Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.732.063
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

dajte onda recite mi nesto nutelu ne bih stavljao jer zelim nesto sa sto manje masnoce

UCV
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina

Onda stavi meda umjesto nutelle.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

koje jos voce moze osim grozdica

UCV
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Idem u teretanu i treba mi jos neki plan za ishranu?

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
13 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Kramerdida kaže...

Znanstvena istraživanja pokazuju da frekvencija obroka nema veze i da metabolizam tek počinje snositi štetu nakon 2-3 dana posta. Zar zaista misliš da će te 20 sati bez hrane katabolirati? Usto raditi kardio na tašte je odbačeno kao mit od onih koji čitaju istraživanja. Zašto izbacivati ugljikohidrate kada samo mora biti u deficitu? Zar nisi učio zakone termodinamike?

Nije stvar u katabolizmu nego se sa manje obroka usporava metabolizam i smanjuje potreba za vodom, jer
i ona ubrzava metabolizam, a bez nje, pak dolazimo do dehidracije pri vježbanju i grčeva.
Organizam ima nekoliko "modova" za preživljavanje, a jedan je da kad skuži da ima periode gladovanja
da sa prvim boljim obrokom pravi masne zalihe za crno doba. Malim ali češćim obrocima,
taj se mehanizam zavara. No, opet, nisu svi ljudi isti, u tom svjetlu zanimljiv dok. za pogledati:
http://vimeo.com/64960883

Budem pogledao taj video poslije i ostala istraživanja, no mislim da te ostale varijable tuče deficit. Glupo je biti rob određenom vremenskom periodu gdje se hraniš. Radije uštimaj makrose i bit će sve dobro. Ljudi se zamaraju sa previše stvari, a sada mislim da je prenapuhano da će malo bolji odmah pretvoriti u salo umjesto da služi drugim funkcijama.

13 godina
neaktivan
Intelovac123 kaže...

Idem u teretanu i treba mi jos neki plan za ishranu?

http://forum.teretana.net/viewtopic.php?t=28403

Pročitaj kecluov (lukecov) post, a i ova tema dobro dođe.

18 godina
Rast mišića i visina

Opet ja sa malo offtopica:)
Prema ovom istraživanju, što više razvijete
mišiće, bliže ste hdz-u ;)
http://www.vecernji.hr/vijesti/velicina-vasih-bicepsa-otkriva-jeste-li-ljevicar-ili-desnicar-clanak-554540

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 16:59 (overhaul).
17 godina
neaktivan
overhaul kaže...

http://www.vecernji.hr/vijesti/velicina-vasih-bicepsa-otkriva-jeste-li-ljevicar-ili-desnicar-clanak-554540

Sad ce Milanovic pocet hapsit nabildane ljude zbog promicanja desnog ekstremizma...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
18 godina
zerocool12 kaže...
overhaul kaže...

Sad ce Milanovic pocet hapsit nabildane ljude zbog promicanja desnog ekstremizma...

Heh, ne samo to, drugo pak istraživanje danas iz novina kazuje da su desničari ljudi sa nižim IQ.
Dakle vježbanjem izbijamo IQ poene... jaoooo kuku ;)
http://www.index.hr/black/clanak/osobe-s-niskim-iqom-cesce-mrze-druge-rase-i-narode/678123.aspx

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 19:20 (overhaul).
16 godina
neaktivan

kad smo vec ovo bicepsa i ljeve i desne strane iman jedno vezano pitanje uz to :D

naime iman moglo bi se rec problem u vezi toga

Ljevi biceps mi je vidljivo veci od desnog, al ne ono kasicno veci, kako bi reka, u visinu nego je isti ka i desni sta se toga tice nego je jednostavno duzi. Znaci po duzini od ramena do lakta lijevi mi je biceps veci od desnog i to se vizualno dosta primjeti i taj biceps onda izgleda dosta veci ako nije toliko.

Ali problem nije u tome jer se nesimterija rjesava sama od sebe vjezbanjem (bar mi je tako prije bilo), problem je u tome sta mi je desni biceps uvjerljivije jaci od lijevog, npr kad radim biceps pojedinacno sa utezima, npr radim sa 14kg 4 serije po 8 ponavljanja, uspijem ja i sa ljevim i desnim napravit sve kako treba ali onih zadnjih par ponavljanja sa desnim napravim bez problema dok sa ljevim skoro pa da i ne mogu te nekad cak moram pripomoc desnim da bi zavrisa seriju.

Proba san dosta stvari sta su mi preporucivali od zamjene ruke sa kojom pocinjem i slicno

Sad neznan sta bi treba s obzirom na specificnost problema.

Plan mi je trenutno smanjit mozda kilazu malo npr na 12 tako da mogu jednako i sa jednom i sa drugom rukom dizat al ne vidin kako bi to pomoglo u tome da mi se desni poveca a ljevi ojaca

17 godina
neaktivan
badboycro kaže...

kad smo vec ovo bicepsa i ljeve i desne strane iman jedno vezano pitanje uz to :D

Ljevi biceps mi je vidljivo veci od desnog, al ne ono kasicno veci, kako bi reka, u visinu nego je isti ka i desni sta se toga tice nego je jednostavno duzi. Znaci po duzini od ramena do lakta lijevi mi je biceps veci od desnog i to se vizualno dosta primjeti i taj biceps onda izgleda dosta veci ako nije toliko.

Ali problem nije u tome jer se nesimterija rjesava sama od sebe vjezbanjem (bar mi je tako prije bilo), problem je u tome sta mi je desni biceps uvjerljivije jaci od lijevog, npr kad radim biceps pojedinacno sa utezima, npr radim sa 14kg 4 serije po 8 ponavljanja, uspijem ja i sa ljevim i desnim napravit sve kako treba ali onih zadnjih par ponavljanja sa desnim napravim bez problema dok sa ljevim skoro pa da i ne mogu te nekad cak moram pripomoc desnim da bi zavrisa seriju.

Proba san dosta stvari sta su mi preporucivali od zamjene ruke sa kojom pocinjem i slicno

Plan mi je trenutno smanjit mozda kilazu malo npr na 12 tako da mogu jednako i sa jednom i sa drugom rukom dizat al ne vidin kako bi to pomoglo u tome da mi se desni poveca a ljevi ojaca

Moje osobno misljenje je da ne brines oko toga previse, tjelesne nesimetrije su totalno normalne (osim naravno ako nisu ogromne), najbolje ti je da pitas nekog frenda za misljenje pa nek ti ozbiljno kaze dal se jako vidi,jer ti sam to mozes vidjet vise nego drugi.

Imam i ja jedno pitanje, naime bradavice na prsima mi izledaju kao da mi strše malo (nezz kak to objasnit, ko da su "oštre") i ispod njih naravno osječam još neš sala, povećao sam ja rad na prsima i kardio vježbe da izgubim salo, ali volio bih čuti vaša iskustva oko toga... Frendovi mi vele da se ne primjeti,ali ja sebi jako vidim i to mi smeta jaako, pa bih volio to čim prije riješit...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 20:07 (zerocool12).
17 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...
badboycro kaže...

Moje osobno misljenje je da ne brines oko toga previse, tjelesne nesimetrije su totalno normalne (osim naravno ako nisu ogromne), najbolje ti je da pitas nekog frenda za misljenje pa nek ti ozbiljno kaze dal se jako vidi,jer ti sam to mozes vidjet vise nego drugi.

Imam i ja jedno pitanje, naime bradavice na prsima mi izledaju kao da mi strše malo (nezz kak to objasnit, ko da su "oštre") i ispod njih naravno osječam još neš sala, povećao sam ja rad na prsima i kardio vježbe da izgubim salo, ali volio bih čuti vaša iskustva oko toga... Frendovi mi vele da se ne primjeti,ali ja sebi jako vidim i to mi smeta jaako, pa bih volio to čim prije riješit...

Jesu na opip bradavice tvrde ili mekane, ukoliko su tvrde ginekomastija je , to se da rješiti samo kirurški. Ukoliko nije vjerojatno je blaži oblik lipomastije, što se da kvalitetnom dijetom rješiti, ili u najmanju ruku prikriti.

Također je moguce da imas laganu mjesovitu ginekomastiju uzrokovanu istovremenom hipertrofijom mliječne žlijezde i naslagama masnog tkiva u mamarnoj regiji. To je cesta pojava u mladih. Ako te ne muci previse, pusti. Jedino ako ti bas stvara probleme ili ako se poveca onda se obrati lijecniku, pa dalje kirurgu.

LoL EU west : citizen,ZoRz1; EU E/N: kraisch
17 godina
neaktivan
makaweli kaže...
zerocool12 kaže...

Jesu na opip bradavice tvrde ili mekane, ukoliko su tvrde ginekomastija je , to se da rješiti samo kirurški. Ukoliko nije vjerojatno je blaži oblik lipomastije, što se da kvalitetnom dijetom rješiti, ili u najmanju ruku prikriti.

Također je moguce da imas laganu mjesovitu ginekomastiju uzrokovanu istovremenom hipertrofijom mliječne žlijezde i naslagama masnog tkiva u mamarnoj regiji. To je cesta pojava u mladih. Ako te ne muci previse, pusti. Jedino ako ti bas stvara probleme ili ako se poveca onda se obrati lijecniku, pa dalje kirurgu.

Bradavice su jako mekane. E sad ovo 2. jel se da kak provjerit ili?
Nije da mi stvara probleme al recimo zbog toga ne volim nosit pripijene majice i ono samom sebi ruzno izgleda i onak kao da mi malo stoje na stranu..

17 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...
makaweli kaže...
zerocool12 kaže...

Bradavice su jako mekane. E sad ovo 2. jel se da kak provjerit ili?
Nije da mi stvara probleme al recimo zbog toga ne volim nosit pripijene majice i ono samom sebi ruzno izgleda i onak kao da mi malo stoje na stranu..

Znam , i ja imam taj problem, al se ne preopterećujem time. Smatram da ću s pravom dijetom to dovesti u red, pokušaj i ti.

LoL EU west : citizen,ZoRz1; EU E/N: kraisch
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

A nis,pokusat cu onda to riješit djetom,nadam se da će uspjet..

Hvala Vam puno na odg. :D..

Nego ako ne uspije, kolko košta ta operacija otprilike i imam 18 godina ,jel da pričekam još koju godinu za to ili?

15 godina
Rast mišića i visina

Par pitanja oko slekova..

Raditi sa rukama uz tijelo ili sa rukama pod kutem 90° kao kod bencha? Uske ili široke? Koji što pogođaju?

http://www.youtube.com/watch?v=wTzMhtVX-NA
14 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Nego ako ne uspije, kolko košta ta operacija otprilike i imam 18 godina ,jel da pričekam još koju godinu za to ili?

Imam ja dva frenda s istim problemom jedan je imo ginekomastiju (tvrde  bradavice ko guma) iso kod doktora prvo je ceko pol godine na preglede da bi mu doktor reko da ima gino ali da to hzzo ne pokjriva jer se ne ubraja u bolesti neke njihove s popisa nego vise u estetiku tako da je moro ic rijesit u privatnu koja ga je kostala oko soma eura !

Drugi frend mi ima isto mekane bradavice ko i ti (barem si tako napiso) i vjezba vec pol godine (poceo je u 1 mjesecu) kolko sam vidio slike pre i posle vidi se neka razklika u velicini sisa tako da vjerovatno ima samo lipomastiju, iso je na pregled i rekli su mu a je to samo zbog naglog debljanja i da se rijesi sa skidanjem kila!

17 godina
dv14 kaže...

Raditi sa rukama uz tijelo ili sa rukama pod kutem 90° kao kod bencha? Uske ili široke? Koji što pogođaju?

uski pogadaju triceps a siroki prsa. sto uzi, to ti vise djeluju na triceps, npr dijamant su najbolji. a sto siri to je bolje za prsa. ja osobno radim samo siroke jer radim sklekove zbog prsa. a za triceps radim dipseve s utezima. naravno jos uz vjezbe s utezima.

17 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...
zerocool12 kaže...

Imam ja dva frenda s istim problemom jedan je imo ginekomastiju (tvrde  bradavice ko guma) iso kod doktora prvo je ceko pol godine na preglede da bi mu doktor reko da ima gino ali da to hzzo ne pokjriva jer se ne ubraja u bolesti neke njihove s popisa nego vise u estetiku tako da je moro ic rijesit u privatnu koja ga je kostala oko soma eura !

Drugi frend mi ima isto mekane bradavice ko i ti (barem si tako napiso) i vjezba vec pol godine (poceo je u 1 mjesecu) kolko sam vidio slike pre i posle vidi se neka razklika u velicini sisa tako da vjerovatno ima samo lipomastiju, iso je na pregled i rekli su mu a je to samo zbog naglog debljanja i da se rijesi sa skidanjem kila!

Oh,tnx na odgovoru. Onda se budem fokusiral na to da izgubim što više sala pa budemo vidjeli kaj bude..

13 godina
neaktivan
dv14 kaže...

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/the_best_damn_pushups_article_period&cr=

Uz tijelo uvuči lakat i nije absolutna istina da su široki bolji za prsa kao što EMG mjerenja pokazuju. Pročitaj što kaže o izbačenim laktovima i širokim sklekovima u članku.

13 godina
neaktivan

EDIT: Dupli post.{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 2:03 (Kramerdida).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Prijatelja zanima je li normalno da u dobi od 16 i pol godina ima svega 60 kg na 184 cm? Odgovorio sam mu da je; čovjek ima jako brz metabolizam, ždere svako malo nešto, ali ništa se ne prima jendostavno.

13 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
dv14 kaže...

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/the_best_damn_pushups_article_period&cr=

Uz tijelo uvuči lakat i nije absolutna istina da su široki bolji za prsa kao što EMG mjerenja pokazuju. Pročitaj što kaže o izbačenim laktovima i širokim sklekovima u članku.

45 stupnjeva

Caesar et Brutus kaže...

Prijatelja zanima je li normalno da u dobi od 16 i pol godina ima svega 60 kg na 184 cm? Odgovorio sam mu da je; čovjek ima jako brz metabolizam, ždere svako malo nešto, ali ništa se ne prima jendostavno.

Potpuno normalno.

18 godina
Kramerdida kaže...
dv14 kaže...

Ja ne volim osobito raditi sa rukama uz tijelo jer mi jače trpe zglobovi.
Pri tome jasno ne podrazumijevam da se rade sklekovi sa laktovima pod
pravim kutem, nego radije volim raditi sklekove s rukama na bučicama, jer mi
to puno bolje odgovara zglobovima,
plus mogu potonuti dublje među bučice pa je veći pokret. Dakle ako tko ima
dvije bučice, neka proba, posebno ove sa T-pozom, gdje će se i "prevaziđene"
lagane bučice pokazati kao vrlo korisne.

14 godina
Rast mišića i visina

Kako sastavljam plan prehrane za dobit par kila ("bulking") primjetija sam da mi je crni kruh jedan od glavnih izvora UH (ciljam na oko 400g UH). Dnevno pojedem oko 300g kruha. Jel to u redu? Citam po forumima i neke clanke. pa neki govore da je to u redu dok drugi govore da bi trebalo izbjegavat kruh. Ja bi ga cak i zamjenija iako mi ne pada tesko jest kruh, ali nemam cim :p

Otprilike ovako izgleda plan (~3000kcal):

Dorucak => kruh 4x tjedno kao glavni UH, ostalim danima jogurt ili mlijeko sa nekakvim zitaricama ili petit beure keksi

Uzina => orasasto voce

Rucak => ovisi sta mater skuha ali uglavnom bude jako hranjivo i kvalitetno

Uzina + PreWM => kruh glavni i neko voce (banana ili jabuka...)

PostWM + Vecera => whey sa mlijekom(PostWM), vecera u razmaku od 30min-45min; kruh glavni UH, 2x tjedno palacinke, rijeđe tjestenina ili krumpir

Uzina => kikiriki ili kokice, nekad se zalomi i posni

Ako ima netko jos kakvu ideju za ubacit samo dajte :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.5.2013 1:02 (shadowlapy).
14 godina
neaktivan
shadowlapy kaže...

Kako sastavljam plan prehrane za dobit par kila ("bulking") primjetija sam da mi je crni kruh jedan od glavnih izvora UH (ciljam na oko 400g UH). Dnevno pojedem oko 300g kruha. Jel to u redu? Citam po forumima i neke clanke. pa neki govore da je to u redu dok drugi govore da bi trebalo izbjegavat kruh. Ja bi ga cak i zamjenija iako mi ne pada tesko jest kruh, ali nemam cim :p

tjestenina, finije i bolje, jeftinije

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
15 godina
Rast mišića i visina

Ne znam je koliko je (i je li uopće) zdravije, ali ja najviše volim zamijeniti kruh krumpirom.

Šalalallalalalalallalaa.
13 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Kramerdida kaže...
dv14 kaže...

Ja ne volim osobito raditi sa rukama uz tijelo jer mi jače trpe zglobovi.
Pri tome jasno ne podrazumijevam da se rade sklekovi sa laktovima pod
pravim kutem, nego radije volim raditi sklekove s rukama na bučicama, jer mi
to puno bolje odgovara zglobovima,
plus mogu potonuti dublje među bučice pa je veći pokret. Dakle ako tko ima
dvije bučice, neka proba, posebno ove sa T-pozom, gdje će se i "prevaziđene"
lagane bučice pokazati kao vrlo korisne.

Meni taj stil najviše paše. Ja ih uvučem koliko je ljudski moguće jer bolje razvučem lopatice što aktivira serratus anterior.

Probaj ih raditi na karikama, možeš dublje otići, a za prže nenormalno prsa za razliku od običnih sklekova. Ne zaboravi držati ravna donja leđa.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

samo da vam kažem za onaj grožđani šećer iz DM-a on i onaj iz Mullera u dm je 12 kn i nesto lipa u Mulleru je mislim 9 kn i nešto lipa,baš sam otvorio vrećicu ovog iz mullera ista stvar,možda je mrvicu bijelji(možda mi se pričinjava) od ovog iz DM-a, ove nutricionističke vrijednosti iza na kartonu onom su iste,čak je ono unutrašnje pakiranje ona sjajna vrećica sa onim crnim kao žigom na kojem piše traubcuker i 500g potpuno ista u oba proizvoda. 13 kn i 10 kn nije prevelika razlika al eto samo da znate.

16 godina
Rast mišića i visina

Što vi mislite, koje su najbolje street gym vježbe i kakve i kako je šipke i ostale dijelove najbolje staviti?

''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice