Pozz, bacio sam pogled na ovu grafičku : http://www.links.hr/artikl-051.806.859
Sad me zanjima jel bučna i dal je isplativo kupit za igranje + koliko dugo bi mogao igrat igre na max?
Pozz, bacio sam pogled na ovu grafičku : http://www.links.hr/artikl-051.806.859
Sad me zanjima jel bučna i dal je isplativo kupit za igranje + koliko dugo bi mogao igrat igre na max?
Nije bučna, odličan XFX hladnjak. To je najjača grafa na tržištu uz GTX 680 ( od koje je bolja radi clockanja ) i to ti je valjda dosta :)
Pozdrav,
komp mi sluzi za gaming i za programiranje.
Mislio samu zimat neki cpu, maticnu da ima 5.1 i 4 utora za ram obavezno te 8 gb (2x4 gb 1600mhz) za 2000 kn. Dal da ciljam na amd-a sa 8 jezgri ili intela i5 3470 tako nesto?
Sa time da imam 400 w corsair napajanje i atijevu 4850 unutra.
Trenutno sam na jadnoj asrokici i x2 4000+@3.0ghz te 2 gige ddr2 800 mhz
AMD - CPU, MBO, 2x RAM, -oko 2030kn ili ovaj CPU ali onda cijena ide na oko 2290kn.
Intel - CPU, MBO, RAM - oko 2360kn.
Intel je malo bolji u igrama od AMD FX-a, ali je skuplji i sljedeća generacija Intel procesora neće pasati na ploču.
AMD je zbog više jezgri malo bolji za zahtjevniji rad i sljedeća generacija procesora će pasati na ovu ploču.
Hvala na pomoci. AM3+ je stara ploca zar ne, sigurno ce sljedeca generacija procesora pasati? Ovaj 8 jezgreni cpu ima 4 fizicke 4 logicke jezgre zar ne?
Za Steamroller ( naredni AMD CPU ) se priča da će ići na AM3+ mada to još nije 100 sigurno. FX 83xx ili FX 81xx nisu procesori sa 4 fizičke i 4 logičke jezgre.
Stvarno ne znam dal da idem na intel ili amd opciju.....koja bolje tjera 4850?
To je stara i slaba grafa i tjera je bilo koji od modrnih višejezgrenih procesora s lakoćom. HD 4850 nije referenaca za ništa danas.
Jasno...no kroz par mj bih uzimao neku atijevu 6-7 generaciju tako da me zanima koji proc bi bolje vrtio.
Oba ta su super za gaming a FX 8320 je više futureproof nego i5.
Molim vas za pomoć. Danas uzimam PC, ne mogu da se odlučim oko grafičke kartice. Razlika u cijeni je 5€, tako da je to zanemarivo. Na raspolaganju imam ove dvije grafičke : GIGABYTE nVidia Ge Force GTX670 OC ili GIGABYTE AMD Radeon 7970 OC. Igrao bih na 1080p rezoluciji, ne bih koristio više monitora, nisam iskusan overkloker(možda bih klokao karticu nešto malo, reda radi), i imam u planu za godinu-dvije ubacim još jednu, eventualno dvije kartice pa mi recite da li je jednostavniji SLI ili CFX ? Grafičke kartice su po performansama tu negdje, zavisi od igre, a opet nVidia posjeduje taj PhysX, ali ne znam koliko joj to daje prednost(u tim nekim igrama).
Od igrica što bih igrao, tu su Counter Strike:Global Offensive, League of Legends, Crysis 3, Far Cry 3 i sl.
Molim vas za pomoć. Danas uzimam PC, ne mogu da se odlučim oko grafičke kartice. Razlika u cijeni je 5€, tako da je to zanemarivo. Na raspolaganju imam ove dvije grafičke : GIGABYTE nVidia Ge Force GTX670 OC ili GIGABYTE AMD Radeon 7970 OC. Igrao bih na 1080p rezoluciji, ne bih koristio više monitora, nisam iskusan overkloker(možda bih klokao karticu nešto malo, reda radi), i imam u planu za godinu-dvije ubacim još jednu, eventualno dvije kartice pa mi recite da li je jednostavniji SLI ili CFX ? Grafičke kartice su po performansama tu negdje, zavisi od igre, a opet nVidia posjeduje taj PhysX, ali ne znam koliko joj to daje prednost(u tim nekim igrama).
Od igrica što bih igrao, tu su Counter Strike:Global Offensive, League of Legends, Crysis 3, Far Cry 3 i sl.
Kupi GTX 670.
Moze preporuka procesora i graficke?sve skupa do 900kn,hvala
Koji socket imas? Ostatak konfe?
Pozdrav!
Planiram nadogradnju računala, pa me zanimaju vaši savjeti i odabiri prilikom kupnje novih komponenata. Računalo koristim za gejming, pa bih ga htio pretvoriti u računalo koje bi bilo poprilično dobro za igranje novijih igara (ne tražim nikakvu ultimativnu gaming mašinu).
Trenutno baš i ne pokreće igre na nekoj veoma dobroj razini.
Znači ovo je trenutno stanje mojeg računala (pišem s malo više informacija, da ipak znate konkretnije o kojem se tipu hardvera radi):
Procesor: AMD Athlon II X2 250 - 3.00 Ghz (2-jezgreni, 2.0 MB Total Cache, Socket AM3)
Matična ploča: ECS ELITEGROUP A785GM-M7 V1.0 / Dual Channel DDR3 1333 / PCI Express 2.0
Grafička kartica: ATI Radeon HD 4850 512 MB / 256bit / GDDR3 / Dual-DVI PAL
RAM: Corsair 4 GB (2x2GB)
Napajanje: SilverStone Strider SST-ST40F-ES (400W)
Hard disk: Western Digital Caviar Green WD5000AVDS-73U7B1 ATA Device (500GB)
Eto, što bi od toga bilo dobro zamijeniti/dodati da bi računalo bilo pogodno za igranje novijih igara bez problema (ali da nije nešto ultra specijalno)?
Zanima me da li bi onda bilo dobro i overclockati računalo s novijim komponentama ili rađe ne?
Zahvaljujem unaprijed!
Pozdrav!
Procesor: AMD Athlon II X2 250 - 3.00 Ghz (2-jezgreni, 2.0 MB Total Cache, Socket AM3)
Matična ploča: ECS ELITEGROUP A785GM-M7 V1.0 / Dual Channel DDR3 1333 / PCI Express 2.0
Grafička kartica: ATI Radeon HD 4850 512 MB / 256bit / GDDR3 / Dual-DVI PAL
RAM: Corsair 4 GB (2x2GB)
Napajanje: SilverStone Strider SST-ST40F-ES (400W)
Hard disk: Western Digital Caviar Green WD5000AVDS-73U7B1 ATA Device (500GB)
Eto, što bi od toga bilo dobro zamijeniti/dodati da bi računalo bilo pogodno za igranje novijih igara bez problema (ali da nije nešto ultra specijalno)?
Zanima me da li bi onda bilo dobro i overclockati računalo s novijim komponentama ili rađe ne?
Zahvaljujem unaprijed!
Uzmi x4 945 i HD 7770. Grafa je duplo jača od tvoje sadašnje, a procesor će ju iskoristiti i bez clockanja.
Sve paše na tvoju ploču i napajanje će biti dovoljno.
Jel može neka malo jeftinija grafička? Do nekih 500kn?
A ostalo ne moram ništa drugo zamijeniti? Primjerice, RAM?
Jel može neka malo jeftinija grafička? Do nekih 500kn?
A ostalo ne moram ništa drugo zamijeniti? Primjerice, RAM?
Do 500kn nema kartica ni polovnih da su jače (znatno jače) od tvoje sadašnje, a RAM-a imaš dosta 4GB.
Uzmi barem procesor dok ga još ima za kupiti i skupljaj novce za grafu.
A što misliš o XFX 9800 GT-256 bit?
Planiram si još i uzeti memoriju (8GB), pa da mogu ići na nešto zahtjevnije, a i da se ne moram misliti još par godina - pa bi mi topla preporuka i ovdje došla.
Također, bi li mi rekao nešto o stavljanju 10 GB RAMA (znam da je to i više nego preveliko, ali me čisto informacija zanima) - naime, ako stavim pločicu 1x2GB i 1x8GB, ali ne istoga proizvođaća, da li će raditi normalno?
Planiram si još i uzeti memoriju (8GB), pa da mogu ići na nešto zahtjevnije, a i da se ne moram misliti još par godina - pa bi mi topla preporuka i ovdje došla.
Također, bi li mi rekao nešto o stavljanju 10 GB RAMA (znam da je to i više nego preveliko, ali me čisto informacija zanima) - naime, ako stavim pločicu 1x2GB i 1x8GB, ali ne istoga proizvođaća, da li će raditi normalno?
bacanje para,ta graficka sve novije igre moze pokrenut jedva i to je to
GT 9800 je slabija grafička kartica od tvoje HD 4850. Možeš kupiti 1x8GB RAM (klikni na "Memory"), staviti sa svojom 1x2GB memorijom i radiće (bez obzira na proizvođača) u single channelu bez problema. Procesor bi ti trebao biti prvi na listi za mjenjanje (neuzimaj ni jedan koji ima potrošnju veću od 95W - zbog ploče), pa tek onda grafa.
Čekaj, ja sad ne mogu kupit ovu memoriju, ili? http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-10666-8-gb-mushkin-essentials-992017-ddr3-1333mhz&option=artikl&id_kategorija=05121011&id_artikl=051.210.279
Vidim nema je tamo na onoj listi, ali je DDR3 i ima 1333 Mhz kao i ova memorija koju sad imam, pa tu valjda ne bi trebalo biti problema.
Također, mogu li ja kupiti neki procesor poput Amd Phenom II X2 pa otključat dvije dodatne jezgre na njemu? (Nisam siguran, al mislim da ovaj moj trenutni Athlon II X2 ne podržava).
Čekaj, ja sad ne mogu kupit ovu memoriju, ili? http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-10666-8-gb-mushkin-essentials-992017-ddr3-1333mhz&option=artikl&id_kategorija=05121011&id_artikl=051.210.279
Vidim nema je tamo na onoj listi, ali je DDR3 i ima 1333 Mhz kao i ova memorija koju sad imam, pa tu valjda ne bi trebalo biti problema.
Također, mogu li ja kupiti neki procesor poput Amd Phenom II X2 pa otključat dvije dodatne jezgre na njemu? (Nisam siguran, al mislim da ovaj moj trenutni Athlon II X2 ne podržava).
bilo bi lakse dati ti odgovore da napises koju maticnu imas
Pa no, jesam izbiflao sve o komponentama u računalu koje imam...
napajanje 450w corsair vs series cp-9020049-eu
maticna ploca asus p8b75-m lx
procesor intel core i3 3220
memorija kingston ddr3 1600mhz 4gb hyperx blu
opticki uredaj samsung sh-224b sata bulk crni
hdd sata II 500gb hitachi gst deskstar 3.5 7200rpm 16 mb
monitor lg 22"
sto mislite o ovoj konf fali jos graficka a nezz koju bi stavio
HD 7850.
ima koja jeftinija a i pise da maticna ima integriranu graficku znas li mozda kakva je ta i sto opce mislis o cjeloj konf dal valja to ili bi ti nesto mjenjo osobno
Ta integrirana grafa je dobra osim ako misliš igrat. To ti je kao laptop. Sve ti radi normalno, ali ne aplikacije koje se oslanjaju na grafičku snagu. Ja bi uzeo AM3+ ploču i FX 6300 koji je osjetno moćniji CPU od i3.
P.S. Jeftinije a novo jedino HD 7770. Polovne možeš tražiti recimo HD 6870 a da se možeš fino igrati za oko 900 do 1000 kn.
pas kosti daj da te jos pitam samo sto mi je bitno kod graficke ddr5 ili ddr3 128-bit 1gb ili 2 gb malo sam seljak za to a kog kog pitam kaze mi da da bi igro igrice ove nove i jace da trebam graficku od 3 soma kn zato pitam sto je bitno na grafickoj to da ima 1gb ili 2 gb ili da je ddr3 ili ddr5 ili ono 128-bit moze mala edukacija sto se toga tice .) hvala
U klasi grafi od 1000 kn ti 2GB neznače ništa. Memorija je danas standard GDDR5 i sve osim toga je sporo i zastarjelo. Što se tiče sabirnice ( 128 bit ), u načelu je bolje što šira sabirnica. No međutim, to nije tako plastično jel grafe sa 128bit sabirnicom su jednake performansama kao neke starije grafe sa 256 bit sabirnicom ( npr. HD 7770 ( 128 bit ) = HD 6850 ( 256 bit )). Netreba ti grafa od 3k za igranje osim ako nisi zagriženi gamer. Jedna HD 7850 je idealna grafa, jel nekošta puno a možeš se sve ljepo igrati sa tom grafom. Samo reci koliko novaca želiš izdvojiti za grafu i ja ću ti reći svoje mišljenje što je najbolje.