Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.011
|
čitano: 8.148.235
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Rast mišića i visina

ma program sam kazem vidio u casopisu i taj mi je zapeo za oko. neki rade ruke 3 puta tjedno tako da 2 puta mislim nije previse i nepotrebno.

u istom casopisu na svakoj drugoj stranici su reklame za suplemente, najvise od weidera i vidio sam da prodaju neki tesosterom u kapsulama, jel to steroid ili neka blaza verzija? mislim jel se smije uopce testosteron legalno prodavat?

14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Luxy2501 kaže...

Zgibove radiš do otkaza, nikako nećeš povećati broj ponavljanja nego samim zgibovima.

Kad malo prsa ojačaš počni i propadanja raditi.

mar123 kaže...

Previše bicepsa, tricepsa + radiš dosta triceps na prsima a biceps na leđima, radije malo trbušne ubaci 5. dan, ili kakav cardio.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
16 godina
Rast mišića i visina

ma ne radim ja po tom programu, samo sam pito. ja inace nakon treninga svakog opalim 5 minuta za trbusne. a na cardio nikako da odem na traku za trcanje, uvijek me strah toga {#}

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jel mogu ozlijedit ledja sa onim prslukom za treniranje od 10 kg

UCV
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Ja sam samo mislio podijeliti nesto s vama, sta je stvarnost a sta su reklame. Ako pratis reklame, reci ce ti da su Orbit zvake savrsenstvo za zube, da corega tablete ciste proteze i da ti red bull daje krila, zar ne?

Ja sam samo htio da podijelim trenutak realnosti, ono sto se desava a drustvo to zataskavaju. Sta je taj klinac uzimao, to samo on zna naravno, nama je receno proteinske preparate za poboljsanje **nabijanja misicne mase i snage** (super odgovor ali to je ziva istina), jel on uzeo neki trash sto je vrlo lako moguce i s*ebao se, ali ja znam da taj lik je vec tri mjeseca ceka bubreg za transplataciju a nema prednost jer se tretira kao narkoman zbog toga!

Samo sam htio reci da se pazite sta koristite nista vise. A ti dzoni, mani se interneta procitaj koju knjigu i komentarisi.

Lijep pozdrav. 

Gle nisu proteini heroin pa da uzmeš trash pa odeš na dijalizu. Ustvari kako se može tretirati kao narkić kada su to dozvoljene supstance/ tj. to je dodatak prehrani. Ako se na doping testu ne pada zbog proteina/ili nekih dodataka prehrani- to znači da se ne prepisuje na lijek, da nema štetnih pojava, te da spada u normalnu sportsku prehranu. A te iste kontrole vrše doktori i stručno osoblje tvog zanimanja.

Postoje ljekovi za to,  najmanji problem su osobe koje vode takve neprovjerene stranice, a najveći osobe koje im vjeruju i šire takve gluposti. Svaki teoretičar zavjere ima neku svoju verziju za pojedinu temu.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
13 godina
neaktivan
pejkan_ucv kaže...

jel mogu ozlijedit ledja sa onim prslukom za treniranje od 10 kg

Možeš se u principu sa bilo čime u teretani ozlijedit, ali ako ne radiš nagle pokrete ili rotacije leđa onda se nećeš vjerojatno ozlijedit. Ja redovito radim sa prslukom od 20 kg zgibove, dipseve itd. i eto me još sam živ :)
Jedino ti malo više zglobovi trpe, koljena i to, isto kao i da imaš dodatnih 10 kg sala na sebi.

16 godina
Rast mišića i visina

joj danas u gymu bila neka dvojica, 18 godina i isli se ku*cit s mrtvim dizanjem i naslagali 110 kg, mucio se ovaj jedan sa 60 na pocetku i sad ide dizat 110, to je bilo tolko nepravilno i glupo, mrzim takve, i onda kako se teretana punila tako su se oni vise ku*cili, i svaki put baci sipku s utezima najjace sto moze u pod.

15 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
Luxy2501 kaže...

Zgibove radiš do otkaza, nikako nećeš povećati broj ponavljanja nego samim zgibovima.

Kad malo prsa ojačaš počni i propadanja raditi.

mar123 kaže...

Previše bicepsa, tricepsa + radiš dosta triceps na prsima a biceps na leđima, radije malo trbušne ubaci 5. dan, ili kakav cardio.

Krivo sam postavio pitanje, mislio sam koje još vježbe mogu raditi bez sprava da ojačam prsa?

[url=http://profile.xfire.com/lux21][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/lux21.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan
Luxy2501 kaže...

Krivo sam postavio pitanje, mislio sam koje još vježbe mogu raditi bez sprava da ojačam prsa?

Sklekovi/propadanja (između 2 stolice i sl.).

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
15 godina
mar123 kaže...

pocelo se pricat gluposti, sta ti frajeru mene prozivas? ispo si glup pa se sad drzis mene jer znas da sam mladi, sto ne prozivas filu i ostale koji ti govore da si u krivu i da si izvalio svjetsku glupost, dobro ti je reko pokrij se usima i suti.

nego danas u gymu sam nakon treninga malo cito one bb casopise, i sad tamo bili neki split treninzi, i jedan mi se posebno svidio. ovako ide:

1. dan= chest, triceps
2. dan=back, biceps
3. dan= legs
4.dan= shoulders, traps
5.dan=biceps, triceps

sto kazete na ovo?

Meni osobno odličan, samo bi zamjenio, prsa biceps, prsa triceps. Ali dobar trening, baš po mjeri, vjerovatno nekome tko želi malo jače ruke dobiti.

Osobno nešto slično tome radim zato mi se i sviđa takav sistem.

Krenuo si u teretanu? Opa bit će nešto od tebe :)

Btw. što se tiče rasprave o proteinima i štetnosti, reći ću samo jedno, sve što pretjeruješ je štetno. Sve što unosiš, ako pretjeraš šteti tijelu. Bio to sok od jabuke ili protein, čime god da pretjeraš nećeš dobro proći. Naravno neće posljedice biti iste, ali shavaćte što hoću reći.

Treba nosit mozak u teretanu i razmišljat njime, kako i što, i onda će biti nešto od vas. ugl. pamet u glavu!

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.8.2013 22:21 (fila2208).
16 godina
Rast mišića i visina

ma da krenuo sam, reko primit cu se sad ozbiljnije toga, mogu dizat vece kilaze nego doma, i sprave dobro dodu ponekad. jos neke sprave ucim za sto su a nemogu vidit na netu jer neznam kako se zovu, pa dok to jos pohvatam malo. radim onaj tip treninga kakav si mi ti reko na pp, znaci 5 dana u tjednu, svaki dan jedan misic, i stvarno ga dobro ubijem. u ponedjeljak ubio ruke i dobio gadnu upalu, danas prsa i sad bole ko nista, sutra su leda na redu, njih cu isto satrat, napravit oko 6 vjezbi. i onda taman na leg day je praznik pa sam miran ovaj tjedan, i petak laganica ramena i trapez, malo jace udarit trbusne i to je to.

15 godina
mar123 kaže...

ma da krenuo sam, reko primit cu se sad ozbiljnije toga, mogu dizat vece kilaze nego doma, i sprave dobro dodu ponekad. jos neke sprave ucim za sto su a nemogu vidit na netu jer neznam kako se zovu, pa dok to jos pohvatam malo. radim onaj tip treninga kakav si mi ti reko na pp, znaci 5 dana u tjednu, svaki dan jedan misic, i stvarno ga dobro ubijem. u ponedjeljak ubio ruke i dobio gadnu upalu, danas prsa i sad bole ko nista, sutra su leda na redu, njih cu isto satrat, napravit oko 6 vjezbi. i onda taman na leg day je praznik pa sam miran ovaj tjedan, i petak laganica ramena i trapez, malo jace udarit trbusne i to je to.

Sad vidiš razliku koliko se u teretani može više ubit mišić. Te prve upale odradi i onda si na konju, kasnije rasturaš onda sprave.

Samo polako, imaš dobro podlogu, radi na njoj :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

...

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2014 15:58 (Nitro233).
12 godina
neaktivan

ma ja ni ne radim u teretani ja radim street

UCV
15 godina
Nitro233 kaže...

pozdrav svima imam 182 cm i 69 kilograma,i sad me zanima je li itko probao ovu vjezbu od T shauna

zove se Insanity i traje oko 8 tjedana,dobije se sa njom kalendar i sve upute kako raditi vjezbe pa ako neko ima iskustva neka podijeli

Ti imaš premalo kg. Počni raditi p90x ili kreni u teretanu na vježbe za masu.

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Insanity može komotno raditi paralelno uz neki split system program. Osjećat će se puno bolje, energičnije i poletnije i dobit mnogo na kondiciji, brzini, eksplozivnosti, skoku itd. Za muscle gain insanity nije dobar program.

Live and let live.
14 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

koliko vidim za radit kuci p90x trebam opremu,da li znas neki shop gdje bi je mogao naruciti, i koja mi sve tocno oprema treba?

16 godina
Nitro233 kaže...
fila2208 kaže...

koliko vidim za radit kuci p90x trebam opremu,da li znas neki shop gdje bi je mogao naruciti, i koja mi sve tocno oprema treba?

sipka za zgibove i bucice.

15 godina
cecenac kaže...
fila2208 kaže...

Insanity može komotno raditi paralelno uz neki split system program. Osjećat će se puno bolje, energičnije i poletnije i dobit mnogo na kondiciji, brzini, eksplozivnosti, skoku itd. Za muscle gain insanity nije dobar program.

Ok, ali dečko ima jedva 70kg na 180cm, njemu treba mase !! :)

Nitro233 kaže...
fila2208 kaže...

A treba ti par bučica, šipka za zgibve eventualno i one trake/gume šta već, nemogu se sjetiti kako se zovu.
16 godina
Rast mišića i visina

ne trebaju ti te trake, radio sam ja p90x, samo sipka i bucice su potrebne, ostalo samo ako oces.

15 godina
mar123 kaže...

ne trebaju ti te trake, radio sam ja p90x, samo sipka i bucice su potrebne, ostalo samo ako oces.

Trake su super za vježbanje jer pružaju puno mogućnosti. Iako da, bučice su ipak mama, ali za neki početak, svladati onu najtežu traku treba da bi se išlo dalje na naprednije stvari.

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

ok hvala vam momci,probat cu nabiti prvo mase,a sta se tice prehrane,sto bi bilo dobro usto su mi neki preporucili ove sokove http://www.shakeology.com/recipes-vanilla

15 godina
Nitro233 kaže...

ok hvala vam momci,probat cu nabiti prvo mase,a sta se tice prehrane,sto bi bilo dobro usto su mi neki preporucili ove sokove http://www.shakeology.com/recipes-vanilla

Sokovi ti ne trebaju, sve što ti treba je voda, vježbanje i kvalitetna hrana sa puno proteina. Mesa, jaja, riba, posni sir, bademi itd.

Malo prouči piramidu zdravlja pa se po njoj orijentiraj. Unosi povrće za vlakna, kruh i tjestetninu za ugljikohidrate, meso za proteine i kreatin. Ribu radi dobrih svojstava.

I puno puno vode :)

Izguglaj prehrane, a i tu ima netko da ti napiše svoju, Probaj koriniska kramerdida ili tako nešto, on će složiti odlične prehrane i dijete kojih se možeš držati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.8.2013 16:25 (fila2208).
12 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

http://teretana.net/forum/viewtopic.php?t=27412

Pročitaj fenderov post, tu ima dobar primjer prehrane, od njega sam dosta naučio. Čovjek je pametan i veoma ljubazan i sve što piše možeš očekivati da je podržano znanošću.

EDIT:@fila2208

Hvala na reklamiranju.{#}

EDIT2: Evo dobrog kalkulatora.

http://www.1percentedge.com/ifcalc/

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.8.2013 17:23 (Kramerdida).
16 godina
Rast mišića i visina

citam sad prvi ili drugi fenderov post u toj temi i covjek je stvarno dobro reko, kakva bb prehrana, mi nismo profi sportasi, ono sto je on naveo onom liku je cisto dovoljno i dobro. tek kad dodemo do stadija u kojem smo nabili vec misice i sad zelimo jos, onda se tu moraju radit izmjene kako bi sto vise iskoristili mogucnosti tijela(onda neki kasnije odu na steroide da postignu jos vise itd). inace, svakog kog zanima prehrana i to, nek klikne na link od kramerdide i cita fenderove postove, covjek stvarno zna, a kad mu netko kaze da nezna onda potkrijepi znanstvenim istrazivanjima.

12 godina
neaktivan
mar123 kaže...

citam sad prvi ili drugi fenderov post u toj temi i covjek je stvarno dobro reko, kakva bb prehrana, mi nismo profi sportasi, ono sto je on naveo onom liku je cisto dovoljno i dobro. tek kad dodemo do stadija u kojem smo nabili vec misice i sad zelimo jos, onda se tu moraju radit izmjene kako bi sto vise iskoristili mogucnosti tijela(onda neki kasnije odu na steroide da postignu jos vise itd). inace, svakog kog zanima prehrana i to, nek klikne na link od kramerdide i cita fenderove postove, covjek stvarno zna, a kad mu netko kaze da nezna onda potkrijepi znanstvenim istrazivanjima.

Zbog njegovog utjecaja sam mislio upisati smjer nutricionizma, ali nisam znao da već ima u gradu taj fakultet, pa sam uzeo pravo.{#}

Inače čovjek je pobio tone mitova koji su se dugo provlačili na forumu, a mnogi smatraju da je najbolje što se dogodilo o forumu. Da znam gdje živi i da mogu, donio bi mu pršut iz svoga podruma. {#}

Ma ni na naprednom stadiju nije toliko komplicirano, osim ako imaš treninge koji traju više sati, tada mislim da dobro dođe hrana unutar treninga, a većina vas ionako neće doći do toga stadije pa se držite uobičajenog, na youtubu pratite kanal "No Bullshit Bodybuilding". Mali koji ga vodi možda izgleda kao štreber i ima 19 godina, ali zna puno toga, osobito o prehrani, a i treningu dosta. Trenira kao bodybuilder pa preporučam njegove videe o treningu i rutinama. Drugi dobar kanal je Ice Cream Fitness, tip trenutno ne izgleda dobro jer je bio bolestan, morao je ležati u krevetu godinu dana sa naredbom od doktora da ne trenira, što ga je koštalo mišića. Prije je mogao 475 funti na benču dva puta izbaciti, 585x3 na ATG Čučnju, a na mrtvo se nije baš fokusira, nije vuka više od 620-630 funta, a što bi bilo da ga je gonjao. Trenutno trenira 6-7 dana tjedno sa jutarnjim i večernjim sesijama. Redovno drži Q&A temu na facebooku pa pitajte, možda odabere vaša pitanja.

BTW za listove radite 5x5 jer mišić koji hoćete nabildati (gastrochemicus) je većinom brzotrzajni za razliku od soleusa koji je sporotrzajni. Eksplodiraj prema vrhu, drži kontrakciju 1-4 sekunde i spuštaj barem 3 sekunde i ovaj sljedeći dio je veoma bitan, pauziraj 2 sekunde na dnu, jer ahilova peta  EDIT:tetiva pohrani najviše elastične energije od svih ostalih dijelova u tijelu, pa se mnogi pitaju što im listovi ne rastu, nije ni čudo kada odskakuju od dna.

Za soleus 3x15 ako hoćeš prije 5x5 da ga izmoriš i onemogućiš veće sudjelovanje na 5x5, a mene osobno briga za soleus, samo daje širinu listu, ne daje onaj vrh kao gastrochemicus. Jedva čekam nabildati list u teretani. Radit ću ga 5x5 tri puta tjedno, da ne zaboravim, koristite 2-3 minute odmora na ovome, ipak radite teži rad pa da date vremena da budete spremni za sljedeći set.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.8.2013 21:32 (Kramerdida).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

http://extraslike.com/wp-content/uploads/2013/08/aswssddffd.jpg

bas naisao   na ovu sliku , jeli mislite jeli ovo photoshop?

ja   mislim da da

eune : Flaeryy
12 godina
neaktivan
Super flaeryy kaže...

ja   mislim da da

Trbušni odaju.{#}

15 godina
Super flaeryy kaže...

ja   mislim da da

Preloš shop, svatko tko je ikad paint otvorio vidi da je fejk.

16 godina
Rast mišića i visina

kramerdida, s obzirom da jednom tjedno radim noge, kako preporucas da radim listove?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice