Video Capture Card

poruka: 13
|
čitano: 9.170
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Video Capture Card

Prednimavam VHS na komp proko neke tv kartice sa ulazima i sa Sony vegas movie studio platinum 9.0. Tu karticu sam bupio za 3 € prije 2 god i užasna je. Slika se trza i ima ogroman broj droped frame-ova. Da li je neko možta ima neku dobru VCC (video capture card) koju mi može preporučiti, a maksimolno mora koštato do 350 kn.

Mora biti bez TV tunera i mora imati compisite i ješ nešto...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Video Capture Card

Pozdrav,

jučer sam kupio externu USB karticu od Terratec-a u Linkasa.

http://www.links.hr/index.php?naziv=Video+In+Editing+Card+TERRATEC+Grabster+Grabby%2C+USB&option=artikl&id_kategorija=051907&id_artikl=051.907.001

Kartica ima S-video i kompozitne priključke.

Spojio sam je na komp (USB) a kompozitne (video i dva audio) sam spojio na prijemnik od MaxTV-a i sad snimam sve programe.

Također se može spojiti  bilo koji uređaj koji ima ove priključke, pa tako i VHS za snimanje kazeta na DVD.

Odlična stvar.

Rezolucija snimanja je max. 720x576.

15 godina
neaktivan
ivica_ursus kaže...

Pozdrav,

http://www.links.hr/index.php?naziv=Video+In+Editing+Card+TERRATEC+Grabster+Grabby%2C+USB&option=artikl&id_kategorija=051907&id_artikl=051.907.001

Spojio sam je na komp (USB) a kompozitne (video i dva audio) sam spojio na prijemnik od MaxTV-a i sad snimam sve programe.

Također se može spojiti  bilo koji uređaj koji ima ove priključke, pa tako i VHS za snimanje kazeta na DVD.

Odlična stvar.

E baš sam goolao taj proizvod i naišao na ovaj post.Mene zanima da li s tom Terratec možeš li i gledati MaxTv na kompu,ili samo gledaš na tv pa ti snima na pc?

Znam da je glupo pitanje,ali baš se ne kužim u tv karticama.

17 godina
bobica257 kaže...

Prednimavam VHS na komp proko neke tv kartice sa ulazima i sa Sony vegas movie studio platinum 9.0. Tu karticu sam bupio za 3 € prije 2 god i užasna je. Slika se trza i ima ogroman broj droped frame-ova. Da li je neko možta ima neku dobru VCC (video capture card) koju mi može preporučiti, a maksimolno mora koštato do 350 kn.

Mora biti bez TV tunera i mora imati compisite i ješ nešto...

Ja sam za istu namjenu prije 5 godina kupio Leadtek VC100XP.

Ne znam ima li je sad za kupiti. Meni je dobro poslužila. Sad je ne koristim jer imam TV karticu.

15 godina
odjavljen

Max tv mozes gledati ako dodas jos jednu mreznu kraticu u komp i nju spjis u router na mjesto za maxTV stavis ih u bridge  i posložiš prema uputstvima Goooooooglaj....

Cool

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]
15 godina
neaktivan

Ma da to preko VLCa sad radim samo što je to onda nije baš neka kvaliteta slika,a neke kanale su mi kriptirane.

14 godina
neaktivan
ivica_ursus kaže...

Pozdrav,

Odlična stvar.

Baš sam napravio temu za snimanje bnet sat tv-a i zanima me neki uređaj za snimanje da ga spojim na receiver od bnet-a i nađem ovu temu di ti kažeš da snimaš maxtv s tom karticom. Reci mi jel ima terratec mogućnost timer recordinga i kakav je inače software za snimanje?

14 godina
neaktivan
Video Capture Card

Pozdrav,

imam jedno pitanje, da li bi ova kartica od Terratec-a mogla poslužiti da sadržaj s digitalne kamere prebacim na laptop? Digitalna kamera je Panasonic NV-GS27 (koristi mini DV kazete). Na laptopu nemam firewire niti mogučnost ugradnje firewire-a. Preko USB-a ne mogu prebacivati video (samo slike). Imam 2 kabla koja sam dobio s kamerom, jedan ide u ulaz DV (ima 2 cincha- žuti i bijeli) jedan ide u ulaz AV (ima tri cincha- crveni, bijeli i žuti).  Pošto sam s audio i video tehnikom na vi, može li mi tko objasniti da li bi ovo radilo? I da li možda postoji koji bolji/jeftiniji/jednostavniji način?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nescio kaže...

Pozdrav,

imam jedno pitanje, da li bi ova kartica od Terratec-a mogla poslužiti da sadržaj s digitalne kamere prebacim na laptop? Digitalna kamera je Panasonic NV-GS27 (koristi mini DV kazete). Na laptopu nemam firewire niti mogučnost ugradnje firewire-a. Preko USB-a ne mogu prebacivati video (samo slike). Imam 2 kabla koja sam dobio s kamerom, jedan ide u ulaz DV (ima 2 cincha- žuti i bijeli) jedan ide u ulaz AV (ima tri cincha- crveni, bijeli i žuti).  Pošto sam s audio i video tehnikom na vi, može li mi tko objasniti da li bi ovo radilo? I da li možda postoji koji bolji/jeftiniji/jednostavniji način?

Da.

14 godina
neaktivan
Video Capture Card

Pretpostavljam da se taj da odnosi na prvo pitanje i znači moguče je capturati video :). Odlično. Može malo više informacija, konkretno me zanima kakva je kvaliteta slike - da li je dobra kao kod prebacivanja s firewireom  i da li slika "trza"?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nescio kaže...

Pretpostavljam da se taj da odnosi na prvo pitanje i znači moguče je capturati video :). Odlično. Može malo više informacija, konkretno me zanima kakva je kvaliteta slike - da li je dobra kao kod prebacivanja s firewireom  i da li slika "trza"?

Compozitni i S-Video su najstariji tj. najnekvalitetniji način prijenosa Videa (S-Video je nešto bolji), slika neće trzati, jer to nema veze s kabelom a kvaliteta na ljestvici od 1 do 10 će biti 5. Tako da ti je moja preporuka da kupiš neku Firewire PCMCIA Firewire karticu ili tako nešto.

14 godina
neaktivan
Video Capture Card

hvala na informaciji. sutra budem vjerojatno kupil tu karticu,  firewire nije opcija jer imam laptop koji nema slot za PCI karticu

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Video Capture Card

Jesi li pokušao sa videocapx softwerom? Ja ga koristim i nisma imao problema sa tim. probaj demo verziju pa vidi da li ti radi.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice