Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.033
|
čitano: 8.165.308
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
junkieHD kaže...

Aha, 12 kila mi leži u ormaru upravo :D

pa mogao si nama forumasima to rec da se i mi opskrbimo 

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
12 godina
neaktivan
aha.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 10:11 (junkieHD).
17 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
junkieHD kaže...

Kod mene se otvorio nutrition shop i kao povodom otvaranja bila akcija, 12kg Myproteina 500kn :)

Uzeo sam istog trena, opskrbljen proteinima za narednih godinu dana.

12 kg 500kn????jesi ti 100% suguran u to? :D

Možda su bražno ili nesquick sipali unutra :D

Nego, jel to još uvijek vrijedi.

Realno kod proteina mi nije važan okus, pregrmit će se,  samo udio P i UH, i cijena naravno.

Ovaj myprotein mi se sviđa po sastavu, a bome i po cijeni, i prije sam ga gledao i razmišljao si da li uzeti.

Mislim da ću ići na njega kad potrošim ovaj muscletechov, jer ne mogu biti razočaraniji nego što jesam (najviše me smeta to što sam planirao proći jeftinije/g proteina, a na kraju sam skoro isto prošao zbog te mjerice od 42g jer se puno brže troši).

Jel budete naduti od njega, i koji je okus najfiniji (kad već mogu birati)?

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
13 godina
junkieHD kaže...
cod4gamer kaže...
junkieHD kaže...

Aha, 12 kila mi leži u ormaru upravo :D

pa mogao si nama forumasima to rec da se i mi opskrbimo 

Bilo je ograničeno, uostalom samo u shopu se moglo kupiti haha.

Ja i frend nabavili 30kg gainera hurricane xs i 5kg oatsa za 100 funti. Bila akcija za bozic 5kg gainera 150kn. Uzeli 6 vreca.

17 godina
neaktivan
chutac kaže...

Pozdrav!
Vidim da vas je većina ovdje upućena u vježbanje pa ću vas pitati jedno pitanje.

Kako se dovesti u formu?

Debel nisam, pače, mišićav sam, ali na trbuhu imam sloj masti :)

Šlauf imam, a na gornjem dijelu nešto sitno. Nemam sala ni na sisama, ni rukama, leđima, ni nogama, samo na trbuhu i to poglavito taj šlauf.

Vikendom vozim bicikl po brdima(bome ne rekreativno), a dnevno radim 4 kilometra pješice do škole i nazad, a prije spavanja 150 trbušnjaka, 40 sklekova i 40 čučnjeva i (15 klasičnih zgibova i 10 leđnih)x3.

To bi možda i bilo dosta kad ne bih svaki dan gablecovao 5 deka kobase i ručao isto nekakvu mesinu :D

Sad, htio bih vaše prijedloge. Ne zanima me nikakva teretana niti išta, nego što još da uključim u svoje vježbe.

Za rješavanje šlaufa ti je važnija prehrana od režima vježbanja, 

Kobase i mesina nisu problem, dapače kvalitetni izvori zasićenih masti (iako ja ipak preferiram malomasno meso+kokosovo ulje kao glavni izvor zasićenih)

Problem je ako poslije toga još pojedeš pola bijelog kruha, ili neke slatkiše/grickalice pa masti i UH odu na po 40+% unesenih kalorija.

Dakle, najvažniji uvjet za gubitak masnog tkiva je kalorijski deficit, odnosno da unosiš manje nego što trošiš, "dijeta".

Drugo bi po meni bilo smanjiti udio UH, na nekakvih 35-45%, ovisno o tome kakav tip tijela imaš (endomorf mesomorf ektomorf) i kako toleriraš smanjenu količinu UH.

Ako ti se neda jesti manje nego sada, možeš i raditi kardio na nekakvih 50-70% intenziteta, ali je bitno da onda ne pojačaš unos kalorija (što ćeš htjeti, jer ćeš biti gladniji) jer time nisi ništa postigao.

Za bodyweight i cali vježbe nisam baš kompetentan, ali znam da kod klasičnog weghtlifting treninga je dobro da ostaneš na težinama koje sada dižeš, tj da ne smanjuješ (što bi inače htio jer sa smanjenim unosom kalorije ide i smanjena snaga) i da povećaš udio proteina u prehrani. Na taj način ćeš minimizirati gubitke čiste mišićne mase kod  kalorijskog suficita (određeni gubitci će biti, to je neizbježno) tj. postići da gubiš većinom salo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 3:08 (FlyBoy).
11 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Mlijeko i mliječni proizvodi ti pomažu u jačanju mišića.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Sretnem lika u teretani i razgovaramo o poznatim bb, fitnes likovima i prica lik o Gerardu Gabrielu i Lazaru Angelovu kako su natural likovi i ja mu kazem nema sanse da su natural objasnim mu da je nemoguce tolko nizak bf imat, i onda sam ga razumijo u jednu ruku jer sam i ja u pocetcima ovdje piso da je jay, angelov i mnogi drugi natural sve dok nisam pogledo film brži jači veči. Zanimljivo je kako kroz početnike vidiš sebe kako si isto razmišljo.

17 godina
Rast mišića i visina

Ajd da i ja pitam nesto.

Nisam maneken ko vecina vas, potreniram si par puta tjedno tek tolko da ne izgledam ko razlijani gmenc sa 110kg :)

Htio bi to reducirat za jedno 10kg kroz ovu godinu.

Za pocetak bi smanjio unos kalorija pri veceri (koja mi je najveca boljka, ekipa, cajanke di se najde od grickalica do janjetine i sl...)

Ima nekih 2 tjedna kako veceram samo saku corn flakesa sa 2dcl mlijeka s 2.8% mlijecne masti.

Jel to okey ili bi trebal bit nesto ostriji pri odabiru namirnica ?

(bas ne mogu cijeli dan bit na tak malim obrocima posto sam trenutno vecinu dana u pokretu)

Truth in engineering.
14 godina
neaktivan
Batista kaže...

Ajd da i ja pitam nesto.

Nisam maneken ko vecina vas, potreniram si par puta tjedno tek tolko da ne izgledam ko razlijani gmenc sa 110kg :)

Za pocetak bi smanjio unos kalorija pri veceri (koja mi je najveca boljka, ekipa, cajanke di se najde od grickalica do janjetine i sl...)

Ima nekih 2 tjedna kako veceram samo saku corn flakesa sa 2dcl mlijeka s 2.8% mlijecne masti.

(bas ne mogu cijeli dan bit na tak malim obrocima posto sam trenutno vecinu dana u pokretu)

a gledaj mi ti ovako ne mozemo nista konkretno reci jer nisi napisao ni visinu ni kilazu ni godine a ni prehranu

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
14 godina
Batista kaže...

Ajd da i ja pitam nesto.

Nije toliko bitno da za večeru jedeš tako mali obrok. Bitan je ukupan unos kalorija tijekom dana. S tim da večeraš samo šaku pahuljica samo mučiš organizam, a i nervozniji si vjerujem. 

Izbaci junk food, jedi puno mesa (piletina, crveno meso, puretina...)- unos proteina, a i zbog sitosti. Nemoj baš kombinirati bijeli kruh s npr pečenim krumpirom i sl., ako imaš dobar izvor UH u obroku (riža, kuhani krumpir) izbaci kruh iz obroka. Treba početi od temelja (doručak, ručak), a ne od kraja (večera). 

Sretno 

17 godina
Rast mišića i visina

Hvala na info

Visina 185, starost - 25god.

Truth in engineering.
13 godina
Rast mišića i visina

Vrijeme je za defku . Sada sam na 90 kg pa me zanima jel uredu ako krenem sa 2800 kcal i svaki tjedan skinem 100 kcal iz UH ? Kad krenuti s kardiom , ja sam mislio kad dodem na 2500 kcal ? Sta za veceru ? Ja sam mislio posni sir  i neku salatu , jel to uredu ? 

17 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Vrijeme je za defku . Sada sam na 90 kg pa me zanima jel uredu ako krenem sa 2800 kcal i svaki tjedan skinem 100 kcal iz UH ? Kad krenuti s kardiom , ja sam mislio kad dodem na 2500 kcal ? Sta za veceru ? Ja sam mislio posni sir  i neku salatu , jel to uredu ? 

Za kardio nema nekog pravila, kreni kada osjetiš po sebi da će ti dodatno smanjivanje kalorija biti preveliko opterećenje i teško održivo, bilo na psihološkoj ili fizičkoj bazi.

Čisto za info, koliki ti je sada unos kalorija i koliko puta tjedno treniraš?

13 godina
Rast mišića i visina

Do sada nisam racunao unos kalorija . Treniram 5 puta tjedno . 

15 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Za rješavanje šlaufa ti je važnija prehrana od režima vježbanja, 

Kobase i mesina nisu problem, dapače kvalitetni izvori zasićenih masti (iako ja ipak preferiram malomasno meso+kokosovo ulje kao glavni izvor zasićenih)

Problem je ako poslije toga još pojedeš pola bijelog kruha, ili neke slatkiše/grickalice pa masti i UH odu na po 40+% unesenih kalorija.

Dakle, najvažniji uvjet za gubitak masnog tkiva je kalorijski deficit, odnosno da unosiš manje nego što trošiš, "dijeta".

Drugo bi po meni bilo smanjiti udio UH, na nekakvih 35-45%, ovisno o tome kakav tip tijela imaš (endomorf mesomorf ektomorf) i kako toleriraš smanjenu količinu UH.

Ako ti se neda jesti manje nego sada, možeš i raditi kardio na nekakvih 50-70% intenziteta, ali je bitno da onda ne pojačaš unos kalorija (što ćeš htjeti, jer ćeš biti gladniji) jer time nisi ništa postigao.

Za bodyweight i cali vježbe nisam baš kompetentan, ali znam da kod klasičnog weghtlifting treninga je dobro da ostaneš na težinama koje sada dižeš, tj da ne smanjuješ (što bi inače htio jer sa smanjenim unosom kalorije ide i smanjena snaga) i da povećaš udio proteina u prehrani. Na taj način ćeš minimizirati gubitke čiste mišićne mase kod  kalorijskog suficita (određeni gubitci će biti, to je neizbježno) tj. postići da gubiš većinom salo.

Ok, hvala na savjetima, ali nisam toliko dediciran da prestanem žderati :)

Počet ću ići na plivanje i ako bude rezultata, bude, ako ne, ne.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
15 godina
Rast mišića i visina

AKCIJA MyProtein upravo vidia da je Impact s okusom (bilo koji) 25% off! Akcija traje još još dan ako se ne varam, pa tko je blizu kraja zalihe može se opskrbit.

BTW Kolega šta je kupio 12kg MyProteina za 500kn, to mi je nezamislivo, pa 42kn kilo proteina, gdje toga ima......

17 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

AKCIJA MyProtein upravo vidia da je Impact s okusom (bilo koji) 25% off! Akcija traje još još dan ako se ne varam, pa tko je blizu kraja zalihe može se opskrbit.

BTW Kolega šta je kupio 12kg MyProteina za 500kn, to mi je nezamislivo, pa 42kn kilo proteina, gdje toga ima......

Gdje gdje

13 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Do sada nisam racunao unos kalorija . Treniram 5 puta tjedno . 

Probaj intermittent fasting,dosta ljudi kaze da radi jako dobro

Ljubomorne duše mogu da mi puše
15 godina
FlyBoy kaže...

Gdje gdje

25% popust

17 godina
neaktivan
chutac kaže...

Ok, hvala na savjetima, ali nisam toliko dediciran da prestanem žderati :)

Počet ću ići na plivanje i ako bude rezultata, bude, ako ne, ne.

Plivanje, kao i trčanje i vožnja biciklom je kardio vježba, tako da ti je to dobar izbor + što ne opterećuje koljena kao trčanje npr

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Plivao sam redovito do prije mjesec dana i bio sam dosta čvršći.
Trčao nisam nikada, a ne utjecanje bicikliranja na koljena je relativno :). U mom slučaju koljena trpe. Ne toliko da imam bolove, ali, kad svakodnevno radim 50 km po brdima(ljeto), često pucaju i škljocaju 

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
17 godina
chutac kaže...

Plivao sam redovito do prije mjesec dana i bio sam dosta čvršći.
Trčao nisam nikada, a ne utjecanje bicikliranja na koljena je relativno :). U mom slučaju koljena trpe. Ne toliko da imam bolove, ali, kad svakodnevno radim 50 km po brdima(ljeto), često pucaju i škljocaju 

To pucketanje nije ništa. Uglavnom, ako kontinuirano radiš, ligamenti ojačaju i prestane i pucketanje.
Probaj si disciplinirati prehranu, ima par namirnica koje su turbo kalorične a lako je bez njih samo

Se treba naviknuti.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
junkieHD kaže...

Kod mene se otvorio nutrition shop i kao povodom otvaranja bila akcija, 12kg Myproteina 500kn :)

Uzeo sam istog trena, opskrbljen proteinima za narednih godinu dana.

12 kg 500kn????jesi ti 100% suguran u to? :D

ma sali se.... naravno ;) ...  jednostavno, nikako,ali bas nikako nije moguce da je 12kg proteina islo za 500 kn... jednostavno,,,,, nemoguce. Sorry... ali NEMOGUCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ako se po oglasima (gdje je najjeftinije) nabavlja za oko 500 kn 5 kg,, kojom logikom bi 12 kg islo za 500 kn? i to u ducanu.. osim ako je istekao rok, pa se rijesavaju toga.. ali tada ni ne bi smjeli prodavati na taj nacin. Mozda ispadam bahat, ali to je nista u usporedbi kad se pojavi neki padobranac s pricama da je kupio 12kg proteina za 500 kn.. pa to je ono u rangu.... znanstvene fantastike.. Budi malo realniji.. da si udvostrucio cijenu, jos bi i proslo.. I kako bas 12 kg?  ako imas vrece od 5, 2.5 i 1 kg ? sta. dobio si 2x 5 i 2x1? ili je sve bilo natrpano u jednu veliku vrecu za smece? .. ako si i kupio toliko proteina, onda ocito nije u DUCANU, nego kod nekog preprodavaca koji ti je podvalio vise brasna nego wheya, al dobro.. Sve ima svoju cijenu.. sretno

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 16:31 (exer1234).
14 godina
neaktivan
codec kaže...

Sretnem lika u teretani i razgovaramo o poznatim bb, fitnes likovima i prica lik o Gerardu Gabrielu i Lazaru Angelovu kako su natural likovi i ja mu kazem nema sanse da su natural objasnim mu da je nemoguce tolko nizak bf imat, i onda sam ga razumijo u jednu ruku jer sam i ja u pocetcima ovdje piso da je jay, angelov i mnogi drugi natural sve dok nisam pogledo film brži jači veči. Zanimljivo je kako kroz početnike vidiš sebe kako si isto razmišljo.

Kako mislis da je nemoguce? moguce je i natural doci do tog bf, samo sto nije moguce imati toliki bf s toliko misicne mase, i ne na duzi period.. oni su "lean" 12 mjeseci u godini.. kao i onaj jeff i ostali lazovi

14 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Kreni s 3000 pa vidi gdje si, ako pada kilaza, ne diraj nista,, dok ide ide, kasnije kad malo stane, onda rezi.. Cardio kako hoces, mozes malo ako bas zelis, tj ako volis.... Ili ako moras (tipa nemas auto, pa pjesacis itd) ,, inace nije potreban dokle god ne dodjes na toliko malo kalorija da vise nemas prostora za skidanje.. ili ubaci cardio, unosi vise kalorija,, kako zelis ofc..

E sad je problem ako nisi racunao do sad, a bio si u prosjeku ispod tih 3000,onda s 3000 sigurno neces gubiti kilazu,ali ako si bio u prosjeku iznad, onda bude oke... 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Imal jos ko da je nabio stomacinu ovo par dana praznika?

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
14 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Imal jos ko da je nabio stomacinu ovo par dana praznika?

To je nemoguce, osim da navuces vode.... i par grama sala... Stomacina se ne dobija preko noci, niti misici, niti se salo topi

14 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

To je nemoguce, osim da navuces vode.... i par grama sala... Stomacina se ne dobija preko noci, niti misici, niti se salo topi

A cca 3-5kg vise odoka, nikakav trening samo lezanje u kuci od pocetka praznika. Ne mislim sad doslovno stomacina al vidi se sala viska dosta...

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 16:37 (donator_bubrega).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

To je voda.. 

13 godina
Rast mišića i visina

I ja sam onda navuko puno vode , jeo 2 tjedna 50 % više nego inače , mcdonalds , alkohol . Sutra opet krećem trenirat

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 20:28 (Rucipe).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice