spanjolaca u napadu. ako budemo pravi(ono sto nismo bili prve dvije utakmice, tj bili smo nekih 30 minuta protiv albanije) mozemo ih dobit igrali oni u a ili b sastavu.
spanjolci guraju i nesto ce valjda uc u 2. poluvremenu.
kaj se engleza tice, da southgate je gora verzija dalica, kakav debilan trener to je strasno.
italija u napadu pokazala ravno nista protiv spanjolaca u napadu. ako budemo pravi(ono sto nismo bili prve dvije utakmice, tj bili smo nekih 30 minuta protiv albanije) mozemo ih dobit igrali oni u a ili b sastavu.
spanjolci guraju i nesto ce valjda uc u 2. poluvremenu.
kaj se engleza tice, da southgate je gora verzija dalica, kakav debilan trener to je strasno.
Po jednoj utakmici se da ne poznaje hhh
Oni danas ne žele napadat, da moraju, bome bi stisli Španjolce samo tako.
Za nas najgori scenarij da to Španjolska dobije, onda Italija ne smije izgubit od nas jer im to znači vrlo vjerojatno ispadanje sa turnira.
Ako bude ovo včrs x na što Talijani očito idu, protiv nas si čak i poraz mogu dozvolit.
Naravno, neće ić da izgube protiv nas taman da i pobiejde ovo včrs, al opet, kad ti je u glavi da si se osigurao hoćeš nećeš pristup je labaviji.
Čak smo i mi bolje odigrali protiv Španjolaca makar su nas 3:0 sredili. Matematika je nikad jasnija. Dobijemo Talijane i drugi smo, ne znam u kojem scenariju mogu Albanci dobiti Španjolce. Al opet, mi se jedino moramo bojati samih sebe jer po dosad viđenom jako je puno razloga ali imam neki osjećaj da ćemo biti pravi u ponedjeljak, jednostavno moramo. Samo nek Dalić bude malo pametniji.
Ma piši kući propalo je. Španjolci će bit prvaci. Cucurella/Williams mogu im soli na rep stavit il ih zaustavit strojnicom. Možda Francuzi (strojnicom), al sumnjam. Nitko nije 50% te brzine pokazao, nitko.
Čak smo i mi bolje odigrali protiv Španjolaca makar su nas 3:0 sredili. Matematika je nikad jasnija. Dobijemo Talijane i drugi smo, ne znam u kojem scenariju mogu Albanci dobiti Španjolce. Al opet, mi se jedino moramo bojati samih sebe jer po dosad viđenom jako je puno razloga ali imam neki osjećaj da ćemo biti pravi u ponedjeljak, jednostavno moramo. Samo nek Dalić bude malo pametniji.
To što ti se čini da smo mi bolje odigrali protiv Španjolaca je isključivo jer su nam na brzinu dali 3 gola i stali sa presingom.
Da je rezultat bio aktivan jednako bi nas pregazili ko Talijane.
Ma da kako god mi smo imali 3-4 mrtve šanse i penal protiv njih, a Talijani nisu doslovno šutnuli na gol 90min.
Do gola su samo gledali kako obranit svoj gol, kad su dobili gol više nije bilo previše vremena za zaprijetit, a rezultat je bio aktivan pa Španjolci se nisu svjesno povukli već nastavili sa presingom.
Nevezano za večerašnju utakmicu mi Italiju možemo dobit ako nas malo sreća pomazi i Dalić ne bude sa veteranima igrao.
doslovno ovo.
spanjolci su premocni, na stranu statistike i sve, ali ko god je gledo vidio je da igraju vrhunski nogomet, medalju ce uzet sigurno, sad je pitanje samo koju.
a ove talijane mi mozemo dobit, ali ne sa 90 minuta modrica, brozovica i perisica.
Španjolci su po do sad viđenom najbolja ekipa na Euru, ali Nijemce će sigurno suci pogurat. Naši su protiv Španjolaca imali puno više prilika nego Talijani, ali brine me ta njihova čvrsta obrana. Odlični Španjolci im nisu uspjeli zabiti gol (ipak je ono bio autogol). Donnaruma s 8(!) obrana i Di Lorenzo su danas (jučer) bili fantastični i po meni igrači utakmice. Čak i ako naši budu igrali dobro može se dogodit da ne možemo zabit i onda nas uhvati nervoza.
Španjolci su po do sad viđenom najbolja ekipa na Euru, ali Nijemce će sigurno suci pogurat. Naši su protiv Španjolaca imali puno više prilika nego Talijani, ali brine me ta njihova čvrsta obrana. Odlični Španjolci im nisu uspjeli zabiti gol (ipak je ono bio autogol). Donnaruma s 8(!) obrana i Di Lorenzo su danas (jučer) bili fantastični i po meni igrači utakmice. Čak i ako naši budu igrali dobro može se dogodit da ne možemo zabit i onda nas uhvati nervoza.
Pa pustit ćemo onda mi njih da nam zabiju koji gol da se otvore i onda ih natrpati. Kao što Rocky pušta Ivana Dragu da ga udara po glavi da ga izmori
Španjolci su prema pokazanom zasad prva ekipa Eura, trenutno Cucurella izgleda kao najbolji lijevi bek na svijetu, Yamal kao igrač koji ima nekoliko sezona u ligama petice, a Ruiz igra utakmice života. Kako se u presingu brane, kako okomito napadaju je i više nego impresivno. Tim više ostaje žal za ona naša tri naivna pogotka jer smo i protiv takve Španjolske uspjeli kreirati dobre prilike i poluprilike te usprkos rezultatu pokazali dosta više od Talijana. No, golovi se broje.
S druge strane Talijani se čine itekako ranjivima, što se vidjelo i u prvom kolu protiv Albanije. Kad igramo kako znamo da možemo smo u egalu sa Talijanima, šteta samo što su ti periodi naše igre zasad bili samo u bljeskovima protiv Španjolaca i nekih 15tak minuta drugog poluvremena sa Albancima.
Ono što bi nas moglo jako namučiti je naša neučinkovitosti pred golom i odličan Donnarumma. Ne vidim baš da ćemo zabiti neki lagan gol, čini mi se da ćemo opet morati kreirati 4-5 zicera da nekako uguramo jedan u mrežu.
Ako nikako drugačije zabit čemo sami sebi, ne brigaj
Ako nikako drugačije zabit čemo sami sebi, ne brigaj
Šutalo bi se mogao pobrinut za to.
Koliko je samo šlampav u zadnje vrijeme.
Užaš što se dogodilo sa njim odlaskom u Ajax.
Kakav je ovo penal dosuđen za Austriju? Pa golman ga nije ni dodirnuo, još je on njega po glavi udario kopačkom. Ni VAR ni ništa. Sramota od suđenja.
golman se nije bunio ni sekunde
Usporeni snimak sve lijepo pokaže. Ja sam mislio da se sve sumljive situacije gledaju.
Usporeni snimak sve lijepo pokaže. Ja sam mislio da se sve sumljive situacije gledaju.
ti fakat misliš da se ovi ne bi bunili nimalo ako su uvjereni da penala nije bilo? ja ne...
ti fakat misliš da se ovi ne bi bunili nimalo ako su uvjereni da penala nije bilo? ja ne...
Nema toga više, barem ne na ovom prvenstvu. Odmah ide žuti karton ako neko nešto kaže sudcu. Po meni nije penal, al niti blizu.
Jebo ovakav nogomet, zašto je sada gol poništen? Lik niti je dirao loptu, niti je imao namjeru još se izmicao da ne dodirne. Oni zaleđe dosude.