Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 24.623
|
čitano: 4.119.605
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
chaselol kaže...

Ne kazem ja, kaze internet.

4 jezgre CPU kao i5 koji ima malo slabiji ipc i to je to
Znam da volis intela i da ne "vjerujes" u AMD seriju procesora, ali ovo nije ni blizu FX-a nego totalno nova prica koja se dugo cekala na trzistu.

p.s. ima 100 razloga sto se zakuca cpu na 100% u BF1, gledati u neke posebne situacije nije pravo mjerilo stvari nikad bilo. Igra ce dobro oznojiti svaki quad, tek se rastereti na 6+ jezgri, uostalom to znas i vidis kad igras na svom 6850k, zar ne?

Nisam ja nikad reka da ne "vjerujem" u AMD ali zašto kupovati grafičku koja će stajati neiskorištena. 

Znam ja da će biti igrivo ali po mom mišljenju nije to to i ja GTX 1070 nebih spario s nijednim Ryzenom koji nema 6 jezgri a kod "mog" intela može proć i i7 iz zadnje "dvije" generacije. 

Na tog R3 1200 ja nebih stavljao ništa jače od RX 580 ili GTX 1060. 

ništa mi se neda
16 godina
odjavljen
Savjeti o nadogradnji računala

Ja bi na tog ryzena 1200 stavio bez problema i GTX 1080 TI ako se igra na 4K, a ne vidim smisla takvu grafu kupovati za neku drugu rezoluciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Ako se covjek zadovolji s 50-60fps-a s grafom od skoro 4000kn slobodno nek ne baca novac na taj ryzen nek uzme celerona od 180kn..ostatak rade ulozi u gtx 1080 ti imat ce vise fps-a na ultra detaljima ako cemo tako mjeriti.!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
nicky.sl kaže...

Znam ja da će biti igrivo ali po mom mišljenju nije to to i ja GTX 1070 nebih spario s nijednim Ryzenom koji nema 6 jezgri a kod "mog" intela može proć i i7 iz zadnje "dvije" generacije. 

Stavljati cpu od 100 eur i grafu (koja je sad 500) nema smisla naravno, da se moze kvalitetno iskoristiti i naigrati, internet je pun chmaraka pa slobodno svi nek pogledaju 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
XXX kaže...

Ja bi na tog ryzena 1200 stavio bez problema i GTX 1080 TI ako se igra na 4K, a ne vidim smisla takvu grafu kupovati za neku drugu rezoluciju.

i agree !!! Ali nisam primjetio da se priča o 4k

ništa mi se neda
16 godina
odjavljen

Priča se radi priče jer čovjek trenutno ima HD 4870 512 MB i nije naveo koju grafu kasnije misli kupovati, ako je i misli. Tak da ne vidim nikakv problem da mu se preporuči Ryzen 1200 u odnosu na Ryzen 1400. Kasnije nadogradi na Ryzen 1700 ako zatreba. Znači ako baš želiš konkretnu priču...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
XXX kaže...

Priča se radi priče jer čovjek trenutno ima HD 4870 512 MB i nije naveo koju grafu kasnije misli kupovati, ako je i misli. Tak da ne vidim nikakv problem da mu se preporuči Ryzen 1200 u odnosu na Ryzen 1400. Kasnije nadogradi na Ryzen 1700 ako zatreba. Znači ako baš želiš konkretnu priču...

Pa lipo sad kad se priča da se priča moj scenarij je ovakav: Sad kupi R5 1600 i GTX 1060 ili rx 580 i igra skoro sve na ultra i za dvi tri godine uzme jaču grafu i opet sve igra na ultra sljedećih par godina.

ništa mi se neda
12 godina

Sto je po tome ryzen 1600 previse za 1060? Sam mozda trebao uzet 1500 ryzena i usdetit par 100 kn?

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Može i tak, Ryzen 1600 je najiplativija kupnja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
mariolla79 kaže...

Sto je po tome ryzen 1600 previse za 1060? Sam mozda trebao uzet 1500 ryzena i usdetit par 100 kn?

Ne.
Ti tu imas mjesta da stavis cak i gtx 1080 bez ikakvih problema

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
mariolla79 kaže...

Ne niti blizu previše i kako kako kaže chaselol može R5 1600 bez problema gonit GTX 1080.

XXX kaže...

Može i tak, Ryzen 1600 je najiplativija kupnja.

i agree, ja smatram da je od svih Ryzena taj najpogođeniji

chaselol kaže...
mariolla79 kaže...

Ne.
Ti tu imas mjesta da stavis cak i gtx 1080 bez ikakvih problema

i agree

ništa mi se neda
12 godina

Onda super...nikako da me zovu iz uzija za plocu...uzeo killer sli odasrocka....pase mi kaj je crno bijela pa ce pasat na kuciste i cors ventove...uzeo i lpx white rame od corsaira....jedino se dvoumim izmedju vodenog ili cryorig crnog zracnog mislim da je h7od 300kn....trebao bi po stranicama imat adapter za am4 a i mislim da ve drzat ryzena...ili da uzmem fortron windale 6 crni....ili frozer l od msi...uzeo bi noctu al mi boja nepase...idem na crno bijeli build....

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Jedino sto ce msi grafa odskakat po boji....jel mozesto bit ak naljepim bijeli carbon na onaj crveni dio poklopca coolera

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Da sam ranije razmisljao asusova dual bijela bi mi pasala taman

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
mariolla79 kaže...

Ta ASUS nema backplate sto je po meni veliki minus ako vec gradis konfu na izgled

13 godina
ibme74 kaže...
mariolla79 kaže...

Ta ASUS nema backplate sto je po meni veliki minus ako vec gradis konfu na izgled

backplate mozes naruciti, vec gledao za svoju asusicu. oko 20 eura je mislim.

everyday i'm shuffling...
12 godina

Ibme zvali me iz uzija danas nemogu isporucit killer sli jos 2 tjedna...ryzen 1600 je dosao....a i bijele rame nemaju.....kakav je uzi kao shop? I koja preporuka bi bila onda za rame i plocu...do 3000 soma bi isao za oboje i da je kompatabilno

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Odlucio sam uzet gigabyte gaax 370 gaming 5 u adm...nemaju one rame koji su na listi podrzanih nego mi nude iste rame samo rgb verzija..a  njih nema na listi za tu plocu...CMR16GX4M2C3000C15 od corsaira..pa jel moze pomoc prije nego kupim jel bi to radilo na toj ploci s r5 1600...hvala

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ibme74 kaže...

Zapravo je to 2+3 godine garancije. Prve dvije idu preko ducana a ostale 3 direk preko zotac-a. Dakle nakon sto (tj ako se odlicis kupiti) je kupis imas rok od 28 dana da ju registriras na zotac stranici, s tom registracijom dobijas potvrdu za produzeno jamstvo. U slucaju da im moras slati grafu na reklamaciju ti snosis troskove slanja.

Uzeo na kraju 1060 Gigabyte Windforce u ADM-u, vise mi znaci 3 god gare u trgovini, nego 2+3 kod proizvodaca. Hvala svima na pomoci, sad prakticki imam cijelu novu masinu i nadam se da ce me dobro sluzit dugo vremena. 

13 godina
mariolla79 kaže...

Odlucio sam uzet gigabyte gaax 370 gaming 5 u adm...nemaju one rame koji su na listi podrzanih nego mi nude iste rame samo rgb verzija..a  njih nema na listi za tu plocu...CMR16GX4M2C3000C15 od corsaira..pa jel moze pomoc prije nego kupim jel bi to radilo na toj ploci s r5 1600...hvala

Sto te svrbi da dajes 3000 na plocu i rame? Na pamet ti nitko ne moze odgovorit ovako nesto, raditi ce sigurno, pitanje je hoce li moc drzat te timinge i frekvenciju odmah ili ce trebat prckat.

Burek s mesom
12 godina

ne svrbi me ali u planu mi jeimat to novo barem 3 godine,,,ovo sadasnje imam od 2012...nemislim oc...nego stock...mislim da ce stock biti sok poslje ove konfe iz 2012a ispadne me 2300kn jer cu uzetprek firme u kojoj radim tako da je podnosljiva cijena

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.8.2017 20:22 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Zapravo vidim da slazes da ti konfa ide na izgled tako da me ignoriraj, nikad nisam o tome mislio, tesko da cu ikad.

Ako ti je to ustede ikakve uzmi B350 plocu koja ti najvise pase po bojama, X370 uzimas samo ako zelis SLI konfiguracije koliko ja znam. Bijele rame u zivotu nisam vidio iskreno.

Burek s mesom

0 0 hvala 0
13 godina
mariolla79 kaže...

Ibme zvali me iz uzija danas nemogu isporucit killer sli jos 2 tjedna...ryzen 1600 je dosao....a i bijele rame nemaju.....kakav je uzi kao shop? I koja preporuka bi bila onda za rame i plocu...do 3000 soma bi isao za oboje i da je kompatabilno

Imas u ADM-u bijeli Kingston RAM, ja sam bas uzeo neki dan. 

12 godina

ako hocu postenu plocu 350 je preko 900kn a x370 killer sli 1150...maka mi i ona pase...250 kn i nije neka razlika

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
gamer34 kaže...
mariolla79 kaže...

Imas u ADM-u bijeli Kingston RAM, ja sam bas uzeo neki dan. 

Ma koji? Jesu bas bijeli bijeli ili samo imaju neku bijelu povrsinu po sebi?

Burek s mesom
12 godina

Bijeli cooleri po ramima

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Pa ako već nećeš klokati i slažeš bijelu konfu onda ti je i B350 chipset "predobar".

Uzmeš npr ovo klik

13 godina
KKristijan kaže...

Ma koji? Jesu bas bijeli bijeli ili samo imaju neku bijelu povrsinu po sebi?

Imaju bijeli heatsink.

12 godina

Jel bi se isplatilo od kolege s posla kupit za 3000 soma ga gaming 5 z270x i i5 7600 i patriot rame na 3000...sve je staro 2 mj.....ak ne odoh po ryzen u ponedjeljak

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Po meni ne, on se riješava te platforme da i sam uzme ryzena ili nadolazeći coffee lake

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.8.2017 17:35 (ibme74).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice