Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.011
|
čitano: 8.148.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Rast mišića i visina

malo inspirativnih

Vrhunske vježbe kalistenike na drugom, ali malo bi mogli poraditi i sa nogama:)

16 godina
Re: Rast mišića i visina
hrvoje_zg91 kaže...

Zašto se uvijek stavljaju sprinteri tipa A.P ili U.B . Pa svi znamo kakva je njihova rutina. Što sve uzimaju i slično. Nemože se to uspoređivati .

Možda zato što nakon svake medalje moraš dati urin, tako da smo sigurni da ništa ne uzimaju, jel...

Osim toga ovdje se pričalo o tome jel aerobna aktivnost može uništiti učinke teretane. Ne može... Zapravo ne u toj mjeri da ju izbjegavaš. Jedno su profi BB kojima je bitno svako mišićno vlakno, drugo je rekreacija gdje bez cardia ćeš čak i prije lupiti plafon. 

Mogao sam ja ovdje staviti i... Ne znam - košarkaša ili nekog ragbijaša.

R4zOR229 kaže...

Ok hvala a sta mislis opcenito sto se treninga tice to je ok ovak kak mislim radit?

Pa mogu ti ja ovdje pričati što god hoću, ti sam moraš vidjeti jel nešto ide ili nejde i kako ti odgovara.

Ja osobno bih ovako nešto napravio (ako imaš 4x treninga)

PON-gornji dio

UTO-donji dio

SRI-odmor

ČET-godnji dio

PET-donji dio

SUB / NED odmor

Što se tiče samih utega. Ako hoćeš baš dedicated HIIT trening, recimo NED onda.

Recimo ja svakoj mišićnoj skupini pokušavam dati 2 dana odmora minimalno, ali svejedno nekada kada malo jače udarim, treba mi i do 5 dana odmora. Tako da... Za početak ti je bitno da kreneš, pa i sa dva treninga po 30min. Bolje i to nego ništa.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina

Ma mislio sam na HIIT jel ok kak sam njega slozio sta se ovog tice meni je sasvim ok ovak kak sad radim.

You got to lose to know how to win
16 godina

Sve 5. Ak možeš probaj serije prepoloviti (30sec / 1min). Al nije tolko ni bitno... Samo peglaj.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jel itko radio ove vježbe?kakav je napredak?

PRODAJEM AJVAR
15 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Ima tko savjeta kako ojačati gornji dio patelle u koljenu?

Dosta skačem pa me je počelo boljeti u zadnje vrijeme, ali jedino kada na taj dio pritisnem palcem i manje kada idem u čučanj i iz njega.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
15 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...

ja radin slicno, tocnije iste vjezbe samo radin svaku 2x 20 i  sa oko 40-60sec pauze napredak se vidi ako se radi po planu redovito a ne jednom tjedno kako ljudi obicno rade jer im se neda vise

ugl meni su prsa pon sri pet tako da ima 2 dana odmora (subota nedilja) i onda opet 

14 godina
neaktivan
badboycro kaže...
cod4gamer kaže...

ja radin slicno, tocnije iste vjezbe samo radin svaku 2x 20 i  sa oko 40-60sec pauze napredak se vidi ako se radi po planu redovito a ne jednom tjedno kako ljudi obicno rade jer im se neda vise

ugl meni su prsa pon sri pet tako da ima 2 dana odmora (subota nedilja) i onda opet 

ja ovo radim svaki dan jer trenutno ne radim nikakve druge mišićne skupine.nadam se da neću pogriješit ako ih radim i da će napredak brzo doći

PRODAJEM AJVAR
14 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Možda zato što nakon svake medalje moraš dati urin, tako da smo sigurni da ništa ne uzimaju, jel...

Osjećam da bi nakon ovog jel trebalo još nešto doći...jelda....

Mislim da sam pročitao da si bio u profi sportu. Onda znaš i da svaki anaboliči steroid ima svoj poluživot. Odnosno vrijeme zadržavanja u organizmu. Nakon tog vremena nemoguće ga je otrkiti :) Ali naravno ti to sve već znaš ;)) 

Slažem jelovnike,planove treninga,suplementaciju,uvod u sportsku farmakologiju i sve ostalo vezano uz BB----> cijena ovisi o kompleksnosti pitanja. Za više informacija javite se Privatnom Poruk
15 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
badboycro kaže...
cod4gamer kaže...

ja ovo radim svaki dan jer trenutno ne radim nikakve druge mišićne skupine.nadam se da neću pogriješit ako ih radim i da će napredak brzo doći

ne radi svaki dan jer pogoto tako neces vidit napretka, misici ti se nemaju kad odmarat a to je jedino vrime za koje oni rastu (zato i moras jest kvalitetno da se imaju cime nahranit)

svakako nije dobro svaki dan radit

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ljudi ima li tko kakvih iskustava sa ravnim stopalima?

znači imam ravna stopala al kad gazim ne gazim cijelom površinom stopala nego sa pola stopala (valjda neka blaža verzija)zbog toga imam bol u potkoljenici i naručen sam ortopedu pa me zanima hoće li ta bol nestati sa nošenjem uložaka??

PRODAJEM AJVAR
16 godina
neaktivan
Ja ti te uloške nosim od pete godine, pomažu, ali nemoj očekivat neke nagle promjene. Ne znam puno ljudi koji su kasno krenuli s ortopedskim ulošcima, to se ugl nosi od malih nogu. Pricekaj da ti ortoped procijeni situaciju..
14 godina
neaktivan
Cheezl kaže...
Ja ti te uloške nosim od pete godine, pomažu, ali nemoj očekivat neke nagle promjene. Ne znam puno ljudi koji su kasno krenuli s ortopedskim ulošcima, to se ugl nosi od malih nogu. Pricekaj da ti ortoped procijeni situaciju..

a znam...namjeravam se bavit kickboksingom a bole me potkoljenice čim malo potrčim il od bilo kakve aktivnosti.strah me da ne ostanem prikovan za stolicu

PRODAJEM AJVAR
17 godina
cod4gamer kaže...
badboycro kaže...
cod4gamer kaže...

hehe:)

17 godina
Rast mišića i visina

Isao sam 6 mjeseci u teretanu, pazio na prehranu bla bla bla... u 6 mjeseci smrsavio 2 kilograma.

Nakon toga sam morao prekinuti treninge, od onda (dva mjeseca) sam izgubio jos 5 kila (ovih pet kila su se pak manifestirali na tome sto sam morao stegnuti remen za jednu rupu), s time da nemam nikakve fizicke aktivnosti (osim lagane setnje svaki dan). Prehrana mi je ponovno raznolika (hocu reci, nisam vise samo na piletini, tunjevini, salatama i slicno, s tim da jako rijetko konzumiram secer, takodjer izbjegavam proizvode od bijelog brasna i masnu hranu). Imam jos puno za izgubit. Mislim krenut ponovno na fizikalu kad prodje ljeto, ali ovaj put bez teretane, vec samo kardio (bicikla, orbitrek, trcanje po Marjanu).

Teretana mi se pokazala kao beskorisno gubljenje vremena. Hocu reci, dobio sam na snazi, dobio sam na misicnoj masi, ali moj cilj je bio izgubiti kile... tako da... mislim da sam sa teretanom falio fudbal.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina

To si trebao odmah, na trčanje. Naravno uz sređenu prehranu. Zašto to nisi prije napravio?

Za gubitak kila trčanje/vožnja bajkom/čak i šetnja je majka. Bilo kakav aerobni trening (dobro sam rekao, jel da?) je najbolji za skidanje kila.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
17 godina
Pero Dinamit kaže...

To si trebao odmah, na trčanje. Naravno uz sređenu prehranu. Zašto to nisi prije napravio?

Za gubitak kila trčanje/vožnja bajkom/čak i šetnja je majka. Bilo kakav aerobni trening (dobro sam rekao, jel da?) je najbolji za skidanje kila.

A jbg, svi su spominjali intezivne treninge u teretani, cak su mi i treneri u teretani slagali programe od sat vremena ubijacine. Cim malo temperature padnu krecem na trckaranje. Ispao sam iz forme skroz, ali budem se brzo vratio.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
hrvoje_zg91 kaže...

Onda znaš i da svaki anaboliči steroid ima svoj poluživot. Odnosno vrijeme zadržavanja u organizmu. Nakon tog vremena nemoguće ga je otrkiti :) Ali naravno ti to sve već znaš ;)) 

Da, krv par dana, urin i do koji mjesec, kosa do par godina.

tnakir kaže...

Isao sam 6 mjeseci u teretanu, pazio na prehranu bla bla bla... u 6 mjeseci smrsavio 2 kilograma.

Nakon toga sam morao prekinuti treninge, od onda (dva mjeseca) sam izgubio jos 5 kila (ovih pet kila su se pak manifestirali na tome sto sam morao stegnuti remen za jednu rupu), s time da nemam nikakve fizicke aktivnosti (osim lagane setnje svaki dan). Prehrana mi je ponovno raznolika (hocu reci, nisam vise samo na piletini, tunjevini, salatama i slicno, s tim da jako rijetko konzumiram secer, takodjer izbjegavam proizvode od bijelog brasna i masnu hranu). Imam jos puno za izgubit. Mislim krenut ponovno na fizikalu kad prodje ljeto, ali ovaj put bez teretane, vec samo kardio (bicikla, orbitrek, trcanje po Marjanu).

Teretana mi se pokazala kao beskorisno gubljenje vremena. Hocu reci, dobio sam na snazi, dobio sam na misicnoj masi, ali moj cilj je bio izgubiti kile... tako da... mislim da sam sa teretanom falio fudbal.

Ako se dobro sijećam, prehrana ti je bila katastrofa. Nešto tipa da nekih 8 - 10 sati nisi ništa jeo.

Vrlo vjerojatno da si bio u prevelikom kalorijskom deficitu i tijelo je mislilo da gladuješ i samim time blokiralo bilo kakvo odbacivanje masti.

Druga stvar, ako se dobro sjećam - trening je bio tipa utezi->bicikl->utezi->bicikl->utezi->bicikl ili tako nešto, što jest promašen ceo fudbal. Reko si da su ti to složili fitness treneri, pa reko, ajde je čudno, ali valjda nekog vraga i znaju.

Lagana šetnja svaki dan JEST tjelesna aktivnost. Svi profi BB pred natjecanja kada hoću imati perverzno nizak body fat rade - laganu šetnju ujutro.

Ako si cijelo vrijeme bio na piletini, tunjevini i salatama, onda si si sjebo nutrijente. Prvo što mi pada na pamet - di su jaja? Di je kolesterol? Kako si mislio bez njega proizvoditi testosterom koji ti je temelj i za mišićnu izgradnju i za povlačenje masti?

Mislim, ako tebi ne leži teretana, a voliš voziti bicikl, just go ahead. Samo kažem... Teretana bi trebala biti svojevrstan prečac topljenja masti, ne blokator. No, s druge strane, bolje radi nešto u čemu uživaš pa da to rastegneš na ostatak života, nego nešto što ćeš za dva tjedna odbaciti i onda opet po starom. 

Sredio si prehranu - super. Sad počni brojat kalorije. Ne zbog toga jer si anoreksična klinka koja mora biti na 800kcal dnevno i ni pedalj više, nego zato jer vrlo vjerojatno premalo jedeš. Možda i je paradoks, ali eto, obrambeni mehanizmi tijela su zahebana stvar.

17 godina

Čudno...

Dobro, razumijem ih jer ipak tako plaćaš teretanu da će reći to.

Trčanje, trčanje i trčanje samo. Naravno uz dobru prehranu. I tek onda u teretanu. Pa trči uvečer, poslije 8, dan je dug. Ili rano ujutro prije posla ako imaš vremena i volje hehe! Ovako dok je vruće više ćeš se i znojiti, biti će teže pa možda i brže izgubiš koju kilu {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
17 godina
Bukva kaže...

1. Ako se dobro sijećam, prehrana ti je bila katastrofa. Nešto tipa da nekih 8 - 10 sati nisi ništa jeo.

Vrlo vjerojatno da si bio u prevelikom kalorijskom deficitu i tijelo je mislilo da gladuješ i samim time blokiralo bilo kakvo odbacivanje masti.

2. Druga stvar, ako se dobro sjećam - trening je bio tipa utezi->bicikl->utezi->bicikl->utezi->bicikl ili tako nešto, što jest promašen ceo fudbal. Reko si da su ti to složili fitness treneri, pa reko, ajde je čudno, ali valjda nekog vraga i znaju.

3. Lagana šetnja svaki dan JEST tjelesna aktivnost. Svi profi BB pred natjecanja kada hoću imati perverzno nizak body fat rade - laganu šetnju ujutro.

4. Ako si cijelo vrijeme bio na piletini, tunjevini i salatama, onda si si sjebo nutrijente. Prvo što mi pada na pamet - di su jaja? Di je kolesterol? Kako si mislio bez njega proizvoditi testosterom koji ti je temelj i za mišićnu izgradnju i za povlačenje masti?

5. Mislim, ako tebi ne leži teretana, a voliš voziti bicikl, just go ahead. Samo kažem... Teretana bi trebala biti svojevrstan prečac topljenja masti, ne blokator. No, s druge strane, bolje radi nešto u čemu uživaš pa da to rastegneš na ostatak života, nego nešto što ćeš za dva tjedna odbaciti i onda opet po starom. 

6. Sredio si prehranu - super. Sad počni brojat kalorije. Ne zbog toga jer si anoreksična klinka koja mora biti na 800kcal dnevno i ni pedalj više, nego zato jer vrlo vjerojatno premalo jedeš. Možda i je paradoks, ali eto, obrambeni mehanizmi tijela su zahebana stvar.

1. Jos uvijek mi je prehrana takva (ujutro oko 6 jedem zobene, popodne oko 5 rucam, izmedju toga jogurt od pola litre). Na kraju sam ovaj njihov trening odyebao i vozio bajk 45 minuta i i nakon toga bih odradio pola sata nekakv trening, ono eto... dipseve, bench, zgibove i to, ali nista pretjerano.

2. Koliko sam skuzio znaju, samo im je najlakse rec nesto takvo da se ne moraju oko mene puno zezat. Nesto su rekli, njihvo posao je gotov.

3. Ma ne setam toliko da bi to nesto znacilo.

4. Da, bio sam samo na piletini, tunjevini i salatama, jogurtima. Jaja... jaja sam jeo na kajganu (kap maslinovog ulja u teflonsku tavu) ili kuhana u tvrdo.
5. Ma svakako se mislim malo pokrenit, ako ne nista, puno sam se bolje osjecao i imao sam vise energije dok sam se bavio sportom nego sada kad gnjilim.

6. Koliko kcal bi bilo optimalno. 2000?

@Pero... ma isao sam u jednu poznatu splitsku teretanu, s obzirom na lovu koja im se placa (ja sam dobio 50% popusta) mislio sam da ce biti vise angazirani. No dobro.

Sto se tice fizicke aktivnosti ljeti... jako lose podnosim vrucinu. Trcanje prije posla ne dolazi u obzir (budim se u 6 za na posao) a ni kad padne mrak (jer u 9 sati navecer zbilja nemam snage ni volje trcat). Odlucio sam ovu jesen pocet pa preko zime...

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 10:12 (tnakir).
16 godina
tnakir kaže...

1. Jos uvijek mi je prehrana takva (ujutro oko 6 jedem zobene, popodne oko 5 rucam, izmedju toga jogurt od pola litre). Na kraju sam ovaj njihov trening odyebao i vozio bajk 45 minuta i i nakon toga bih odradio pola sata nekakv trening, ono eto... dipseve, bench, zgibove i to, ali nista pretjerano.

2. Koliko sam skuzio znaju, samo im je najlakse rec nesto takvo da se ne moraju oko mene puno zezat. Nesto su rekli, njihvo posao je gotov.

3. Ma ne setam toliko da bi to nesto znacilo.

4. Da, bio sam samo na piletini, tunjevini i salatama, jogurtima. Jaja... jaja sam jeo na kajganu (kap maslinovog ulja u teflonsku tavu) ili kuhana u tvrdo.
5. Ma svakako se mislim malo pokrenit, ako ne nista, puno sam se bolje osjecao i imao sam vise energije dok sam se bavio sportom nego sada kad gnjilim.

6. Koliko kcal bi bilo optimalno. 2000?

1. Pa da, ali si otkanto teretanu što znači da organizam, em kalorijski manje je zahtjevan em nemora se popravljati svaki malo (u teretani ti trgaš vlastita mišićna vlakna i ona se moraju popraviti u vrijeme odmora, što košta).

2. E, jbg... Mislim, imaš sad koji mjesec slobodno - malo snifaj po netu pa sam vidi što i kako ti je najbolje. Ne znam, imaš stranice tipa Men's Health ili forume poput forum.teretana.net. Malo se raspitaj :]

3. Nek je 30min već je dovoljno

4. Prehrana treba biti raznolika - da, bazirati se na bijelom mesu, ribi i sličnome, ali key-word je raznoliko. Što tebi znači teretana, kad organizam se ubija da, ne znam, dobije dovoljno magnezija.

5. Eto, bilo je nekog pozitivnog efekta.

6. Pa zavisi o težini, visini i dobi, ali 2000 kcal je vrlo vjerojatno kod tebe optimalno za bazalni metabolizam, tj. toliko ćeš potrošiti ako cijeli dan prespavaš. Ja trenutno rat vodim s premalo kalorija na 3000 kcal unosu. Da nema maslaca od kikirikija i orašastih plodova, bi ja vani pjevao ratne, a ne mršavio - doduše ja sam u pokretu jutro od 7 pa do 8-9 navečer, tako da znam spaliti i do 2000kcal dnevno.

17 godina
Rast mišića i visina

Ma glavno da je lagano krenulo dolje. Malo sam bio u bedu da nakon toliko muke i zrtve nema pomaka.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ima li neki razlog što želiš baš kilograme izgubiti?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
17 godina
PLASMAorLCD kaže...

Ima li neki razlog što želiš baš kilograme izgubiti?

Da. Imam ih viška :)

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Haha, imam i ja pokoje, ali odkad se bavim tegovima i šetnjom vidi se velika razlika (malo sam se ''zategao'', dobio mišića (snage)), a da nisam kilo izgubio, ali njima se ni ne bavim.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 11:02 (PLASMAorLCD).
17 godina
Rast mišića i visina

Ja imam malo vise od pokojeg kila viska :)

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

U mene je onda drukčiji tip problema, ja sam imao taman ili malo više kila za svoju visinu, ali sam izgledao kao da imam 30 više. Utezi i čučnjevi to fixaju polako.

Samo polako i skida se to :D, evo jedan moj prijatelj iz razreda je u 3 mjeseca spao sa 113kg na 91kg, biciklo i plivanje te trčanje na traci te sređena prehrana koja mu je bila više od 70% ''problema''.

17 godina
PLASMAorLCD kaže...

Samo polako i skida se to :D, evo jedan moj prijatelj iz razreda je u 3 mjeseca spao sa 113kg na 91kg, biciklo i plivanje te trčanje na traci te sređena prehrana koja mu je bila više od 70% ''problema''.

:) Ja jedva uspijek kilo mjesecno.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jbg, nešto se u njemu baš prelomilo, prešao je samo na biciklu do Munchena i nazad 2 puta.

14 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

U mene je onda drukčiji tip problema, ja sam imao taman ili malo više kila za svoju visinu, ali sam izgledao kao da imam 30 više. Utezi i čučnjevi to fixaju polako.

prije 2 tjedna sam imao 116 kila na 2 metra, tad vec pocelo praznjenje sad sam na 109 ... samo trcanje i standardno 4 treninga tjedno..kruha nema vecere nema , samo imam 15 dorucaka u danu 

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 11:37 (Arienos).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice