Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.236.375
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija
xyan kaže...

evo imas i ovak opciju

ovisi da li ces OC ili neces, dal je samo za igrice....mislim da bi se dalo i gtx580 nekak ugurati....

Stavio si memoriju koju je nedostupna, trenutno je nemaju na lageru: http://www.protis.hr/products/details/memorija-corsair-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-8gb-2x240-dimm-unbuffered-99924-cmz8gx3m2a1600c9/41815

15 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija

jbg-a ujutro kad sam naxeemu slago je bilo, ocito da je kupio XD ma sve je to isti Q samo zamjeni s nekom slicnom

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
xyan kaže...

jbg-a ujutro kad sam naxeemu slago je bilo, ocito da je kupio XD ma sve je to isti Q samo zamjeni s nekom slicnom

Ova je skuplja, to je istina, ali se po meni čak isplati zbog nižih latencija: http://www.protis.hr/products/details/memorija-corsair-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-8gb-2x240-dimm-unbuffered-88824-cmz8gx3m2a1600c8/40540

Ako mu je problem tih 70-tak kuna, onda ima ovu: http://www.protis.hr/products/details/corsair-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-8gb-2x240-dimm-unbuffered-99924-cmz8gx3m2a160c9b/44312

Također veoma dobra memorija.

15 godina
neaktivan

slazem se, al iskrneo sve ti je ot isti drek. jedino kaj ti odskace od toga je Kingston Project X (Elina cipovi memorije), Corsair GTX 1/GTX 2/GTX 3. Kingston ne proizvodi svoju vise, jedan forumas ovdje je ima i imao je srece sta ju je kupio, a recimo samo da keks od 2gb GTX-a bilo kojeg krece sa $150 navise, u prosjeku te od $600 navise dodje triple chanell

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sastavite mi nesto do 2000 kuna bez hard diska monitora tastature i misa.

hvala

0 0 hvala 0
16 godina

Sta kazete na ovo do 6500 kn sa monitorom ?

Caesar, čini se da sam najbolje slozio dosad ? :)

Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ivanaivana kaže...

hvala

evo. a za sta je komp. i kaze se molim

15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

otkud sad to, kojem forumasu si slagao XD

14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Lijepo složeno. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 20:00 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan
ivanaivana kaže...

hvala

Asrock n68-s ucc

sapphire hd5670 512mb gddr5

Corsair air-cooling A50

kingmax 2x 2gb 1333mhz

amd athlon x3 450

odd sony-optiarc ad-7260s

linkworld 321-56C2228-420W ATX miditower kučište

2.107,1 kn, magazinRS

17 godina
neaktivan
ivanaivana kaže...

hvala

evo nešto iz protisa

Caesar et Brutus kaže...

Corsair air-cooling A50

šta će mu taj hladnjak? ova ploča nije baš za OC-anje.

16 godina
xyan kaže...
Mitch kaže...

otkud sad to, kojem forumasu si slagao XD

frendu :)

Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
17 godina
ivanaivana kaže...

hvala

A da ti prvo fino kažeš kaj je to teško, za kaj ti služi komp zapravo jer prema tvom odgovoru se slaže i određena konfiguracija.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
neaktivan

Ovo je malo offtopic ali pomozite ljudi danas dobio novi komp i kako god spojim monitor u bilo koji DVI utor jednostavno samo je crno uopce ne reagira a na starom kompu radi bez problema?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo odlucio sam uzimam comp za 10 dana ali treba jos odluciti koju grafu i koje kuciste za sada sam uzeo ovako

MBO:Asus P8P67

CPU:Intel i5 2500K

RAM: Kingstone HyperX DDR3 1600 MHz 

HDD: Caviar Black 750AAEX 750 GB SATA 3

Napajanje:Thermaltake XT 775W TPX-777M

Sada se dvoumim izmedu graficke i kuciste,sto se tice graficke izmedu ove dvije

2x Asus ENGTX560 1GBili

2x Asus EAH 6950 2gb

E sada sam cuo da se ove 6950 mogu otkljucati u 6970 e sada kako to ide jel tesko za izvesti,jel se mogu pokvariti tokom prebacivanja i imali razlike onda izmedu ove 6970 i orginal.

Sto se tice kucista izmedu ovih se dvoumim 

Thermaltake v9 black edition

Thermaltake Element G 

I sto se tice za ovo prvo kuciste izgleda da imaju dvije verzije jedna sto ima providnu stranicu i 2mala fana (koliko sam vidio) dok druga nema ali zato ima jedan veliki mislim da nema velike razlike tu.

I 3 kuciste ostaje na vama da predlozite nesto u ovom cjenovnom rangu.I jos jel ima neka dobra stranica gdje testiraju kucista i da se porede sa bar nekoliko njih.Hvala svima.

LoL-scarface797(EU)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
scarface797 kaže...

Evo odlucio sam uzimam comp za 10 dana ali treba jos odluciti koju grafu i koje kuciste za sada sam uzeo ovako

MBO:Asus P8P67

CPU:Intel i5 2500K

RAM: Kingstone HyperX DDR3 1600 MHz 

HDD: Caviar Black 750AAEX 750 GB SATA 3

Napajanje:Thermaltake XT 775W TPX-777M

Sada se dvoumim izmedu graficke i kuciste,sto se tice graficke izmedu ove dvije

2x Asus ENGTX560 1GBili

2x Asus EAH 6950 2gb

E sada sam cuo da se ove 6950 mogu otkljucati u 6970 e sada kako to ide jel tesko za izvesti,jel se mogu pokvariti tokom prebacivanja i imali razlike onda izmedu ove 6970 i orginal.

Sto se tice kucista izmedu ovih se dvoumim 

Thermaltake v9 black edition

Thermaltake Element G 

I sto se tice za ovo prvo kuciste izgleda da imaju dvije verzije jedna sto ima providnu stranicu i 2mala fana (koliko sam vidio) dok druga nema ali zato ima jedan veliki mislim da nema velike razlike tu.

I 3 kuciste ostaje na vama da predlozite nesto u ovom cjenovnom rangu.I jos jel ima neka dobra stranica gdje testiraju kucista i da se porede sa bar nekoliko njih.Hvala svima.

1. ova matična ti nije dobra za radit CF niti SLI

2. Vjerujem da je ova asusica 6950 DirectCu, ako je onda se ne može otključati i nju ne možeš stavit u CF jer zauzima tri mjesta.

3. Kućište uzmi CM 912+, kvalitetno.

Kruger
15 godina
neaktivan

Sto se tice maticne ploce nju sam naso u ScreenFun casopisu gdje su sastavljali gaming masinu i stavili su ovu plocu i 2x GTX 560 i rekli su da odlicno radi sto se tice druge graficke evo sve informacije /EAH6950/2DI2S/2GD5, ATi Radeon, HD6950, PCIe x16, 2048 MB, DDR5, 256-bit, Radni takt GPU 810 MHz, Takt memorije 5000 MHz, 2x DVI-I, HDTV da, HDMI, 2560x1600, 2x Mini Display Port, DirectX11

I koju ti maticnu preporucujes

LoL-scarface797(EU)
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 21:13 (scarface797).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Oko grafi se nemoj uopće puno patiti !! I jedan i druga su vrhunske grafe i možeš igrat šta god hoćeš. HD 6950 je malo jača, ali se GTX 560Ti voše clocka tako da su ima performanse manje više iste !!!

14 godina
neaktivan
scarface797 kaže...

Sto se tice maticne ploce nju sam naso u ScreenFun casopisu gdje su sastavljali gaming masinu i stavili su ovu plocu i 2x GTX 560 i rekli su da odlicno radi sto se tice druge graficke evo sve informacije /EAH6950/2DI2S/2GD5, ATi Radeon, HD6950, PCIe x16, 2048 MB, DDR5, 256-bit, Radni takt GPU 810 MHz, Takt memorije 5000 MHz, 2x DVI-I, HDTV da, HDMI, 2560x1600, 2x Mini Display Port, DirectX11

Ja ti preporučujem bilo koju P67 matičnu koja ima dva pci-e utora s tim da oba kad je na njima CF moraju radit s x8. Ako možeš uzmi Asrock P67 extreme 6 ili Gigabyte Z68 UD4. Ne vjerujem da se ta Asusica otključava ali možda ipak da, rađe uzmi XFXicu ona se sigurno.

Kruger
14 godina
neaktivan

Kad misliš radit CF/SLI? Ako misliš odmah ja msilim da ti to nije potrebano i da možeš za sad uzet jednu od ovih dvije ili čak GTX 570.

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
scarface797 kaže...

xD i ja sam danas citao SFUN i vidio da su u onu masinu stavili p8p67 .....to su profesionalci sastavili i tamo pise da je EXTRA za SLI pa nzm kako sad odjednom nevalja?...P.S ja sutra idem vidit kolko je cjena PC-a koji sam sastavio pa recite koju maticnu da uzmem umjesto p8p67?

15 godina
neaktivan
FreeStyle kaže...
scarface797 kaže...

xD i ja sam danas citao SFUN i vidio da su u onu masinu stavili p8p67 .....to su profesionalci sastavili i tamo pise da je EXTRA za SLI pa nzm kako sad odjednom nevalja?...P.S ja sutra idem vidit kolko je cjena PC-a koji sam sastavio pa recite koju maticnu da uzmem umjesto p8p67?

di ti to slazes? i koji je to casopis? ovi su toliki profesionalci koliki sam ja profesionalni overkloker...

14 godina
neaktivan
xyan kaže...
FreeStyle kaže...
scarface797 kaže...

di ti to slazes? i koji je to casopis? ovi su toliki profesionalci koliki sam ja profesionalni overkloker...

evo da ti citiram ove iz tog časopisa "ova maticna ploca bazirana na arhitekturi sandy bridge odlicno ce posluziti kao osnova za PC koji treba da melje video igre.opremljena je usb 3.0  slotovima,ali imai  dva PCI-E porta za SLI zadovoljstvo,sto je mnogo vaznije igracima.odlicna je za overkloking pa ce napredni korisnici moci da prze komponente do iznemoglosti" eto pa vidi {#}

15 godina
neaktivan

Expansion Slots

1 x PCIe 2.0 x16 
1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black) *1
2 x PCIe 2.0 x1 
3 x PCI

*1: The PCIEX16_2 slot shares bandwidth with the PCIEX1_1 slot, PCIEX1_2 slot and USB3_34 connector. The PCIEX16_2 runs at x1 mode by default for system resource optimization.

evo ti majstora. maximalna propusnost tog slota je cetvrtina prvog slota, pa sad ti reci koliko je profesionalno nekome preporuciti da slaze SLI na toj ploci?!? da je kombinacija 1. i 2. slota u brzini x8 i x8 to je jos prihvatljivo, gotovo nista se ne gubi na performansama ali ovako je druga kratica gotovo onemogucena, a da ne govorim da si onda bacio novce bezveze na SLI

*ovo je sa asusove stranice 

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 22:45 (xyan).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
deepblue kaže...
lubenica1983 kaže...

Pozdrav ljudi!

Ovako nisam se još odlučio da li ću kupiti laptop (dobro bi mi došao jer bi mi bio praktičan za spajanje sa lcd-om) ili kantu (možda me privlači više od laptopa jer bi za iste pare dobio puno bolju pilu ne?).

Uglavnom dao bih nekih  8000 kn za kompjuter, koja stotina kuna manje više nije bitna. Znači kanta + monitor za 8000 kn.

Prvo sam razmišljao da ću otić na nabava.net pa posebno kupiti djelove pa sam složit kompjuter (ali ne znam šta je s čim kompatibilno), ali pošto ću uzet na rate preko kartice od stare morat ću uzet u sve u jednoj trgovini pa mi preporučitie gdje bi najpovoljnije prošao jer ja nemam pojma.

Kompjuter bi mi služio za igranje igrica, surfanje netom, slušanje muzike.

Pomagajte!

Unaprijed hvala!

Evo ti jedna konfa. Stavio sam malo slabiju grafičku od gtx 570, ali zato imaš K ediciju intel procesora koja se da overclockati. Monitor ti je best buy i bolji je od onih njesra LCD ekrana. Matična je sasvim dovoljna za tvoje potrebe ništa posebno, kučište solidno i stavio sam ti jedan dobar CPU cooler zalman performa ako poželiš overclockirat procesor. Moja preporuka {#}

Hvala!

15 godina

Pozz svima, moze jedna konfiguracija koja bi se nadovezala na ove komponente

Umalo zaboravih gaming konfiguracija {#}

Chieftec power supply 750w Turbo series

Samsung SyncMaster T220 

Chieftec giga tower GX-01B http://www.chieftec.com/gx-01b.html

Tvrdi disk    ST3640323AS ATA Device  (640 GB, 7200 RPM, SATA-II) Ocitano u Aida64 Xtreme Edition jer nisam znao koji je unutra.

Optički uređaj   PIONEER DVD-RW  DVR-216D ATA Device  (DVD+R9:12x, DVD-R9:12x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-ROM:16x, CD:40x/32x/40x DVD+RW/DVD-RW)

Znaci treba maticna ploca, procesor , rami i graficka kartica. Za sve to je budzet oko 4600 ali dalo bi se protegnut jos 200-tinjak kn uz napomenu da u petak idem po grafu(trenutno na raspolaganju 1800kn) a ostatak sljedeci tjedan jer mi tad pare sjedaju na racun.

Ako moze jos jedna usluga znaci puno ime graficke ili najbolje link iz trgovine jer samo npr nvidia 560 je meni nekako sirok pojam odnosno ima toliko razlicitih da se izgubim a neznam ih nekako svrstat po kvaliteti/performansama.

Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 9:12 (toninho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

E sad neznam, to je do vas ja nekako preferiram intel mozda novi sandy bridge

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Imam samo 2 pitanja uz ovo, dali mozda ako se protegnem jos jedno 150-200kn kn za maticnu bi bila bolja solucija, ja sam imo nesto na umu tipa 

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-s1155-msi-p67ag45-b3-ddr3-slicfx/43205

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-s1155-asrock-p55-p67-pro3--intel-p67-atx-4xddr3-2133mhz/39879

jer sam procito ovomjesecni bug sa ljepim recenzijama o novim plocama i procovima pa nekako sam sklon njima ali ako je ova prva bolja ok, a drugo je dali je bas 8gb potrebno mislim sumljam da ce se iskoristi svih 8 iako razlika u cijeni izmedu 8 i 4 nije tako velika  i mozda da tih 100 kn u maticnu onda jos ubacim neku pa ako bas zatreba uzmem poslije jos 2x2gb ako vidim da ce trebat?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Evo uzeo sam ovu konfu,sta kazete :P

sapphire Radeon HD 6850 1GB
Transcend JM1333KLN-2x 2GB DDR3
Intel i5-2500 3,3GHz
Asus P8H67-M
Dvd przilica
Thermaltake v3 Black Edition kućište
Napajanje 580w

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@ xyan Znaci na ovoj ploci nije dobro raditi SLI zato sto nema x8?Ja se tako bas u to i nerazumijem pa jel mi mozes objasniti zasto je to tako i kako funkcionira.Btw odlucio sam da cu sada u novi comp staviti ASUS ENGTX 570 pa za koji mjesec kada jos skupim novaca uzeti cu jos jednu.Mozete li mi sada preporuciit plocu za raditi SLI sa ovom karticom a da je u cjenovnom rangu sa onom koju sam mislio uzimati.I jos koja je bolja GTX570 ogrinal od Nvidie ili ova od Asusa evo specifikacije./ ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5, NVIDIA GeForce, GTX570, PCIe x16, 1280 MB, DDR5, 320-bit, Radni takt GPU 742 MHz, Takt memorije 3800 MHz, 2x DVI-I, HDTV da, 1x D-sub, 1x Display port, HDMI, 2560x1600, DVI-D-Sub adapter

LoL-scarface797(EU)
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 11:54 (scarface797).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice