Bravo! Svaka čast, to je to. i5 i nova grafička do kraja godine i onda je to već druga stvar, mogu ga i sebi ostavit
Hvala još jednom
Bravo! Svaka čast, to je to. i5 i nova grafička do kraja godine i onda je to već druga stvar, mogu ga i sebi ostavit
Hvala još jednom
PC do 2000-2200max.
znaci maticna procesor ram grafa hard (500gb dovoljno) + koje bi mi minimalno napajanje trebalo (imam od 300W al nisam ziher jel je to dosta)
pozz
- Pogledaj koje napajanje imaš točno (točan model), sve piše.
- Optiku (DVD), kućište ne trebaš? Jel optika koju imaš SATA? Koje kućište imaš (točan model)?
- Koja je namjena PCa?
- Način plaćanja?
- Koju rezoluciju monitora imaš, provjera?
napajanje frontier technology atx 300
dvd imam nije sata neg pata ....
kuciste magnetic http://www.njuskalo.hr/kucista/magnetic-300w-oglas-335414 tocnije ovo ;)
placanje gotovina ... u pomogucnosti da mi je sve u jednom ducanu ... u pomogucnosti LINKS da nemam puno do vlaka !
monitor rezolucija 1360*768
namjena da vrti novije igrice (da ne steka)- battlefield 4 netreba xD
....... neznam dali sam napisao za RAM trebal bi 4 gige .
i pitanje u to moj kuciste jel ide ATX ili mATX maticna ?
Za te novce ti je najpametniji izbor Apu opcija, pa kasnije kad skupis novce ubacis osjetno jacu zasebnu graficku:
2213 kn - besplatna dostava
Inace s obzirom na tvoj budjet ako zelis dobiti sto vise za svoj novac bilo ti bolje uzimati sa strane ili polovno tipa ovog:
i3 2100
ASUS P8H61M
KINGSTON 4GB 1600 MHZ
WD BLUE 500 GB
GIGABYTE HD 6850 1GB DDR5
LG GH24NS95 SATA
CORSAIR VX 450W
= cca 2250-2300 kn.
U oba slucaja ostaje tvoje kuciste, a razlika u igrama je nebo i zemlja ;)
Danas sam bio u Futuri IT da mi slože prvu preporuku, ali je izgleda nešto poskupilo pa ispada 1599,50.
Zanima me da li mogu uzeti NAVIATEC ATX umjesto ZALMAN T4 USB 3.0 MATX ?
Upps.. 2.599,50.
A predloženo mi je:
2500 kn - Futura it (besplatno slaganje i dostava)
Bilo bi dobro ako bi se mogao protegnuti do 8GB rama ili ih barem naknadno nadograditi s jos jednim 4GB keksom.
Ako ne mozes evo stisnuto pa optiku (dvd/cd citac) uzmi polovno (sata - cca 50 kn).
2510 kn -II-
5600K je poskupio, mozes staviti A8 X4 6500 koji nudi iste performanse samo sto nema otkljucan mnozitelj (nista strasno, samo pojednostavljuje oc-anje) i ostaviti T4.
400W dovoljno ? jedno pitanje .... koja je razlika izmedju ova 2 proc . http://www.links.hr/?naziv=procesor-amd-a8-x4-5600k-box-black-edition-s-fm2-3-6ghz-4mb-cache-gpu-7560d-quad-core&option=artikl&id_artikl=050.603.251 http://www.links.hr/?naziv=procesor-amd-athlon-ii-x4-760k-box-black-edition-s-fm2-3-8ghz-4mb-cache-quad-core&option=artikl&id_artikl=050.603.271
osim 100 kuna i kaj vidim radni takt
Kučište je tako važno?
Ne gledaj Links jer je skuplji, a placas u gotovini - da uzimas na kartice jos bi nekako imao smisla. Razlika je nedostatku integrirane graficke kod X4 760K - ostalo nista. Da 400W je dovoljno i ne radi se o srotex napajanju.
Po zeljama, ja se oko tih 90 kn viska nebi previse razmisljao s obzirom sto ti sve T4 nudi u odnosu na Naviateca.
ako se pita mene nevazno ... imam staro doma .
U redu. Prihvaćam preporuku.
Hvala
kasnije možeš nadograditi sa i5 procesorom i dobrom grafičkom
Evo danas zvao Portio i malo se raspitivao, mogu i u njih uzet na American na rate online (putem payway-a), pa sam složio istu ovu kombinaciju i ispadne 1679kn, osjetno jeftinije!
Tako da bi sad možda mogao još nekih 150-200 kn nabaciti, ako ima potrebe.
pitanje : razlika izmedju : http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-sapphire-amd-radeon-r7-240-2gb-ddr3-dvi-hdmi-vga&option=artikl&id_artikl=051.806.905
razlika izmedju :
i samo pitanje u vezi maticne ..... sto znaci - Max. shared memory 512MB
Zasto ne poslusas preporuku nego ti se sad mora objasnjavati sto je sve losije i gdje si pogrijesio u odabiru u odnosu na vec predlozeno?
Ne kuzim te ni zasto gledas zasebne graficke kad si dobio preporuku s dovoljno jakom integriranom koja je u rangu s grafickama koje gledas.
napomenuo swam LINKS a ne druge firme . i samo ne kuzim jel kupujes ti ili kupujem ja . ja ljepo pitam a tvoje je ako zelis pomoc vvelis ako ne ne .
Sve u redu. Ti kupujes, spusi lovu, slozi si losije i nemoj poslusat.
Bok društvo,
e ovako trebala bi mi matična,procesor,graficka,napajanje i ram memorija do nekih 1800 kn.
Obavezno intel i da to sve bude kompatibilno :) , komp bi služio većinom za surfanje, gledanje filmova i ponekad
za rad s nekim zahtjevnijim programima. Uglavnom da je brz i stabilan. Za gaming se uopće neće koristiti.
Hard, kućište, monitor i periferiju imam. Pa vas molim da složite nešto dobro :)
Hvala vam unaprijed :)
Integrirana ti je dovoljna, haswell ima dovoljno jaku pa cak i za poneku igru ;=)
Tako da po meni ovako nešto je najbolja opcija za tvoje potrebe
MagazinRS.hr 1836kn
*ili sa CX430 napajanjem 1878Kn
kasnije možeš nadograditi sa i5 procesorom i dobrom grafičkom
Evo danas zvao Portio i malo se raspitivao, mogu i u njih uzet na American na rate online (putem payway-a), pa sam složio istu ovu kombinaciju i ispadne 1679kn, osjetno jeftinije!
Tako da bi sad možda mogao još nekih 150-200 kn nabaciti, ako ima potrebe.
ubaci b75 matičnu tako da imaš usb 3.0 i sata3 za možebitni ssd
Pozdrav momci i djevojke
Imam jednu molbu za sastav konfiguracije koju bih najradije sam sastavio ali sam ispao iz ovih novih komponenti tako da sam se okrenuo vama za pomoc. Dakle mama me je zamolila da joj dam neke upute ili smjernice sta bi ona trebala predati sefu koja konfiguracija je optimalna za koristenje AutoCAD-a. Mama je gradjevinski inzinjer, tako da pretpostavljam da se nacrti pregledavaju u 2D.
Budzet nije konkretno odredjen ali dok god je u razumnim granicama (sto po meni ne bi trebalo prelaziti 3k kuna) je ok.
Hvala unaprijed
- FuturaIT, 3046 kn (gotovina), kartice: 3384 kn, besplatno slaganje i dostava.
INTEL Core i3-4130 3.40GHz s1150
Spire Kepler Rev.2 CPU hladnjak
- SLIKA KOŠARICE:
- Za AutoCAD 2D imaš sasvim dovoljnu u procesoru integriranu grafičku karticu Intel HD4400.- U budućnosti ako bude potrebe, postoji mogućnost nadogradnje i5 procesora i neke diskretne
grafičke kartice.
Pozdrav. Konacno sam kompletirao racunalo. Komponente su:
Motherboard: ASUS P8 H61-M LE R2.0
CPU: INTEL G2030 3 GHz
GPU: RADEON GIGABYTE R7 250
RAM: 4 GB 1.333 GHz
PWR: MS 400W
Monitor: SAMSUNG SyncMaster T200 (1600x 1050)
Instaliaro sam Win 7 64 Bit.
Nisam zadovoljan jer Assassin's Creed Brotherhood ne radi kako bi trebalo, a po svim karakteristikama trebalo bi da funkcionise perfektno na ovoj konfiguraciji i to u full postavkama. Frame rate ne pada ispod 30 a najcesce je 40. Procesor u toku igranja je aktivan po jednom jezgru prosjecno 90 % a po drugom oko 70%. Poteze misa slika prati dovoljno brzo ali iscrtavanje pozadine i okruzenja je nestabilno i neujednaceno. Ako podesim postavke na nize vrijednosti situacija se popravlja. Problemi sa iscrtavanjem grafike se javljaju i kod gledanja video materijala i brzog pretrazivanja internet stranica sa puno detalja.
Bio bih jako zahvalan ako neko moze da mi pomogne i kaze kako mogu istestirati da li je problem hardverski ili softverski. Sumnjam da je napajanje slabo ali ne znam da li ono moze izazvati ovakvu vrstu problema. Mnogo vise sam ocekivao od ove konfiguracije ali rezultat je zaista skroman. Unaprijed hvala.
Sveukupno ti je cijeli komp slab, pogotovo kada se uzme u obzir neoptimiziranost i bugovitost AC Brotherhooda.
Radi ti točno kako bi i trebalo.
Pretpostavljam da imaš najnovije drivere za čipset/matičnu (Intel INF Update), za zvučnu (Realtek High Definition Audio) i grafičku (AMD Catalyst 13.12) kao i nadogradnje za WIndowse i DirectX.
Molim vas za mišljenje, preporuke...računalo nije za gaming, samo net, oficce, tube, film u hd rezi, ... periferiju imam, monitor je trenutno na 1680x1050.
Ako se može što složiti da bude bolje za istu lovu - super, ako ne da bar znam da je sve kompatibilno i da će funkcionirati...Tnx!
HDD SATA III 1 TB WD Caviar Blue 64 MB, 3,5", 7.200 rpm, 10EZEX
Spire CoolBox 2215B kućište, USB 3. 420W
Asrock s1150 H81M-HDS
Memorija Kingston DDR3 4GB 1600MHz, single rank, KVR16N11S8/4
Optički uređaj LG GH24NS95 SATA Bulk Crni 24x
Procesor Intel Pentium G3220
cijena oko 1850 kn
Poštovanje.
Slažem novi/stari PC. Iskoristit ću stare komponente pa pokušavam nešto složiti.
Trenutno posjedujem stari QX9650, nforce 790i Ultra SLi i Zalmana CNPS9700 LED.
Trebalo bi mi sve ostalo, pa bih zamolio nekog dobre volje da složi dvije kombinacije.
prvu za 3000 kn, a drugu za 2500. Znači, bez periferije, matične i procesora.
Zahvaljujem se :D
Pozdrav ljudi,
Trebala bi mi neka gamerska konfiguracija do 3000kn.Vidio sam ovu
http://www.futura-it.hr/katalog/gotova-racunala/gotova-racunala/futurait/futura-intelgamer/
pa ako mozete slozite mi nesto bolje za te novce.Platio bih gotovinom.