Fala, frende na iscrpnom postu.
Skeptičan sam, prema obrađenoj hrani, al' da opet ne otvaramo tu temu.
Žumanjke ne jedem, jel su kalorični, te sadrže maste, a ja sam pretežito na prehrani koja je siromašna purinima. Zato i ne jedem meso često, nego samo u dva navrata tjedno i ribu jednom. Samo bijelo meso peradi i bijelu ribu.
Zato, jako lajkam bjelanjke, jerbo imaju masnoće(=purini) u tragovima, a imaju proteine.
Ne moram se ja radi svojeg zdravlja baš držati kao pijan plota takvog način prehrane, al' sam prema sebi radikalan i strog.
Zbrajanja i oduzimanje kalorija me jednostavno zabavlja, te mi je gušt tome malo detaljnije pristupiti, onako inženjerski.
Slažem se da nije baš to toliko potrebno stroga gledati, al' kada je netko zagrižen....
Inače, više sam orijentiran na vegeterijansku hranu, a meso tu i tamo. Ne radi moralnih razloga prema životinjama ili nekakvih životnih filozofija(religija), nego radi zdravlja.
Mada takva prehrana u realnosti nema možda previše utjecaja na moje zdravlje, jer ionak sam stalno u nekakvoj rekreaciji, te sam i zbog toga zdrastveno O.K.. Ne želim jesti nešto, jer je fino, nego samo da je što zdravije.
Fala na postu, volim razmijeniti iskustva.