Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.033
|
čitano: 8.163.499
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
exer1234 kaže...
cod4gamer kaže...
junkieHD kaže...

Kod mene se otvorio nutrition shop i kao povodom otvaranja bila akcija, 12kg Myproteina 500kn :)

Uzeo sam istog trena, opskrbljen proteinima za narednih godinu dana.

12 kg 500kn????jesi ti 100% suguran u to? :D

ma sali se.... naravno ;) ...  jednostavno, nikako,ali bas nikako nije moguce da je 12kg proteina islo za 500 kn... jednostavno,,,,, nemoguce. Sorry... ali NEMOGUCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ako se po oglasima (gdje je najjeftinije) nabavlja za oko 500 kn 5 kg,, kojom logikom bi 12 kg islo za 500 kn? i to u ducanu.. osim ako je istekao rok, pa se rijesavaju toga.. ali tada ni ne bi smjeli prodavati na taj nacin. Mozda ispadam bahat, ali to je nista u usporedbi kad se pojavi neki padobranac s pricama da je kupio 12kg proteina za 500 kn.. pa to je ono u rangu.... znanstvene fantastike.. Budi malo realniji.. da si udvostrucio cijenu, jos bi i proslo.. I kako bas 12 kg?  ako imas vrece od 5, 2.5 i 1 kg ? sta. dobio si 2x 5 i 2x1? ili je sve bilo natrpano u jednu veliku vrecu za smece? .. ako si i kupio toliko proteina, onda ocito nije u DUCANU, nego kod nekog preprodavaca koji ti je podvalio vise brasna nego wheya, al dobro.. Sve ima svoju cijenu.. sretno

Jesi ti spor ili sta? Napisao sam da sam kupio to osobno u nutrition shopu - VELIKA AKCIJA POVODOM OTVARANJA SHOPA. Kaj ti nije jasno.

12 godina
junkieHD kaže...
exer1234 kaže...
cod4gamer kaže...
junkieHD kaže...

Kod mene se otvorio nutrition shop i kao povodom otvaranja bila akcija, 12kg Myproteina 500kn :)

Uzeo sam istog trena, opskrbljen proteinima za narednih godinu dana.

Jesi ti spor ili sta? Napisao sam da sam kupio to osobno u nutrition shopu - VELIKA AKCIJA POVODOM OTVARANJA SHOPA. Kaj ti nije jasno.

pa daj nas sve razuvjeri.

ziher si slikao tako veliku vrecu proteina, pa podijeli sa nama.

i da, tko nebi napisao da je takva akcija?!

pa kupio bi ih 10 ako su ih imali pa prodo ekipi...

&Black_Sheep
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 15:58 (u2Noobish4Me).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

trebao bi pomoc od vas malo iskusnijih

sljedeci tjedan bi krenuo u teretanu, sada imam par pitanja:

1. je li moguce ikako "spriječiti" rast prilikom vježbanja (npr. s mrtvim dizanjem, cucnjevima..)- jer imam 16 godina, visok sam 193cm. i u godinu dana sam narastao gotovo 10cm, prosle godine u ovo doba sam imo 184-185cm. stvarno vise ne zelim rast

2. jeli bolje trenirati svaki dan po misicnim grupama, ili ici 3-4 puta tjedna pa napraviti full body trening?

3. mozete li mi preporucit neki plan treninga za pocetnike? nesto sam nasao ovdje, pa da cujem vase misljenje

11 godina
protjeran
Rast mišića i visina

1. Nemam pjma.Sumnjam da moze

2. Svaki dan drugu misicnu grupu.

3. Kakav plan treniga...Ako ces sutra raditi npr ramena odi na YT pogledaj 5 vjezbi za ramena i to napravis...Svaku vjezbu 4 serije po 10 ponavljanja i netreba ti nista drugu za pocetak,

This time next year we'll be millionaires
17 godina
neaktivan
SuperDox kaže...

trebao bi pomoc od vas malo iskusnijih

sljedeci tjedan bi krenuo u teretanu, sada imam par pitanja:

1. je li moguce ikako "spriječiti" rast prilikom vježbanja (npr. s mrtvim dizanjem, cucnjevima..)- jer imam 16 godina, visok sam 193cm. i u godinu dana sam narastao gotovo 10cm, prosle godine u ovo doba sam imo 184-185cm. stvarno vise ne zelim rast

2. jeli bolje trenirati svaki dan po misicnim grupama, ili ici 3-4 puta tjedna pa napraviti full body trening?

3. mozete li mi preporucit neki plan treninga za pocetnike? nesto sam nasao ovdje, pa da cujem vase misljenje

1. Navodno kad vec dostignes eksremenu misicnu masu i uvjezbanost zbog tvrdoce vlakna postanu nedovoljno jaka da prosiruju misice u visinu. Tu je rijec o razini uvjezbanosti mr. olympii, tako da se time ne moraš zanemarivati. Ja ionako mislim da je to više mit nego istina...

2. Ima vise pristupa i tesko je reci koji je bolji a ovisi i o tvojim ciljevima (čisto bodybuilderski ili vezani za performans u nekom sportu). Ako ces ici dovoljno puta tjedno da svaku vecu grupu razdjelis na poseban dan, onda ti je to dobar izbor, u protivnom kombiniraj.

Druga opcija je da jedan dan radiš vježbe za upper body gdje se koristi vertical push-pull (bez obzira na grupu misica) a drugi dan horizontal push pull. Tako 2x tjedno + noge na poseban dan ili i njih ubaciš. Dobar dio atletičara i "konkretnih" sportaša tako vježba.

3. Kreni sa najpopularnijim vježbama, računaj da ti je dovoljno jedna glavna + 3-5 dodatnih vježbi po grupi. Svaka 3-4 tjedna promijeniš glavnu vježbu i to je to. Za trbuh ti ne treba dedicirani dan, ubaciš na kraju kad  odradiš planirano za taj dan.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
14 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...

1. Nemam pjma.Sumnjam da moze

2. Svaki dan drugu misicnu grupu.

3. Kakav plan treniga...Ako ces sutra raditi npr ramena odi na YT pogledaj 5 vjezbi za ramena i to napravis...Svaku vjezbu 4 serije po 10 ponavljanja i netreba ti nista drugu za pocetak,

za remena ciljano,  5 vjezbi po 4 serije x 10 je daleko previse .. toliko ne radis za noge, ledja. koje su najvece skupine.a kamoli za ramena koja su ionako pretrenirana (prednje rame) .. neki ohp, letenje i facepulls ili letenje za zadnje rame je dovoljno... zapravo po meni je glupo i imati poseban dan za ramena

12 godina
Rast mišića i visina

Kako izabrati "pravu" težinu girje? Ne znam puno o tome pa molim savjet i pokoju uputu. :)

12 godina
neaktivan

Da

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2015 14:27 (junkieHD).
15 godina
junkieHD kaže...

Moga si nas sve obavijestit, isplatilo se doć čak i iz Dubrovnika kupit to osobno koliko je jeftino ;)

12 godina
neaktivan
Azmo kaže...

Kako izabrati "pravu" težinu girje? Ne znam puno o tome pa molim savjet i pokoju uputu. :)

Moj bi ti savjet bio da kupišnamjestivu girju umjesto da kupuješ girje različite količine kako te ovo jeftinije izađe.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nitko nije rekao da ti nisi kupio 12 kg wheya, nego kazem da nisi kupio 12 kg za 500 kn... Daj mi link za tu akciju, dokazi, i eto ispricat cu ti se... 

12 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

Nitko nije rekao da ti nisi kupio 12 kg wheya, nego kazem da nisi kupio 12 kg za 500 kn... Daj mi link za tu akciju, dokazi, i eto ispricat cu ti se... 

Eto, nemam pametnijih stvari u životu nego lagati o cijeni za koju sam kupio nešto. Ne treba mi tvoja isprika, ako ne vjeruješ - ne moraš, nisam te ni tražio.

17 godina

Nije problem u povjerenju u tebe nego u onoga koji ti je prodao 12 kila proteina za 500 kn.Problem je u tome da postoji mogucnost da si kupio 12 kila proteina u kojem je 6 kila brasna. Ako imas isti protein od prije moja preporuka je da usporedis jer ne vjerujem da netko prodaje protein vrijedan 1500 kn za 500 kn. Eventualno je istekao rok trajanja kaj ne znaci da protein ne mozes konzumirat, ali ne u periodu od pola godine.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 14:58 (NEW_MAN).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ni ja baš ne vjerujem u tu cijenu proteina,mora da je vapno unutra :D

12 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Nije problem u povjerenju u tebe nego u onoga koji ti je prodao 12 kila proteina za 500 kn.Problem je u tome da postoji mogucnost da si kupio 12 kila proteina u kojem je 6 kila brasna. Ako imas isti protein od prije moja preporuka je da usporedis jer ne vjerujem da netko prodaje protein vrijedan 1500 kn za 500 kn. Eventualno je istekao rok trajanja kaj ne znaci da protein ne mozes konzumirat, ali ne u periodu od pola godine.

Originalno pakiranje MyProteina sa zipom, uostalom shop bi već zatvorila inspekcija da prodaje brašno, tako da.

17 godina
neaktivan

Imaš račun valjda, daj neki scan da se svi uvjerimo kakvu smo j....u akciju propustili

http://stronglifts.com/5x5/
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

A jebte sto go mucite...

Ljubomorne duše mogu da mi puše
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ispričavam se sto ovako upadam, ali moram pitati.

Ne znam koliko dugo, ali sigurno vec koji mjesec osjetim glad po cijeli dan i jedini nacin da je utazim jest da se prejedem.

Vidio sam na TV da neki ljudi zamijene osjecaj gladi i žeđi pa sam pokušao piti više vode što mi je upropastilo stolicu.

Evo recimo sad, prije sat je poslužen ručak. Pojeo sam cijelu porciju juhe, oveću pastrmku sa žara i nešto krompira uz jednu šnitu kruha, desert sam odbio.

Samo mislim o večeri i umirem od gladi. Šta da radim? Fizički sam neaktivan i ne bih želio ulaziti u velike kalorijske suficite pa si ne mogu dozvoliti prejedanje.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nemoj se prejedati za 3 glavna obroka nego pojedi 6 manjih tako da svako malo jedes i da nikad nisi gladan. Jedi polako jer ako trpas u usta naglo organizam ne prepozna da mu je dovoljno i zapravo se prejedes, a nije potrebno. Pij 2,5 l vode dnevno tijekom cijelog dana (ako se ne sjetis imas neke aplikacije za mobitel koje te podsjecaju da popijes vode).

15 godina
Rast mišića i visina

Ekipa, baš gledam po myp stranici, naručio sam si ovo: Omegu 3, Kreatin, sad razmišljam da uzmem neke vitamine...Alpha men ili Daily vitamins, dali mi imate još išta preporučiti od tih vitamina i to... wheya imam jos 4 kg :) ...cilj je popeti se na 88 kg ( trenutno sam na 82 kg). Miješam grožđani sa wheyom pa neću gainere uzimat.

12 godina
neaktivan
Jakic007 kaže...

Jedi polako jer ako trpas u usta naglo organizam ne prepozna da mu je dovoljno i zapravo se prejedes, a nije potrebno. 

Ovo je nevjerojatno važno. Zbog ovog sam se kao mali udebljao, samo bi žderao velike komade, a zagrizao bi možda 2-3 puta, a treba do kraja samljet hranu i polako. Otkad sam to počeo prije par godina, najedem se za puno puno manje hrane nego onda.

14 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav ljudi ovaj trebao bi mi savjet znaci posto sam odlucio pocet raditi

Pon prsa/trica

Uto leda/bica

Sri ramena/noge

Cet opet leda/bica (da malo brze ide jer su mi najmanje razvijeni)

Petak odmor

I tek od ponedjeljka opet ispocetka sve, sad oce mi tih 4 puta tjedno bit dovoljno ili nekako da rastegnem na petak ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 19:57 (XVII Mini).
14 godina
junkieHD kaže...
Jakic007 kaže...

Jedi polako jer ako trpas u usta naglo organizam ne prepozna da mu je dovoljno i zapravo se prejedes, a nije potrebno. 

Ovo je nevjerojatno važno. Zbog ovog sam se kao mali udebljao, samo bi žderao velike komade, a zagrizao bi možda 2-3 puta, a treba do kraja samljet hranu i polako. Otkad sam to počeo prije par godina, najedem se za puno puno manje hrane nego onda.

Budem i ja probao jer stvarno jedem brzo ko manijak, nemam živaca žvakat i lagano jesti... U 3pm dobio sam 3 kile u zadnjih mjesec dana, a nije samo u kilama nego vidim lagano i na trbuhu da sam se udebljo. Jedva čekam malo sunčanije dane da se uhvatim bicikla i trčanja po Maksimiru, neda mi se radit ciganski cardio po nekim trakama i sranjima.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Za mrsavljenje je bitnije razviti i ojacati misice cijelog tijela nego udarati po kardiu/trcanju/biciklu jer misici onda cijelo vrijeme trose kalorije i masnoce za sebe, a kardio i trcanje dosta puta uz nepravilnu prehranu razgraduje misice prvo pa tek onda salo jer je misic najbolje gorivo za izgaranje u tijelu. Salo ide zadnje. Npr. u knjizi Marka Laurena sam citao da osoba koja ima jake misice (ne BB nego normalna utrenirana osoba s izrazenim misicima) trosi preko noci dok spava jednako kalorija kao i osoba koja trci sat vremena bez prestanka.

14 godina

Po meni je to čisto filozofiranje. Svako nek radi kako hoće, ali jbš to kad imaš nekog da izgleda ko zvijer a uspuše se nakon 500m.

13 godina
neaktivan
Jakic007 kaže...

Za mrsavljenje je bitnije razviti i ojacati misice cijelog tijela nego udarati po kardiu/trcanju/biciklu jer misici onda cijelo vrijeme trose kalorije i masnoce za sebe, a kardio i trcanje dosta puta uz nepravilnu prehranu razgraduje misice prvo pa tek onda salo jer je misic najbolje gorivo za izgaranje u tijelu. Salo ide zadnje. Npr. u knjizi Marka Laurena sam citao da osoba koja ima jake misice (ne BB nego normalna utrenirana osoba s izrazenim misicima) trosi preko noci dok spava jednako kalorija kao i osoba koja trci sat vremena bez prestanka.

Nažalost, o toj temi bih radije pročitao stručni rad doktora u međunarodno priznatom časopisu već neku knjigu samoproklamiranog bildera koji želi izvući malo novca.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa mozes ti kombinirati vjezbe za snagu i kondiciju (kardio) pa je jos bolje. Samo treba imati vremena i volje pa nije bitno koja je metoda.

15 godina
crack kaže...

Ekipa, baš gledam po myp stranici, naručio sam si ovo: Omegu 3, Kreatin, sad razmišljam da uzmem neke vitamine...Alpha men ili Daily vitamins, dali mi imate još išta preporučiti od tih vitamina i to... wheya imam jos 4 kg :) ...cilj je popeti se na 88 kg ( trenutno sam na 82 kg). Miješam grožđani sa wheyom pa neću gainere uzimat.

Dajte neki prijedlog.... ako netko treba nešto a da je iz zagreba pa nek mi se javi da naručim taman da dobijemo besplatnu poštarinu. :)

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ono kad vam vaga pokaže 10 kila više nego što ste očekivali

17 godina
neaktivan
crack kaže...
crack kaže...

Dajte neki prijedlog.... ako netko treba nešto a da je iz zagreba pa nek mi se javi da naručim taman da dobijemo besplatnu poštarinu. :)

Mozes uzeti instant zob ako vec sam miksas svoje, dobro je imati i kompleksnih ugljikohidrata u gaineru. Barem ja tako mixam; whey, zob i grožđani, eventualno stavim posnog ili 0.5% mlijeka za teksturu, da me izađe na cca 1.5:1 UH:P.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2015 22:11 (FlyBoy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice