Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.011
|
čitano: 8.148.061
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Rast mišića i visina
netko,netkovic kaže...

Nisam imao takvog iskustva, doduše,nisam stavljao slike,ali na sva glupa pitanja su mi ljepo odgovorili i objasnili mi :/..vjerojatno sam samo naletio na pravu ekipu?

Moguće je i to što kažeš,možda su se uozbiljili {#},mada čisto sumnjam.Uključi se tamo malo aktivnije pa ćeš vidit kakvih debila tamo ima.

Meni osobno najjaće kad su klinci i ostali rekreativci otjerali sa foruma jednog od najboljih svjetskih bodybuildera,ovaj došao sudjelovat,a ovi što god on kaže pokušavaju ga demantirat.To je nešto neviđeno,ja da sam napravio taj forum obrisao bi ga od sramote da se to desilo...

16 godina
protjeran
bole_vk kaže...
netko,netkovic kaže...

Nisam imao takvog iskustva, doduše,nisam stavljao slike,ali na sva glupa pitanja su mi ljepo odgovorili i objasnili mi :/..vjerojatno sam samo naletio na pravu ekipu?

Moguće je i to što kažeš,možda su se uozbiljili {#},mada čisto sumnjam.Uključi se tamo malo aktivnije pa ćeš vidit kakvih debila tamo ima.

Meni osobno najjaće kad su klinci i ostali rekreativci otjerali sa foruma jednog od najboljih svjetskih bodybuildera,ovaj došao sudjelovat,a ovi što god on kaže pokušavaju ga demantirat.To je nešto neviđeno,ja da sam napravio taj forum obrisao bi ga od sramote da se to desilo...

Isprićavam se, dugo nisam bio na forumu,pa sam pomješao 2 foruma , ja sam na ovom pitao dosta stvari koje mi se sada čine glupe,ali su sve dećki ljepo objasnili...

WP
14 godina
protjeran
netko,netkovic kaže...
bole_vk kaže...
netko,netkovic kaže...

Isprićavam se, dugo nisam bio na forumu,pa sam pomješao 2 foruma , ja sam na ovom pitao dosta stvari koje mi se sada čine glupe,ali su sve dećki ljepo objasnili...

Taj forum je ok,i dečki su ok,uvijek spremni pomoć {#}

14 godina
neaktivan
Da taj forum je odlican
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ljudi, bok! Imam jedno pomolao smiješno pitanje, zato se molim vas nemojte naljutiti.

Znači tijekom treninga i inače meni se na jednoj ruci vide žile preko bicepsa, a na onoj drugoj ama baš ništa. Zanima me da li je to tako po prirodi(da sam tako građen) ili nešto drugo? Da li će se s vremenom pojaviti uz treniranje ili uz razvoj tijela?

Također sam primjetio da svi ljudi imaju žile preko bicepsa u obliku obrnutoga slova ''Y''.

No ja imam u obliku slova ''H'' ako znate na šta mislim.

Sad me zanima da li će uz treniranje žile postati u obliku slova''Y'' ili šta već, jer čisto sumnjam da sam jedini s takvim žilama?

Dolje su slike ljudi koji imaju oblik žila u obliku slova ''Y''. Malo se zgledajte pa ćete vidjeti.

16 godina
Rast mišića i visina

ja bi samo zelio pitati ako netko zna koja je idealni promjer bicepsa na visinu od 195...i dali se to mjeri kad se nategne ruka ili kad je opustena?

15 godina
The Riddle kaže...

Ljudi, bok! Imam jedno pomolao smiješno pitanje, zato se molim vas nemojte naljutiti.

Znači tijekom treninga i inače meni se na jednoj ruci vide žile preko bicepsa, a na onoj drugoj ama baš ništa. Zanima me da li je to tako po prirodi(da sam tako građen) ili nešto drugo? Da li će se s vremenom pojaviti uz treniranje ili uz razvoj tijela?

Također sam primjetio da svi ljudi imaju žile preko bicepsa u obliku obrnutoga slova ''Y''.

Sad me zanima da li će uz treniranje žile postati u obliku slova''Y'' ili šta već, jer čisto sumnjam da sam jedini s takvim žilama?

Dolje su slike ljudi koji imaju oblik žila u obliku slova ''Y''. Malo se zgledajte pa ćete vidjeti.

Nemoj se brinuti, sve je to normalno!

Recimo ja sam dešnjak, a uvijek imam osjecaj da mi je ljevi biceps veci i da mi je ljeva ruka jaca, mozda jest, ali me to nebrine previse.

Isto tako su mi i zile vise istaknute na ljevoj ruci.

Valjda mi je takva prirodna građa.

Um caruje dok snaga ne popizdi!
17 godina
neaktivan
The Riddle kaže...

nema ti to nikakve veze ljudi su po prirodi asimetricni pogotovo ruke jedino kako se moze jako malo to popravit promjeni pocetke serija sa desne na lijevu ruku tako ces vise izvuc jer si automatski jaci, recimo kad radis bucicama biceps kreni lijevom rukom prvo pa druga serija desnom tako izmjenjuj stalno , isto tako sa jednorucnim veslanjem i raznim drugim stvarima ,kod mene je slucaj recimo lijeva podlaktica mi je puno veca zato jer je forsiram puno vise kod fapanja za razliku od desne.I ovo sta si govorio za zile kako ti idu nema to veze to je sve genetika svaki covjek je drugaciji svako je drugacije gradjen i imaju drugaciju vaskularnost.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.8.2011 13:02 (buky).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Okey. Hvala vam na odgovorima. Samo me sada zanima da li će mi se s vremenom pojaviti žile i na desnoj ruci ili je i to vezano uz moju građu.

17 godina
neaktivan
The Riddle kaže...

Okey. Hvala vam na odgovorima. Samo me sada zanima da li će mi se s vremenom pojaviti žile i na desnoj ruci ili je i to vezano uz moju građu.

s vremenom ce izac da.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav, imam 15 godina, visok sam 179 i imam 60 kg. Zelim se udebljati i nabiti misicnu masu, ruke su mi ko stapici, jedem svaki dan i opet imam istu masu, da probam s proteinima, i da nakon toga dizem utege ili bicikliram? molim pomoc!

15 godina
neaktivan
proteine1 kaže...

Pozdrav, imam 15 godina, visok sam 179 i imam 60 kg. Zelim se udebljati i nabiti misicnu masu, ruke su mi ko stapici, jedem svaki dan i opet imam istu masu, da probam s proteinima, i da nakon toga dizem utege ili bicikliram? molim pomoc!

Baci se na McDonalds i svinjetinu. Heh

LoL acc THCJoshi
14 godina
neaktivan
proteine1 kaže...

Ako se ne baviš aktivno nikakvih sportom, upiši se u neki klub za sport koji te zanima. Ili ako to ne...onda odi bar 3 puta tjedno trčati po minimalno 1 sat svaki put i napravi vježbe snage nakon toga. Od hrane koliko znam da se udebljati od pilećih prsa, puno mesa i tjestenine pogotovo.

16 godina
Rast mišića i visina

nek krene u teretanu.

15 godina
neaktivan
proteine1 kaže...

6 obroka na dan, znaci ne gluposti poput junk fooda nego bogate proteinima.Drugo pravu misicnu masu neces nabit godinama tj, ne ocekuj da ces nabit 10 kila misica u 2 mjeseca.Bicikl izbaci jer ti je cilj udebljet se a ne trosit kalorije.

Jednostavno to tvoje jedem svaki dan ne stoji jer da jedes kako treba nema sta se nemoze primit.Povecaj unos kalorija za oko 1000 te idi u teretanu, ali pazi ipak imas 15 godina ja se nebi zamaro s tim jer tek si uso u pubertet tak da uzivaj dok ti se tijelo ne razvije.

13 godina
neaktivan

Starci mi nedaju da idem u teretanu, a da kupim Whey protein?

16 godina
Rast mišića i visina

zasto ti nedaju xd pa nek pitaju trenere u teretani i rec ce da je dobro da ides. nista ti se ne moze dogodit, ja u svojoj teretani viđam i mlađu djecu od tebe.

13 godina
neaktivan

A i ak budem iso u teretanu tamo cu se osramotiti nemogu dignuti 20 kg xd imam ruke kao stapice

14 godina
neaktivan
proteine1 kaže...

Starci mi nedaju da idem u teretanu, a da kupim Whey protein?

Ma kakav whey proteine s 15 godina, jedi sve što ti dode pod ruku(ne mislim na cokoladice i te gluposti) jesi speka, jaja kravlji sir i tako znaci mlijeka plus normalne obroke, u teretanu možes no opet s nadzorom, znaci nikakvo preforsiranje

ko ce vise dici i to. ugl. jedi i treniraj kako spada i sve ce doci na svoje. e da i najmanje 8 sati sna za obnovu i rast misica, tj. meni je to potrebno da bih funkcionirao kako spada

Remember, remember the Fifth of November, The Gunpowder Treason and Plot, I know of no reason Why Gunpowder Treason Should ever be forgot.
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 12:38 (Mr.greenx).
13 godina
neaktivan

A jedem svaki dan maslac,mlijeko,sendvice.... A sto da jedem na marendi u skoli?? 

15 godina
proteine1 kaže...

A i ak budem iso u teretanu tamo cu se osramotiti nemogu dignuti 20 kg xd imam ruke kao stapice

pa i da možeš dignut i 50kg nije u tome stvar nego u pravilnom izvođenju.

kreneš sa 10kg pa kad ti postane prelagano povećaš na npr. 15,20 itd. nije to sramota.

uzmi si posnog nije skup cca 15kn 500g. ima 12 g bjelančevina na 100g. tog se nadereš prije spavanja. možeš i zobene jest(meni nisu baš nešt po okusu pa si stavim šećera još).

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 12:41 (KASA).
13 godina
neaktivan

Aha, a kolko se placa teretana jel mogu dnevno ili mjesecno kako to ide?? 

15 godina
proteine1 kaže...

Aha, a kolko se placa teretana jel mogu dnevno ili mjesecno kako to ide?? 

neznam možda si već napisao ali koji je uopće tvoj cilj? manekenski izgled ili baš nabijanje mišične mase?

16 godina
Rast mišića i visina

kod mene u gradu je 100 kn za sednjoskolce.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

sto se tice prehrane nikakvo bezvezno prejedanje od debljanja nemozes dobit nista osim "stomacine" moras uzimat usklađeno sa svoim aktivnostima sto vise proteina (riba,piletina, i slicno) uz proteine uvjek uzimaj u odredenim kolicinama ugljkohidrate i izbjegavaj fruktouzu (voćni secer) i saharozu (obicni secer) uzimaj hranu s malo vise polisaharida kao sto su tjestenina i "krumpiri (nezz kako ih ko zove)", sto se tice suplemenata ja ih nebi preporucio jer su cjene pre visoke a i ako nemas dovoljno znanja ili nekog da te vodi kroz cjelokupan trening to bi bilo bacanje para i naravno izbjegavaj masnoće.

sto se tice treninga nezz ti imas 15 g tek si uso u pubertet tjelo ti se razvija ako nezelis vise rasti da sad zapocmes s teretanom imo bi brze rezultate naravno i ako pocmes ne nikako nesto pretjerano ostavi si mjesta i za rast u visinu i slicno, i oko treninga se savjetuj s nekom strucnom osobom, trcanje ne nikako i neka pretjerana ponavljanja kod izvođenja vjezbi jer bi to dovelo do katabolizacije misisca (razgradnja misisca).

ako na kraju nemas mogucnost teretane da ti neko iskusnij pokaze i da te malo vodi kroz to odradi svako drugi dan sklekovi, za prednje trbusne ne trbusnjake nego si digni noge u zrak savi u koljenu (u koljenu i djelu "medunozja (nezz kako da ti drukcije objasnim)" treba bit pravi kut) zatim trup dizi od tla samo u pola pokreta nego inace ko sto radis kod klasicnih trbusnjaka, zatim za donje trbusne ovjesaj se o neku sipku polozaj za rad zgibova "nesto vako" samo sto ti je bolje da noge skroz savijes koljena i medunzje te ih lagano dizes i spustas prema prsima sam uskladi da ti bude najveci napor, zatim dizanje na prste za listove, cucanj, zgibovi (ako mos), dipsevi (mos ih izvodit na razne nacine... nemoras se ti strikno drzat ovog sto sam ja reko vec i sam malo procjeni kakve su ti mogucnosti i sta bi bilo najbolje za tebe ja se nadam da sam ti pomogo ako ti nesto nije jasno ili ti treba bilo kakva pomoc mos ode pitat ili se posavjetovat na specializiranim forumima za body building...ja sam manjim djelom u ovom svemu vec neko vrjeme pa ti mogu pomoc oko nekih stvari

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 21:02 (xxxmitoxxx).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav idem 7 razred i visok sam samo 156 cm i imam 39 kg jel to uredu? I da li trbusnjaci sklekovi i trcanje ili biciklizam smanjuju rast? I kako da se ojacam? I koji sport preporucate  posto sam odustao od tenisa koji sam treniro 6 i pol godina.

15 godina
neaktivan
Iron13 kaže...

Pozdrav idem 7 razred i visok sam samo 156 cm i imam 39 kg jel to uredu? I da li trbusnjaci sklekovi i trcanje ili biciklizam smanjuju rast? I kako da se ojacam? I koji sport preporucate  posto sam odustao od tenisa koji sam treniro 6 i pol godina.

nemislim da je u redu da imas tolku masu na tolku visinu, ne to ti nebi trebalo imat neki utjecaj na rast na rast bi ti naprimjer imalo utjecaja ako bi bas bio aktivan u teretani i slicno jer bi ti hormoni bili usmjereni na misice i njihov razvoj vise nego na neke druge stvari, pa ojacat se mos na nacin koji sam prije naveo znaci nebi jos teretanu za tebe a i ako odes nesto lagano, sport? to ovisi o tebi sta ti ide u cemu si dobar inace je svaki sport dobar

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nemojte dizati utege ili nesto u pubertetu, najbolje je raditi sa svojom vlastitom masom. Dizanje na polugi itd.

Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
16 godina
neaktivan
teretana ne utjece na rast... slobodno treniraj u teretani.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav ekipo,

imam 18 uskoro 19 godina, visoki sam 180cm i teški nevjerojatnih 56kg.

Nije baš da sam neki jelac, da mogu puno pojesti, ali ipak jedem sve i redovito.

Smeta mi ta moja težina, svi  ko me god vidi iskomentira uff što sam mršavi, jedeš li ti šta i sl. i tako več cijeli život. Počelo me to nervirati jako!

Pa dal bi ja nekako mogao bar za 10-15kg uvečati svoju tijelesnu masu na bilo koji način?

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | BFBC2: Berologic
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice