Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.034
|
čitano: 8.175.947
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

exer1234   Laprdaš i nekompetentan si. Svakako, ako imam izbor potpuno prirodnog i totalno sintetičkog sastojka, da, odabrat ću industrijski šit. Facepalm. Glutamin očito nisi probao. Idemo dalje.

Ili nabaci svoju fotku, ja ću svoju pa da vidimo čija filozofija ima više efekta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 10:05 (Yo Momma).
14 godina
Re: Rast mišića i visina
Yo Momma kaže...

exer1234   Laprdaš i nekompetentan si. 

Čime se to određuje kompetentnost nekog na forumu? Ti imaš nekakav certifikat ili nešto slično? 

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Komplicirate previse, jedite šta ocete samo unosite dovoljno svega i dovoljan broj kalorija i to je to i normalno jak trening, jer vidim ekipe kao prehrana 80% trening 20%...gluposti,hebes prehranu ako nema jakog treninga. Pa nece umrijet od čokolade ili Cole Zero, a sad da je aspartam dobar za svaki dan, normalno da nije.

14 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...

exer1234   Laprdaš i nekompetentan si. Svakako, ako imam izbor potpuno prirodnog i totalno sintetičkog sastojka, da, odabrat ću industrijski šit. Facepalm. Glutamin očito nisi probao. Idemo dalje.

Ili nabaci svoju fotku, ja ću svoju pa da vidimo čija filozofija ima više efekta.

I sta ces dokazati s slikom? Da glutamin cini toliku razliku u izgledu? :D .

Dobro daj ti meni svoju sliku, pa cu ja tebi sliku Švarcija koji nije koristio glutamin , tko ce biti jaci, ti ili on? ako cemo se igrati te tvoje igre

11 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Komplicirate previse, jedite šta ocete samo unosite dovoljno svega i dovoljan broj kalorija i to je to i normalno jak trening, jer vidim ekipe kao prehrana 80% trening 20%...gluposti,hebes prehranu ako nema jakog treninga. Pa nece umrijet od čokolade ili Cole Zero, a sad da je aspartam dobar za svaki dan, normalno da nije.

I to je cijela poanta. Rulja se trga tamo da nabavi neko umjetno govno koje će stavljati na palačinke jer nema kalorija. Šta se bojite tolko kalorija jbt, to je ionako računica gdje 2+2 nije uvijek  4. Ovisno o tome što jedeš, za pretvorbu nekih vrsta namirnica u kalorije organizam mora za taj proces potrošiti kalorije koje već ima pohranjene, tako da bilanca nije jednostavan zbroj. Jedite što prirodnije, nije ni saharoza idealna, otrov je svoje vrste, ali još uvijek bolja od svega što sintetizira čovjek. Nekome tko baš pazi na zdravlje preporučio bih dekstrozu (grožđani šećer). Ionako idealno gorivo prije ili nakon treninga. Ako netko nije dijabetičar, savršeno neproblematičan i zdrav zaslađivač.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2016 10:41 (Yo Momma).
11 godina
neaktivan
exer1234 kaže...
Yo Momma kaže...

I sta ces dokazati s slikom? Da glutamin cini toliku razliku u izgledu? :D .

Dobro daj ti meni svoju sliku, pa cu ja tebi sliku Švarcija koji nije koristio glutamin , tko ce biti jaci, ti ili on? ako cemo se igrati te tvoje igre

Opet pričaš gluposti. Ničiji izgled ne ovisi o jednom nutrijentu ili bilo kojem drugom samostalnom čimbeniku. Samo, napao si me tako samouvjereno kao da imaš rezultate (kad već istraživanja i moje osobno iskustvo dokazuju suprotno od onoga što ti tvrdiš) kojima možeš potkrijepiti svoju bahatost. Kad tamo, ispada da prdiš u čabar kao što sam i mislio.

Što bih ti dokazao slikom? Ono što ti ne možeš. Dokazao bih ti da stojim iza onoga što govorim, za razliku od tebe koji si upravo predložio ekvivalent djetinjarije "dovest ću ti svog tatu, on je jači od tebe". Samo si priznao da trabunjaš bez stvarnog iskustva i rezultata u teretani i prehrani.

Dečko, stvarno si neinteligentan i nisi vrijedan mog vremena. Dobrodošao na moju ignore listu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2016 11:34 (Yo Momma).
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@Yomomma

exer je ovako malo sirovina, ali od nas tu u temi ima vjerojatno najviše znanja, tako da ga bezveze napadaš ad hominem...

A za glutamin se slažem s njime da je bacanje para, eventualno malo doprinese imunitetu, što zimi i nije tako beskorisno, ali u ostale svrhe bacanje para.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2016 16:51 (FlyBoy).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

FlyBoy nisam sirovina, nego mi je takav stav ovdje, Jer koliko god se svi trudili pomagati, opet svako malo dodje netko novi i pocne sve ispocetka....

Nutrient? O cemu ti pricas? bacas tu rijeci,a nemas pojma sta ta rijec znaci...

Slika ne znaci nista, rekao sam ti vec. Uzmi 10 pro bildera, svaki ce imati drukciji pristup i treningu i prehrani, i svaki izgleda vrhunski. Dakle, ne postoji univerzalno pravilo da mora tako i tako, jer ne mora...

Koristenjem glutamina,bcaa,aminokiselina itd, ti neces nista izgubiti, osim para, mozda ima i neke benefite, ali oni su toliko mali da neces vidjeti razliku golim okom... Jedini benefiti bi bilo ak bi se spremao za binu,ali ni tada nije potrebno. Umjesto da unosis dovoljno kvalitetnih proteina kroz hranu, s time ces unijeti sve ono sto je potrebno za rast..

Pa ima more studija koje dokazuju to sto pricam, nikad u zivotu nisam probao niti bcaa niti glutamin, ali ni ne zelim, jer studije govore jedno, takodjer i xx ljudi koji s iskustvom koji su rekli da nemaju nikakve benefite.. Frend je davno kupio bcaa, i bas nedavno ga vidio da ga ponio u teretanu, i pitam ga otkud da si to uzeo, dal imas ikakvih benefita, i sam kaze da 0 bodova, koristit ce samo dok potrosi.. Dakle to je sve u glavi.. 

Ti kupis bcaa i stvoris si placebo efekt da djeluje..ali ako bi mjerio s necim,, ne bi bilo vidljive razlike...

Naturalcu je najbitnije da jede dovoljno kalorija, unosi dovoljno proteina... s njim ces unijeti sve sto je potrebno, ne treba ti ni free form glutamin,bcaa niti amino... 

A sta fali umjetnom "govnetu" bez kalorija? Slazem se da obicnoj osobi ne treba stvarati problem, netko tko trenira za sebe i nema vecih ambicija.. Ali recimo colu zero cu uvijek kupovati vs obicna cola.. zasto bih kroz sok unosio brdo nepotrebnih secera i kalorija, ako mogu proci s 0? 

A sad za one waldemfarm itd proizvode se slazem, preskupo je za 0 kcal

Ali netko tko se sprema za binu, kome je svaka kalorija bitna, tko je na veoma niskom unosu, njemu mozet itekako pomoci... Tko bi mogao piti dosadnu vodu po cijeli dan, i samo nju? ja prvi ne,,0 kcal sokovi puno pomazu.. Osobno vise volim pepsi max nego colu zeru, ima mi bolji okus, ili oni sokovi iz lidla.5kn 2 litre, cola i naranca 

Yo Momma te negativne kalorije su mit.. svaka kalorija koju uneses u sebe sadrzi kalorije , i racunas.. Neces racunati ako unosis malo povrca, slazem se.. Ali ako ga unosis u veliikim kolicinama, i tu se nakupi dosta kalorija, tako da, zapravo ni povrca ne mozes jesti neograniceno...

grozdjani secer takodjer, zdrav ili nezdrav.. nista nije zdravo ili nezdravo, sve je u tome u kojoj kolicini nesto konzumiras....

i od vitamina c se mozes predozirati...od vode mozes umrijeti...

Secer je cisti uh, dakle, ako ga konzumiras, racunas ga kao uh, nije to prazna kalorija ili sta vec.. Ako uneses 50 g uh iz grozdjanog,, ti moras tih 50g uh izbaciti iz nekog drugog obroka.... 

Zasto radije ne pojedes nesto poslije treninga s UH, nego pio kalorije? doci ce ti na isto

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 15:58 (exer1234).
10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jos jedno pitanje.

Za dobivanje na velicini i masi prvenstveno, jel bolje ostat na split treninzima ili neki 5x5 program?

Trenutno sam na tipicnom split workout programu (4 puta tjedno), ali cujem dosta o ovim 5x5 programima da su izvrsni za nabijanje mase sto je meni zapravo i najbitnije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 16:08 (metrix.2k).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kombiniraj si "intensity day", znaci te dane radi 5x5, velike težine i "volume day" tad radi sa manjim težina, ali puno ponavljanja(12+), i najbolje je full body 3x tjedno, ili npr. gornji dio jedan dan, drugi dan noge. Znaci radis i za pumpu i za snagu, ja tkao radim i šljaka odlično 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 16:27 (Jabulani).
14 godina
neaktivan
metrix.2k kaže...

Jos jedno pitanje.

Za dobivanje na velicini i masi prvenstveno, jel bolje ostat na split treninzima ili neki 5x5 program?

Trenutno sam na tipicnom split workout programu (4 puta tjedno), ali cujem dosta o ovim 5x5 programima da su izvrsni za nabijanje mase sto je meni zapravo i najbitnije.

zavisi. .ako ti split trening znaci da treniras istu misicnu skupinu samo 1 tjedno, onda nije optimalan.. Optimalno bi bilo da misicnu skupinu pogadjas 2-3 puta tjedno...

Jedno pitanje, da ti daju 30 dana da bench povecas s 90 kg na 100 kg.. Dal bi ga radio samo jednom tjedno, ili cesce?

10 godina
neaktivan
exer1234 kaže...
metrix.2k kaže...

Jos jedno pitanje.

zavisi. .ako ti split trening znaci da treniras istu misicnu skupinu samo 1 tjedno, onda nije optimalan.. Optimalno bi bilo da misicnu skupinu pogadjas 2-3 puta tjedno...

Jedno pitanje, da ti daju 30 dana da bench povecas s 90 kg na 100 kg.. Dal bi ga radio samo jednom tjedno, ili cesce?

Cesce. Znaci da bi treninzi sa vecinski compound vjezbama (5x5 itd.) bile bolje.  

Frequency>Volume za snagu (5x5, PPL)

Volume>Frenquency za velicinu i masu (bro split)

Jel to tako?

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zato ubacis oboje, glupo se držat samo 5x5.

btw. sad bas gledam ovo „Pileći file usoljeni“ -smrznuto/ LOT 0759208-02 podrijetlom iz Thailanda, isporučitelj Ledo... 

Šta rec?Užas...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 18:31 (Jabulani).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Vidi, snaga i misicni rast idu skupa. Ne mozes jacati a da misic ne raste.. Isto tako da rastes a da ne jacas. 

Bitna je frekvencija, i ukupan volumen. 

10 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

Vidi, snaga i misicni rast idu skupa. Ne mozes jacati a da misic ne raste.. Isto tako da rastes a da ne jacas. 

Bitna je frekvencija, i ukupan volumen. 

Al ono sta je meni osobno zadivljujuce je da ce nakon cijeloukupnog 5x5 programa neko napraviti stvarno masivnu razliku u snazi, ali unatoc tome, izgleda nijansu bolje.

Jos nisam vidio neku ozbiljnu estetsku transformaciju od tog programa. 5x5 program je ocito ozbiljan psiholoski i mentalni izazov ako ne mozes stat pred ogledalo nakon dosta vremena i vidit znatniju razliku.

11 godina
Rast mišića i visina

Pozz ekipa, zanima me vaše mišljenje na teretanu 5 dana u tjednu sat vremena, znaci imam 72kg cca 185cm visina i zadnja dva mjeseca sam isao tako stalno (osim dva petka) ovaj tjedan pauziram i pogledao sam od Alana Thralla novi video o pretreniranju pa si razmisljam da li je to previse znaci pon imam prsa, utorak noge, srijeda ruke, čet leđa i petak ramena i trbuh. 

If you have nothing to lose, try.
11 godina
odjavljen

Od svih savjeta koje sam dobio ovdje, u teretani, procito na internetu itd. na kraju sam se uvijek drzao svojega. Ja osobno ne mogu bez teretane nijedan dan ili nekog treninga. Dan mi nije ispunjen onda i bio ja pretreniran ili ne uvijek idem, jel idem iz gusta svog. Samo bi ti radje savjetao da kombiniras prsa sa tricepsom i ramenima, noge i trbuh i ledja i biceps.

14 godina
neaktivan
Filip720 kaže...

Pozz ekipa, zanima me vaše mišljenje na teretanu 5 dana u tjednu sat vremena, znaci imam 72kg cca 185cm visina i zadnja dva mjeseca sam isao tako stalno (osim dva petka) ovaj tjedan pauziram i pogledao sam od Alana Thralla novi video o pretreniranju pa si razmisljam da li je to previse znaci pon imam prsa, utorak noge, srijeda ruke, čet leđa i petak ramena i trbuh. 

nije previse, ali je glup program.. radije radi fullbody ili upper lower, nego da svaki dan radis po jednu skupinu

a sto se tice pretreniranosti, istina je .. ali do te pretreniranosti ces tesko doci... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 23:28 (exer1234).
14 godina
neaktivan
Filip720 kaže...

Ne treniras previse nego premalo..split jednostavno nije optimalan za naturalce,tjedan dana odmora izmedju ponovnog treninga iste misicne grupe,ja nemogu ni zamislit da tako treniram i da prolazim kroz neke bolesne upale svaki tjedan.

Ako radis sve 1x tjedno,nikad neces naucit pokret kako spada na compound vjezbama,znaci nikad neces dizat serious weights niti neces postic tko zna kakve gainsove,neki oce,ali vecina nece. 

5x5 programi su optimalni za beginnere da dodu do nekih kilaza u compound vjezbama,nabe snagu pa se kasnije komotno prebacis na push pull upper lower sta god kad vec znas sta radis ,ja barem tako preporucam,pocet sa higher frequency kao beginner i onda kasnije na volume. 

Ja sam sad u svom 6. tjednu treniranja nakon 5. mjeseci pauze,dosta se brze vraca snaga nego sto sam mislio,dignuo 120bp ,200 dl i 150sq ,sad ostatak da vratim ce trebat jos nekih 4 mj barem

l<l<l<l<l<l
11 godina
Ja iskreno uopće nemam neke upale mišića to sam jedino imao prva dva tjedna jer sam radio preko ljeta 3 mjeseca pa sam morao pauzirat zato sta fino odradim tu misicnu grupu koju imam svaki dan temeljito jel tak da ono, ali moram promijeniti raspored zato sta mi je polako već dosadilo lp
If you have nothing to lose, try.
11 godina
odjavljen

Zasto bi uopce i morao ganjat neku kilazu ako mu je cilj cisti bodybuilding?

13 godina
neaktivan

Zato što hipertrofija i snaga nisu dvije odvojene discipline nego dvije strane istog novčića?

Trava raste tamo gdje je posadiš.
11 godina
odjavljen

Al znam ljude koji dizu na benchu 65 kila i izgledaju dobro. Ja ne znam sto vi smatrate dobrim izgledom doduse. 

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa ako ide u gym i ima dostupne velike kilaže ne vidim razlog zašto ih nebi ganjao? Glupo se držati samo jednog te istog cijelo vrijeme, jednom tjedno ubacit trening sa velikim kilažama... ja npr. ponedjeljak i petak radim sa velkim kilažama,a srijedom "pumpu", znači po 15-20 ponavljanja na svakoj vježbi... i vidim napredak, npr. push press sam sa 60kg max došao na 100kg max u 6 tjedana,dok 60kg sad mogu military press(bez trzaja) po 10-15 ponavljanja... uglavnom nemojte se držat tog 5x5 ozbiljno,ak mozes izvuc jos par ponavljanja onda izvuci ne stati na 5.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 13:38 (Jabulani).
14 godina
neaktivan
Filip720 kaže...
Ja iskreno uopće nemam neke upale mišića to sam jedino imao prva dva tjedna jer sam radio preko ljeta 3 mjeseca pa sam morao pauzirat zato sta fino odradim tu misicnu grupu koju imam svaki dan temeljito jel tak da ono, ali moram promijeniti raspored zato sta mi je polako već dosadilo lp

Ne kontas sta ti pricamo..

Recimo ponedjeljkom radis prsa, i samo ponedjeljkom..

Sinteza proteina kod naturalca traje max 2-3 dana, dakle uradis prsa u pon,,sinteza proteina traje do srijede... Ostala 4 dana nemas nikakve koristi....KOd "usera" se ona produzuje, zato vecina i trenira samo jednom tjedno, ali oni mogu, rast ce bilo kako.. Ti neces. Radije podijelo kao sto sam rekao, probaj legs push pull, upper lower, x2 , imat ces vise benefita.. STa mislis zasto su pocetnicki programi radjeni tako da sve treniras 3x tjedno ? .

To ti je kao i svirka, recimo sviras klavir, gitaru,, ucis,.. Kako ces brze napredovati, svirao svaki dan, ili samo jednom tjedno? 

14 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

Al znam ljude koji dizu na benchu 65 kila i izgledaju dobro. Ja ne znam sto vi smatrate dobrim izgledom doduse. 

Kao sto drug kaze, to nije odvojeno. . Uzmi danas becnash 60 kg 5 puta... Ako taj bench povececas na 100 kg 5 puta, nema sanse da nisi i narastao, tj jednostavno moras narasti... Dakle, cilj bi trebao biti jacati, jer jaci misic je i veci misic.. To ne znaci da ako uzmes 2 lika, koji dizu jednake tezine, da ce njihova misicna masa biti jednaka,, nece,, nego gledas iskljucivo na sebe... Ako ojacas misice, i tvoji misici ce narasti, jednostavno moraju.. Zato se pri defki i gleda snaga, tj da ocuvas sto vise snage je moguce, jer snaga je pokazatelj misicne mase... Ako izgubis par kg MISICA, nema sanse da dizes jednake tezine kao sto si dizao s tih par kg misica vise... 

Razmisli zasto vecina ljudi koji treniraju po teretanama i po par godina,, izgledaju isto kao i prvi dan? zato sto trenirajju na taj nacin da ne prate napredak.. 

Tako sam i ja trenirao..Ako trening spetljas da vise ne znas ni sam sta ces, svaki put ga mijenjas, redosljed,vjezbe, ponavljanja,tezine, nikad neces znati gdje si .. Stalno ces se vrtit u krug i vracati na istu kilazu..

umjesto da krenes recimo 60kg 3x8, sljedeci trening 62,5 3x8 ili ako ne ide, 3x7.. 

ja imam vise rep rangeova.., ali uvijek povecavam kilazu na svakom...

14 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Pa ako ide u gym i ima dostupne velike kilaže ne vidim razlog zašto ih nebi ganjao? Glupo se držati samo jednog te istog cijelo vrijeme, jednom tjedno ubacit trening sa velikim kilažama... ja npr. ponedjeljak i petak radim sa velkim kilažama,a srijedom "pumpu", znači po 15-20 ponavljanja na svakoj vježbi... i vidim napredak, npr. push press sam sa 60kg max došao na 100kg max u 6 tjedana,dok 60kg sad mogu military press(bez trzaja) po 10-15 ponavljanja... uglavnom nemojte se držat tog 5x5 ozbiljno,ak mozes izvuc jos par ponavljanja onda izvuci ne stati na 5.

Dobro, sad si malo pretjerao, ili si zaista toliko jak.. Da OHPas 100 kg? koliko si visok, kg? to je veoma impresivna brojka za OHP... iako ako 60kg 10-15x, to je po meni max 85 kg OHP, jer sjecam se sebe davno da sam benchao 60 kg 22 puta,a 1rm je bio 95

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

A sa 60kg radim bez trzaja, ne koristim noge, a sa 100kg radim push press, znaci trzaj sa nogama, a ovako bez trzaja ne ide nigdje,bez trzaja mi je max bas kako si napisao 85kg  Sad sam poceo malo i elemente iz olimpijskog dizanja ubacivati, ali fali tu mobilnosti dosta, pogotovo za snatch. Visok sam 188, a trenutno negdje oko 90-95kg, ne znam tocno nisam se vagao vec neko vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 14:43 (Jabulani).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Tako sam i ja nesto stigao do 100kg push press,jako brzo kad sam ga poceo radit,samo da zglobovi izdrze,bez wrist wrapsa je uzas za drzat toliku kilazu za zglobove.

Ali nije ta kilaza nesto nedostizno za powerliftera,da radi ohp 1-2x tjedno kao accessory vjezbu,mada odustao sam od ohpa jer mi nije nadodavalo nista na bench a previse mi je lomilo zglobove.

Jabulani kolko ti benchas s tim da ti je ohp toliko jak?

l<l<l<l<l<l
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Max nebi znao, jer vjezbam doma, a imam 100kg utega, a to ide 10-15 ponavljanja, ovisi kakav mi je dan  Ali planiram sad u skorije vrijeme jos nekih 100kg nabavit... po gymovima mi se neda ic, doma si roknem ziku na zvucnike na najjace i deri, sam sebi najjaci hahaa 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice