Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.031
|
čitano: 8.159.940
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Rast mišića i visina

Samo nautral..... nemam dana za kršenje, čak niti samo jedan obrok u dva tjedna gdje bih jeo junk food kao što imaju sportaši, a ja nisam sportaš, nego samo obični čovjek koji voli vježbati, jerbo ga to čini zdravim i sretnim.

Nego, da odgovorim na pitanje kolege forumaša exer1234.

I mene zanima kaj ekipa jede, kako, koliko i tako to....

Well, pređimo na stvar. Došao baš jutros iz gym, te ovo pojeo kao obrok između doručka i ručka.

Ovak' posljedni obrok, tzv. međuobrok između doručka i ručka je bio 200 grama posnog sira od Veronike(120 kcal, 26,2 proteina), te sam to još ubacio 10 grama(60 kcal) domaćeg oraha i sve  sam zalio u posudu sa pasteriziranom mlaćenicom8tzv. razrijeđeni jogurt), odnosno sa veroniknim Stepkom.

Ponekad u takve pripravke znam dodati žličicu domaćeg meda(bagrem, livada ili kesten) ili pak znam ubaciti komadiće polutvrdog sira(Veronika-Taborgradski), al' ne pretjerujem sa njim, jer je kaloričan u 3 pikse maramelade, al' ima 326 kalorija, al' zato 31 grama proteina. Pet puta više kalorija od posnog sira, te dvaputa više proteina, al' eto uz povećan unos kalorija.

To volim roknuti poslije vježbanja.

Unos otprilike kroz dan; 1 gram proteina po kg težine; ne želim biti veliki dečko opakih mišića.

Slobodno dajte svoja mišljenja, nisam osjetljiv...

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
11 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Krenulo junkanje  

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Plus sto sam pojeo onu malu teglicu neke bijele cokolade s bademima.. 200g , 1300 kalororija 

15 godina
Rast mišića i visina

Ne mogu više disat od žderanja

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Hahaa, u ovih par dana sam u plusu 4 kile, pun sam vode i g*vana bahahaa

11 godina
Rast mišića i visina

E, ekipo konkretno, zanimalo bi me koliko često rokate jaja u sebe i na koji način, da Vam narastu mišići?

Koliko je to zdravo? Vaša isksutva? Mišljenja?

U mojem slučaju ja si skuham za jedan obrok pet jaja, te odvojim bjelanjke od žutanjaka nakon kuhanja, te bjelanjke roknem uz posni sir, te jogurt.

17 godina
Re: Rast mišića i visina
PzKpfw kaže...

E, ekipo konkretno, zanimalo bi me koliko često rokate jaja u sebe i na koji način, da Vam narastu mišići?

U mojem slučaju ja si skuham za jedan obrok pet jaja, te odvojim bjelanjke od žutanjaka nakon kuhanja, te bjelanjke roknem uz posni sir, te jogurt.

Kod mene jaja ne dolaze u obzir bez zumanjka :)

Xbox: Muskarcina
17 godina
protjeran
Virty kaže...

Taj mit o žumanjcima je davno razbijen.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
13 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

Ti moraš trolati. Reci mi da trolaš.

Trava raste tamo gdje je posadiš.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Žumanjak je jedna od najboljih izvora masti, nema straha za zdravlje i visok kolesetrol... masne mesine,suhomesnati proizvodi i masni sirevi u velikim količinama su kritični.

11 godina
Rast mišića i visina

Samo da se zna u žumanjku ima više proteina na 100 grama (16g) nego u bjelanjku na 100 grama (11g) lp.

If you have nothing to lose, try.
11 godina
Rast mišića i visina

Ma zanimala su me vaša iskustva sa jajima u prehrani, jer narod veli "jedno jaje-dnevno". Rekao da možda prevelika konzumacija jaja, ne šteti orgranizmu. Više od deset tjedno recimo.

Ako rokam samo kuhane bjelanjke kao izvor proteina, onda valjda nije tako loše pod zdravlje?

A, osim kokošjih jaja, dal' u svoju prehranu ubacujte, možda i neka druga. Divlja patka, pura, guska??

13 godina
neaktivan

Ja jedem samo žumanjak od prepeličjih jaja, povećava testosteron više od seksa.

Trava raste tamo gdje je posadiš.
17 godina
Prince-Artas kaže...
Virty kaže...

Ako jedem 5 jaja, pojedem i 5 žumanjaka, jednostavno :)

11 godina
Virty kaže...
Prince-Artas kaže...
Virty kaže...

Ako jedem 5 jaja, pojedem i 5 žumanjaka, jednostavno :)

Bas tako, previse se obazirete na neke mikrodetalje, a na neke vaznije stvari ne obracate uopce paznju. 

If you have nothing to lose, try.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Cuj jaja štetna za zdravlje  Pored sveg smeca kaj je proslo kroz nas tijelo bude sretno kad pojedemo jaja 

11 godina

@Jabulani

Samo u kontesku prevelike konzumacije je bilo moje pitanje o štetnosti. Ne mislim sada o količini sto jaja tjedno, nego ono 20-ak....

Volim rokati bjelanjke radi proteina, a imaju malo kalorija u odnosu na cijelo jaje.

16 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

@Jabulani

Samo u kontesku prevelike konzumacije je bilo moje pitanje o štetnosti. Ne mislim sada o količini sto jaja tjedno, nego ono 20-ak....

Volim rokati bjelanjke radi proteina, a imaju malo kalorija u odnosu na cijelo jaje.

Rokni onda cijelo jaje jer propuštaš zdravi žumanjak

11 godina

@crazy_luđak

Ma, roknem frende, al' ne tako često. Cijela jaja su kalorčna, te puna kolestrola, a mogu i izazvati alergije.

Zasada rokam samo bjelanjake, a žumanjke tu i tamo. 

Moram to još proučiti, zato sam i pitao ekipu ovdje za mišljenje.

Mada specke od kuhanog jaja, ono tvrdog vele da bjelanjak ima 25% proteina, nego žutanjak. A, nula masnoća, te malo 0 kolesterola.

Tako da bjelanjak rula ispred žutanjka i to debelo u kontekstu BB.

Sada ne znam, jel bi jaja od ostalih peradi ili ptica, il opet pak od nojeva, bili bolji po speckama od onih kokošjih...

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kolesterol iz jaja nije štetan, opasan je onaj iz masnog prerađenog mesa, uglavnom sve što je "industrijski" napravljeno ima u sebi loše masnoće... Znam ovo jer mi je stari imao visok kolesterol, a udaro je po suhom masnom mesu svaki dan... uglavnom nema straha ako roknes 4-5 jaja svaki dan.

17 godina
PzKpfw kaže...

@crazy_luđak

Ma, roknem frende, al' ne tako često. Cijela jaja su kalorčna, te puna kolestrola, a mogu i izazvati alergije.

Zasada rokam samo bjelanjake, a žumanjke tu i tamo. 

Moram to još proučiti, zato sam i pitao ekipu ovdje za mišljenje.

15 godina
Rast mišića i visina

Od ovih 20 dana dirty bulka i bildanja - moraju ostat neki gainsi! Sad laganini...

16 godina
odjavljen
PzKpfw kaže...

Sada ne znam, jel bi jaja od ostalih peradi ili ptica, il opet pak od nojeva, bili bolji po speckama od onih kokošjih...

Pa nojeva su sigurno 'veca'. Ako mozes dmnuti 5 komada, svaka cast .

Inace postoji dobar i los kolesterol. Onaj u jajima spada vise pod onaj - dobar.

Loseg ima puno oko nas (ako vec netko ima problema s njime), ali i tada se vecina toga moze jesti, samo treba znati kako pripremiti i sto maknuti. Moze i pecena piletina, ali koza sto dalje...

11 godina

@Jabulani

@Mrgud Veliki

Fala, dečki.

Da koliko sam čitao taj kolesterol je kod jaja prije bio upitan. Prije su radili neka testiranja na Meksikancima, gdje oni inaće rokaju po nezdravoj masnoj hrani, pa ako i roknu koje jaje više, nije problem u jajetu, nego u drugoj masnoj hrani.

Što više proučavam problematiku oko jaja, to mi se sve više sviđaju kao zdravi dodatak prehrani, te kaj jedan prirodni, drugačiji izvor proteina. Da, ne rokam samo po posnom siru.

Bjelanjak ima kolesterola i masnoći u tragovima, a po speckama u vezi proteina nije nikako loš u 100 grama sadrži skoro 11(točnije 10.9) grama proteina.

Dočim za usporedbu ovaj posni sir koji ja rokam(od Veronike) u istom omjeru ima 13,1 grama proteina. Sve to upakirano u 60 kalorija, a jaja(tj. kuhani bjelanjak u 100 grama) 48 kalorija.

Dobijem 2.4 manje proteina za 12 kalorija manje.

Sviđa mi se takva matematika.

17 godina
Rast mišića i visina

S cime se ti zamaras..... 2 proteina vise-manje ili 10ak kalorija 

11 godina

@Virty

Da, al' to je samo na sto grama. Kada rokaš malo manje od 500 grama posnog sira dnevno(u prosjeku, onda je to bitna razlika), 50 kalorija dnevno.

17 godina
PzKpfw kaže...

@Virty

Da, al' to je samo na sto grama. Kada rokaš malo manje od 500 grama posnog sira dnevno(u prosjeku, onda je to bitna razlika), 50 kalorija dnevno.

Da, to ce napraviti vidljivu razliku :)

Nema ti druge, broji svaku kaloriju i sretno :)

11 godina

@Virty

He, he nisu samo kalorije  u pitanju, nego i druge stvari masnoće, kolesterol....

Brojim, brojim...hvala na dobrim željama, al' ja više vjerujem u svoje vlastite snage, te kako si napravim da mi tako bude.

A, sad nečije želje, bile upućene prema meni dobre ili loše, ah' više manje....

Fokusiran sam samo na sebe.

14 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

Hehehe.. Za rast misica je bitna cjelokupna prehrana ( sve sto unosis na dnevnoj, tjednoj bazi, unos kalorija, dovoljno proteina itd ), plus trening (poticaj na hipertrofiju iliti rast misica)

Jaja su odlican izvor proteina i masti, dakle jedi ih bez straha.. To sto babe pricaju da zumanjci nisu dobri, nije istina. Te studije su od prije tko zna koliko godina... 

Zumanjca jedi, ali ih racunas u unos masti, dakle oko 5g masti 1 zumanjak, i oko 2g proteina.. 

14 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

@Jabulani

Vidi, ako ces bacati zumanjke, onda nemoj ni jesti jaja, kupi si bjelanjak u tetrapaku i eto., ako zelis jaja kao izvor proteina.. Radije onda jedi meso, sir, ili sta god, nego jaja

Tek sam sad procitao da si napisao da su stetna, jaoooo..

Zumanjak, tj kolesterol u zumanjku ne utjece na kolesterol u tijelu

Cek, ti se zamaras s 50 kcal? ok, ako se spremas za binu i ako si par dana prije natjecanja, podrzavam te... inace. wtf? tih 50 kcal razlike je nista.. napravis par koraka vise po sobi, i potrosis 50kcal... ne zezaj nas... 300 , 500 kcal cini razliku,ali niti ne mora.. a ne se zamarati s 50kcal manje vis

Vidi, ne boj se kolesterola.. Zasicene mastoce su potrebne tijelu, one najvise i utjecu na razinu testosterona.. Izbjegavaj samo trans i hidrog. masnoce.... To bi svako trebao izbjegavati, ali opet, i to ce uletiti , i nema problema..

Bitna je cjelokupna prehrana.. Nije dobro ako ti je 80% prehrane iz takvih izvora (przeno, preradjeno itd),, dakle to lose utjece na zdravlje, ali ako ti je 80% hrane iz cjelovitih izvora ( dakle nepreradjene namirnice, da nisu przene u gomili ulja, dovoljno voca, povrca) ,a 20% moze biti i iz onih izvora, opet nije problem.. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 16:32 (exer1234).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice