Sklapanje PC konfiguracija - do 400 EUR izdvojena tema

poruka: 10.469
|
čitano: 2.446.916
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija - do 3.000 kn

Dobije se hladnjak, ali je ocajan - citaj lose temperature i bucan rad, te nemogucnst oc-anja. X4 740 jos nekako izdrzi s njim zbog manjeg tdp-a, ali je opet preporucljiv after hladnjak.

A75+ HD je dobre opreme i ima sve sto ce ti ikad zatrebati, a ako ti 70 kn iznad za Extreme 4+ ne igra ulogu svakako se protegni do nje zbog kvalitetnije izrade, jace fazne regulacije i sitno poboljsane sveukupne opreme.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
14 godina
Sklapanje PC konfiguracija - do 3.000 kn

jedan tip. prilikom pokretanja pc-a, pritisni tipku x i dobit ćeš 15% bolje performanse.

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina

Ak mu je do oc-anja onda radje manualno s obzirom da X-boost koristi nepotrebno vece napone kod takvog podizanja takta.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
11 godina
neaktivan

Treba mi monitor i tipkovnica

oko 3k za pc i 1000kn za monitor

gledo sam malo ovdje i nešt sam sklepo za 3200kn...

Asus H81M-A

Intel Pentium G3420

Asus GeForce 650Ti

4GB 1600MHz CL11 RAM

CoolerMaster N200

Corsair CX430W 

i to na ovoj str:http://www.uzishop.hr/

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 19:43 (mtk123).
13 godina

Kao prvo narudzbe nisu moguce sve do 1 mj., kao drugo imas manje jamstvo na sve komponente, na konfu se ceka od 7-10 dana, pobavezna je prethodna uplata, na reklamacije ces sigurno cekati dosta dugo posto se radi o shopu koji dobavlja robu s EU lagera. U slozenom ti fali dvd citac, hard disk, procesor je BN za graficku.

Konfiguracija ti treba ovako izgledati:

X4 760K

SPIRE KEPLER R2.0

AS ROCK FM2+ A75 HD

KINGSTON 4GB 1600 MHZ

TOSHIBA 3,5 500 GB SATA 3

SAPPHIRE HD 7770 1GB GHZ ED.

LG GH24NS95 SATA

FORTRON HEXA 400W 80+

AKYGA 309BK MIDTOWER ATX

AOC 22" FHD + DVI TN LED

4050 kn - Futura it (besplatno slaganje i dostava)

14 godina
neaktivan

pozdrav. moze opet mala pomoc? =)
ovaj put bi trebala jedna konfiguracija za office/internet.
ukljucujuci monitor (19" vise nego dovoljno)
za cim manje para (ako je moguce cca 2k, a ako triba i koju kintu gore, nije veliki problem). samo da je stabilno i da funkcionira.
nema se nikakvih posebnih stvari (buka nije problem, tako da bi moga i kuciste izvuc neko staro koje iman)

hvalaaa! =) 

0 0 hvala 0
13 godina
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
dmestar kaže...

pozdrav. moze opet mala pomoc? =)
ovaj put bi trebala jedna konfiguracija za office/internet.
ukljucujuci monitor (19" vise nego dovoljno)
za cim manje para (ako je moguce cca 2k, a ako triba i koju kintu gore, nije veliki problem). samo da je stabilno i da funkcionira.
nema se nikakvih posebnih stvari (buka nije problem, tako da bi moga i kuciste izvuc neko staro koje iman)

hvalaaa! =) 

- Futura-it.hr 

- Mislim da ti je cak dovoljno 2 gb ram-a, ali nisam siguran, pricekaj jos dok dodju ''strucne'' kolege{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 11:50 (hahhaajaads).
14 godina

hahhaajaads

- 2GB RAMa je premalo, još bi nekako i to izguralo, da se ne koristi integrirana grafička kartica koja uzima sebi dio RAMa.

- A fali ti napajanje u prijedlogu.

0 0 hvala 1
13 godina

dmestar

Protegni se jos malo jer iako ti Fake Deathova konfa upada u budjet slabasni E350 nebi uzimao na duge staze.

G1620

MSI H61M P20-G3

TRANSCEND 4GB 1600 MHZ

LG GH24NS95 SATA

AKYGA 500W

NAVIATEC ATX

ASUS 19" LED

2290 kn - Futura it (besplatno slaganje i dostava)

Preporucio bi ti adapter za nesto ciscu sliku nego s nativnim VGA ulazom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 11:43 (zober).

3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Poštovani,

Molim vas da mi netko predloži konfiguraciju do 2500kn. Potrebe su za standardnu kućnu upotrebu + povremeni rad u photoshopu i corelu. Streaming mi je bitan pa neznam o kojoj komponenti (grafičkoj k.?) ovisi i koliko utjeće na kvalitetu.

Monitor i tipkovnicu imam.

Hvala!

0 0 hvala 0
12 godina
Valentin17 kaže...

hahhaajaads

- 2GB RAMa je premalo, još bi nekako i to izguralo, da se ne koristi integrirana grafička kartica koja uzima sebi dio RAMa.

- A fali ti napajanje u prijedlogu.

- Ne stavio sam ja 4 gb, upss nisam stavio napajanje {#} Koji sam ja gl****

13 godina

Pekeke

Izvolis:

A8 X4 5600K

SPIRE KEPLER R2.0

AS ROCK FM2+ A75 HD

TRANSCEND 4GB 1600 MHZ

LG GH24NS95 SATA

CHICONY HPA 400W ACTIVE

ZALMAN T4 USB 3.0 MATX

2500 kn - Futura it (besplatno slaganje i dostava)

Bilo bi dobro ako bi se mogao protegnuti do 8GB rama ili ih barem naknadno nadograditi s jos jednim 4GB keksom.

Ako ne mozes evo stisnuto pa optiku (dvd/cd citac) uzmi polovno (sata - cca 50 kn).

A8 X4 5600K

SPIRE KEPLER R2.0

AS ROCK FM2+ A75 HD

KINGSTON H-X 8GB 1600 MHZ

CHICONY HPA 350W ACTIVE

NAVIATEC ATX

2510 kn -II-

hahhaajaads

NHF, ali bilo bi bolje da preporuke za konfiguracije zadrzis za sebe. Nisi siguran u svoju preporuku, dodatno ih zbunis i desava ti se da fali neka krucijalna komponenta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 12:06 (zober).
11 godina
neaktivan

Dvd/cd mogu skinut sa starog kompa.

"Chicony HPA-350W, Advanced Highly HPA Series (Active PSU), ATX2.31, 12CM Fan, 20+4P, 3xSATA, 1x6P(PCI-E), 1x4P(CPU), HDD+HDD+HDD+FDD(1pc), I/O Switch, bulk package, no power cord" ?

Ima li smisla posebno grafičku ili je integrirana dovoljno?

Hvala

13 godina

Dobit ces psu kabel, siguran sam da ih imaju na bacanje u ducanu - to ti je najmanja briga.

Integrirana graficka je dovoljno jaka te je u rangu sa zasebnim od cca 400 kn tako da nema potrebe.

Mozes ga skinuti sa starog kompa jedino ako je sata, ako je pata nista od toga jer je nekompatibilno s novim maticnama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 12:12 (zober).
11 godina
neaktivan

Hvala!

14 godina
neaktivan

zahvaljujem svima.
vjerojatno ce ic zoberova varijanta za koju kintu vise. mozda cak izvucem i neki monitor sastrane, tako da ce bit ovo super. =) 
hvala jos jednom! 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav, nov sam u ovome skroz i trebao bih pomoć. Htio bih kompjuter do 2000-2200 kuna. Nisam neki pretjerani gamer. Više bi mi koristio za osnovne zadaće, ali ipak bih htio na njemu igrati igre tipa Assassins Creed 2, 3, 4, Call of duty, PES 2013, 2014... Ako je uopće moguće dobiti takvo što...

Hvala unaprijed. 

0 0 hvala 0
14 godina

Tomo91

- FuturaIT, 2200 kn, besplatno slaganje i dostava.

AMD A6 6400K Black Edition FM2

Spire Kepler Rev.2 hladnjak

Transcend DDR3 4GB 1600MHz

ASRock FM2A75M-HD+, sFM2, sFM2+

Toshiba 500GB, SATA III

LG DVD±RW 24x, SATA

Chicony Active 350W

Kućište MS Sirius

- SLIKA KOŠARICE:

- Integrirana grafička kartica sasvim dovoljna za početak (a i s obzirom na budžet), kasnije lako ugradiš neku vanjsku grafu.

- Imaš matičnu s podrškom za buduće FM2+ (Kevari) procesore.

- Ako želiš nešto uštedjeti, izbaci DVD-RW i snimi si win sa USBa, isto je kao i s DVDa. (KLIK)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 20:05 (Valentin17).

2 2 hvala 0
14 godina

jači quad core procesor sa vrlo dobrom integriranom grafičkom

adm.hr

Moj PC  
1 5 hvala 0
13 godina
-PCE nick: FRipper- 1.12.2013. R.I.P. Paul Walker
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 20:55 (FakeDeath).
11 godina
neaktivan
Hvala puno!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Molim preporuku za graficku kartu do 110 eura. Razmisljam o MSI R7 250, MSI 7750 OC ili nesto slicno. Namjena: gejming novih izdanja na srednjim postavkama. Imam: INTEL G 2030, MSI HG1M-P20, 4 GB RAM-a.  Hvalaaaaaaaaa.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav!

Sve sam bliži odluci da uzmem novi komp pa Vas molim pomoć. zadržao bi kućište, hdd, optiku i napajanje. Kao što uglavnom predlažete komponente bi bile slijedeće:

-Memorija Transcend DDR3 4GB 1600MHz

-Univerzalni hladnjak za procesor Spire Kepler Rev.2 1156, 775, FM1

-Matična ploča ASRock FM2A75M-HD+

i trebao bi još procesor do nekih 800-900kn pa vas molim za prijedlog.

Je li ova matična najbolji izbor za tu cijenu?

Grafičku imam neku jeftilen gt610 pa se mislim možda uzet proc s grafikom i ovu moju prodat.

Monitor je novi LG22".

Ili imate kakav bolji Intel prijedlog do 1600-1700kn?

0 0 hvala 0
13 godina

Dekalog

Dobro razmisljas samo pripazi da si uzmes DDR5 model ako ces ici na R7 250 ili HD 7750. Jos ti preostaju GTX 650 i HD 7770.

edinjo78

Koje kuciste imas? Koje napajanje imas (brand, model, W)? Hdd i optika su sata ili pata? Koja ti je namjena konfiguracije?

edit: vidim povecao se budjet sad kad je kolegao linkao prosli zahtjev pa daj ti nama reci kad planiras kupovati da se ne slaze svako malo bezveze i dal imas iste komponente kao iz tog posta?

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2013 17:01 (zober).
12 godina
neaktivan

zober HVALA i jos dodatno pitanje ima li smisla ici na 8 GB RAM-a ?

0 0 hvala 0
13 godina

Ima i nema, da imas sve pic pic sredjeno onda bi nadogradnja rama imala smisla, a ovako bi to bilo bolje preusmjeriti u neke druge komponente.

11 godina
neaktivan

Pozz

Totalni noob ovdje; trebam pomoc pri odabiru novog kompa, ovaj je vec na izdisaju, ne pitaj me za komponente istog :D, ostaviti cu monitor, sve ostalo ide novo. Svrha je osnovni rad ( Word, Adobe, net ), nista posebno zahtjevno, igre igram samo starije naslove ( tipa MOO2 ), jedino sto ide novo svake godine je FManager, tako da grafulja nije uopce bitna ( igram samo 2D pregled utakmice :D )

Ako moze ponuda oko nekih 2000 krznasa; par stotina gore/dolje ne cini toliku razliku, plus bonus pitanje ako se netko kuzi: ako odlucim nadogradjivati isti komp, sto bi mi poboljsalo performanse vise ( za FM naravno ), RAM, proc, ili nesto trece

Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
13 godina

Izvolis - vise nego dovoljno za pocetak te su moguce naknadne nadogradnje:

A8 X4 5600K

SPIRE KEPLER R2.0

AS ROCK FM2+ A75 HD

TRANSCEND 4GB 1600 MHZ

CHICONY HPA 400W ACTIVE

NAVIATEC ATX

2250 kn - Futura it (besplatno slaganje i dostava)

Ako ti je optika potrebna nadodaj i nju, ali ti ju je bolje uzeti polovnu za cca 50-ak kn (sata sucelje).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice