Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.010
|
čitano: 8.147.309
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Čuj od keksa, šta bi trebao biti okus keksa haha :) . Double chocolate + grožđani, sredi mi sve potrebe za slatkim jer ima bolji okus nego ovaj kakao što sam prije znao popiti...

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
16 godina
Re: Rast mišića i visina
the_dammed kaže...
mar123 kaže...

.

ma te fore da treba popit odma odma nakon treninga su bezveze, kaze se da se treba pola sata nakon, a i citao sam na vise stranica o bbu da je dobro cardio odradit nakon utega, jer cardio potrosi prije svu energiju i onda nemozes dic kolko bi inace mogo.

EDIT: evo stavit cu tu neke postove s bodybuilding foruma koji to malo bolje objasnjavaju

Kardio se nikad ne radi prije utega, jer ako idemo bez glikogena na utege to je katabolizam i nemamo snage za utege itd...
Kardio se radi ujutro, nakon utega ili zasebno.

Tijelo kad je puno šećera nema potrebu trošiti zalihe.45-60 min utega + 30 min aerobno niski intenzitet je dobitna kombinacija koja
troši masnoću a još uvijek ne mišiće.

Salo se najviše troši na oko 65% fs max i mišići ti neće biti ugroženi ako nakon utega odradiš 20-30 minuta na tom pulsu, s tim da odmah nakon kardia popiješ pwm.
Ukupno trening ne smije biti duži od 80-90 minuta, i utezi i kardio.

Kakvo ti je onda zagrijavanje prije squata ili bencha ili ramena? Pa kardio je kardio, ima umora, ali nije mišić iscrpljen, već je zagrijan. 

pa normalno zagrijavanje, teretana ima dio gdje je na podu onaj tatami, i tamo se ode, i napravi zagrijavanje, istegnem se i sve kako to vec ide, malo se zapusem i to je to. dobro sam zagrijan. poanta ovog je skidanje sala bez skidanja misica. tj jos u isto vrijeme da misici rastu jer nista ne smanjujem niti mjenjam trening za masu. mnogo ljudi koji se bave bb-om na tom forumu tvrdi da kad se ide na defku da je trening isti kao za masu uz dodatak kardio od 15-30 minuta najvise i promjene prehrane.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel zna neko dobar program za krenut sa zgibovima (od nule znaci) ??

15 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...

šipka i vježbaj;)

14 godina
Rast mišića i visina

Krecem od sutra u teretanu a imam jedan problem tj. strah me da mi se nebi desila mucnina kao sto mi se prije znalo dogadati u parku dok bi radio zgibove/sklekove ali to mi se desi nakon sto np. nisam trenirao 15-10 dana i onda odjednom pocnem a posto nisam radio nista 20 dana a sutra s frendovima krecem u teretanu nebi volio da mi se to ponovi jer traje kojih pola sata i ful mi je mucno pa ako netko zna kako da to izbjegnem i zasto mi se to desava?

Peace!
15 godina
XVII Mini kaže...

Krecem od sutra u teretanu a imam jedan problem tj. strah me da mi se nebi desila mucnina kao sto mi se prije znalo dogadati u parku dok bi radio zgibove/sklekove ali to mi se desi nakon sto np. nisam trenirao 15-10 dana i onda odjednom pocnem a posto nisam radio nista 20 dana a sutra s frendovima krecem u teretanu nebi volio da mi se to ponovi jer traje kojih pola sata i ful mi je mucno pa ako netko zna kako da to izbjegnem i zasto mi se to desava?

TO ti se jedino može dogodit zbog preforsiranja ili postoji mogućnost da ti svaki put jedeš neposredno prije treninga pa ti se smuči, ako na takvu vrstu mučnine misliš...

12 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...

Radije počni sa Inverted Rowovima da naučiš kako aktivirati leđa u zgibu. Što će tebi zgib ako ne znaš aktivirati trapove u pokretu, više ćeš raditi brachialis i biceps.

Kod Inverted Rowova napni gluteus i trbušne, nožne prste, tako će ti biti ravna donja leđa i vuči do ramena. Stisni ramena i izravnaj ruke do kraja na dnu.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zasto na ovom forumu nema hvala. Kramerdida bez obzira što te ja nisam pitao u vezi zgibova-hvala

EDIT:jel itko priprema hranu za cijeli tjedan, sljedeći tjedan sam u gužvi pa me zanima jel se mogu tjestenina i riža zamrznut.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 20:30 (Trustek).
16 godina
XVII Mini kaže...

i meni se dogodilo kad sam krenuo sad u gym nakon 3 tjedna ne treniranja, preforsiro sam i moro lec u svlacionu na 5 minuta jer mi je bilo jako lose, al onda popio vode i proslo je.

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

pa normalno zagrijavanje, teretana ima dio gdje je na podu onaj tatami, i tamo se ode, i napravi zagrijavanje, istegnem se i sve kako to vec ide, malo se zapusem i to je to. dobro sam zagrijan. poanta ovog je skidanje sala bez skidanja misica. tj jos u isto vrijeme da misici rastu jer nista ne smanjujem niti mjenjam trening za masu. mnogo ljudi koji se bave bb-om na tom forumu tvrdi da kad se ide na defku da je trening isti kao za masu uz dodatak kardio od 15-30 minuta najvise i promjene prehrane.

Ma kakav je to forum?!

Kad ides na masu radis piramidalne setove, znaci, sad cu napamet pisati:

8*50kg

6*60kg

5*70kg

pa čak neki tavršavaju sa jednim ponavljanjem. Ovo sam ovako napisao, čisto primjera radi.

Kad ideš na definiciju, tu ima više načina:

1. set down

To je dosta komplicirano jer u jednoj seriji radiš do otkaza, i onda se brzo smanji tečina, pa opet do otkaza i onda još jednom. Npr u istoj seriji kreneš

4*50kg, otkaz

4*35kg, otkaz

6*20kg, otkaz

Ne mora biti 4 ni 6, nego su isto brojevi kao primjer.

2. Onda možeš raditi set down , ali snižavaš u serijama kao, suprotno od mase.

3. Radiš desetke ili 12ice, 15ice, kako ti već paše.

Dakle, razlika je očita.

Prehrana se mijenja, ali tu nisam baš neki, pa neću komentirat. Koja je tu tako bitna promjena u odnosu masa-defka? Možda manje jesti, jer, uvijek se kaže, ako ne rasteš, jedi više. Ostalo ostaje podjednako (izbor namirnica)

A baš me zanimaju ti pametnjakovići koji se pumpaju a ne rade kardio. Daj razmisli, dali to ima smisla? Kakvo je opterećenje na srce ta masa? Treba se i kardiovaskularni sustav prilagoditi. Kako da se prilagodi bez kardio vježbi?

15 godina
neaktivan

@XVII Mini

Mislim da si gladan. Vježba se izvodi sat do dva poslje jela. Ugikohidrati. Jednostavno ponestane energije, ili kako se kaže, pao ti je šećer. "Poručaj", odmori i odi vježbati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 21:22 (the_dammed).
14 godina
mar123 kaže...
XVII Mini kaže...

i meni se dogodilo kad sam krenuo sad u gym nakon 3 tjedna ne treniranja, preforsiro sam i moro lec u svlacionu na 5 minuta jer mi je bilo jako lose, al onda popio vode i proslo je.

Meni se to desilo dva puta ali sutra krecem s frendovima i stvarno nebi volio da mi se to opet ponovi a sto je najgore bude mi lose pola sata a ne pet minuta 

Valjda je od preforsiranja pa cu se prvo probat zagrijat pa onda na sprave 

Hvala na savjetima i sve cu isprobat:) 

Peace!
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 21:23 (XVII Mini).
13 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

@XVII Mini

Mislim da si gladan. Vježba se izvodi sat do dva poslje jela. Ugikohidrati. Jednostavno ponestane energije, ili kako se kaže, pao ti je šećer. "Poručaj", odmori i odi vježbati.

Slažem se, i osobe koje prakticiraju Intermittent fasting u početku znaju skapavat, primjer sam ja kojem je u prvo mtjednu IF-a bila muka uopće uć u teretanu na prazan želudac.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Od forsiranja si malo ošamućen, i recimo "mutno ti je" pred očima. Zna biti tako svima. Ali muka, to ti je od gladi.

16 godina
the_dammed kaže...
mar123 kaže...

Ma kakav je to forum?!

8*50kg

6*60kg

5*70kg

pa čak neki tavršavaju sa jednim ponavljanjem. Ovo sam ovako napisao, čisto primjera radi.

1. set down

To je dosta komplicirano jer u jednoj seriji radiš do otkaza, i onda se brzo smanji tečina, pa opet do otkaza i onda još jednom. Npr u istoj seriji kreneš

4*50kg, otkaz

4*35kg, otkaz

6*20kg, otkaz

Dakle, razlika je očita.

Prehrana se mijenja, ali tu nisam baš neki, pa neću komentirat. Koja je tu tako bitna promjena u odnosu masa-defka? Možda manje jesti, jer, uvijek se kaže, ako ne rasteš, jedi više. Ostalo ostaje podjednako (izbor namirnica)

A baš me zanimaju ti pametnjakovići koji se pumpaju a ne rade kardio. Daj razmisli, dali to ima smisla? Kakvo je opterećenje na srce ta masa? Treba se i kardiovaskularni sustav prilagoditi. Kako da se prilagodi bez kardio vježbi?

ja ti kazem sto su rekli ljudi koji se bave bb-om, idu na natjecanja itd.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

gle mar, ali kolko su oni toga skombinirali dok nisu našli nešto što njima djeluje, svatko mora nać sebi hranu, vježbe koje odgovaraju za njega i sistem rada, a uhvatit se nečijih savjeta ko pijan plota. I dosta njih koristi nedozvoljene supstance da bi održali svoju kondiciju na razini, stoga plan rada jednog profića i jednog amatera nisu isti. I dosta stvari je broscience. Pogledaj malo vaterpoliste koji večinu treninga plivaju  i jedu jednake količine hrane, ako ne i manje, i dalje imaju sala  nego profi bb, koji sigurno mora paziti na BF.

To što piše na bb forumu ne znači odmah da je vjerodostojno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 21:44 (Trustek).
16 godina
Trustek kaže...

gle mar, ali kolko su oni toga skombinirali dok nisu našli nešto što njima djeluje, svatko mora nać sebi hranu, vježbe koje odgovaraju za njega i sistem rada, a uhvatit se nečijih savjeta ko pijan plota. I dosta njih koristi nedozvoljene supstance da bi održali svoju kondiciju na razini, stoga plan rada jednog profića i jednog amatera nisu isti. I dosta stvari je broscience.

dobro naravno, ali istu stvar je ponovilo 5-6 ljudi tako da.. a i neki su naturalci tako da nisu koristili nikakve nedozvoljene supstance. slazem se da svako tijelo drukcije reagira na neki trening ali valjda probat ovo.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa probaj, možda će i za tebe djelovati. 

15 godina
Rast mišića i visina

Zanima me jel itko od vas slučajno tražio mjericu onog bezukusnog wheya za probat. Želia bi probat, pa ako mi se svidi da je uzmem jer je puno ispativija od ovih s okusima...

14 godina
mar123 kaže...
the_dammed kaže...
mar123 kaže...

Ma kakav je to forum?!

8*50kg

6*60kg

5*70kg

1. set down

4*50kg, otkaz

4*35kg, otkaz

6*20kg, otkaz

Dakle, razlika je očita.

ja ti kazem sto su rekli ljudi koji se bave bb-om, idu na natjecanja itd.

nije baš sve tako ovisi od mišićne skupine recimo i kad se masa radi biceps voli dropsetove, ramena extrasetove, noge prsa ubijanje težinama ovisi trening treba stalno updatat tražit što ti najbolje odgovara kojim sistemom rasteš a što zatebe uopće nedjeluje, jesi na masi ili defki uvelikie ovisi i o prehrani mase nema bez kalorijskog suficita a defke bez deficita..

15 godina
Rast mišića i visina

Šta preporučate za skidanje sala i dobijanje malo mišića, p90x ili insanity workout?

...The South Will Rise Again... White -h- boys
16 godina

nije baš sve tako ovisi od mišićne skupine recimo i kad se masa radi biceps voli dropsetove, ramena extrasetove, noge prsa ubijanje težinama ovisi trening treba stalno updatat tražit što ti najbolje odgovara kojim sistemom rasteš a što zatebe uopće nedjeluje, jesi na masi ili defki uvelikie ovisi i o prehrani mase nema bez kalorijskog suficita a defke bez deficita..

ja npr za biceps radim rastucu serije ne padajucu iliti drop set, primjer, radim pregib sa z sipkom, krecem s 10 kg prva serija, druga serija 15 kg, treca 20 kg, i tako dizem.

rastucu primjenjujem za jos neke vjezbe, npr dizanja/pregibe za triceps, neke vjezbe za prsa itd.skoro svugdi roknem prvu seriju s nekom laksom kilazom i onda povecavam do one najvise koju mogu dignut.

kazu da je super serija isto odlicna, nisam jos probo ali cu i nju isprobat na jednom treningu, fora je u tom sto ja svaki trening radim drukcije vjezbe za neki misic(naravno neke osnovne se ponavljaju tipa bench, mrtvo itd) i onda volim kombinirat s raznim vjezbama, tehnikama izvodenja istih, npr jedan tjedan za biceps odradim rastucu seriju, onda sljedeci tjedan napravim padajucu(drop set), onda cu sljedeci napravit super seriju, pa onda negativna ponavljanja ubacit, sve samo da sokiram misic, da se nikako ne navikne na jednu radnju, trening za jedan dan si slazem tek 5-10 minuta prije samog treninga, odem na popis vjezbi, izaberem drukcije od prethodnog puta i odaberem si nacin na koji cu odradit i odradim. mislim da je to odlicna formula za rast.

17 godina

Dajte brzo neku vjezbu za donji dio leda, nemogu radit mrtvo jer sam sredio nogu pa me treba neka zamjena.

You got to lose to know how to win
16 godina
R4zOR229 kaže...

Dajte brzo neku vjezbu za donji dio leda, nemogu radit mrtvo jer sam sredio nogu pa me treba neka zamjena.

good morning.

14 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Back extensions?

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
17 godina
mar123 kaže...
R4zOR229 kaže...

good morning.

To sam i mislio al radit al sam vidio da su dosta ceste ozljede kod toga pa me malo strah. Ak ne nadem nikavu alternativu budem to.

donator_bubrega kaže...
R4zOR229 kaže...

Back extensions?

Hmm... s obzirom da dizem 120kg u mrtvom mislim da mi je ovo malo preslabo.

You got to lose to know how to win
16 godina
Rast mišića i visina

ma ako se pravilno radi nece bit problema.

15 godina
the_dammed kaže...
Top Bugovac kaže...

Radim 2 tjedna armstrongov program za zgibove(samo ja radim i propadanja)

I kada radim zgibove(bilo koje, ali najviše osjetim kod onih kada su ti palci prema naprijed i spojeni) osjetim neugodnu srednje jaku bol u ruci ali samo pri jačem naprezanju(zadnjih par setova) kao da me kost boli, ali nije ono kad te boli mišić od napora i ona ko neka "žar" koju osjetim kad npr kad radim listove

Razlog za brigu? (radim ja i unatoč tome nije problem)

Pa daj smanji, da ne bi bilo ozljede. "Do otkaza" generalno znači dok ne možeš digut ni cm više, ali neka u tvom slučaju do otkaza bude dok to osjetiš.

Mene je jednom bolio tricep, valjda tetive kod lakta. I boli, smanjio trening, kad je prestalo, opet udri.

Ozljeda se dešava i odjednom, bez upozorenja. 

probat ću smanjiti na 3 puta tjedno(i to samo 5 serija max ili piramidu) i uvesti malo više sklekova pa ću vidjeti 

''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
16 godina
Rast mišića i visina

zna li netko gdje mogu skinut knjigu dorucak sampiona, u pdfu? bilo je linkova po raznim forumima al su iz 2008 i tako pa onda ne rade vise. moze i na pp

15 godina
neaktivan
Coder256 kaže...

Šta preporučate za skidanje sala i dobijanje malo mišića, p90x ili insanity workout?

Kolko sam shvatio, za p90x ti trebajuti njihovi rekviziti.

Jedno i drugo je super, samo treba odraditi taj program od početka do kraja. Krenut i odraditi. Ja idem u teretanu, jer mislim da se jaaako teško motivirat doma i sam. Dvije stvari koje je dosta teško za prelomiti. Izbaci barem jednu ako motivacija počne opadati. :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice