Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 24.623
|
čitano: 4.119.589
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Savjeti o nadogradnji računala

tomekbeli420

uzmi ovo što ti je kolega ibme74 preporučio, jer za relativno malo više novaca dobiješ daleko više u perfomansama
izbor je u šturcu zbog rudarenja i nema tu puno mrdanja
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala

Ja sam ti sve fino stavio, objasnio par puta strpljivo i (ne)prijateljski. Za dvije porcije velikih ćevapa i dva pića više naspram prvog maximalnog budžeta koji si naveo dobijaš po performansama duplo jaču karticu sto mozes vidjeti u praksi na videu ispod

Jedino zanemari Mafiu 3 koja je neoptimizirano govno koje ne sljaka kako treba ni na GTX1070.

Dakle u skoro svim igrama sa videa duplo bolji rezultati, umjesto jedva igrivih 30FPS-a na gtx1050ti imas glatih 60FPS-a sa gtx1060.

Jos kad uzmes u obzir da lik to testira na i5 6600K koji je klokan na 4.6GHz kod sebe ocekuj losije rezultate sto te sa gtx1050ti na istim postavkama kao u videu gura ispod tih 30fps, sto znaci pripremi se na kresanje detalja da bi dobio igriv fps dok bi sa gtx1060 opet dobijao(barem) glatkih 40+ fps-a bez spustanja detalja.

Sad uzmi u obzir sve sto sam ti dosada napisao i odluci sta ti je bolje i dali vrijedi dat tih 67kn vise za gtx1060.

CC. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.8.2017 18:55 (ibme74).
13 godina

Evo samo da javim, uzeo jucer Ryzen 3 1200, Gigabyte AB350M-Gaming 3 i 8Gb Kingston rama. Odustao sam od jacih kombinacija jer nije bas da mi je ista jace potrebno pa je razum prevladao.

Nazalost ni s novim komponentama komp nije proradio, izgleda da je problem u necem drugom. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
gamer34 kaže...

Nazalost ni s novim komponentama komp nije proradio, izgleda da je problem u necem drugom. 

Otpoji sve, neka ostane samo napajanje, grafička, matična ploča, RAM, procesor i monitor, probaj upaliti

bez da koristiš kućište.

Svakako provjeri da si sve dobro spojio (otpoji i spoji ponovno), RAM probaj staviti u drugi utor, probaj

provjeriti sa drugim RAMom i napajanjem.

ps. probaj poslikati računalo tako da se dobro vidi cijela matična ploča, da mogu vidjeti kako si ti to složio.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.8.2017 8:34 (Valentin17).
11 godina

Vrlo lako moguce da nesto nisi dobro spojio. Ako nisi bas ekspert imas na YT mali milijun videa gdje slazu pc pa pogledaj gdje sve oni ukapcaju kablove tokom slaganja pa idi korak po korak. Također kako ti kaze Valentin mozes poslikat sve detaljno i najbolje uplodaj negdje na netu u album pa daj link (radi bolje rezolucije) da vidimo kako to izgleda.

BTW jesi mozda sa starom plocom izvadio distancere iz kucista pa si sada zaboravio vratiti? 

13 godina
Valentin17 kaže...

Otpoji sve, neka ostane samo napajanje, grafička, matična ploča, RAM, procesor i monitor, probaj upaliti

bez da koristiš kućište.

Svakako provjeri da si sve dobro spojio (otpoji i spoji ponovno), RAM probaj staviti u drugi utor, probaj

provjeriti sa drugim RAMom i napajanjem.

ps. probaj poslikati računalo tako da se dobro vidi cijela matična ploča, da mogu vidjeti kako si ti to složio.

ibme74 kaže...

Vrlo lako moguce da nesto nisi dobro spojio. Ako nisi bas ekspert imas na YT mali milijun videa gdje slazu pc pa pogledaj gdje sve oni ukapcaju kablove tokom slaganja pa idi korak po korak. Također kako ti kaze Valentin mozes poslikat sve detaljno i najbolje uplodaj negdje na netu u album pa daj link (radi bolje rezolucije) da vidimo kako to izgleda.

BTW jesi mozda sa starom plocom izvadio distancere iz kucista pa si sada zaboravio vratiti? 

Nisam ekspert, al komp sam slagao i rastavljao barem 10 puta tako da znam spojit, to nije problem. 

Uglavnom saznao sam sto je, prdnula je graficka. Isao sam nju prvo eliminirat jer je ona vec bila crkla pred koji mjesec pa sam ju spasio pecenjem. Kad sam ju izvadio, mis i tipkovnica su zasvjetlili (sto prije nisu) i odmah sam znao u cemu je problem. Usput sam naucio i da Ryzen nema integrirani GPU jer se monitor i dalje nije palio. 

Uglavnom slozio sam na stolu staru konfu s i5 i starom maticnom, al bez graficke i sve sljaka. Znaci bacio sam jucer bezveze 2200kn na novi proc, maticnu i RAM umjesto na GPU, ali sto je to je, svi simptomi su upucivali da je problem u maticnoj.

11 godina

Epic fail 

To je ono kad se trci pred rudo bez da se sve provjeri i otklone svi moguci uzroci prije nego se zaleti u kupnju. Na greskama se uci. 

7 godina
protjeran
gamer34 kaže...

Uglavnom slozio sam na stolu staru konfu s i5 i starom maticnom, al bez graficke i sve sljaka. Znaci bacio sam jucer bezveze 2200kn na novi proc, maticnu i RAM umjesto na GPU, ali sto je to je, svi simptomi su upucivali da je problem u maticnoj.

Zašto bacio ?

Kad si već kupio ryzen ostavi ryzen a i5+ploču+ram prodaj i za te pare kupi GPU.

13 godina
ibme74 kaže...

Epic fail 

To je ono kad se trci pred rudo bez da se sve provjeri i otklone svi moguci uzroci prije nego se zaleti u kupnju. Na greskama se uci. 

A da, jbga, kad sam se samo koncentrirao na kod koji je bacala maticna, igrao se s clearom cmos-a itd., a na grafulju potpuno zaboravio. Sta je tu je, ipak sad imam komponente s 3 godine gare i mogu mirno spavat tako da mi nije ne znam kako zao.

honor8 kaže...

Zašto bacio ?

Kad si već kupio ryzen ostavi ryzen a i5+ploču+ram prodaj i za te pare kupi GPU.

Ma dobro, baciti je mozda pretjerana rijec.

To sam naravno i planirao, sad znam da mogu dobit i koju stoticu vise jer maticna radi.

Uglavnom sada bih trebao preporuku i graficke za novu konfu, gledam tako negdje oko 2000kn sto je best buy? Preferiram Radeon, al i Nvidia dolazi u obzir.

7 godina
protjeran
gamer34 kaže...

Uglavnom sada bih trebao preporuku i graficke za novu konfu, gledam tako negdje oko 2000kn sto je best buy? Preferiram Radeon, al i Nvidia dolazi u obzir.

Ovo ti je super ponuda ako ti je dosta 3gb memorije.

ZOTAC

13 godina
honor8 kaže...

ZOTAC

Pa sad dal je dosta ili ne, rekao bi da je, ne igram nekakve preteske igre tako da mislim da ce ta past. Najvise mi se svida ovih 5 godina jamstva. 

11 godina

Zapravo je to 2+3 godine garancije. Prve dvije idu preko ducana a ostale 3 direk preko zotac-a. Dakle nakon sto (tj ako se odlicis kupiti) je kupis imas rok od 28 dana da ju registriras na zotac stranici, s tom registracijom dobijas potvrdu za produzeno jamstvo. U slucaju da im moras slati grafu na reklamaciju ti snosis troskove slanja.

15 godina

Trebao bih preporuku AM3 matične,kompatibilne sa Sempron X2 190 procesorom, DDR3 i sataIII, sa integriranom grafikom.

uključite logiku, prije postavljanja pitanja
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
honor8 kaže...
gamer34 kaže...

ZOTAC

Jel to u slučaju kvara u prve 2 godine nosiš u trgovinu a iduće 3 godine šalješ proizvođaču?

EDIT: Kolega objasnio, 

Nisam ja ništa prčko.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.8.2017 11:11 (Spiridon).
15 godina

Pozdrav. Trebam savjet. Nakon što sam riješio jedan PC došao je red da obnovim PC pod brojem 2.

PC je kupljen krajem 2008. osim SSD-a i HDD-a. S obzirom na budžet kojim raspolažem u planu je zamjena CPU-a, MBO i memorije. Grafa do daljnjeg ostaje dok se situacija ne normalizira i ne prikupi neka lova.

Kučište također služi svrsi. Upitnik je napajanje, Corsair TX650. Jeste da mu ide deveta godina ali i dalje uredno radi (HD 4870, 2 X HDD, SSD, 4 ventilatora, optički uređaj x 2).

Ryzen opcija, budžet 2500-2700 kn. Gledao sam dosadašnje prijedloge sa R3 1200 i R5 1400  koji bi mi ušli u zacrtani budžet, ovisno da li ide novo napajanje ili ostaje staro.

Znači CPU jedan i drugi i trebam prijedlog memorije 8 GB i MBO. Izdvojio sam ovih par i iskreno ne vidim koj je razlika između njih a koje bi meni  prosječnom korisniku bile bitne.

https://www.centro.hr/msi-main-board-desktop-b350-sam4-4xddr4-pci-ex16-2xpci-ex1-usb3-1-usb2-0-4xsata-iii-m-2-rai.aspx?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

620 kn

https://www.centro.hr/msi-main-board-desktop-b350-sam4-4xddr4-2xpci-ex16-2xpci-ex1-2xpci-usb3-1-usb2-0-4xsata-iii-1.aspx?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

751 kn

https://www.adm.hr/maticna-ploca-msi-b350m-bazooka-sam4-7a38-001r/93031ADM/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

699 kn

https://www.centro.hr/msi-main-board-desktop-b350-sam4-4xddr4-2xpci-ex16-2xpci-ex1-usb3-1-usb2-0-4xsata-iii-m-2-r.aspx?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

727 kn

Hvala na pomoći

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.8.2017 18:19 (mrgud1).
11 godina

1x Procesor AMD Ryzen 5 1400 BOX, 3.2 GHz 16MB, AM4

1x Matična ploča MSI B350 PRO-VDH, s.AM4, 7A38-003R

1x DDR4 8GB (1x8GB) PC4-21300 2666MHz CL15 Kingston HyperX Fury Black

Ukupno: 2.542kn

Besplatna dostava

15 godina
ibme74 kaže...

1x Procesor AMD Ryzen 5 1400 BOX, 3.2 GHz 16MB, AM4

1x Matična ploča MSI B350 PRO-VDH, s.AM4, 7A38-003R

1x DDR4 8GB (1x8GB) PC4-21300 2666MHz CL15 Kingston HyperX Fury Black

Ukupno: 2.542kn

Besplatna dostava

Znači,  dodatno ulaganje od 70 do 100-tinjak kuna za neku od onih skupljih ploča nema potrebe?

12 godina

Ako neces uzimati jacu grafu od GTX 1070, onda slobodno uzmi R3 1200 ryzena a razliku u novcu strpaj u dzep ili u jos jedan stick od 8GB.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
chaselol kaže...

Ako neces uzimati jacu grafu od GTX 1070, onda slobodno uzmi R3 1200 ryzena a razliku u novcu strpaj u dzep ili u jos jedan stick od 8GB.

proc uvijek treba uzeti malo jači, jer možda neće uzimati sad jaču grafu od 1070, no za 2-3 godine srednja klasa grafa će biti jača od sadašnje 1070/1080 i dobro bi bilo da ima dosta jak proc makar za jedan upgrade grafe

12 godina
picajzla0707 kaže...

proc uvijek treba uzeti malo jači, jer možda neće uzimati sad jaču grafu od 1070, no za 2-3 godine srednja klasa grafa će biti jača od sadašnje 1070/1080 i dobro bi bilo da ima dosta jak proc makar za jedan upgrade grafe

Razlika je premalena i zanemariva, ili ces uzeti najjeftinijeg 1200 ryzena ili 1600, ovo izmedju bih zaobisao (za gaming)

15 godina

A matična? Ima kakve bitne razlike između one preporučene od 620 kn i ovih skupljih za 70 - 100 kn?

12 godina

Identicna fazna regulacija na sve 4, identicni mosfeti, malo drugaciji raspored i to je to

Po meni, uzeti r3 1200 i 2x8GB DDR4 tipa Kingston/Corsair/Gskill od 2666Mhz pa nadalje umjesto r5 1400 jer ces kasnije lako nadograditi na tipa 6/8 jezgri, 4 jezgre vs 4 jezgre i SMT nema razlike pretjerane.

12 godina

Jel asrock x370 killer sli podrzava rame brze od 2666

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
mariolla79 kaže...

Jel asrock x370 killer sli podrzava rame brze od 2666

Sa službene stranice:

• Supports DDR4 3200+ (OC) (Ryzen CPU) / 2400 (A-series APU)
Senior IT Consultant
11 godina
chaselol kaže...
picajzla0707 kaže...

Razlika je premalena i zanemariva, ili ces uzeti najjeftinijeg 1200 ryzena ili 1600, ovo izmedju bih zaobisao (za gaming)

pa dobro, ja govorim općenito da je dobro uzeti jači proc za nekekav future proof, jer procesore rjeđe mijenjamo, češće nadograđujemo grafe

a i nisam baš siguran da je razlika zanemariva, ipak je to 4/4 vs 4/8 - slično kao kod intela i5 vs i7, s tim da je amd-ov smt učinkovitiji od intelovog ht i kod igara koje to znaju iskoristiti razlika ne bi smjela biti zanemariva s jačim grafama

11 godina
chaselol kaže...

Čekaj malo, ti oš reć da je R3 1200 sposoban gonit GTX 1070 ??? 

ništa mi se neda
16 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
chaselol kaže...

Di je problem?

11 godina
XXX kaže...
nicky.sl kaže...
chaselol kaže...

Di je problem?

Pun mi je k tih Youtube recenzija, ja ti kažem da je moj i7 2600k u BF1 na rezi 1200p udara vrlo često u 100% a grafu nije uspijevao natirat na 100%.

Uvijek sam ga držao na 4.4GHz i tvrdim da nije sposoban izvuć maximum iz GTX 1070 na 1080p a poprilično je jači od tog R3 1200

ništa mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2017 9:52 (nicky.sl).
16 godina
odjavljen

Zakaj se tak opterečuješ da je grafa na 100% ako je igra igriva? Razumijem ljude sa 120+ hz monitorima kojima je svaki frejm presudan ali ne kužim večinu sa 60/75 hz monitorima zašto uopće koriste monitoring programe u igrama. Novi naslovi će opteretiti GTX 1070 još jače pa bu i ona uskoro usko grlo a ryzen 1200 je sada i onda sposoban isporučiti 60/75 fpsa.

Za par godina lako nadogradi na Ryzena 1700 i vozi dalje sa bržim grafama...makar prije da će ubosti 4k monitor pa bu rayzen 1200 i dalje OK.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
nicky.sl kaže...
chaselol kaže...

Ne kazem ja, kaze internet.

4 jezgre CPU kao i5 koji ima malo slabiji ipc i to je to
Znam da volis intela i da ne "vjerujes" u AMD seriju procesora, ali ovo nije ni blizu FX-a nego totalno nova prica koja se dugo cekala na trzistu.

p.s. ima 100 razloga sto se zakuca cpu na 100% u BF1, gledati u neke posebne situacije nije pravo mjerilo stvari nikad bilo. Igra ce dobro oznojiti svaki quad, tek se rastereti na 6+ jezgri, uostalom to znas i vidis kad igras na svom 6850k, zar ne?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice