Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.238.946
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija
Pero Dinamit kaže...

@FiCoO

Ne bi znao točno koja je fora sa tom regulacijom, ugl što je veća to ti je bolja šansa da ćeš imati veći uspjeh kod clockanja jer one reguliraju napon procesora, što ih je više manje se opterećuju, a i voltaža koju isporučuju je stabilnija. Barem tako piše {#}

Evo ovdje malo pročitaj o tome.

ma ok to sve, mene samo zanima dali bi s tom plocom u 5Ghz klub mogu uci{#}

Gamers Don't Die, They Respawn. 1,001 posts and counting...
14 godina

Jel ti igranje glavna stvar za komp ?

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Jel ti igranje glavna stvar za komp ?

Igranje igrica, gledanje filmova i surfanje netom, to je to.

14 godina

Sad je baš nezgodan trenutak, ili je zapravo zgodan tenutak za kupnju kompa pogotovo ako imaš oko 8000 kn na raspolaganju. Sljedeći mjesec ti izlazi potpuno nova generacija AMD procesora pa sad možda nije trenutak da kupuješ novo dok se nebudu znale cijene i performanse tih čipova. S druge strane, upravo zato što izlazi nova generacija, aktualna je sad jako jeftina jel morau rasprodat očito zalihe da pripreme teren za nove procesore. Ja bih na tvom mjestu sačekao, a ako ti se nečeka baš onda bih uzeo ovako nešto. Ova konfiguracija će ti žvakat sve igre i ostalo što trebaš

CPU- Phenom X6 1055T

CPU Cooler-CORSAIR Air Series A50

MBO- AsRock 890GX EXTREME4

GPU- MSI GTX 570 Twin Frozer II

RAM- Corsair DDR3 1600Mhz 4GB

PSU- Corsair VX Series 450W

HDD- Samsung SpinPoint F3

Pržilica-LG GH22Np

Thermaltake V6 BlackX Edition

Monitor- LG W2453V-PF 24" Wide LCD Monitor; Resolution 1920x1080; 50000:1

To ti je oko 8000kn u ADM-u

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 13:47 (itomic009).
14 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija

Puno hvala!

Još ću malo razmislit, ali mislim da ću pričekat.

0 0 hvala 0
14 godina

Nova generacija bi trebala donjet neki napredak, a i nikad nema smisla nekog uzmit staro, ako možeš novo tako da pričekaj do sljedećeg mjeseca pa si onda uzmi.

14 godina
FiCoO kaže...
zoharbizo kaže...
FiCoO kaže...

evo mene opet{#} posto bih zelio u 5Ghz klub neznam da li mogu toliko oc sa ovom maticnom koju bih kupio OVU

vise ti to ovisi o primjerku proca...a i o regulaciji na maticnoj...

pa onda mi reci nesto o regulaciji....

za x6 procesore od amda za visok clock se preoporuca 8+2 regulacija napona a za intele je ta regulacija jos veca...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
17 godina
FiCoO kaže...
Pero Dinamit kaže...

@FiCoO

Ne bi znao točno koja je fora sa tom regulacijom, ugl što je veća to ti je bolja šansa da ćeš imati veći uspjeh kod clockanja jer one reguliraju napon procesora, što ih je više manje se opterećuju, a i voltaža koju isporučuju je stabilnija. Barem tako piše {#}

Vidio mene da sam clockao na 5GHz pa bi i ti,ha? {#} E neće ići {#}{#}

Šalim se, samo ne znam može li taj tvoj proc na 5 ići, malo gledaj po netu... A i ne isplati ti se uzimati matičnu samo da bi ga clockao na 5, tako i tako ti on neće biti 24/7 na toj frekvenciji (osim ako imaš neko vodeno hlađenje).

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
15 godina
Pero Dinamit kaže...
FiCoO kaže...
Pero Dinamit kaže...

@FiCoO

Šalim se, samo ne znam može li taj tvoj proc na 5 ići, malo gledaj po netu... A i ne isplati ti se uzimati matičnu samo da bi ga clockao na 5, tako i tako ti on neće biti 24/7 na toj frekvenciji (osim ako imaš neko vodeno hlađenje).

a nez jel ti znas ali koliko sam skuzio iz ovog teksta ti mislis da ja ocu ovaj svoj klokat trenutni?? omg, naravno da ne nego i7 2600K{#}

Gamers Don't Die, They Respawn. 1,001 posts and counting...
14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Ako misliš na i5 2500k ili i7 2600k. Zašto nebi radio na 5GHz za 24/7? Ako dobije dobar primjerak može bez problema, forumaš Jurky ima jedan dobar primjerak i za 5GHz 24/7 je stvoren.

Kruger
14 godina
protjeran
lubenica1983 kaže...

Pozdrav ljudi!

Ovako nisam se još odlučio da li ću kupiti laptop (dobro bi mi došao jer bi mi bio praktičan za spajanje sa lcd-om) ili kantu (možda me privlači više od laptopa jer bi za iste pare dobio puno bolju pilu ne?).

Uglavnom dao bih nekih  8000 kn za kompjuter, koja stotina kuna manje više nije bitna. Znači kanta + monitor za 8000 kn.

Prvo sam razmišljao da ću otić na nabava.net pa posebno kupiti djelove pa sam složit kompjuter (ali ne znam šta je s čim kompatibilno), ali pošto ću uzet na rate preko kartice od stare morat ću uzet u sve u jednoj trgovini pa mi preporučitie gdje bi najpovoljnije prošao jer ja nemam pojma.

Kompjuter bi mi služio za igranje igrica, surfanje netom, slušanje muzike.

Pomagajte!

Unaprijed hvala!

Evo ti jedna konfa. Stavio sam malo slabiju grafičku od gtx 570, ali zato imaš K ediciju intel procesora koja se da overclockati. Monitor ti je best buy i bolji je od onih njesra LCD ekrana. Matična je sasvim dovoljna za tvoje potrebe ništa posebno, kučište solidno i stavio sam ti jedan dobar CPU cooler zalman performa ako poželiš overclockirat procesor. Moja preporuka {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 15:05 (deepblue).
17 godina
FiCoO kaže...

a nez jel ti znas ali koliko sam skuzio iz ovog teksta ti mislis da ja ocu ovaj svoj klokat trenutni?? omg, naravno da ne nego i7 2600K{#}

Ma ja sam mislio na ovaj tvoj, nisam ni obraćao pažnju da bi novi proc

nick54312 kaže...
Ako misliš na i5 2500k ili i7 2600k. Zašto nebi radio na 5GHz za 24/7? Ako dobije dobar primjerak može bez problema, forumaš Jurky ima jedan dobar primjerak i za 5GHz 24/7 je stvoren.

Znam da je ganci Jurky ubo dobar primjerak, ali nisam ljubomoran.... not {#}{#} NHF Jurky ;)

Ako dobije dobar primjerak, ali mislim da su šanse za to male. Za do 4,5 mislim da ide 24/7 svaki bez problema sa dobrim hlađenjem.

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
16 godina
neaktivan

Decki, molio bih da mi slozite konfu s ekranom do 4500 -+ 100/200 kn ako je velika razlika u kvaliteti.

Ja sam vec slozio nesto:

1:

1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology

1 x Asrock M3A770DE, AM3 - AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600, Dual C

1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Editon, socket AM3, BOX,C3

1 x LG W2240S 22" ,black, full HD, LCD, DFC 70000:1, 300 cd/m2

1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE

1 x Gigabyte GTX 560 Ti 1Gb GDDR5 256bit, 2xDVI+HDMI, PCI-X 2.0

1 x HDD Seagate 1TB, Serial ATA III, 7200 rpm, Barracuda 7200.12

1 x EVC 6005 • ATX Kučište • Prednja Kontrolna ploča u Crno/srebrna

4.890,01Kn

(dali je dosta 450w za 560 i Phentom X4)

2:

1 x Asrock M3A770DE, AM3 - AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600, Dual C

1 x Napajanje CORSAIR 500W CX Series, ATX, ATX12V v2.3

1 x LG W2240S 22" ,black, full HD, LCD, DFC 70000:1, 300 cd/m2

1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Editon, socket AM3, BOX,C3

1 x HDD Seagate 1TB, Serial ATA III, 7200 rpm, Barracuda 7200.12

1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE

1 x XFX HD6950 1GB DDR5 800M, DVI x2, DisplayPort x2, Eyefinity

4.745,02Kn

Pa bih molio za savjet dali su ove konfe dobre i ako moze neko da mi slozi bolju za te novce :), i dali je velika razlika u performansama izmedu GTX 560 i HD 6950?

0 0 hvala 0
14 godina

Oba ta kompa su ti manje više iste performanse, odnosno  te dve grafe su isti rang, razlike u performansam su zanemarive. U globalu imaju iste performanse za krajnjeg korsnika ! I jedno i drugo napajanje će ti držat  komp bez brige. Ako nemisliš ganjat overclock od 4.0 Ghz ( koliko je tom Phenomu otprilike taman ) onda je dovoljna i ta ploča a ako bi clockao onda uzmi ploču neku sa boljom faznom regulacijom. To ti je negdje oko 700 kn već imaš takvih ploča, i svakako preporuka da uzmeš neki cooler neovisno od toga jel clokcaš ili ne jel je stock cooler smeće bučno.

14 godina
neaktivan

Ja bih ti preporuki da svakako ovo probaš ubacit:

1 x XFX HD6950 2GB DDR5 800M, DVI x2, DisplayPort x2, Eyefinity

1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 550W PSU - EasyRail technology

1 x HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II

2.609,00Kn, ADM.

Ova grafička se može otključat u 6970 bze problema, a 100kn je skuplja od Gigabyte GTX 560ti. Ako ideš na GTX 560ti onda svakako uzimaj od Zotaca najjeftinija je.

Napajnje odlično.

Hard disk odličan i brži od tvog.

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Treba mi PC do 6000K jer ce ovamo gdje ja kupujem to biti preko 8000K :(

Preferiram Intel i Nvidiu

I sta se vise isplati kupit

GTX 570-GTX 560 SLi!!!!!?????

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FreeStyle kaže...

Ja bih uzeo GTX 570. Za sad čisto dosta/ previše za dosadašnje igre, ako zatreba možeš stavit još jednu u SLI ali neće trebati (barem ne tako brzo)

Kruger
14 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
FreeStyle kaže...

Ja bih uzeo GTX 570. Za sad čisto dosta/ previše za dosadašnje igre, ako zatreba možeš stavit još jednu u SLI ali neće trebati (barem ne tako brzo)

o.O znaci onda GTX 570,i5 2500k,4gb 1600mhz,xfx 550w,hdd 1tb,p8 p67 i ovo ostalo kako se uklopi jel ok konfa?

14 godina
FreeStyle kaže...
nick54312 kaže...
FreeStyle kaže...

o.O znaci onda GTX 570,i5 2500k,4gb 1600mhz,xfx 550w,hdd 1tb,p8 p67 i ovo ostalo kako se uklopi jel ok konfa?

vrhunska konfa

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
14 godina
neaktivan

hej

nudi mi se ovo za 3000 kn

Procesor: AMD Phenom II X4 945 @3.0Ghz s original hladnjakom
Grafička kartica: Sapphire Radeon HD 5770 1GB DDR 5
RAM: 5 GB Apacer DDR3 1333Mhz (2x2GBx1GB)
Matična ploča: Gigabyte 790XTA-UD3
Napajanje: Corsair VX 450
Hard disk: 320 GB Hitachi
DVD/RW DL LG

jel mislite da se to isplati. treba mi komp za igranje najnovijih igara bez štekanja i da izgleda sve super na hd monitoru

17 godina
protjeran

Neće ići na full hd sa tom HD5770 ako igraš shootere.

I btw disk je stvarno malen, tih 320GB dns nije ništa.

what's in your head in your head zombie zombie zombie ha ha ha..
14 godina
neaktivan
thevisitor1 kaže...

hej

nudi mi se ovo za 3000 kn

Procesor: AMD Phenom II X4 945 @3.0Ghz s original hladnjakom
Grafička kartica: Sapphire Radeon HD 5770 1GB DDR 5
RAM: 5 GB Apacer DDR3 1333Mhz (2x2GBx1GB)
Matična ploča: Gigabyte 790XTA-UD3
Napajanje: Corsair VX 450
Hard disk: 320 GB Hitachi
DVD/RW DL LG

jel mislite da se to isplati. treba mi komp za igranje najnovijih igara bez štekanja i da izgleda sve super na hd monitoru

To je ona ponuda (oglas) s Njuškala, moj savjet, okani se toga.

Spor disk, kartica nije nikako sretno rješenje za full HD. Za 1680 x 1050 još može proći, ali za full HD nikako ne.

Po meni se ne isplati.

14 godina
neaktivan

Bok svima
Odlucio sam kupiti novi kompjutor vecinom namjenjen za igre ali i pokoje video i audio editanje i slicno. Ovo je popis komponenti koje namjeravam uzeti pa me zanima vase misljenje o tome sto biste mjenjali ili ako mi imate nesto za predloziti, unaprijed hvala :).
Intel i5 2500k
Asrock P67 Extreme6

HyperX Limited edition DDR3 4gb Limited Edition
XFX AMD HD 6950
Napajanje i kućište već imam. Imam jednu dilemu da li da uzmem gore navedenu maticnu ili ASUS P67 Sabertooth? Zaboravio sam spomenuti, namjeravam ulozit oko 6500 kn u te 4 komponente.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nemoj sabertootha, nisam se bas lijepih komentara naslusao za nju, ali stvarno. od problema sa UEFI-em, nerada senzora itd. procitaj si reviewove na netu (preporucam overclockersclub.com i sl.) i svracam ti paznju da kad gledas faznu regulaciju napona da postoje dvije filozofije - ASUS ti ima digitalnu regulaciju napona (pa ce s time imati manje faza; al najbolji je od svih) dok svi drugi koriste normalnu regulaciju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 19:04 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
fum4nz kaže...

Bok svima
Odlucio sam kupiti novi kompjutor vecinom namjenjen za igre ali i pokoje video i audio editanje i slicno. Ovo je popis komponenti koje namjeravam uzeti pa me zanima vase misljenje o tome sto biste mjenjali ili ako mi imate nesto za predloziti, unaprijed hvala :).
Intel i5 2500k
Asrock P67 Extreme6

XFX AMD HD 6950
Napajanje i kućište već imam. Imam jednu dilemu da li da uzmem gore navedenu maticnu ili ASUS P67 Sabertooth? Zaboravio sam spomenuti, namjeravam ulozit oko 6500 kn u te 4 komponente.

Procesor odlično.

Matična odlično makra bih ja rađe Gigabyte Z68 UD4.

RAM odlično samo provjeri da rade na 1.5V.

Grafička odlično ako je 2GB verzija.

Kruger
14 godina
neaktivan
fum4nz kaže...

Bok svima
Intel i5 2500k
Asrock P67 Extreme6

XFX AMD HD 6950

Radije idi na Asrock Extreme6, zaista vrhunska OC-erska ploča. Sabertooth je po meni malo precijenjen. RAM je u redu kao i svaki Kingston.

Može link od grafe da provjerim je li unlockabilna ili nije?   Ako   nije, preporucit cu ti bolju.

Procesor je klasično odličan izbor.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 19:00 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
fum4nz kaže...

Bok svima
Intel i5 2500k
Asrock P67 Extreme6

XFX AMD HD 6950

Procesor odlično.

Matična odlično makra bih ja rađe Gigabyte Z68 UD4.

RAM odlično samo provjeri da rade na 1.5V.

Grafička odlično ako je 2GB verzija.

Da, rade na 1.5V. Ovdje se možeš uvjeriti u to: http://www.lan-shop.cz/kingston-khx1600c7d3x1k2-4gx-122136

Također se u to možeš uvjeriti ako odeš na službenu Kingstonovu stranicu i upišeš ovaj model: KHX1600C7D3X1K2/4GX

Oko toga nema nikakve brige, ne treba mu Z68, nece osjetiti praktično nikakvu razliku između nje i Asrockice Extr.6.

Jedino je važno da nam da link od grafe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 19:06 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan

Stane i GTX 570 bez problema:

1 x Asrock P67 Extreme6 - B3 - Intel P67, 4xDDR3 2133MHz

1 x DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, Vengeance

1 x Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155

1 x ZOTAC GTX 570 1280MB GDDR5 320 bit, 2x DVI+mini HDMI, 732MHz

5.519,00Kn

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo imas i ovak opciju

ovisi da li ces OC ili neces, dal je samo za igrice....mislim da bi se dalo i gtx580 nekak ugurati....

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 19:10 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moj prijedlog:

Grafička kartica Zotac GF GTX 570, 1280MB DDR5 320-bit

Matična ploča s1155 Asrock P67 Extreme6 B3- Intel P67, 4xDDR3 2133MHz

CPU Desktop Core i5 2500K 3.3GHz (6MB,S1155,Cooling Fan) box

Memorija Corsair 8GB, 2x4GB, DDR3, 1600MHz 8GB 2x240 Dimm, Unbuffered, 8-8-8-24, CMZ8GX3M2A1600C8

5.793,89kn, Protis

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice