Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.033
|
čitano: 8.165.192
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zbog biomehanike tricepsa sasvim je valjano raditi 2 vježbe za njega da bi se pogodio u cjelosti zbog prisustva duge glave (kojoj je primarna funkcija da ekstendira rame s latom) koja se dobro razvija s stvarima poput rolling tricep ekstenzije ili ramenoga potiska s šipkom ili overhead triceps ekstenzije. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 19:48 (Kramerdida).
13 godina
Rast mišića i visina

15 dana izvan teretane , vecinom junk food . Bas me zanima jesam puno pao u tezinama ,a nisam se nesto ni udebljo . 

15 godina
Rast mišića i visina

Vidim da me se proziva pa da se kratko očitujem...

uski bench je meni čuda napravio od prsa, zajedno sa crossom i kablovima.

Osjetiš kako te zategnu cice fino i taman onak nekako unutra.

Prsa jesu jedan mišić, ali ovisno o kutu kojem ga gađaš (ravni, kosi, obrnuti, kontrakosi, uski..) drukčije ih definiraš, bar sam ja tako svoja izgradio.

Ima ekipe što roka ravni bench stalno i ima onak jadna prsa, kao da su se nekako objesila i onda se čude kad netko ima onak  baš ''cicu''.

Ugl. slobodno se sprdajte i izvlačite iz konteksta, znam što sam rekao i mislio i samim primjerom svojim dokazao, a vi sad kak ćete.

poz :)

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
11 godina
Rast mišića i visina

Ekipa pozdrav, sta vi kazete da li se isplati uzeti ova šipka početnik sam http://www.fitness.com.hr/shop/oprema/fitness-oprema/Komplet-utega-sa-sipkom-20kg-Fit.aspx , a citao sam kao da su 150cm sipke premale blabla i tako sad vi meni recite da li to valja pa bi onda s vremenom nadogradjivao i kupovo vise i teze ploce ili da uzmem obicnu sipku od 180cm za 220kn i jos jedno pitanje za sad imam dvije jednorucne buce svaka po 10kg iz hervisa da li mi je bolje uzet z sipku ili ovu ravnu ? Hvala 

Diablo 3: Reaper Of Souls Filip#2349 Barbarian<3
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 20:17 (Filip720).
14 godina
Rast mišića i visina

Home gym je jako skup. Gledaj da uzimaš polovno i improviziraš s materijalom koji već imaš. Ne isplati se nikako novo uzimati.

11 godina
Re: Rast mišića i visina

Ma znam al nekako mi je doma najbolje mogu vjezbat kad ocu i nemoram nigdje hodat a na njuskalu sam gledo bas i nema nekih jeftinih solucija sve je to ajmo rec rizik zato sta ako naprimjer kupim neku sipku mogu kupit ploce koje ce bit malo manjeg promjera i onda to nevalja neznam nikog u mom gradu ko bas prodaje tako tu opremu za vjezbanje

13 godina
neaktivan
Filip720 kaže...

Ma znam al nekako mi je doma najbolje mogu vjezbat kad ocu i nemoram nigdje hodat a na njuskalu sam gledo bas i nema nekih jeftinih solucija sve je to ajmo rec rizik zato sta ako naprimjer kupim neku sipku mogu kupit ploce koje ce bit malo manjeg promjera i onda to nevalja neznam nikog u mom gradu ko bas prodaje tako tu opremu za vjezbanje

kramerdida zna nekoga s teretana.net tko radi rackove za olimpijsko,benč squat itd.

ako ćeš uzimat šipku uzmi ez(easy) šipku i radi bicep curlove

delaj skull chrusher za triceps

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 22:15 (Ikarus01).
11 godina

A squatovi i bench? neznam sta da uzmem ravnu ili ez ti kazes ez a volio bi si napravit neki powerrack od drveta ili neceg tako da mogu radit squatove i unutra napravit neki bench kao naprimjer ovo 

14 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

15 dana izvan teretane , vecinom junk food . Bas me zanima jesam puno pao u tezinama ,a nisam se nesto ni udebljo . 

same here... sad od ponedjeljka krecem punom parom spremanje za ljeto.. do sad ono.. trenizni 1x tjedno :D..... hrana vjerojatno deficit, al smeca..

fila2208 ma sve 5. uski bench pogadja i prsa, ali ne taj unutarnji dio posebno, zato sto je NEMOGUCE izolirati taj dio... prsa su jedan mali misic, i s bilo kojom vjezbom ces ti pogoditi CIJELA prsa.. ili neces nikako, ako ti je forma u q..  KUzima ja tebe sve..ali to je genetski, i sama masa.. ako ti zaostaje taj dio, jednostavno povecaj cijelokupna prsa, i sve ce se popuniti..a ne ono gornja, donja, srednja itd... Istina da postoje vjezbe koje ce ti pogoditi prsa bolje, tj imat ces vise koristi od njih.. ali ne i da ces izolirati odredjeni dio... izolirat mozes triceps, biceps. rame. quad itd..i prsa, ali ne i odredjeni dio koji ne postoji..  

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

krivo

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 13:28 (DuMe).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pazitee ovogaaa nije piooo kreatin zelio je biti naturaal hahha pokido

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 13:46 (codec).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja ne kuzim kak mozes bit tako neinformiran,pa jbt barem se obrazuj prije nego sto izvalis glupost ako te interesira sport.

Znam ja takve imam frenda koji je uzimao tjedan dana "neke" tablete i ispitujem ga ja on kaze ma sve je to natural za regeneraciju misica,i na kraju se ispostavi da je uzimao jedan od najjacih steroida bez da je znao. 

Ljubomorne duše mogu da mi puše
14 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

Ja ne kuzim kak mozes bit tako neinformiran,pa jbt barem se obrazuj prije nego sto izvalis glupost ako te interesira sport.

Znam ja takve imam frenda koji je uzimao tjedan dana "neke" tablete i ispitujem ga ja on kaze ma sve je to natural za regeneraciju misica,i na kraju se ispostavi da je uzimao jedan od najjacih steroida bez da je znao. 

sto je uzimao?

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
13 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
xR4Z3R kaže...

sto je uzimao?

Metan

Ljubomorne duše mogu da mi puše
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav,

Mozete li me preporuciti neki program vjezbi ili vjezbe za jacanje gornjeg dijela tijela. Ruke mi se cine dosta tanke u odnosu na trup. Imam 17 godina, 84 kg i 193 cm visine. Ne bih isao u teretanu nego vjezbam doma. Od opreme nemam puno toga jer zelim raditi pretezno vjezbe s tjelesnom tezinom i recimo s onim gumama i bucicama. Doma imam sobni bicikl, dvije gume (jaku i srednju) i dvije bucice od 2,5 kg svaka. U planu je kupnja sipke za zgibove samo ne znam koja je dobra? Nemam bas povjerenja u one sto se samo nataknu na stok od vrata jer imam osjecaj da cu cijeli stok odvaliti.

Hvala svima! ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 18:29 (Jakic007).
13 godina
Jakic007 kaže...

Pozdrav,

Mozete li me preporuciti neki program vjezbi ili vjezbe za jacanje gornjeg dijela tijela. Ruke mi se cine dosta tanke u odnosu na trup. Imam 17 godina, 84 kg i 193 cm visine. Ne bih isao u teretanu nego vjezbam doma. Od opreme nemam puno toga jer zelim raditi pretezno vjezbe s tjelesnom tezinom i recimo s onim gumama i bucicama. Doma imam sobni bicikl, dvije gume (jaku i srednju) i dvije bucice od 2,5 kg svaka. U planu je kupnja sipke za zgibove samo ne znam koja je dobra? Nemam bas povjerenja u one sto se samo nataknu na stok od vrata jer imam osjecaj da cu cijeli stok odvaliti.

Hvala svima! ;)

S tom opremom nista neces postici . Savjetujem ti da krenes u teretanu , adekvatno jedes pa ce bit i rezultata . 

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Siguran sam da se moze ojacati bez ikakvog dodatnog opterecenja, pogotovo sad kad kupim sipku za zgibove.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

evo i dokaza:

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Eto, naravno da je moguce s tjelesnom tezinom svasta postici. Na zalost nemam nigdje u blizini park gdje bih mogao raditi takve vjezbe pa sam osuden na svoj stan.

Nadam se da mi netko moze neki program vjezbi preporuciti?

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Onda ti preporučam knjigu You are your own gym od Mark Laurena

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Hvala, cini mi se odlicna knjiga. Ima hrpa vjezbi opisanih.

17 godina
Rast mišića i visina

E ovo se zove dobar pump:
Bieber naraso u tren oka:)
edit: a i dlake narasle, iscrtali se trbušnjaci! 
Čudesno!

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 20:24 (overhaul).
13 godina
neaktivan
 overhaul kaže...

E ovo se zove dobar pump:
Bieber naraso u tren oka:)
edit: a i dlake narasle, iscrtali se trbušnjaci! 
Čudesno!

a i kita mu je veća,blagoslovljen bio photoshop morph tool

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koje proteine uzimate? i gdje?

Ja sam do sada većinom rokao weider iako su među skupljima, i bio sam super zadovoljan, tu i tamo sam znao Multipowerov.

Onda sam prošli mjesec uzeo muscletechov višekomponentni, veće pakiranje, jer me izađe jeftinije nego Weiderov.

Međutim, ono što nisam znao (sam sam si kriv) je da Weider u 30g ima 24g proteina, dok je kod muscletecha ta količina na 42g+ dodani ugljikohidrati (koji mi iskreno ne trebaju, odnosno mogu ih sam dodati po puno povoljnijoj cijeni). Također i okus je nikakav u usporedbi sa weiderom.

Mislio sam probati neki drugi od premium brandova, recimo inkospor, pa dajte recite koje i gdje uzeti (dolazi u obzir i web narudzbe, izvana itd..)

Također, izgleda da sam ozlijedio neki vrag u prsima jer men nakon chest daya propada u određenim pokretima okomito od lijevog prsa do lopatice.

Nije bilo strašno, odradio sam bez problema i leđa i ramena nakon toga, ali danas kad sam išao raditi whiperse za donji trbuh (ruke na podu sastrane za ravnotežu) me je jako probolo i sada puno jače osjećam. Ima netko ideju?

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 22:41 (FlyBoy).
14 godina
Rast mišića i visina

Vuče li vama ovo prema nečemu? Samo doma vježbam.

12 Da
0 Ne
LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
14 godina
FlyBoy kaže...

Mi ovdje (većina) rokamo sirotinjski Myprotein.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav!
Vidim da vas je većina ovdje upućena u vježbanje pa ću vas pitati jedno pitanje.

Kako se dovesti u formu?

Debel nisam, pače, mišićav sam, ali na trbuhu imam sloj masti :)

Šlauf imam, a na gornjem dijelu nešto sitno. Nemam sala ni na sisama, ni rukama, leđima, ni nogama, samo na trbuhu i to poglavito taj šlauf.

Preko praznika sam se najedao, ali sam i baki cijepao drva pa se nisam udebljao nego čak možda malo i smršavio, ali sad kad počinje škola, neću moći cijepati drva pa mi treba neka alternativa.
Vikendom vozim bicikl po brdima(bome ne rekreativno), a dnevno radim 4 kilometra pješice do škole i nazad, a prije spavanja 150 trbušnjaka, 40 sklekova i 40 čučnjeva i (15 klasičnih zgibova i 10 leđnih)x3.

To bi možda i bilo dosta kad ne bih svaki dan gablecovao 5 deka kobase i ručao isto nekakvu mesinu :D

Sad, htio bih vaše prijedloge. Ne zanima me nikakva teretana niti išta, nego što još da uključim u svoje vježbe.

Hvala 

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
12 godina
neaktivan
Cordas kaže...
FlyBoy kaže...

Mi ovdje (većina) rokamo sirotinjski Myprotein.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 10:10 (junkieHD).
14 godina
neaktivan
junkieHD kaže...

Kod mene se otvorio nutrition shop i kao povodom otvaranja bila akcija, 12kg Myproteina 500kn :)

Uzeo sam istog trena, opskrbljen proteinima za narednih godinu dana.

12 kg 500kn????jesi ti 100% suguran u to? :D

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
12 godina
neaktivan
D
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 10:10 (junkieHD).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice