Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.011
|
čitano: 8.147.595
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Rast mišića i visina

Motivacija..

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
17 godina
Re: Rast mišića i visina
dv14 kaže...

Motivacija..

Nju bih dizao sa nekim drugim misicem...

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
13 godina
neaktivan

ne vidim nikakvu mudrost ovdje, najosnovnije 3 varijacije sklekova. kod sklekova cete imati najbolje rezultate ne ako si zadate neki broj ponavljanja i na njemu stanete, nego ako radite koliko god mozete, i bitno je da ne padate ispod toga, samo da rastete. i jos jedna stvar, mislim da je bolje raditi odmor po osjecaju, a ne koliko je vremenski zadano, kada osjetite da vam se misic oporavio, nova serija. tako sam ja najbrze dosao do rezultata, kad sam kreno sa sklekovima, jedva sam 10-15 komada napravio, sad ih mogu 90 u cugu.. 
najbolje bi bilo recimo ako vam je max 30 da napravite 3-4 serije po 20 (i koji kusur, ovisno o osjecaju) s tim da se zadnju seriju ubijate kolko god ide, i onda jos malo vise od toga :D. odmor 2-3 dana..

14 godina
neaktivan

Imam 16 godina, 174cm, 60kg. Želio bih malo dobiti na masi jer mislim da bih trebao.   Ne želim nikakve tablete ili što već. Nigdje mi se ne žuri, želim polako, zdravo i prirodno dobiti na masi.

Koje su vježbe(i prehrana?) najbolje za to? Hvala.

15 godina
Defa.psd kaže...

Imam 16 godina, 174cm, 60kg. Želio bih malo dobiti na masi jer mislim da bih trebao.   Ne želim nikakve tablete ili što već. Nigdje mi se ne žuri, želim polako, zdravo i prirodno dobiti na masi.

prehrana? samo puno mesa, sira i jaja (nadam se da nisi vegeterijanac :D)

uglavnom ako zelis postici puno na masi trebao bi unjeti 2.5 - 3 grama proteina po jednoj kili. To ti je oko 150-180 grama proteina. Ako ti nisu bitne plocice, jedi sta god ti stigne pod ruku, nemoj birati sada da jedes bijelo meso od piletine, ako imas crveno. Ne moras jesti posni sir, ako imas obican pri ruci i tako to. A sto se tice suplemenata, tu je rijetko sta stetno. Zapravo stetnije je sto unosimo svakodnevnom prehranom, tipa pizza, hamburger, cokolada, sladoled itd. Znaci neki whey bi ti također dobro dosao (nisu tablete vec prah od sirutke)

btw. znam da ti je 16, i ja sam prosle godine imao 16 i tad sam krenuo, te sam imao velikih problema oko objašanjavanja roditeljima da to uopće nije štetno te su na kraju i sami skužili i popustili (citaj: "dok nisam pokazao 'ko je gazda" :D)

i zadnji savjet je da ne pojedes vise od 30 grama proteina u jednom obroku (jednom satu) jer organizam nemože probaviti, sto znaci da ces morati imati minimalno 5 obroka proteina (naravno ako zelis masu)

ja sam sebi slozio prehranu da dnevno pojedem pola kile mljevenog mesa, poslje riba ili piletina (ovisi sta mi se vise jede), te navecer posni sir (oko 200 grama). Naravno meso rasporedim na vise obroka.. nedavno sam vidio da je svinjska jetrica 10kn/kg, pa cu na nju preći (dok ne potrošim zalihe mesa).. znam da ima puno ljudi koji ne vole to, ali meni je bas mmm, a sto se tice proteina, u njoj ima isto ko i obicno meso

[url=http://profile.xfire.com/igorrasic][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/igorrasic.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 23:18 (Rasho).
15 godina
neaktivan
Defa.psd kaže...

ovako san ja to rjesia,  

isa san u nutricionista i tamo su mi izvadili malo krvi ono kroz prst, nakon toga pogledaju sta tvoje tjelo vise a sta manje apsorbira, ovo se obicno koristi kod ljudi koji zele smrsavit, tako da otkriju koja ih hrana deblja i te hrane se odreknu i nadu zamjenu 

tamo su mi rekli dosta doga i dali mi popis stvari koje bi moga prominit, neka dijeta amo rec, i nakon toga san normalno nastavia jest ka i prije samo sa tin novin stvarima i u par mjeseci san dobia ako ne i 10kg,  ima san oko 14-15god i stvarno san bia uzasno mrsav, sad san totalno zadovoljan tezinon i trenutno radin samo na misicnoj masi i definiciji, proces debaljanja je vec odavno gotov ;)

14 godina
neaktivan

Hvala vam puno na odgovorima. :)

15 godina
Rast mišića i visina
@ badboycro a kolko si sad visok/tezak?
15 godina
neaktivan

180 oko 74-75kg

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ljudi koliko kickboxing utječe na razvitak mišićne mase?

PRODAJEM AJVAR
15 godina
neaktivan

utjece ovisno o jacini treninga al po meni od samog treninga nemozes toliko nabit masu koliko od vjezbanja, od treninga mozes povecat eksplozivnost tj brzinu i cak snagu (masa i snaga nisu isto)

i kickboxingu cak i nije bitno tj nije cilj imat sta vecu misicnu masu nego sta veca kondicija, izdrzljvisot, i navedena brzina i snaga

14 godina
neaktivan
badboycro kaže...

utjece ovisno o jacini treninga al po meni od samog treninga nemozes toliko nabit masu koliko od vjezbanja, od treninga mozes povecat eksplozivnost tj brzinu i cak snagu (masa i snaga nisu isto)

i kickboxingu cak i nije bitno tj nije cilj imat sta vecu misicnu masu nego sta veca kondicija, izdrzljvisot, i navedena brzina i snaga

aha.kondicije imam al moram na brzini poradit.hvala

PRODAJEM AJVAR
17 godina
tnakir kaže...

Jos uvijek mi je prehrana takva (ujutro oko 6 jedem zobene, popodne oko 5 rucam, izmedju toga jogurt od pola litre). 

Trcanje prije posla ne dolazi u obzir (budim se u 6 za na posao) a ni kad padne mrak (jer u 9 sati navecer zbilja nemam snage ni volje trcat). Odlucio sam ovu jesen pocet pa preko zime...

Čovječe, neće to hodati. 11 sati bez hrane(jer jogurt je praktički piće), i onda još dok spavaš 7-8 sati bez hrane...
Organizam ti je u ratnom stanju. Drži zalihe koliko god ide, Vježbaš organiizam da svaki zalogaj trpa u masti, za zlu netrebalo.

Ja ti znam raditi po 14 sati i opet navečer odradim bicikl. Vjerovao ili ne, odmorniji sam nego kad to preskočim.
Vrućina doista ne pomaže u vježbanju, zabluda je da je znojenje dokaz "topljenja sala" ili dobrog rada, to je samo dokaz

da je tijelu vruće i otpušta dragocjene minerale elektrolite i vodu da se rashladi. No kažem, na večer probaj trčkarat, vozikat, šetat.

15-20 minuta ti neće otet nikakvo vrijeme, a razlika je ogromna. Ja sa sobom nosim kantice sa užinom, ali pravom hranom,
tipa ručak od dan ranije, i trudim se redovito nešto prigristi. Baš me briga jel to moderno i in. To i redovito hidratiziranje,

i kile će fino otići.

17 godina
overhaul kaže...
 redovito hidratiziranje,

Koliko je ovo bitno u cijelom procesu i kakve veze ima hidratiziranje sa skidanjem kila?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Može mi netko reći što mogu jesti umjesto kruha?Pokušavam smanjiti unos ugljikohidrata,a povećati unos proteina.Do sada sam jeo kruh uz gotovo svaki obrok i trebam nešto uz što bi mogao jesti mesi ili ribu.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jedi crni kruh bolji je od bijelog

Life is a bitch.
15 godina
Rast mišića i visina

integralni kruh (ja sam ga kupovao u kauflandu od pola kile, bude ti kao zaljepljene zitarice i dobro te zasiti [2g UH]), riža, krumpir pečen bez ulja (u vrćici) ili kuhani

- moja preporuka ti je da se trpas rizom koliko god mozes, naravno ne navečer :)

[url=http://profile.xfire.com/igorrasic][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/igorrasic.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 8:39 (Rasho).
14 godina
neaktivan
Rasho kaže...

integralni kruh (ja sam ga kupovao u kauflandu od pola kile, bude ti kao zaljepljene zitarice i dobro te zasiti [2g UH]), riža, krumpir pečen bez ulja (u vrćici) ili kuhani

- moja preporuka ti je da se trpas rizom koliko god mozes, naravno ne navečer :)

Zašto da se trpam rižom?U njoj ima isto puno ugljikohidrata.

15 godina
Rast mišića i visina

UH se dijele na dobre i loše. On i nije tolko loš koliko ga svi ostali gledaju (uspoređuju ga s mastima i šećerom), dok UH zapravo daje energiju za dobar odrađeni trening, te vraća energiju kada ga pojedeš poslje treninga. Ima još nekih caka oko riže, da ne pišem slobodno malo progooglajte :)

- čak ti mogu reći da kada ih jedeš da će ti pomoći u mršanju

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 8:54 (Rasho).
16 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...

ljudi koliko kickboxing utječe na razvitak mišićne mase?

Ne bi trebao imati učinka ako ne pretjeraš ili ako jedeš dovoljno.

Imaš braću Sandow iz 19. stoljeća koji su trenirali 5-6 sati sa skoro maksimalnim težinama, žderali kao manijaci i bili snagatori. Mislim da se ne bi trebao briniti.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
16 godina
tnakir kaže...
overhaul kaže...
 redovito hidratiziranje,

Koliko je ovo bitno u cijelom procesu i kakve veze ima hidratiziranje sa skidanjem kila?

Pa prvo, ako tijelo držiš hidratizirano, ono će otpustiti potkožnu vodu. Ako je tijelo dehidrirano, nakupiti ćeš vodu u tijelu -> raste kilaža i obujam tijela.

Druga stvar, sa stalnim hidratiziranjem ti ćeš donekle ubrzati metabolizam što ti i te kako pomaže prilikom mršavljanja. Da uopće ne počnem pričati o tome kako za gotovo svaku funkciju u tijelu je potrebna voda.

Trejća i najbitnija stvar - bijelo masno tkivo u sebi drži zarobljene kojekakve gluposti (čitaj: otrove), ako ih ti, zdravo-seljački rečeno, ne ispišaš, oni će ti završiti u krvi. 

Nadalje, ako je tijelo dehidrirano, osjeća ćeš umor, općenitu malaksavost i bezvoljnost.

Voda ti je osnova osnove bilo čega, ne samo mršavljenja.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
Rasho kaže...

UH se dijele na dobre i loše.

A kakvi su to "loši" ugljikohidrati?{#}

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Rast mišića i visina

Do prije nekih mjesec dana sam relativno malo pio. Sada uvalim u sebe bar 2 - 2.5L vode u sebe. Napunim bocu od 1.5L i svako toliko popijem malo.

Prema svemu procitanom, radio sam sve i samo kontra sebe, bar sto se prehrane tice :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 10:26 (tnakir).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jel bolje radit vjezbe svaki dan ili 3 puta tjedno? ( npr. pon, sri, pet i vikendom se odmaras..)

17 godina
neaktivan
cod2playahhh kaže...

jel bolje radit vjezbe svaki dan ili 3 puta tjedno? ( npr. pon, sri, pet i vikendom se odmaras..)

3 puta tjedno, mišići rastu odmaranjem.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
13 godina
neaktivan
djdomi kaže...

jel sto skodi ako sam od ponedjeljka poceo svaki dan?

16 godina
Rast mišića i visina

Ekipa, cca mjesec dana ću živjeti isključivo na ribi i ostalim morskim plodovima, pa me zanima kako to utječe na čovjeka i "mišićnu masu"?

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
neaktivan
cod2playahhh kaže...
djdomi kaže...

jel sto skodi ako sam od ponedjeljka poceo svaki dan?

ne škodi, ali nećeš vidjeti progres neki. kad radiš 3-4 puta tjedno, vidiš veći napredak jer mišići dobiju odmora.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
13 godina
neaktivan
djdomi kaže...

ne škodi, ali nećeš vidjeti progres neki. kad radiš 3-4 puta tjedno, vidiš veći napredak jer mišići dobiju odmora.

oke od ponedjeljka pocinjem 3-4 puta tjedno, ovaj tjedan cu samo u petak radit, jel to ok ?

Hvala puno {#}

17 godina
neaktivan
cod2playahhh kaže...
djdomi kaže...

oke od ponedjeljka pocinjem 3-4 puta tjedno, ovaj tjedan cu samo u petak radit, jel to ok ?

Hvala puno {#}

može, al ostale dane ovaj tjedan radi nešto aktivno. trči, vozi bicikl...da se ne uljeniš :D

ja na većini dana za odmor vozim bicikl, često i na dane kad vježbam.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice